icon

Dieťa má 8 mesiacov a stále mrnčí

kolinia
2. júl 2012

Ahojte maminy, viem, ze nie som sama, ale som zufala. Nikto v mojom okoli nema take umrnkane dietatko ako ja. Netusim, co jej je, stale si myslim, ze cim bude starsia, bude to lepsie, ale nie je, asi je to skor horsie, ak sa do 3 rokov nepolepsi, nechcem druhe babo a to som povodne chcela tri. ☹ ale velmi ma to odradza. NIkdy nevedela zaspat bez placu, az od 6. mesiaca sa to naucila, avsak od 7. mes. je zase v noci stale hore, byvala dvakrat, napapala sa a spinkala, co bolo ok, teraz sa nevyspim ani v noci a cez den je stale akcna. Maaalokedy sa dokaze sama zahrat, myslim tak 10-15 min, musim byt stale pri nej, je to cim dalej, tym horsie, stale robi hm hm hm hm....na ruky by som ju vzala, hned sa vsak odstrkuje a chce na zem, chodi za dve ruky. Sediet moc nechce, posadi sa sama len v kociku, na posteli, len ked ju chytim za nozky. Na brusku vydrzi, ale nevie sa plazit, nejde jej to a jeduje sa, vie sa len tocit dokola a obracat hore dole, uz vymysla zo sedu chce na styri, no vzdy padne dole pusou. Ja som stale pri nej, snazim sa ju stale niecim a nejako zabavit, ked nie sme vonku, ale poviem vam, je to dost o nervy, ked stale vkuse mrnci, dakedy mi ide z toho hlava prasknut. Nikdy nebola kludne babo a dufam, ze to, co maminy kludnych deti beru ako tazke obdobie - ked zacne behat a oni musia za nim, budem brat ja ako chvilkove oslobodenie, ze nebude mrncat, nemam problem sa s nou hrat, som nato zvyknuta. Inak zubky este nema a nema ani dasna opuchnute, fakt teda neviem, co uz mam robit. ☹ Mate skusenosti, zlepsi sa to niekedy?

Strana
z2
hajanka
2. júl 2012

urieknute!
na 100% bude urieknute 😉
dnes je to tusim v mode 😉

vsak? @dada1984 @evel

inak, suhlasim s @lemurko a @vietnamka v tomto veku je faktorov vela, zakladom je poskytnut kludne prostredie, vela vnimat, dat pocit bezpecia, vela sa venovat (co asi aj robis), vekom si najde aj sama aktivitu, ale teba bude potrebovat stale 😉

xlucia
2. júl 2012

@kolinia moj starsi tak mrcal do casu, kym nezacal rychlo lozit dopredu. ked totoz zacal lozit, lozil dozadu 😀

euka210
3. júl 2012

nas bol taky, ked malo spal...a to od narodenia sme mali so spanim problem, co od pol roka sa postupne zlepsuje. KEd spal dlhsie, tak vedel sa aj sam hrat. A moze to byt veru aj tym, ze je nauceny, ze prides hned k nemu...nas taky bol...joooj, to bolo placu...lebo mamka prisla, posadila, hoci uz sme vedeli, ze by aj sam o dokazal keby chcel. Manzel bol iny, jeho si tak nevycvicil, pri nom tak nemraucal ako pises, lebo aj mne to liezlo na nervy, dokonca dnes ho vecer uspava a uspi ryhclejsie ako ja. Tak som ho nechala nech sa hneva...priklad ako som to zistila...k mamke sa nechcel plazit, plakal o dusu, dala som pred seba mobil a hned siel za nim...proste bol zvyknuty ze ked zaplace tak priletim...trvalo chvilu, poplakal si kym neprisiel na to, ze to nepomoze (len nesmies polavit, lebo reval akoby ho drali az som bola zhrozena ze comu som ho naucila), ze musi ist sam... a nam zacal lozit len pred 2t a teraz je v pohode, teraz lozi on za mnou 🙂) do 10m mate este cas (podla neurologicky)

rose1988
5. júl 2012

ahoj ja mam 12 mes dceru a tiez mi od rana do vecera fnuka, nie je to kazdý den no skoro. Vie sa velmi tesit ked sa jej daco podari ale aj velmi zlostit ked ju napr. dakde nepustime, chodi od 9,5 mesiaca je a ako mali certik s vrtulkou v ritke neposedi ani na chvýlu posledný mesiac sa uz troska zahra no nic moc.....a inak tiez je taka ako pise autorka o svojej dcerke ze pri mne fnuka viac aj ked ja som na nu najprisnejsia ale tiez sa s nou najviac maznam, neviem ako keby to dieta tusilo ze koho vie potrapit najviac. Jasne ze mojmu manzelovi to az tak nevadi ved chodi do roboty je s nou menej ako ja. No ja som s nou 24 hod denne a veru to dakey vie liest na nervy. Dufam len, ze je jednoducho taka ze v tom nie je dajaký iný problem. Dufam ze ked bude vediet rozpravat tak mi povie, ze co jej je a nebude tolko fnukat 🙂

katulik1307
6. júl 2012

Ahojte ako keby som citala tiez o mojej ma 10mesiacov a od narodenia stale len revala a revala ja som ju kojila skoro do pol roka no bola to hruza...mlieka nebolo skoro vobec a ona ani za svet nechcela chytit ziadnu flasku.Ja som bola uplne psychicky na dne aj s manzelom....Tiez sme mysleli ze ked bude vecsia ze sa to zlepsi ale je stale taka umrncana a neposedi minutu.Nedokaze sa sama zahrat stale potrebuje spolocnost lepsie povedane mna.Uz mi to ide na nervy...nikde ju nemozem nechat lebo hned za mnou reve ako o zivot.Nikto ju nedokaze ani uspat jej ritualy su hrozne zakial zaspi ma nenormalne revy a to trva aj do pol hodiny musim ju chodit stale kolisat a davat cajik az kym nezaspi no hruza.V kociku vydrzi asi tak do pol hodiny.Uz ma sice osem zubov ale bola by som radsej keby bola kludnejsia lebo uz mi ide hlava prasknut.Hned ako sa zobudi o 7hod hned musi fungovat je to hrozne nenecha ma polezat ani minutu navyse.No teraz ked su taketo tepla aj ona stale mrnci v noci.A s jedenim to nie je tiez ziadna slava.Ked chcem aby nieco zjedla tak jej musis ukazovat asi tisic veci a musi mat zapnutu telku.Uz len cakame kedy zacne chodit len stale sa nechce pustit ruk .Ja som uz povedala dalsie dieta ani keby co...Toto jedno je za tri lebo ked chceme doma nieco urobit da sa to len ked nachvilu zaspi.

martinkatinka
6. júl 2012

My máme zase zase celý deň brrrrrrrm, brrrrrrrrrm, brrrrrrrrrrrrrrm 😀 😀 😀

ferihegy
5. aug 2012

@kolinia Čítam a mám pocit že píšete o mojom bábu, presme to hmmmmm hmmmm ma privedie do blázinca. Stále nespokojný, umrnčaný, som tiež zúfalá často a tiež verím že to raz prejde.

kolinia
autor
5. aug 2012

@ferihegy uz mame devat mesiacov a v osem a pol jej vysiel prvy zubok, cize to dost k tomu pripisujem, uz to nerobi.... 🙂, teraz zase stale pochoduje v postielke a vstava aj v noci a budi ma :D...takze vzdy sa daco najde, inak uz ma dva zuby, ten prvy isiel asi mesiac a pol a vtedy bola taka umrnkana a nervozna a bez nalady...

ferihegy
5. aug 2012

@kolinia My máme zúbky dva, ale umrnčaný od rána do večera. Spať sám ani náhodu, lebo len čo cíti pevno pod nohami stavia sa a padá takže stále pri ňom :( Malý je taký zlý od narodenia viac menej. Ale vravím si, že raz ho to prejde, ľúúúbime ho najviac na svete 🙂

kolinia
autor
5. aug 2012

@ferihegy no moja mala je tiez nervos a zloba od narodenia, tak som to pripisovala tomu, no nakoniec zuby konecne vysli, v noci sa jej vsak spanok zhorsil, do pol roka sa 2x budila na mlieko, od 7 m sa budi stale a teraz vstava a pochoduje, ide ma porazit! Inak mozu to byt dalsie zuby, kamoskunej malej prve dva vysli bez toho, aby vedela a teraz idu dalsie 4 naraz a je zla, to jej prespabala celu noc, teraz aj dve hodiny je v noci hore....

lujza123
10. aug 2012

@kolinia ehm..moja bude mat tri roky a tiez stale mrnci (v kombinaci s krikom a zurenim)...a sama sa zahra tak 15 min...co je rekord do 2 rokov to bolo sotva minuta samostatnej cinnosti 🙂 ..proste niektore deti su take s tym nic nenarobis. Kazdopadne ta potesim voci mrncaniu si postupne vybudujes nieco ako hluchotu, ani to nebudes vnimat 😀 😀 😀
Minule som bola vonku s kamoskou a jej rocnym synom, som len cumela ze ako neskutocne dieta...kam ho dala tam sa vyskereny cele hodiny hral..kdekolvek s cimkolvek..ozval sa len ked mal premocenu plienku alebo hlad

kolinia
autor
10. aug 2012

@lujza123 uf, ked to mieni robit do 3 rokov, tak 2. dieta nechcem, na toto sa zvyknut podla mna neda, uz to neni take strasne, po mesiaci a pol jej vysiel zub, no teraz mala zase vysoke teploty, choroba, mozno dalsie zuby, tazko povedat, takze uz len nemrnka, ale reve ako pavian, az ma z toho dakedy napina na vracanie, ked uz neviem, co s nou. Skoda, ze sa detom nedaju vybrat baterky aspon na 1/2 hodinu, kym sa ukludnime 🙂))

lia09
10. aug 2012

@kolinia veru nie vzdy to prejde.U nas bolo mrncanie dost dlho,neviem presne dokedy.Ale ked prestalo mrncanie,tak nastupil vzdor,hnev a to sa bez placu u nas nezaobislo.Teraz ma skoro 3,samozrejme uz nemrnci,ale vzdy si najde neaku hlupost,pre co place.Napr. kazdy bozi den uz vyse pol roka place pre umyvanie zubov 😒 .Uz mam z toho mindrak,ale nemienim ustupit.A ja som si nato vobec ale vobec nezvykla,neviem ako si nato moze niekto zvyknut.Musim povedat,ze to znasam teraz ovela horsie,ako ked bola mala 😢

smrtka007
28. aug 2012

@kolinia ,ahojcek, neviem ci ťa poťešim,ale ty opisuješ presne moju malu. my máme teraz 19 mesiacov v septembri, a vymrnčieva stale za vsetko.od malička.a stale to trva.ja som z toho na prašky tiež. niekedy sa da nevsimat si to,ale inak sa snazim reagovat na jej vymrnčiavania....lebo ona je asi precitlivele dievčatko...mrnka ked sa len trochu udrie, mrnči faktt za všetko a vela od malička. je stale kojena a to by si mala vidiet ako vyvadza ked jej nechcem uz dať mliecko,lebo napr.nemam cas,alebo nieje vhodna doba na to lebo sme vonku niekde v tescu a tak. zacalo aj obdobie vzdoru do toho,takze vsetko je nie nie nie, nechcem, neurobim nezjem ....pomooooooooooc. ja len cakam kedy sa to zmeni a nebude tolko mrnčat,ale zatial nic.... 😉 😎 😎 😎
čo ti poviem, človek si na to asi zvykne,ale su dni kedy som hotova a plačem.....a tiez netusim cim to moze byt to vymrnčiavanie...moze to nieco byt aj s tym spankom,lebo moje dieta je hrozny spac od malicka sa casto v noci budila.na papanie....som chronicky nevyspat, teraz sa to zlepsilo a budi sa az o 5tej rano cca prvy krat od prveho spanku.....
alebo ked je hladna tak je tiez mrzuta,ale ja do nej neviem dostat vela jedla. tak potroche mi papa....uprednostnuje stale moje mlieko....takze aj to nieje ziadna slava ze mi odmieta stravu a vybera si jedla a malo čo jej chuti....my mame snad asi vsetko... 🙂

kolinia
autor
29. aug 2012

@smrtka007 ahoj, no moja nie je kojena, bola len 7 tyzdnov, aj to nie uplne. Ale mozem povedat, ze nam sa tokonecne pred cca 2 tyzdnami upokojilo, jasne, ze mrnci, ked sa buchne alebo ju obliekam a este ked je unavena, tak sa to uz da, je to o mnoho lepsie. Ked pojdu zuby, tak sa to isto pohorsi, lebo 1. zub bol jeden a pol mesacne utrpenie! Teraz sa zas v noci zacala stale budit, uz bol chvilu pokoj, ale nejak sa to zas pototo . :-/

vvrka
30. sep 2012

ako keby som citala o nasom malom. 🙂 prave hladam info, co s tym, lebo tiez je to cely den len "hmmmm hmmmmmm" tragickym tonom, nech robime cokolvek. nevydrzi sa sam hrat dlhsie ako par minut, tak som pri nom, ale len co sa otocim, aby som sa aspon napila, uz mrnci. jemu vsak zacali ist zubky velmi skoro, este pred 5. mesiacom, teraz ma uz skoro osem mesiacov a siedmy zubok na ceste. myslim, ze je to z velkej miery zapricinene tym, ze ho ominaju tie dasienka. a zda sa mi tiez, ze mrnci, lebo sa jeduje na brusku - zatial mu to ide iba dokola a dozadu, a to ho strasne zlosti. tak cakame ako na spasenie, kedy uz zacne lozit, aj ked si na druhej strane uvedomujem, ze to bude este narocnejsie, lebo teraz je aspon tam, kam ho polozim. no, jednoduchsie to uz asi nikdy nebude.
mam len jedinu radu, co som vypozorovala - na rukach stichne. kedze ale potrebuje vsetko vidiet, vsetko chytat a uz tiez nie je najlahsie, davam ho do Manducy. teraz sme to dvakrat skusali na chrbte a bola to ohromna ulava - on sa nosil a ja som si v klude umyla riady a zvesila pradlo.

fraufrt
2. okt 2012

super tema, prave si prechadzame rovnakym obdobim, ak sa moj maly pekne hra a "vyrusi" ho moj hlas, ked zacnem rozpravat, uz je po hre a uz ma hlada. Ani nieze by mrncal ale hned krici. S mm ho volame "sedliacik", akoby objavil svoj hlas. Najkomickejsie je to v dopravnom prostriedku, robi to vedome a naschval. Vecer je to najhorsie. Pomaha nam uplne ticho alebo detske pesnicky z CD. Tiez sme si kupili ergo nosic Lipiput, a to nosenie miluje, vtedy mame klud. A este zabera chrumka do ust 😀 .

harinecko
15. máj 2013

@katulik1307 Ahoj pisala si tu uz davno,len by ma zaujimalo ci ju to mrncanie aj preslo 🙂 lebo my sme na tom teraz tak....prebaleny,napapany,vyspaty a v kuse mrncime.Dik za odpoved

katulik1307
15. máj 2013

No pravdu povedat nie je stale samostatna stale potrebuje jedneho co by s nou bol venoval sa jej stale musi byt stredobodom pozornosti ako nahle vidi ze sa rozpravame s manzelom je otravna a stale aj doteraz mrnci.vecsinou nas nepocuva a ako nahle nie je po nej tak je zasa rev.vsetko si prakticky vynicuje revom.Je velmi vzdorovita.Kazdy den musi byt ten isty rezim.v kociari vydrzi asi tak max.do pol hodiny a v kuse je na nohach a beha.Od rana ako vstane prespi hodinku na obed a funguje do vecera.velmi to vycerpava aj mna aj manzela.Len dufame ze ked pojde do skolky hadam to neako prejde.Teraz bude mat v auguste dva roky.

cherry1981
17. jún 2013

@katulik1307 Juj tak to si ma nepotesila, ze to u Vas stale trva ja mam 14 mesacnu dcerku a mam to iste od narodenia stale len mrnci a mrnci uz som tiez dakedy hotova a hodna na psychiatriu 😅 😅 Stale si hovorim cim bude starsia tak to prejde, ale mam pocit, ze to neprejde asi nikdy 😅 😅

leonidas8790
5. apr 2017

@kolinia ahoj akurát pozerám je to už síce starý príspevok ,ale zaujimalo ma ako si dopadla kedy ti to bábo prestalo mrnčať .máme totiž zrazu také mrnčadlo doma

lucicka009
29. jan 2019

@kolinia ahoj, ako ti to potom dopadlo s tým mrcanim? Mám skoro rovnaký problém, už sa z toho ideme zbláznit 😞 až na to, že moja je predcasniak narodená v 33tt. Vyrasta ti z toho rýchlo? Nešlo o nejaký problém, napr neurologicky?

kolinia
autor
29. jan 2019

@lucicka009 ahoj, no dcera ma dodnes citlivu svojsku povahu, treba sa s nou v klude o vsetkom rozpravat a celkom dobre vsetko chape, uz je prvacka, no asi to vsetko boli bud zubky alebo bolesti z rastu, doteraz ju bolievaju kolienka, cize mohlo to byt z toho, ziadny neurologicky problem, je sikovna, sportovo nadana a aj skola jej ide (zatial! 😉) od ruky....cize skus sa spytat mozno pediatricky alebo najdi nejake info o rychlom/bolestivom raste deti... drzim palce, vsetko bude ok!

lucicka009
30. jan 2019

@kolinia ahoj ďakujem ti. Aj ja mám syna prváka. Zajtra vysvecko ☺️

aninka30
12. júl 2019

@katulik1307 ako je to teraz s tvojou malou?,mam totiz rovnaky problem 🙄 mrnci mi od rana do vecera... Uz rok

janusfrncova
12. okt 2024

@kolinia dobry deň,viem ze to uz je davno ale chcem sa opytat malinka sa potom z toho mrnčania dostala ? Vyrastla z toho ? My teraz zaživame to isté

Strana
z2