icon

Je normálne, že sa deti neotáčajú na bruško pravidelne?

123r
Včera o 16:09

Ahojte, aj vaše deti keď sa naučili otáčať na bruško to nerobili pravidelne každý deň? Môjho malého je tazko motivovať na bruško aby tam šiel sám, ale už vyše týždňa konečne sa pravidelne niekoľko krát pretacal a zasa nič, nevedela som ho tam dostať, musela som mu pomáhať. Je to normálne? Robili to aj vaše detičky? Čítala som ze to tak robia keď spracovávajú nejakú novu vlastnost ktorú objavili? 😅

zuzikak
Včera o 16:52

Ano samozrejme je to normalne. Dolezite je, ze to vie. Niekedy ma vacsiu potrebu, inokedy mensiu. Skus si to prirovnat k sebe. Ked si sadnes k telke niekedy mas nohy v tureckom sede, niekedy narovnane a niekedy lezis. Nerobis to pravidelne. Tvoj drobec ten pohyb pozna, mozes ho motivovat ale ked sa nebude kazdy den prevracat niekolkokrat- aj to je v poriadku. Niekedy mu moze vyhovovat byt na chrbate.

zuzkaa1991
Včera o 17:15

@123r nepíšte ale stare dieta ale ak ma 3m 4m je to uplne v poriadku od.5m 6m bude.stale.na brusku

jaskolka
Včera o 17:42

@123r áno,je to normálne,čím mladšie dieťa,tým menej sa môže za deň otočiť. Väčšinou tie deti, ktoré majú 5-6 mesiacov,sú už skoro stále na brušku,lebo zistia,že v tej polohe oveľa viac vidia a ľahšie sa im trebárs načahuje za hračkou, dokážu si ju ľahko pritiahnuť k sebe a postupne sa za ňou z tej polohy začnú plazit.

123r
autor
Včera o 22:55
@zuzkaa1991

@123r nepíšte ale stare dieta ale ak ma 3m 4m je to uplne v poriadku od.5m 6m bude.stale.na brusku

@zuzkaa1991 ma 5,5mesiaca o pár dní, maly ma diastazu bruška a slabý stred tela ale fyzio stále do nas hučí co by už mal vedieť

123r
autor
Včera o 22:58
@jaskolka

@123r áno,je to normálne,čím mladšie dieťa,tým menej sa môže za deň otočiť. Väčšinou tie deti, ktoré majú 5-6 mesiacov,sú už skoro stále na brušku,lebo zistia,že v tej polohe oveľa viac vidia a ľahšie sa im trebárs načahuje za hračkou, dokážu si ju ľahko pritiahnuť k sebe a postupne sa za ňou z tej polohy začnú plazit.

@jaskolka ja na nom vidím ze on by aj chcel ale ako keby ma to nieco nedovolovalo, neviem to vysvetliť 😅 napriklad futbalovú loptu za ňou az vyska dame ju pred neho a celý nateseny sa za ňou az trasie a ponaly s ňou ideme na bok a len sa pozrie na nu a ako keby stratil zaujem a začne mrncat 🙈 pritom predtym sa za ňou otočil v sekunde aj za inými hrackami a posledne 2 dni len obcas aj to silná motivácia musela byt za dlhu dobu alebo sme museli pomôcť
On sa aj chce posunúť dopredu ale nejde mu to a potom sa nervuje aj na bruchu, nema dostatočne silné ruky na to lebo nôžky uz obcas da pod zadok ale hlavou padne na podložku levo rukami sa nevie udržať