Kedy sa dieťa prestane budiť s plačom?
Máme doma 6 týždňové mimčo, a na hlad sa budíme ako inak s hurónskym revom. Tak by som chcela vedieť, kedy sa dieťa začína budiť "do ružova vyspinkané"? 😉
ahoj, ja Ti neodpoviem na tvoju otázku, lebo je to rôzne, ale trochu to otočím
bábo plače, lebo signalizuje svoju potrebu, zobudí sa a chce papať, preto kričí na celý dom, aby Ťa privolal, ak sa budí viac menej pravidelne, skús ho predbehnúť a dať papať skôr ako začne kričať, potom keď nadobudne istotu, že vždy bude jeho potreba naplnená, už nebude tak revať.
🙂 🙂
no môžu to byť aj prvé roky... ako to bolo u nás. a nielen v noci, ale aj cez deň sa budili plačom. ale pokiaľ bábo nevie rozprávať, plač je jeho komunikačný nástroj ako dať o sebe vedieť napríklad aj v noci.
Moj maly ma 7 mesiacov a budi sa s placom, aj cez den, aj v noci. Zo zaciatku to tak nebolo, aspon teda v noci nie, iba sa tak mrnkal ked sa prebral a bol hladny, cez den mozno sa budil aj placom to si uz nepamatam. Po sestonedeli zacal spavat cez den len pol hodinky, tak potom sa niekedy budieval s placom lebo este nebol vyspaty ale uz nevedel dalej spat. Teraz neviem ci ho uz zubky trapia alebo preco to tak je, ale mam dojem ze je to dokonca stale horsie. ☹ Tak to som ta asi nepotesila...
Ja ma asi celkovo dost placlive dieta, ale stale lepsie mu rozumiem preco place alebo co ho vtedy trapi, takze uz teraz mi ten plac az tak nevadi.
no ešte sa ti naplače,ved je malé ,čo sa čuduješ,,,ale bude lepšie,moje dvojičky sa mi nebudia v noci na papanie od 5 mesiaca 🙂
No tak ja teda babatko nemam,ale s placom vstava VZDY pokial nie som v izbe pri nej..a sedi v postielke a krici na mna a place tak,ze sa otriasa cely dom,ale ani za boha nepride za mnou. 😀 😀 do ruzova je vyspata ozaj iba vtedy,ked spim pri nej 😉 😉 😉 😉
To treba vydržať 😉 babatko ti nevie dať ináč najavo, že dačo potrebuje, iba plačom. Ale keď sa napapá, tak je potom usmiate..no nie? čiže sa zobudilo do rúžova. Predstav si, že by ti spávalo 5 hod denne, v kuse by plakalo a ty už ani nevieš prečo, celá rodina by ste boli nevyspatí a na nervy... U mojej si to už nepamätám, ale susedina 7 mesačná dcéra sa zobudí s plačom...dáva na známosť, že už je hore....a keď sa za ňou príde, zoberie sa na ruky, tak je z nej usmiate bábätko 🙂 . Pokiaľ sa nenaučí rozprávať, dovtedy bude všetko vyjadrovať plačom. Nič iné ti nezostáva, iba si zvyknúť 😀
Ale ten plač už nebude taký silný, pomaly sa jeho intenzita bude zoslabovať. Aspoň u nás to tak bolo. A od štyroch mesiacov sa mi občas budí aj bez plaču. Len počujem, že sa hýbe v postielke, prídem a ona už pootáčaná, usmievavá..Plače len keď chce jesť hneď a rýchlo.. 🙂
take male babatko sa zobudi na hlad a chce hned papat. to chce len vydrzat 😉
no ja mam 4-rocnu dcerku a tiez mi este teraz stava s obrovskym placom ☹ my tomu hovorime, ze stava "hore ritou" 😀 a ta mensia sa budi vacsinou s usmevom na tvaricke. ono to asi zavisi od povahy dietatka...
a ako inak ma dat vediet najavo svoje potreby? rozpravat este nevie, tak sa ta snazi vsemozne privolat a je mu fuk, aj ked stojis vedla neho...chce to cas...kazdy je individualny a 6tyzdnove je este ozaj male
Tak je vtedy asi naozaj veľmi hladný. Inak to nevie dať najavo... čím väčší hlad, tým väčší plač. aj u nás to tak bolo počas prvých týždňov. potom sa to postupne utíšilo a v druhom mesiaci po zobudení len zamrnkala. snažila som byť naozaj blízko, keď sa prebúdzala a dala jej hneď papať.
Toto je aj pre mna zahadou...v noci sa nezobudi,skor sa mrvi a hlada cicik,napapa sa aj so zavretymi ocami...rano sa zobudim ja na to ako si blaboce a diva sa na mna...ale cez den ked zaspi,takmer vzdy sa zobudi na uz spomenuty ''huronsky rev''...ale preco? Neviem, lebo takmer vzdy som pri nom, a az ked sa mu zacnem potichucky a kludne prihovarat tak sa zbada a zacne sa slnieckovat ( usmievkat )... Noproste zahada...
@iculka dobry den a je to v poriadku?lebo u nas v kociku len sem tam place no v noci neplace vobec ani ked mu prsnik nedam a ho hladim,on sa len mrvi sadne si ukazuje niekedy na prsnik no neplace tak sa obavam

ahoj, tak ono je to asi individualne ako vlastne vsetko 🙂 moj chlapcek ma dva a pol mesiaca a s placom sa budil cca tri styri tyzdne.
teraz v noci spi aj sedem hodin vkuse (je plne kojeny) a po zobudeni neplace, len sa mrvi v postielke a to ma zobudi 🙂