icon

Kedy sa obávať, že dieťa nespája slová?

bama0507
Včera o 10:41

Ahojte mamky som tu nová . Chcem sa spýtať či máte osobnú skúsenosť , že skoro 3 ročne dieťa ešte nespája slová , ani vety a hovorí len jednoslovne? Či sa mám obávať alebo nechať tomu ešte čas ?

anjelicek26
Včera o 10:43

Treba sa opytat pediatra na preventivke, ako to vidi, moje deti dvojrocne (na narodeniny) hovorili par slov, ale trojrocne (na narodeniny) normalne vo vetach a uplne cisto, bol tam obrovsky krok dopredu. Skontrolovat sluch (prostredny syn nepocul dobre, bolo treba davat rurky do usi), to dost brzdi rec.

anonym_3a1109
Včera o 10:43

čo nato pediater? 3 r dieťa už rozpráva vety. k odb. lekárovi nechodíte?

anonym_b04d35
Včera o 11:11

Trénuj s ním a nedavaj mu tablet mobil

anonym_08adb6
Včera o 11:52

Za mna by ho mal vidieť minimálne pediater, neskôr neurológ

anonym_3cd4c3
Včera o 12:35

@bama0507 nám osobné neurologická povedala že do 3 rokov to nikto nerieši.Ze niektoré deti začnú rozprávať po 3 rokov.Ostatni čo viete čo keď vôbec mu nedala tablet do rúk.Co vy viete?Zato že vaše dieťa už možno rozprávalo v roku neznamená že aj ostatné.Kazde dieťa je iné,už konečne prestaňte porovnávať a hneď odsudzovať

domka222
Včera o 13:06
@anonym_3cd4c3

@bama0507 nám osobné neurologická povedala že do 3 rokov to nikto nerieši.Ze niektoré deti začnú rozprávať po 3 rokov.Ostatni čo viete čo keď vôbec mu nedala tablet do rúk.Co vy viete?Zato že vaše dieťa už možno rozprávalo v roku neznamená že aj ostatné.Kazde dieťa je iné,už konečne prestaňte porovnávať a hneď odsudzovať

@anonym_3cd4c3 nedávať tablet a mobil bolo zrejme odporúčanie, ak tak robí. Nikto nepovedal,že to tak je. Tak sa ukľudni. A že to nikto neriešila 3 rokov? Keď mal syn 2 a pol už som s ním chodila na logo. Takže áno rieši a prvá by mala začať matka.

bama0507
autor
Včera o 14:14

Ahojte ďakujem za rady . Čo sa týka tablet nedostáva ani mobil , nám bolo.poveane od pediatra že je trošku fyzicky dozadu . No uvidíme .

anonym_9afce3
Včera o 14:50

Môj syn začal rozprávať plynulo až keď mal 3 a pol roka. Dovtedy rozumel všetko, len sa mu proste nechcelo a teraz je z neho za mesiac najukecanejšie dieťa, ktoré stretnete. Za to poradiť sa s nejakým odborníkom nič nedáš, no určite sa nemusíš ani hneď báť, držím vám aj malému palce.

anonym_9dc74a
Včera o 14:59

v troch rokoch ak hovori len slova treba navstivil logopeda nauci vas techniky ako pracovat s dietatom na rozvoj. moze to byt oneskoreny vyvin reci

bama0507
autor
Včera o 16:56
@anonym_9afce3

Môj syn začal rozprávať plynulo až keď mal 3 a pol roka. Dovtedy rozumel všetko, len sa mu proste nechcelo a teraz je z neho za mesiac najukecanejšie dieťa, ktoré stretnete. Za to poradiť sa s nejakým odborníkom nič nedáš, no určite sa nemusíš ani hneď báť, držím vám aj malému palce.

@anonym_9afce3 ďakujem krásne

euka210
Včera o 18:14
@bama0507

Ahojte ďakujem za rady . Čo sa týka tablet nedostáva ani mobil , nám bolo.poveane od pediatra že je trošku fyzicky dozadu . No uvidíme .

@bama0507 rec podporuje aj pohyb a do 3r slova su v poriadku. Kazde dieta je ine...jedno rapoce uz v 2r a jedno v 3r hovori len slova. Hlavne je, ze rozumie pokynom.
Citajte si knihy, pomenujte obrazky, komentuj veci okolo na prechadzke.

anonym_4b1b3c
Včera o 18:35

Už by som riešila s pediatrickou alebo skúsiť logopediu. Moja sestra tiež čakala ma tri roky ešte ma čas a bla bla a nedočkala sa. Môj syn začal spájať slová keď mal 2 roky behom 3 mesiacov začal rozprávať vo vetách.

bama0507
autor
Včera o 18:37
@euka210

@bama0507 rec podporuje aj pohyb a do 3r slova su v poriadku. Kazde dieta je ine...jedno rapoce uz v 2r a jedno v 3r hovori len slova. Hlavne je, ze rozumie pokynom.
Citajte si knihy, pomenujte obrazky, komentuj veci okolo na prechadzke.

@euka210 ďakujem krásne za radu .. pokynom rozumie všetkým

anonym_cbadeb
Včera o 19:54

A aký je problém objednať sa k logopédovi, ktorý vám ukáže, ako s dieťaťom pracovať? Či ste sa sem prišli len uchlácholiť, že je všetko v pohode?

bama0507
autor
Včera o 21:23
@anonym_cbadeb

A aký je problém objednať sa k logopédovi, ktorý vám ukáže, ako s dieťaťom pracovať? Či ste sa sem prišli len uchlácholiť, že je všetko v pohode?

@anonym_cbadeb pozrite sa len som sa slušne spýtala a informovala to už ako sa zariadim nie he vaša vec

krkavcia_mater
Včera o 21:41
@anonym_3cd4c3

@anonym_3cd4c3 ako nerieši. Ja som so synom chodila od 2 rokov na logopédiu ku klinickému logopédovi. Určite by som sa pýtala aspoň tam