Kedy sa obávať, že dieťa nespája slová?
Ahojte mamky som tu nová . Chcem sa spýtať či máte osobnú skúsenosť , že skoro 3 ročne dieťa ešte nespája slová , ani vety a hovorí len jednoslovne? Či sa mám obávať alebo nechať tomu ešte čas ?
čo nato pediater? 3 r dieťa už rozpráva vety. k odb. lekárovi nechodíte?
Trénuj s ním a nedavaj mu tablet mobil
Za mna by ho mal vidieť minimálne pediater, neskôr neurológ
@bama0507 nám osobné neurologická povedala že do 3 rokov to nikto nerieši.Ze niektoré deti začnú rozprávať po 3 rokov.Ostatni čo viete čo keď vôbec mu nedala tablet do rúk.Co vy viete?Zato že vaše dieťa už možno rozprávalo v roku neznamená že aj ostatné.Kazde dieťa je iné,už konečne prestaňte porovnávať a hneď odsudzovať
@bama0507 nám osobné neurologická povedala že do 3 rokov to nikto nerieši.Ze niektoré deti začnú rozprávať po 3 rokov.Ostatni čo viete čo keď vôbec mu nedala tablet do rúk.Co vy viete?Zato že vaše dieťa už možno rozprávalo v roku neznamená že aj ostatné.Kazde dieťa je iné,už konečne prestaňte porovnávať a hneď odsudzovať
@anonym_3cd4c3 nedávať tablet a mobil bolo zrejme odporúčanie, ak tak robí. Nikto nepovedal,že to tak je. Tak sa ukľudni. A že to nikto neriešila 3 rokov? Keď mal syn 2 a pol už som s ním chodila na logo. Takže áno rieši a prvá by mala začať matka.
Ahojte ďakujem za rady . Čo sa týka tablet nedostáva ani mobil , nám bolo.poveane od pediatra že je trošku fyzicky dozadu . No uvidíme .
Môj syn začal rozprávať plynulo až keď mal 3 a pol roka. Dovtedy rozumel všetko, len sa mu proste nechcelo a teraz je z neho za mesiac najukecanejšie dieťa, ktoré stretnete. Za to poradiť sa s nejakým odborníkom nič nedáš, no určite sa nemusíš ani hneď báť, držím vám aj malému palce.
v troch rokoch ak hovori len slova treba navstivil logopeda nauci vas techniky ako pracovat s dietatom na rozvoj. moze to byt oneskoreny vyvin reci
Môj syn začal rozprávať plynulo až keď mal 3 a pol roka. Dovtedy rozumel všetko, len sa mu proste nechcelo a teraz je z neho za mesiac najukecanejšie dieťa, ktoré stretnete. Za to poradiť sa s nejakým odborníkom nič nedáš, no určite sa nemusíš ani hneď báť, držím vám aj malému palce.
@anonym_9afce3 ďakujem krásne
Ahojte ďakujem za rady . Čo sa týka tablet nedostáva ani mobil , nám bolo.poveane od pediatra že je trošku fyzicky dozadu . No uvidíme .
@bama0507 rec podporuje aj pohyb a do 3r slova su v poriadku. Kazde dieta je ine...jedno rapoce uz v 2r a jedno v 3r hovori len slova. Hlavne je, ze rozumie pokynom.
Citajte si knihy, pomenujte obrazky, komentuj veci okolo na prechadzke.
Už by som riešila s pediatrickou alebo skúsiť logopediu. Moja sestra tiež čakala ma tri roky ešte ma čas a bla bla a nedočkala sa. Môj syn začal spájať slová keď mal 2 roky behom 3 mesiacov začal rozprávať vo vetách.
@bama0507 rec podporuje aj pohyb a do 3r slova su v poriadku. Kazde dieta je ine...jedno rapoce uz v 2r a jedno v 3r hovori len slova. Hlavne je, ze rozumie pokynom.
Citajte si knihy, pomenujte obrazky, komentuj veci okolo na prechadzke.
@euka210 ďakujem krásne za radu .. pokynom rozumie všetkým
A aký je problém objednať sa k logopédovi, ktorý vám ukáže, ako s dieťaťom pracovať? Či ste sa sem prišli len uchlácholiť, že je všetko v pohode?
A aký je problém objednať sa k logopédovi, ktorý vám ukáže, ako s dieťaťom pracovať? Či ste sa sem prišli len uchlácholiť, že je všetko v pohode?
@anonym_cbadeb pozrite sa len som sa slušne spýtala a informovala to už ako sa zariadim nie he vaša vec
@anonym_3cd4c3 ako nerieši. Ja som so synom chodila od 2 rokov na logopédiu ku klinickému logopédovi. Určite by som sa pýtala aspoň tam

Treba sa opytat pediatra na preventivke, ako to vidi, moje deti dvojrocne (na narodeniny) hovorili par slov, ale trojrocne (na narodeniny) normalne vo vetach a uplne cisto, bol tam obrovsky krok dopredu. Skontrolovat sluch (prostredny syn nepocul dobre, bolo treba davat rurky do usi), to dost brzdi rec.