icon

Kedy vás začali detičky ohmatávať pri dojčení?

albao
1. apr 2013

Nie že by to bolo nejak zásadné pre môj život, ale prekvapilo ma, že moja 4 mesačná dcérka ma ohmatáva ručičkou pri dojčení. Pri staršej dcérke si to pamätám až tak okolo 9 mesiacov, keď nevedela čo s ručičkami pri dojčení, tak šmátrala a objavovala moju tvár. Ale nespomínam si, že by mi to robila už ako 4 mesačná. 😅 Ako je to u vás? Mám zlú pamäť? Nastal koniec kľudnému dojčeniu 😅

denanika
1. apr 2013

Moja maličká ma 2,5 mesiaca a tiež ma pri dojčení hladká a štípe a šmátra pokial dočiahne, pravdaže iba ked nedrieme...to je jej druhý spôsob papania 🙂

grundia
1. apr 2013

Dianka,to robi hadam od narodenia,stale ma hladka,natahuje tricko.. 🙂

zuzkat1
1. apr 2013

Moja ma macka bez ktoreho sa nenadojci takze sa hra s nim..

reanda
1. apr 2013

uplne presne si to nepamatam, ale uz od zaciatku si ma ohmatavala, ked bola malicka, tak sa mi natahovala po tvari, strkala mi prsty do oci a do nosa 😀 , potom, ked bola vacsia, zacala sa hravat s druhym prsnikom a to ju drzi doteraz 🙂

fadda
1. apr 2013

Moja mi natahuje kozu pri bradavke asi od 4 mesiaca. A vkuse ma capka,alebo hladka. Podla nalady.

vonicka
2. apr 2013

Ja mmojmu nedovolim hrat sa s druhou bradavkou, tak mi natahuje tricko vo vystrihu, ale zacal s tym dost neskoro, asi v9m. Dovtedy sa kojil kratko a trhal si vlasy, natahoval svoje oblecenie, tocil sa a tak 🙂

trnka77
2. apr 2013

ahoj,všetky tri detičky sa ma pri kojení dotýkali,naprv.položená ručička a neskôr už hladkali,ťahali,objavovali moju tvár,všetky otvory na tvári 😀 😀 a dodnes im ostali pri zaspávani ich rituáli:Najstarší-ukazovák si omotá dekou(predtým to bolo moje tričko),stredný-dáva si deku cez hlavu(predtým moje tričko-pyžamo) a náš najmladší (stále ho kojím)my nezaspí kým nemám pyžamo(donesie mi ho a musím sa obliecť) s potlačou(lesklá nažehlovačka) a hladká ,hladká...do nekonečna 😀 😀 😀

boka79
2. apr 2013

Moj to robi asi od 6 teho mes., ale ona skor tak mackal druhy prsnik, potom ho aj stipal a teraz si polozi rucicku, alebo mi chyti prst, ktorym si prnik pridrziavam.

gretocka
2. apr 2013

obaja ma zacali hladkat, tapkat a skrabkat od chvile ked zacali sermovat rucickami. Nesmierne si to uzivam a tesim sa z toho, ze syncek sa to naucil aj na neskor - dodnes ked zaspava, najradsej ma drzi za tvar.

inffinity
2. apr 2013

moje malá mi začala šmatrat v pupíku 🙂 je už nevím kdy to bylo ale zustalo ji to do dneška, podle toho poznáme že chce spinkat "mami můžu si vzit pupík" 🙂

ladyka8
2. apr 2013

moja je závislá na mojom uchu 🙂 uškuje 🙂 pri papaní, pri zaspávaní alebo len tak 🙂

zab37
5. apr 2013

jééj to je milá téma 🙂 . moja dcérka to robí od cca 4 mesiaca.... najskôr nahmatá a capká mňa a potom si našmátra si môj prívesok - srdiečko - to má tak akurát do ručičky a to jemnúčko ťahá, pustí, zas chytí a s tým to srdiečkom aj zaspinká....

nevestienka
14. apr 2013

ahoj, moja dcérka začala asi keď mala 2,5 mesiaca. Najprv ma len tak nemotorne capkala a načahovala ručičkou kam len dočiahne, postupne začala už hmatať aj prsník a teraz sa drží prsníka z ktorého saje a načahuje sa a obracia hlavičku na všetky strany a načahuje sa hore... je to niekedy zábavné, keď sa tak krúti, ale pri tom jej vypadne z úst bradavka a potom je mrzutá, pricucne sa a zas dookola.a to už je aj celkom únavné 🙂))