icon

Kedy začať dávať dieťatko sedieť?

nasta197
18. jún 2011

poradte

Strana
z2
monicka122
28. mar 2016

Zeny a viete my povedat akotoze ja som uz chodila ako 9 mesacna? Ak sa deti nesmu nic ucit. Co myslite ze vasi dedkovia a babky su zly zato ze to deti ucily skor? 😀 😀 😀

luslus
28. mar 2016

@monicka122 moja chodila v 9 mesiacoch popri nabytku, v 10 uz chodila sama. Nikdy som ju nedavala do choditka, nevodila za ruky, prisla na to sama. Tiez som ju nedavala sediet, sama si sadla tusim v 6 mesiacovh

sardinka335
28. mar 2016

no ja neviem ako by som moju 9 mesačnu naučila chodit skor....len čo sa sama postavi je rada ze stoji nieto ešte chodit - nie je to jej čas...
ak si ty monicka122 chodila ako 9 mes. tak iste viac z vlastnej iniciatívy ako zo snahy rodičov - tí tomu ,,pomohli,, pavukom a inak...ale gro bolo ze si na to zrejme bola uz pripravena, nie kazde dieať take je a nie je to nič zle. Babky a ,,dedky,, neboli zlí len nemali informácie o špičkovaní, plochých nohách, zlom držaní tela...neviem kam sa matky ponahlaju - chvalit sa pred kamoškami čo ich ratolest dokaze alebo fakt neviem čo si tým dokazuju...realizuju sa ,,cez decko,,.

simi1871
6. feb 2017

Chcem sa spytat ked je tu taka tema.Moj maly ma uz 6m a 2tyzdne a ked ho mam na kolenach v sede tak sa mi natahuje na nozicky.Moze sa dieta v pase prelomit?Toto mi robi uz mesiac.A od vtedy mi chce aj sediet...ked ho dam do polosedu sa mi dviha este do predu.

tarvika
6. feb 2017

@simi1871 sediet ho nedavaj vobec, nema na to este vzvinute svalz. dieta ma sediet vtedz, ked sa dokaze samo posadit. teda najprv sa bude plazit, stvornozkovat a potom sa posadi.

1988majka
5. mar 2017

nedavat sediet a ked bude v tej faze na styroch skor podporit stvornozkovanie roznymi hrami - niektore deti to radi preskocia ale je to velmi dolezite na spevnenie chrbatika a aj spravne postavenie noziciek neskor 🙂 a zo styroch sa uz posadi same

Strana
z2