Kedy začať dávať dieťatko sedieť?
poradte
@monicka122 moja chodila v 9 mesiacoch popri nabytku, v 10 uz chodila sama. Nikdy som ju nedavala do choditka, nevodila za ruky, prisla na to sama. Tiez som ju nedavala sediet, sama si sadla tusim v 6 mesiacovh
no ja neviem ako by som moju 9 mesačnu naučila chodit skor....len čo sa sama postavi je rada ze stoji nieto ešte chodit - nie je to jej čas...
ak si ty monicka122 chodila ako 9 mes. tak iste viac z vlastnej iniciatívy ako zo snahy rodičov - tí tomu ,,pomohli,, pavukom a inak...ale gro bolo ze si na to zrejme bola uz pripravena, nie kazde dieať take je a nie je to nič zle. Babky a ,,dedky,, neboli zlí len nemali informácie o špičkovaní, plochých nohách, zlom držaní tela...neviem kam sa matky ponahlaju - chvalit sa pred kamoškami čo ich ratolest dokaze alebo fakt neviem čo si tým dokazuju...realizuju sa ,,cez decko,,.
Chcem sa spytat ked je tu taka tema.Moj maly ma uz 6m a 2tyzdne a ked ho mam na kolenach v sede tak sa mi natahuje na nozicky.Moze sa dieta v pase prelomit?Toto mi robi uz mesiac.A od vtedy mi chce aj sediet...ked ho dam do polosedu sa mi dviha este do predu.
nedavat sediet a ked bude v tej faze na styroch skor podporit stvornozkovanie roznymi hrami - niektore deti to radi preskocia ale je to velmi dolezite na spevnenie chrbatika a aj spravne postavenie noziciek neskor 🙂 a zo styroch sa uz posadi same

Zeny a viete my povedat akotoze ja som uz chodila ako 9 mesacna? Ak sa deti nesmu nic ucit. Co myslite ze vasi dedkovia a babky su zly zato ze to deti ucily skor? 😀 😀 😀