Manžel dal 3-ročnej po zadku
Takéto výchovné metódy neuznávam a on to dobre vie, vždy sa potom pohadame ale nevie sa pri dcére ovládať. Dnes sa to stalo zase keď ho viac krat udrela ona. Áno bije ho, kúše, kope, chytí mobil a hodí ho o stenu…ale aj tak si myslím že to nie je vhodné riešenie. Čo vaši muži, ako takéto obdobia u malých deti zvládajú? V marci bude mať mala 3 roky.
@anonym_97a64e Jedna po zadku potom bude druhá tretia a zakaždým keď dospelý nebude vedieť sa ovládať použije násilie a už to pôjde ďalej a nakoniec si na to zvykne že dieťa vie ukľudniť len násilím.
@anonym_df5297 v tom sa práve mýliš, keďže máš traumu z detstva. Nuž asi je rozdiel keď ta trestá milujúci rodič a kedy zlý človek alebo tyran. Prečítaj si vlakno, viac ľudí písalo, že dali po zadku deťom do 5 krát v živote, keď už prekročili hranice. Aj ja som párkrát dostal po zadku, keď som sa nevedel chovať a doteraz sa rodičov nebojím a mám s nimi normálny vzťah, pravidelne sa stretávame.
Nie, to čo si mala ty v detstve normálne nebolo a normálni rodičia sa takto nesprávajú.
Nikdy by som nezdvihla ruku na svoje deti lebo viem ako to bolí keď rodič bije svoje dieťa. Mňa rodičia nieže bili ale otlkali pravidelne. Aj preto som v 18tke ušla z domu. A s rodičmi nemali sme žiadny vzťah. Otec už zomrel, mama ešte žije no nemám k nej normálny zdravý vzťah, ešte niekedy aj teraz po rokoch sa jej bojím.
@anonym_df5297 ale to čo opisujes je niečo ine. To nebola jedna výchovná keď už decko fakt extrémne vystrája. Mlátiť decko ok nie je. Ale že decko niekto capne,nie že ho tlcie,je dosť iná káva. Svoju traumu aplikujes na všetkých ostatných bez toho,aby si videla rozdiel. Nie,nie je to to isté.
@anonym_autor ako sa sprava tvoje dieta?
To snad nemyslis vazne
Takto sa normalne 3 rocne dieta nesprava
Evidentne si zlyhala vo vychove, manzel je nervak a z vasho dietata vyrastie jedna velka katastrofa , tlieskam !
@anonym_df5297 ale to čo opisujes je niečo ine. To nebola jedna výchovná keď už decko fakt extrémne vystrája. Mlátiť decko ok nie je. Ale že decko niekto capne,nie že ho tlcie,je dosť iná káva. Svoju traumu aplikujes na všetkých ostatných bez toho,aby si videla rozdiel. Nie,nie je to to isté.
@anonym_58bf89 kedy dieťa extrémne vystrája, že je ok capnut ho po zadku?
@anonym_350525 prečítaj si o čom píše autorka a ak ti to príde v poriadku tak sa nemáme o čom bavit
@anonym_autor deti nebijeme to mi pride naozaj ako chuderizmus strieskat niekoho, kto sa ti silou nemoze rovnat.
Je ale pre nas rovnako nepripustne, aby deti tlkli nas alebo hadzali telefony o zem. Naco vobec take male dieta ma ten telefon v ruke?
Deti musia mat hranice a respektovat pravidla, ale to ako to dosiahnut hy nemalo byt bitkou, vydieranim ani vyhrazkami.
@anonym_350525 prečítaj si o čom píše autorka a ak ti to príde v poriadku tak sa nemáme o čom bavit
@anonym_58bf89 Chceš povedať, že keď sa dieťa správa nevhodne, rodič (dospely človek) už nemusí niesť zodpovednosť za svoje správanie a môže sa tiež správať nevhodne?
Autorka, nebuď drama queen. Capnutie po zadku z casu na čas, a čo. Tvoj muž má tiež svoje limity nervov. Skor ty zanalyzuj svoju benevolentnu výchovu či je pre dcéru prospešná, keď bije a hádže predmety o stenu. Toto som nezazila teda ani u jedneho z našich detí. A nie, nemuseli sme používať fyzické tresty...
@anonym_58bf89 Chceš povedať, že keď sa dieťa správa nevhodne, rodič (dospely človek) už nemusí niesť zodpovednosť za svoje správanie a môže sa tiež správať nevhodne?
@anonym_350525 kde presne to píšem?
tiez by som najradsej smarila mobil o stenu, cloveku, co do neho cuci vkuse a nevsima si okolie
@anonym_autor raz by manžel položiť ruku na mňa alebo dieťa aj keby vychovaná vie aký mám na to názor neakcetujem to ani ja nedávam výchovné nebude ani on . neželám si tak vychovať dieťa. V ten moment by som sa zbalila ak z dieťaťom odišla ešte keď píšeš že zas
@anonym_350525 fackovať, kúsať a hádzať mobil o stenu je viac než "extrémne vystrája". Otázka je, čo ju k tomu viedlo. Každopádne vymedziť dieťaťu hranice môže iba dospelý, ktorý pozná tie svoje. Vtedy je aj jedna výchovná po zadku v poriadku.

@anonym_df5297 sorry ale porovnávaš tu otlkanie s jednou po zadku? Vážne tam nevidíš rozdiel?
Btw je mi ľúto, že si mala také detstvo
@anonym_97a64e Jedna po zadku potom bude druhá tretia a zakaždým keď dospelý nebude vedieť sa ovládať použije násilie a už to pôjde ďalej a nakoniec si na to zvykne že dieťa vie ukľudniť len násilím.