Manžel ma nepočúva
Ide o to, že ja som mu viackrát hovorila, aby malému nepúšťal duck.tv a pesničky na youtube a to z dvoch dôvodov - aby si nepokazil oči, keďže ja nosím okuliare a aj kvôli tomu, že keď sa mu to potom vypne, tak strašne vyvádza - povedala som to aj pekne, ale aj s penou okolo úst, aj hrdlo ma už bolí, ako som zúrilanič - a výhovorka je taká, že malý chce pozerať, tak on mu tú telku jednoducho zapne - dnes napríklad nechcel kvôli tomu večerať, tak som mu toho sprostého ducka musela zapnúť znova, aby prestal plakať a aby sa najedol - ako mám mužovi vysvetliť, že telku si jednoducho neprajem? alebo aspoň kým nemá malý toľko rokov, že tomu porozumie, že musí sa tv vypnúť...ďakujem
Odo mna už syn telku ani videá nepýta, ale mužovi hned strká do ruky ovládačku a ja ked náhodou s ním pozerám, že ho mám na kolenách, tak mne neplače, ked musí odísť a ked som teda s ním doma sama - tak neviem, či mu došlo, že ja som prísnejšia a že manžel by mu dovolil aj dalej, možno si myslí, že tým plačom sa mu to podarí, neviem, ale nasratá som riadne
@anjika42 ja som brutalny cholerik, mam 34, 11 rokov ucim pubertiakov, deti mam 2 rocne a 3 mesacne, tak si predstav ako to u nas niekedy vyzera a v akom stave mam nervy. Nehladaj vyhovorky a bodka, minule maly reval, lebo zuby, lebo nesla kocka do otvoru etc...tak som pomojkala, vysvetlila, reval dalej, tak som ho polozila, pvoedala, ze ked to zo seba dostane a doreve, nech pride a v klude som supala zemiaky a v hlave si rpehravala ako by som inak ukoncila knihu, co som citala a preco do filmu podla tej knihy obsadili herecku, co tam nepasuje,,..proste vypnem a myslim na blbosti, maly za par minut doreval...su to male deti, ty si dospely clvoek, co si ma ovladat emocie a vychovavat. Ti dakto vravel vari,ze to bude lahke... plus ked ta sere uz teraz dvojrocny....puberta bude for fun.
dnes sme boli na kupku a manžel malého vzal do piesku v topánočkách, v ktorých bol vo vode - mu enapadlo, že ten piesok sa na mokré topánky nalepí 🙄 joj, tí chlapi
ale už sme nechceli isť do bazéna, synovi tam bolo už zima
@anjika42 Ako tak čítam nad čím všetkým sa bezdôvodne rozčuľujes, človek by mal pocit, že ty si robot, neomylna, perfektná, ktorá nikdy nič nepokazila, nikdy nikoho nenas*ala, nikdy nič zle (aj nevedomky) nespravila....skúšala si sa raz zamyslieť sama nad sebou? Alebo si myslíš, že Ty si perfektná a len tebe robia ľudia okolo zle? Myslíš, že Ty nikdy nikoho vo svojom okolí svojim správaním nevytacas? Lebo podľa toho čo čítam si teda dobrá hysterka, ktorá za každých okolností okolo seba len vrieskať a prska. Neber to prosím v zlom, ale mne sa rozum zastavuje nad tým, nad čím sa rozčuľuješ. Nebojíš sa, toho, že to môže tvojho muža omrziet a odíde? Že mu začne liezť na nervy, že takmer stále len vrieskas? Že nemáš normálne pekné slovo? ( aspoň to teda z tvojich príspevkov takto vyzerá). Ozaj by si mala začať so sebou niečo robiť, lebo takto v prvom rade ničíš seba a a v druhom rade svoju rodinu.
@anjika42 nato aby si oplachol topanky tak nemusel ist so bazenaa tych par sekund na oplachnutie nie je tragedia....robis ani.nie z komara somara ale z nicoho celosvetovy problem....moja sa bezne hrava s pieskom a vodou a bud ma obute crocsy chytimvodou oplachnem alebo ju vyzujem a nech sa hra, vcera si dokonca do takeho mokreho sadla.....tiez ziadna tragedia bolo teplo saty vyzliekla nechala uschnut a piesok oprasila,vecer sli saty tak ci tak do prania...
@anjika42 tak vidis ako ste pekne zvladli vcerajsi den, stihla si vybavit urad,bez toho,zeby si niekomu vynadala, manzel sa vam.venoval a zobral vas na kupko,no sveta zit ti zena a teraz prichadza svetovy problem topanky z vody v piesku. Uuuujha. Ty podla mna nemas ziadne dieta,ty mas nejaky iny problem.....
Ide o to, že fakt nepočúva - napríklad navrhnem, že na večeru si dáme praženicu a o dve minúty sa ma opýta, čo bude na večeru - sú to podľa vás prkotiny, ale fakt mi je z toho do plaču
@anjika42 svetový problém...fakt..mňa sa to osobitne opýta muž a osobitne synovia..mám 3...každý 2x...
A teraz čo?...tak nepočúva..vypne mozog a zapne keď sa spýta...proste tak funguje..ty tiež nejako fungujes.....a on to zatiaľ zvláda...tak prečo nie ty?
Dupkas nožkami ako malé decko na pieskovisku a keď nie je po tvojom hadzes kyblik o zem
@anjika42 Svet sa netočí len okolo Teba. Chudatko všetci okolo sú blbci len Ty si svätá. Úprimne? Ty si sa nemala ani vydávať, ani mať dieťa. Malá si žiť sama so sebou. Všetko Ti vadí, celý svet je zlý. Máš teda veľký problém, ale sama so sebou. A čo, že sa opýtal? Zrutil sa svet? Tvoje dieťa nemôže TV, nemôže toto nemôže tamto, nemôže ísť do piesku, haloooo to je dieťa, nie hračka. Moja minule spadla do blata, bola komplet špinavá a čo? Vezmem, prezleciem a idem ďalej. Práčka to vyperie, robíš tragédiu kvoli topánkam a piesku?! Keď to takto pôjde ďalej, zrútiš sa psychický.
Ja som niekedy už zúfalá - napríklad v poslednej dobe začal robiť zle mačke, ťahá jej za chvost, alebo ju pohladká a potom jej jednu ....., cica chudina sa pred ním skrýva pod posteľou, alebo ju odháňa od žrádla a úplne vidím mu v očiach, že ho to baví, dnes mi takmer zlomil okuliare - to kvôli tomu, že som v neskorom veku rodila, je taký alebo prečo? Mačku dávať preč rozhodne nemienim a šošovky si nedám. Myslím si, že aj muž by mal na neho občas skríknuť, alebo na neho byť prísnejší, lebo zo mňa má už malý prdel.
Každý večer plačem, že je taký. To aj deti napríklad pred sto rokmi boli také, že sa hádzali o zem a ignorovali rodičov, aj keď boli ešte malé? Alebo naznačí, že chce spať a keď ho uložíme, tak otvára z postieľky šuflíky na skrinke, búcha do prezliekacieho pultu (už ho budeme musieť dať preč) a keď prídem, že čo sa deje, tak vykríkne ako opica a keď idem zinfarktovať, usmeje sa a znova. Proste jeho teší, že vytáča - ale toto predsa som si mylela, že robia až staršie deti, môj nemá ani dva roky. A potom prečo nie je taký smelý aj na ihrisku? Prečo nenaziape na iné dieťa, keď mu berie hračku, alebo keď ho nejaké buchne, prečo nevráti? Zo mňa má srandu a vonku sa bojí.
@anjika42 citala som tvoj prisvevoka z celku ta aj chapem no ja mam 7 rocneho syna jedine ti povej ak nezacnes nieco robit so synom teraz potom uz to bude tazke mneoj muz hovori ze syn ma uz pre kukol stale som kricala a on uz nereagoval na to pred muzom ma respekt ale mne sa iba do nedavna vysmieval reraz som tehu a moje hormony su ako rusky kolotoc vyriesila som to tak ze som sa raz tak vytocila posla do izby a nerozprava som sa s nim cely den nemohol hrat tablwt ani telku teraz ked mu nieco opakujem alebo len co zacne vyjednavat opytam sa ho ci chce ist do izba a vtedu ako by sa zmenil nechcem to zakriknut a mimochodom moj ma tiez niekedy nepocuva snazi si vybojovat muzke ego ale vie ze v tom nezvitaxi a niedy mam pocit ze to strasne hnusna a on chudacik moj muzik sa snazi ma aj on svoje chyby ale terax som ja ta zla a niekedy sa staci vyplakat v tedy sa ti ulavk a zacnes rozmyslat a mne to pomaha a vzdy pridem k tomu istemu moju rodinu by som nevimenila za nic na svete
.. 🙂😉
A potom som nasratá celý večer a a ni nemám na nič náladu
Ze nedokážeš všímať a ignorovať jeho akože škriekanie lebo ty zbytočne ho davas do pozornosti aby prestal a že ta vytáča, on si len žiada tvoju pozornosť a testuje si hranice a bude to robiť stále, ako píšu ostatne baby, IGNOROVAŤ a potom ho to časom prestane baviť. musis mat len trpezlivosť.
Podľa toho čo čítam tu, ty naozaj potrebuješ odbornú pomoc pri výchove dieťaťa a aj seba. Tu na koníka nepomôže.
@anjika42 ty nikde nechod. Pekne sed doma so zalozenymi rukami, sleduj ako sa to zhorsuje, postazuj sa, pripadne si vecer poplac ved co, aj tak ti uz nic a nikto nepomoze ....
@marcelatje krava
@anjika42 dakujem.
Mala by si si uvedomit, ze pokial sama nepohnes zadkom nic sa nezmeni.
@anjika42 necitala som celu diskusiu iba poslednu stranu-dve ale pride mi ze moc vsetko prezivas. neber vsetko tak tragicky, dieta je zvedave, skusa vsetko, prichadza do obdobia vzdoru ked je normalne ze sa pleskne o zem ak sa mu nieco nepaci, paci sa mu ked moze vyrobit nejaky hluk a buchot a trieska so vsetkym, to k tomu veku patri. To je uplne normalne, niektore deti su temperamentne a niektore menej ale je to normalne. Ty si tu od toho aby si ho viedla, vysvetlovala mu (aj do aleluja) ze co moze a co nie. Nie iba vrieskala ze to moze to nemoze ale vysvetlit, preco. Nemoze bit cicu lebu ju to boli, aj jeho boli ked sa udrie a pod...
@anjika42 prides mi ako perfekcionistka, vsetko musi byt po tvojim a podla tvojho priania, ale tak to vo svete nechodi, každý ma svoju hlavu a svoje predstavy. to že muž nerobi veci podla tvojich predstav, tak s tym sa zmier, on totiz nie je ty. je to samostatna jednotka ktora vyhodnocuje veci za seba. a že ta nevnima? žial zato si asi možeš sama, svojim komandovanim a sekirovanim, proste vypne vnimanie ked si nablizku, lebo ho nebavi pocuvat furt dokola tie keci. A takto zacinaju problemy v rodinach, nastava odcudzenie...
prides mi taka moc zosnurovana, moc napata, "skostnatela", velmi vsetko a vsetkych kontrolujuca, vsak sa uvolni trosku, nie je koniec sveta ak dieta krici, zaspini sa, bucha. ono sa tesi z veci naokolo, ked može rozhadzovat, dupat, kricat, skusat vsetko co sa da, to k detom patri. ty sa tes s nim, blbnite vonku aby nemal chut blbnut doma, bud mu mamou a nie dozorkynou. Tes sa z toho že mas zdrave dieta, ktore skuma, uč ho, veď ho, hraj sa s nim, neokrikuj ho stale. Ty si taka uzkoprsa za sa nediv že vonku medzi detmi je skor ostýchavý, vstepujes to do neho svojimi prikazmi a zakazmi.
a tak ako bud dietatu matkou a kamaratkou, tak bud svojmu muzovi rovnocennou zenou a nie nadriadenou, lebo sa raz zbali a odide...
ber to ako radu, ja mam takmer 37 rokov, ty o par rokov viac a rozhodne sa necitim byt starou, tak sa troska uvolni a prestan tolko kontrolovat vsetkych ci robia veci tak ako by si ich urobila ty, vsak to su uplne nepodstatne veci, zlav zo svojich narokov lebo budes stale frustrovana

autorka je podla mna internetovy troll...nepoznam cloveka, co by stale tocil dookola to iste a vobec nepocuval, co mu ostany radia...

@alby2014 ale ty si možno flegmatik, preto to dokážeš a mám 43 rokov a inak hluj mi vadí všeobecne, teda aj ked iní ľudia počúvajú hudbu a ešte im to pripadá ticho, už aj to je pre mna nahlas...tak proste čo mám robiť, ked som citlivá na hluk?