Moja 3-ročná dcéra nechce rozprávať. Mám depku
ahojte som tu nova a mam strasnu depku lebo moja trojrocna dcera nechce rozpravat 😖
Ahojte ,aj moj maly nechce rozpravat a ma 2 roky a 3 mes.Take povie že mama,tata a to je všetko,ale ja si myslim že je lenivy,hm?Ale všetko nam rozumie,je velmy vnimavy ,rozumny iba nechce rozpravat ale všetko nam ukaže prštekom. ☹ 😉
lekary tvrdia ze nepocuje ale ked sa jej opytam ako sa vola tak povie MIMA a aj yakladne slova ovlada ako je mama tatulo starka papat...... ale netvory vety ked sa jej snazim precitat knizku tak nema zaujem neviem co s tym
erika.30 ahoj mam kamaráta ktorí ma neter 3,5 ročnú atiež začala nedavno rozpravat len jej neni celkom dobre rozumet asi by si sa s nou mala viac rozpravat a viacej ju zapajat do djania okolo seba a čím viac ludí tím lepšie alebo patrat v rodine či niekto mal to isté je možne že to zdedila či po maželovi alebo po tebe
no ako pozeram tak tvoj syn ma 2 rocky a ked mala Miska 2 tak som to este tak neprezivala
adka ja sa snazim mala chodi do skolky a dedicnost je mozna po svokrovi ten zacal v 4 rokoch
Tak to ano ale ked vidim kamoškinu malu rozpravat tak ma to aj velmy boly,že prečo ten moj čertik nerozprava,ale ja som prišla na to že je lenivy a nechce sa mu,asi mu je lepšie ukazat než povedat.A čo ti povedala doktorka na malu? 😉
erika.30 no a maš to tak bud trpezliva ona sa to naučí lebo aj ta kamaratova to zdedila po otcovi
ahojte tak mi mame ten isty problem uz davno , len moj bude mat skoro 4 za mesiac a stale netvoryme vety, je mi ho luto; no co uz snazim sa ako sa da...
aj ja sa snazim mu citat , presne ako pises ziaden zaujem aby som citala....
uvidime ako to pojde dalej, v skolke , ma to tazke pretoze sa nedokaze dohovorit poriadne takze zacina nasillie, vsetko si vybije sam, len som sii vsimla , ze deti sa zacinaju uz smiat , ze nerozpravaa ak ano tak ako babatko tak ma to stve.....
ahojte, rovnaký problém sme mali s naším Davidkom, ten do štyroch rokov verbálne nekomunikoval vôbec, ani slová, nieto ešte vety...po štvrtom roku začal so slovami a v priebehu pár týždňov začal tvoriť aj vety...dnes má skoro sedem a pusinka sa mu nezatvorí, takže si sem tam s nostalgiou zaspomínam na dobu, kedy nerozprával 🙂 . Veľmi ma ale trápilo, že nerozpráva, tak nám ho vyšetril neurológ a aj logopedička a tá zkonštatovala, že Davidkovi sa proste evidentne rozprávať nechce, nakoľko jeho pasívna slovná zásoba bola veľká a rozumel všetkému čo sme mu rozprávali...takže nebuďte smutné, aj vaše detičky sa určite rozrozprávajú... 😉
deti dokážu byť veľmi kruté a my sa o tom denne presvedčujeme, nakoľko náš Davidko má aj iné problémy a detičky v škôlke mu to dávajú teda riadne pocítiť... ☹
erika, dokonale poznaaam 😉 nasa najstarsia povedala prvu vetu 2 tyzdne pred 3. narodeninami 😕 uz som bola tiez zufala. a potom moja svokra zapotila, ze ved aj manzelova sestra zacala tak neskoro rozpravat. teraz hovori plynule 3 jazykmi okrem slovenciny - svagrina. a nasej eme sa usta nezavru, keca a keca a keca. ked som uz nej na nervy, spomeniem si, aka som bola zufala z jej nerozpravania. ale komunikovala ok, dohodli sme sa, len slova neboli, okrem takych mama, baba, hapm ap. skus znakovanie pre batolata, ja lutujem, ze som vtedy o niecom takom nechyrovala.
a v tehotenstve som spadla, v zime som sa smykla a tvrdo pristala na zadku, ale neverim, ze to ma nieco s tym spolocne
vidis vsade je to rovnake, preto ma to trapi, a strasne i ked nema problem, ma slovnu zasobu len je zaseknuty a nikto nevie preco...
len by som bola rada, aby zacal pomaly aby netrpel kolektiv je tvrdy, maju to tazke tie deturence... ☹
neboj sa, začne, Davidko začal zničohonič, jedného pekného dňa mi povedal "mami daj" a bolo...dovtedy naozaj iba gestikuloval a nerozprával vôbec nič...a Paťkovi musíš dať najavo, že ak sú detičky naňho škaredé, je to z ich strany hlúpe...veľmi to síce nepomôže, ale bude cítiť, že si s ním a že má podporu...aspoň ja to tak stále robím...
este som si spomenula, ze vtedy sa moj brat siel zenit a jeho nastavajuca, dnes uz moja svagrina, prisla s info, ze jej otec nerozpraval takmer do 5 rokov 😕 a pracuje ako letecky dispecer, takz eropravanie k tomu dost potrebuje 🙂
pocula som aj nazor, ze nadpriemerne inteligentne deti sa rozrozpravaju, az ked maju o com a vedia suvisle vyjadrit myslienku. u nas bola prva veta z 5 slov
no on povie slova, ale nie vety, ja mam aj trpezlivost, ale aj tak , a tiez si myslim , ze je velmi inteligentny,
ako hovoty babusko , u nas aj potrvdene, psychologickou, takze neviem neviem..
ale aj tak ma tostve kvoli nemu v skolke, teraz sme sa bavili s mojim muzom , ze pato je velmi pekny , ale dievcata , v triede sa mu smeju a za 10 rokov budu za nim chodit potvory jedne...
mojej kamosky syn, nerozpraval takmer nic az kym nesiel do skolky, kde casom zacal tvorit vety a tak zacal aj viac rozpravat a teraz ma 4roky a vkuse keca.
erika,môj sused do 5 rokov nepovedal ani mama,nič.Všetci si mysleli,že je stratený prípad.Až raz išla jeho mama s ním po ulici a sused tam parkoval s nákladiakom.A on sa pozerá a hovorí:Mama aha autobáger...!!!On hovoriť vedel úplne normálne,len jednoducho nepotreboval komunikovať s ľuďmi.. 🙂 😉 Takže to bol taký lekársky omyl... 😀 😀

A čo nato dr.?Vôbec nerozpráva?Aj moja sestra začala až v 3 rokoch základné frázy mama,tata,baba a je tu skončila normálnu školu vyštudovala. 🙂 A do 3 rokov vôbec nič len ukazovala prstom čo chce.Náhodou si nespadla púočas tehu?Pýtam sa preto lebo moja mama sa šmykla na lade v zime ked ju čakala a asi preto neskôr začala rozprávat.Ale nezanechalo to na nej žiadne následky.