Môže držať 3,5 ročné dieťa diétu?
dcera ma 3,5 roka meria 102a vazi 19 ,nevie jest stravu prehlta,snazim sa ju motivovat ale pokial jej nehovorim ,pomaly papaj a prezuvaj pomalsie tak to do nej len spadne ,poradte............
@ryka2 - dietu? Rob mensie porcie a jedlo jej pokrajaj, mozno to pomoze, ta vaha k vyske este zdaleka neznamena obezitu... nasa mala ma dietu, to ano, ale to znamena malo cukru a zeleza v strave, vzhladom na jej vysledky krvi sa toho musime drzat. Ale to s mnozstvom, ktore je, nema nic spolocne. Zmenili sme len to, CO je.
Nechápem, prečo dieétu, ved váhu ma normálnu. .a ked ju nebolí brucho, žze je jedlo nepohrýzené, tak nerieš 😉 😉 😉 😉
@ryka2 hm... Neviem ako sa stravujete, resp. ako staravujes malu, cize tazko radit. No dietu by som jej nenasadzovala, ale upravila by som jedalnicek. Ako pisala @anjelicek26, mensie porcie a mensie kusky a pravidelna strava. Vyradila by som sladkosti, sladke jedla a vody, dzus, tycinky, chipsy a pod. A davala jej vela ovocia a zeleniny. Hlavne surovej. A i ked je to male dieta, nedavala by som kazdy den maso. Tolko masa nepotrebuje nikto, staci obcas (u dospeleho jedenkrat tyzdenne, u dietata 3-4krat). Vsetko by som to nahradila tou zeleninou a na pitie cistu vodicku alebo nesladeny caj. My sa stravujeme rovnako, ako som pisala. Deti prospievaju pekne, starsia je v pohode (ma 3,5 roka a 102cm a 15kg), ale s mladsou mame opacny problem ako vy- ma 2 roky a 83cm a 10kg. Ale ona je taka, proste genetika. Aj u vas to moze byt genetika. Neviem, ako si stavana Ty alebo Tvoj manzel. U nas deti nemaju byt po kom mohutnejsie, ale napr. kamoska ma 2rocneho chalana a ma 95cm a 15 kg. Inak, ten "jedalnicek", co som pisala pokladam za zaklad stravovania pre kazdeho. Proste, zdravo sa stravovat je doslova nutnost 🙂
Diétu určite nie, ale poradiť sa s lekárom na úprave jedálnička. Obmedziť prísun sladkých, mastných jedál, sladkých nápojov. Ináč tá váha nie je zlá. Vo vašej a manželovej strany je obezita? Ak nie, tak by som sa neobávala. Moja dcéra bol veľký jedák a teraz do nej nejdem dostať poriadne nič.
@ryka2 nemáš sa prečo stresovať, nič jej nieje jej BMI je 18,3 a to je presne akurát pre deti, nedávno som pozerala taký dokument o obeznych deťoch a tam vraveli že deti by mali mať BMI 18, to si presne pamätám hned som synovy vypočítala on má 111cm a 21.5 kg a vychádza mu okolo 17, a oproti iným deťom je ťažší, ale on je taký akurát 😀
Jedlo jej krajam a davam minimalne porcie,radsej jej pridam.....mozno aj toto je chyba,obaja s muzom sme pevnejsej postavy takze moze tam byt genetika ale s tym prehltanim stravy je to fakt,ktory neviem odstranit,pred jedenim jej davam pit vodu,
Sladene napoje pij e velmi malo v podstate len ked je chora ,lebo vtedy som rada ked pije.Ked mala mesiac prekonali sme pylorostenozu,niekedy si myslim ze jej tam lekari spravili velku dierku 🙂

a v com je problem? preco by mala drzat dietu? 😲
ja mam rovnako staru dceru, ma 105cm a 20kg ale toto mi v zivote nenapadlo.
obezna nie je, ma len taku pevnejsiu postavu, jest jej chuti, zdrava je, tak nic neriesim.
na modeling je v 3,5 roku podla mna priskoro 😉