icon

Oneskorený vývoj u 15-mesačného dieťaťa

Včera o 22:19

Ahojte mamicky, moja dcerka Lucinka je podla mna sikovne dievcatko 15 mesacne ale mam aj obavy. Chodi aj sama ale vacsinou si to strihne popri nabytku, rozprava zopar slov, ktorym rozumiem a cely den si blaboce, podla mna je socialna a ludi ma rada, pride za mnou a obijme ma a smeje sa a reaguje na meno, ale mam pocit ze nevie tlieskat, kyvat alebo ukazovat. Videla som ju to urobit par krat ale v poslednej dobe uz vobec, ako keby cim viac to cvicim a to je denne niekolko krat, tym viac sa zacina hnevat, vtedy koncim aby ju to neodradilo ale nikam to nevedie a ja zacinam byt zufala. Prosim Vas mate nejaku radu alebo nazor pre mna? Dakujem

anonym_2bd8e9
Včera o 22:24

@anonym_autor ukazovanie je míľnik , to sa musí chemicky doslova udiať v hlave a začína okolo 9 mesiaca. Vtedy ukazovala aktívnejšie? Keď nieco chce ako o to požiada? Príklad je hore na stole voda je smädná a chce piť čo urobí ?

andrea_82
Včera o 22:25

Deti nie su cvicene opicky. Cim viac ich otravujes, tym menej ich to bavi. Ved si uz videla, ze to vie, uz to pre nu nie je zaujimave. Nas syn nikdy extra nekyval ani netlieskal, ziadne tap-tap-tapusky. A je OK.

pribinak
Včera o 22:27

Cvičiť tlieskanie? Ale prosím tá. Nechaj ju nech sa hra, objavuje svet.
Čím viac to akože budeš cvičiť tým viac to bude mat v paži.
Podpor ju v tom co ju Baví, s čím sa rada hra.

autor
Včera o 22:35
@anonym_2bd8e9

@anonym_autor ukazovanie je míľnik , to sa musí chemicky doslova udiať v hlave a začína okolo 9 mesiaca. Vtedy ukazovala aktívnejšie? Keď nieco chce ako o to požiada? Príklad je hore na stole voda je smädná a chce piť čo urobí ?

@anonym_2bd8e9 ukaze mi celou rukou, napriklad ja nieco jem, ona to chce pride natiahne rucicku alebo obidve a zamrnka. Proste viem, ze nieco chce, ale nedava mi az tak casto vediet, ze nieco chce ako keby, hracky ma pri sebe tie si vezme, skor ked chce mna alebo jedlo a vodu tak pride natiahne rucky a mrnka.

deedol
Včera o 22:36

s mojim synom som nikdy netrenovala kyvanie ani tlieskanie, nejako ho to nezaujimalo a mnat tiez nie. prstom ukazoval o dost neskor, ako uvadzali tabulky, ale zasa v roku a pol uz rozpraval vo vetach a je ok. nestresuj a rob s malou to, co ju bavi, napr. pozerajte knizky a ukazuj jej veci v okoli.

autor
Včera o 22:36
@andrea_82

Deti nie su cvicene opicky. Cim viac ich otravujes, tym menej ich to bavi. Ved si uz videla, ze to vie, uz to pre nu nie je zaujimave. Nas syn nikdy extra nekyval ani netlieskal, ziadne tap-tap-tapusky. A je OK.

@andrea_82 Ano videla ale mozno 2-3 razy a dost, ako keby ju hnevalo, ze to chcem robit tak na just prestala. Bojim sa, ci to nie je nejaka mentalna regresia ale inac mi nepride nejaka zaostala, ale nemam ine deti tak neviem s kym mam porovnavat.

diankamf
Dnes o 02:09

Moj maly tiez zacal kyvat a tlieskat az neskor. A z nicoho nic to spravil sam, ked prisiel jeho cas. Nenutim ho do nicoho, ukazujem veci, ak ho to este nezaujalo, nechavam tomu cas. 🙂 Deti nie su stroje, nemozu vsetko vediet hned, ked si to zmyslime. 🙂

anonym_26e596
Dnes o 03:07

@anonym_autor a na WC sa ti už pýta? Lebo ak nie, ani kakať, tak to by si ju mala skôr naučiť ako ukazovať a tlieskať

anonym_2bd8e9
Dnes o 07:55
@anonym_autor

@anonym_2bd8e9 ukaze mi celou rukou, napriklad ja nieco jem, ona to chce pride natiahne rucicku alebo obidve a zamrnka. Proste viem, ze nieco chce, ale nedava mi az tak casto vediet, ze nieco chce ako keby, hracky ma pri sebe tie si vezme, skor ked chce mna alebo jedlo a vodu tak pride natiahne rucky a mrnka.

@anonym_autor tak je to v poriadku

mogaa
Dnes o 09:41

@anonym_autor v tom veku si dieťa robí to , čo chce ono samo, nie to čo po ňom chceš ty....nerieš, ešte je maličká a nebude robiť veci na pokyn.....počkaj, ono to príde...dieťa naozaj nie je cvičená opička ani cvičený pes že ti urobí čo mu povieš....naša strašne dlho nechcela opakovať zvuky zvierat, knižky si pozerala ale ak si sa spýtala ako robí cica alebo havo, nikdy nepovedala.....a raz na prechádzke videla mačku a hneď cica alebo počula psa a hneď povedala hav-hav...ale pri knižkách alebo keď si sa jej spýtala len tak že ako robí havo nikdy nepovedala....a ani nechcela ukazovať ked si jej povedala