icon

Podkožná hrčka u 9 týždňového syna

janula2511
28. nov 2017

Dobrý deň,syn ma 9týždňov a nasla som pri prebalovani podkoznu hrčku nad konecnikom.už raz to mal a odišlo mu to a teraz po 3tyzdnov sa mu znova objavila na tom istom mieste

janula2511
autor
•
28. nov 2017

Ešte dodam že ho to vobec nebolí keď mu to stlacim.

janci05
•
28. nov 2017

Najskôr to bude podkožná tuková hrčka. Aj aj ich mám niekoľko, pár sa mi stratilo a potom sa nové objavili. Niektoré sú na dotyk bezbolestné, iné sú citlivé. U takého malého bábätka to ale treba sledovať a treba sa určite na poradni opýtať doktora.

lindusss2016
•
28. nov 2017

@janula2511
Ahoj, moja 20 m dcera ma tiez nejaku hrcku nad zadockom. Objavila som jej to, ked mala tri tyzdne. Dr som to.ukazovala a povedala, ze len sledovat. Nijak sa jej to nemeni, tak s tym zatial nic nerobime. Akurat som si vsimla, ze pri chlade jej to tam.zvykne scervenat a vyzera to takmer ako stipanec od komara. Na dotyk to citlive nie je.

janula2511
autor
•
29. nov 2017

@lindusss2016 a kde nad zadockom?moj to má tesne nad konecnikom.ale zmensi sa to zmizne mu to to a teraz znova je tam hrčka.a zvonka taka biela bodka jak keby vyrážka na vytlacenie.a boli ste aj na chirurgii?

lindusss2016
•
29. nov 2017

@janula2511
Ahs, moja to ma nad lavou polkou, akoby v krizovej oblasti. U nas to nevyzera ako vyrazka. Zatial sme na chirurgii neboli, neposlala nas dr. Ak to vyzera sko vyrazka, este by to mohol byt taky nazbierany maz.

janula2511
autor
•
29. nov 2017

@lindusss2016 možno to bude niečo také.a nevieš ci to odstraňujú chyrurgicky alebo ako?ja sa veľmi bojim toho aby to nemal nejaky hemoroid alebo nejaká cysta.

laladua
•
29. nov 2017

To bude podla mna len podkozny tuk, ved povedz to aj doktorke nech sa na to pozrie a ked tak nech navrhne nejaky postup liecby ale ak to je ono, tak to vacsinou same zmizne, ved presne tak ako to bolo prvy krat 🙂

lindusss2016
•
29. nov 2017

@janula2511
Nvm naozaj, nam povedala, ze chirurgicky by sa to odstranilo, iba ak by to rastlo. A samozrejme sa to posiela na.histologiu potom. To je vsetko, co viem. Ak mu to nenarastie, tak mu to asi odstranovat nebudu a iba sa to sleduje.