Poraďte akou zábavnou formou učiť dcérku písmená ?
Baby neviete mi poradit ako ucit dceru pismena? Vie O, M, N ako nase prve pismena na oslovenie. Ako dalej? B jej vravim ze ma dve bruska len potom hovori dve bruska a nie b😂 budem rada za rady, podnety
@tehulka2016 Ked bude mat dieta zaujem, tak si same najde sposob, inak nevidim jediny dovod v jej veku ju to ucit. My sme mali na zemi take pismenkove puzzle a dcera v 1.5 roku sama za mnou chodila, ze ake je to pismenko a ja som jej vzdy povedala a ona sa to naucila, keby nechodila za mnou, tak by som ju to neucila, je dost inych veci, ktore ju mozes ucit.
@tehulka2016 pozerám že má 3 roky? Väčšina detí sa písmená naučí v škole a väčšina toho zvyšku predtým, ale preto, že o to samé prejavia záujem. Dovtedy to nemá zmysel, lebo ak ju to aj náhodou nejakým spôsobom naučíš, bude to vydreté a tak či tak ťažko pochopi, o čo vlastne ide. Budú to nejaké znaky, predmety.
Môj syn ten záujem prejavil keď mal 2 roky a prejavovalo sa to tak, že na písmenká ukazoval, keď sme čítali knižky. Dceru to nezaujímalo vôbec, tak sa učila písmenká v prvej triede.
@katulienkax No nech sa potom nudí v prvom ročníku a mamicka sa moze všade pochváliť ako jej 3rocne dieta uz vie O M N a nevie B...
Naco ju to ucis, preboha? A ked chces naucit, tak si kazdy den na hodinku sadnite a ucte sa. Ked odpovie nespravne, udries ju trstenicou po ruke.
@tehulka2016 načo ju prosím učíš písmená? ak o to nemá záujem, nechaj to tak a uč ju niečo čo ju baví
@tehulka2016 tes sa z toho, že vie tri písmenka a na ostatne má čas. Sú deti, ktoré sa naučia písmenka samé od seba skôr ako v škole bez cieleného učenia, vtedy je to fajn. Môže (a nemusí) to značiť nadpriemerný intelekt. A sú deti, ktoré to zvládnu až v škole.
Tvoje dieťa má 3 roky. Namiesto písmeniek trénujte kreslenie, samoobslužné činnosti, hrajte sa.
Naša takmer 5 ročná dcéra si píše písmenká sama čo odkuká od kamarátov v škôlke, doma sme ju žiadne nikdy neučili, takže si myslím,že najlepšie je nechať dieťa,nech sa učí čo ho zaujíma a len ho v tom podporovať 😉
@tehulka2016 ja mam skvele edukacne karticky s pismenkami, volaju sa TROCHU INAK. maju ich napriklad v babyknihy.sk
@tehulka2016 nasa ma tri roky, ak ma zaujem o pismenko tak jej poviem ze je to napr. A. Ale ona si to aj tak pamätá po svojom, napr. A vola "teta Anicka". Oni su este malicky a nechapu ze to su pismena, naco to chces dieta v tomto veku? Ak bude chcieť tak sa to nauci samé a ak nie, tak skola ju to nauci.

@tehulka2016 ja som malému keď bol škôlkar nakreslila na format A5 každé písmeno a čiernou fixkou jednoduchý obrázok ktorý priradil k písmenu. A ako auto atd. Behom jedného dňa vedel priradiť a pomenovať všetky písmená. Aj by som Ti to odfotila ale má to kamarátka 😊