icon

Prečo chcete od detí, aby poslúchali?

5. sep 2023

Preco chcete od deti, aby v skole posluchali? Rodicia vyprevadzaju deti s tym, aby posluchali. Po prichode sa pytaju, ci posluchali? Preco radsej detom nepoviete, aby sa v skole spravali slusne? To je viac, ako slepo posluchat. Ved ani neviete, co mu v tej skole rozkazu.

autor
5. sep 2023

@fantaghiro21 Ach ako sa velmi mylis. Ale mozno ty si ta, ktora zaklada cele dni anonymne temy a teraz pri tejto jednej mojej sa maskujes.

autor
5. sep 2023

@bejbypd Ja som uviedla viac veci, ktore mozu byt pre niekoho problem. Ty si ta, ktora reagovala na homosexualov ako byk na cervene platno.

autor
5. sep 2023

@sheila121 Zober knihu, nie modry konik.

tiezjedna
5. sep 2023

chceš znieť veľmi múdro a sofistikovane, ale moc ti to nejde... nepoznám nikoho, kto by deti do školy vyprevádzal so slovami "poslúchajte". Ak také výnimky existujú, tak asi k ním patríš, resp. tvoji rodičia, čo ťa zjavne traumatizuje dodnes. Ak si chcela rozoberať detskú psychológiu z pohľadu výchovy, slušnosti, rešpektu, nemala si dať téme tak priblblý názov a ešte priblbejší úvodný príspevok. Mimochodom, tém s vecným obsahom na margo toho je tu dosť, tvoja k nim rozhodne nepatrí. Len toľko.

bejbypd
5. sep 2023

Škoda reči

autor
5. sep 2023

@tiezjedna
@tiezjedna To co si napisala, sedi presne na tvoje komentare.

tetapetra
5. sep 2023

To ty stále zakladá témy o ničom?

autor
5. sep 2023
tiezjedna
5. sep 2023

@sheila121 to bude aj tak zorro v nejakom novom prevedení 😉 všetko tomu napovedá... snaha o múdro, ktoré nad krk nedorazilo😉

fantaghiro21
5. sep 2023

@anonym To by som logicky figurovala anonymne aj v temach(e),kde sa preberal strielany sampus pri nastupe deti do skolky..kde som sa osobne do diskusie zapojila.
Preco sa bavis a navazas sa do inych zien pod ruskom anonymity?Mas z toho nejake prijemne pocity utlacat inych? Robi ti to dobre?Kde su tvoje deti,ked sa staras o ine a miesto vychovy,vzorneho prikladu zakladas nezmyselne temy a dubkas do mobilu?
Ale hlavne v uvode hned dokazes zbuzerovat zeny....my ostatne sme tie zle,ktore sa o deti nestaraju a citame tvoje nezmysrlne debaty.
No len sa ale pochval ,kde su.? Aky im davas priklad?ked ak su zeny,ktore hovoria svojim detom aby posluchali su pre teba monstra

bejbypd
5. sep 2023

A prečo píšeš anonymne ? Sa hanbis za svoje názory?
Na margo ďalších vždy keď svoje deti dávam k starkej alebo niekam na dlhšie , tábory a podobne hovorím nech poslúchajú..
A je mi úplne lautr co si kto myslí..ale ja som nikdy nemusela riešiť problémy v škole,v škôlke a podobne..lebo sú slušní ..lebo poslúchajú a aj mňa musia posluchat ..A budú aj naďalej a ešte viac pyšná budem,keď naučia raz posluchat svoje deti..nechápem dobu,kde sa človek musí hanbiť za výraz posluchanie...

autor
5. sep 2023

@fantaghiro21 To ja neviem, ja som tie temy nezakladala a ani necitala a teba vidim prvykrat. Takze nemozem vediet, kde si pisala a kde nie. Asi tiez travis vela casu na nete.

taga
5. sep 2023

@jana_eyre_2 uuuuuuplne sk to vystihla 🤣 aj ja som mama dvoch uzasnych chlapcov ❤️
Vcera som stretla neznamu maminku, ta si vzdychla a hovori, ze nikto nepochopi, kym nema dvoch chlapcov s malym vekovym rozdielom 🤣 (to hovorila o sebe a netusila, ze aj ja som ten pripad )

autor
5. sep 2023

@bejbypd Mne sa lepsie zije v slusnom svete, ako vo svete, kde sa poslucha.

tiezjedna
5. sep 2023

...teraz si nás všetkých rozosmiala 😀 v ktorom že slušnom svete sa človek schováva za anonym ??? 😂

bejbypd
5. sep 2023

Hold škoda,že to neukazujes..okolo teba slušnosť nešla,len drzosť...možno keby viac posluchas 🙂

autor
5. sep 2023

@bejbypd To iste sa vztahuje na teba.

bejbypd
5. sep 2023

😀

eff007
5. sep 2023

@cookie29 nemyslim. Mozu chodit fajcit na tajnasa vapovacie cigarety na zachod a neodnesu lavice? Mam ich rada a mozno az velmi, ale...

fantaghiro21
5. sep 2023

@anonym ked ma vidis prvykrat,tak az taka aktivna nie som alebo som ,ale vidis ma prvykrat 🤣
Som momentalne na rizikovom ,s prisnym kludovym rezimom,hospitalizovana,takze okrem svojich povinnosti pracovnych/ studijnych ,som si samozrejme precitala MK ,kde sa tema za temou podobaju a su anonymne...Je to nahoda?
Preco ty ako dokonala tu stale prskas nevenujes sa detom?

bejbypd
5. sep 2023

@eff007 presne tak

because
5. sep 2023

Ja som to slovíčko poslúchať tiež začala vnímať v tom širšom skôr v tom neg. kontexte a nahradila som ho pri synovi slovami ako vnimaj...., počúvaj...., správaj sa slušne
A významovo to je podľa mna oveľa lepšie.

simca06022011
5. sep 2023

No hadka na 4 strany;) ja mam 12 ročnú pubertu a bežne ešte aj so zdvihnutym prstom okrem toho ze ma dávať pozor na hodinách, dostane aj varovné "a poslúchaaaaj!" A viem prečo a aj ona, zasmejeme sa a ide do školy. V živote má ani nenapadlo ze sa bude poriadok at rozkazom a podobne "filozoficke" úvahy som o tom nemala. Je to proste pre to, ze viem co.v škole vyvadzaju a ako vymýšľajú somariny... :D iste v dnešnej mládež je veeela deti ucupenych a roztrasených v triedach, ktoré čakajú len na pokyny a robia čo im kaaaazu, bez rozmýšľania:D a co také už by mali "posluchat" v tej skole co by im uškodilo? Nevyrusuj, píš si poznámky alebo nebodaj nebehaj po chodbe?
Fakt tvoje problémy na moju hlavu...

autor
5. sep 2023

@because Tiez mi to lepsie zneje.

simca06022011
5. sep 2023

A mimochodom pri bežných školských aktivitách nema co diskutovať a vyjednávať. Ma pracovat. Z dnešných niektorých premudrelych a presofistikovanych deti a ich rodičov majú dosť aj psychológovia... k nám jeden chodí, a teda ja ho po tom, co sa na neho takýto jednotlivci vrhli s teória mi a prečo, začo uplne lutujem, isiel to predychat po hodine :D.... vôbec takéto diskusie nie su slušne, lebo slušne neznamená spochybňovať všetko, znemožniť prácu iným, otravovať s prečo a začo... A zaujima ma co také nemorálne im učiteľka dáva robiť:D

bejbypd
5. sep 2023

@simca06022011 no ty jej dávaš pani anonymnej..ale krásne a máš úplnú pravdu ..

tamitamitami
5. sep 2023

Pýtam sa to dieťaťa napríklad keď ho strážia moji rodičia. Poslúchala si starkého a starkú? Je pre mňa úplne normálne že keď je s nimi má ich poslúchať, tak ako poslúcha mňa. Napríklad povedia nechoď na cestu kráčaj po chodníku - má ich poslúchnuť/tak isto ako mňa. Keď sa to pýtam je to skôr taká rečnícka otázka na ktorú vlastne ani neočakávam odpoveď.

Ešte je malá do škôlky nechodí ale....
Keď jej v škôlke budem hovoriť aby poslúchala budem tým myslieť aby poslúchala v základných veciach ktoré máme naučené že sa tak robia a treba ich dodržiavať aj v škôlke pri pani učiteľke a tým pádom poslúchať. To neznamená že ak má alergiu na orechy a pani učiteľka jej povie aby ich zjedla ona to musí spraviť. Alebo keď nechce jesť obed tak ho na silu musí zjesť. Ale od toho sú rodičia aby dieťa naučili kde sú hranice poslušnosti. Lebo poslúchať neznamená plniť nezmyselné príkazy.

janulik2008
5. sep 2023

No neviem, napr my v robote keď robíme a striedame sa na prestávky bežne poviem ja kolegyni alebo ona mne že nech sa správame slušne 🤣🤣🤣
Ale ako tu ženy píšu ide o to že sa má slušne správať nie že má sedieť ako "päť peňazí" a na slovo poslúchať

ali12377
5. sep 2023

naopak velmi trefna tema,,, hlavna vec, ze posluchali,,,, kiez by sa rodic uprimne zaujimal a opytal ako prve, ze sa citilo dieta v skole, ci je dieta ok, ci ho nieco netrapi 😉

sheila121
Odpoveď bola odstránená