Režim 8 mesačného dieťaťa
Ahojte všetky mamičky. Možno tu už táto otázka bola, ale ja som nič podobné nenašla. Chcela by som sa opýtať, ako asi vyzerá váš denný režim a hlavne koľkokrát chodí váš drobec cez deň ešte spať. Všade píšu, že takým starým už stačí spávať 2-krát denne, ale môj krpec je hore tak 2 hodiny a je už potom ako máčny máčik. Takže my spávame ešte 3-krát denne po cca. 1 hod. Pre upresnenie, ôsmi mesiac len začíname. ďakujem za všetky odpovede 😉
Nas rezim vyzera takto: Vecer o 19,30 kupanie+mliecko spanok od 20,00 do rana 8,00 s jednym nocnym budenim. Rano o 9,00 ranajko-desiata (bud mlieko alebo ovocne pyre s keksom, alebo biele pecivo s trosickou masla, alebo biely smotanovy jogurt) pred obedom slofik 30-40min. O 12,00 obed prikrm od 12,45-13,15 spanok do cca 15,00. O 15,30 olovrant podla toho co bolo na ranajko-desiatu, niekedy mlieko alebo ovocne pyre. Niekedy este do kupania slofik 30-45min. Okolo 17,45 kasa-ryzova,piskotova,celozrnna asi tak 60ml. Nekojime sa od 6 tyzdnov ☹ . A mame 8zubov. ale so spankom nebol ziadny problem, vlastne s nicim.
ahoj nas denny rezim vyzera takto:rano o 6.30 - 7.00 budicek, hore sme do cca 9.00-10.00, spim niekedy pol hodiny niekedy hodinu niekedy dve...potom sa pohrame dame papkat cca o tej 12.00 potom bud spinkame doma alebo ideme na prechadzku a spime tam...o tej 14.00-15.00 cca mame olovrantik, potom pospinkame cca pol hodky a o tej 17.30 alebo 18.30 mame veceru, o 19.00-19.30 kupkame a potom ideme spinkat...vstavame cca o 22.00-23.00 na cicanie mliecka, o 1.00-2.00 rano zas a o 4-5 taky tak...cez den este niekedy aj mliecko hlavne rano okolo tej 10 prred spinkanim poobede uz nie az vecer chce...teraz ked mu idu zubky alebo neviem co tak niekedy prikrmy nechce vobec iba mliecko...a v noci sme straaaaaaaasne zly, nebude spinkat nikde inde iba na manzelskej posteli s nami....
no nasa spava ze hodinu a pol je hore a hodinu spi 🙂 mame taku pravidelnost este 🙂
@alexia4 Moja má 9 mesiacov a tiež spí ešte 3krát po 40minút až hodinu, prestávky medzi spaním je 2,5 až 3 hodiny.Niekedy sa jej podarí spať aj 2 hodiny - vtedy spí len 2krát ale to je u nás sviatok. Večer zaspáva tak o 20.00 a ráno vstáva ako kedy medzi 5.30-6.45. V noci sa kojíme tak 2-3krát.
Moj spinka 2x denne, 1x doobeda v kociku si da 30-60 minutoveho slofika a po obede spi tak cca 2 hodky. Niekedy ho ulozim na pol hodku aj okolo piatej, najma, ked spinkal trebars od 12 do 14, tak uz mu je dlho. Sam sa zobudi po tej pol hodke. Vecer spinka od osmej, o piatej v noci papat a este chvilu pospi (do siedmej, osmej). Teraz spinka horsie, tak som vdacna za kazdu minutu. 😔
@alexia4 ahoj, tak malý má niečo cez 8 mesiacov, od 6 mesiaca spinkáme 2x cez deň a to takto.... Ráno vstávame medzi 7.30 - 8.30 (záleží na tom ako sa melému chce spinkať). O desiatej ide spinkať - spinká 1 - 2 hod. poobede o 14.00 ide spinkať a spinká 1 - 2 hod. o 18.00 kúpeme, papáme a medzi 19.00 - 20.00 už spinká. V noci okolo desiatej mu dám v spánku vypiť riedku kašu a potom sa mi budí až okolo 5.00 na dojčenie resp. niekedy si potiahne až do tej 7.30.
moja ma 10 mesiacikov , ako tak sme mali rezim do decembra do vianoc, ale potom si ho zmenila tak ze vecer skorej ako o 23.00 nezaspi a rano spala s jednym az dvoma zobudeniami do 9.30 , teraz od 4.2. sme opat v starom rezime zaspinka do 21.30 a spi az do 6.30 niekedy sa raz zobudi na mliecko o 8.00 ranajky jogurt, je hore tak do 9.30 az 10.00 potom ide spinkat spi od 1 do 2 hodin okolo 13.00 ma obed je hore tak do 15.00 a ide spinkat na hodinku az dve potom si da olovrantik, okupe sa pohra sa o 20.00 ma veceru kasu a ide do postielky , kde sama zaspinka
@denisafono
Tak to bude určite dievčatko. Ja mám druhého chlapca, prvé bolo dievča, a tiež mi spinkávala ako "medveď", cez obed aj 3 hodiny. 🙂 Zúbky jej vyšli ani neviem ako, až keď zarachotili o lyžičku. A tento "čertík toho cez deň nenaspí od malička" a zúbky ešte nemáme, takže sa uvidí, ako to bude znášať.
@alena0305
A môžem sa opýtať, keď spí dlhšie, ako je u nej zvykom, nebudíte ju? Lebo keď mne malý spí cez obed napr. do 14. hod., čo je u neho maximum, tak ja ho už potom radšej zobudím, lebo viem, že aj keby spal do 15. hod, do večera by mi už nevydržal a ďalší spánok by potom mal po cca. 2 hod., takže o 17., a to by bolo hneď pred večerným spaním. Takže by nebol až taký unavený.
@andrejka1974
Fúú, tak to nás hádam nečaká, lebo ja tiež musím spať o 21.30, lebo pre mňa je spánok ako soľ 😅
my vstavame cca o 6, hrame sa, o 8 ovocie na ranajky, o 9.30 polhodinovy spanok, potom sa opat hrame, o 12tej zelenina na obed o 13.30 ideme von (ked sa mi chce, ked nie, tak ju naobliekam a spi pri otvorenom okne) pospi si asi 1-1,5 hodinky. vecer o 17.30 kupeme a o 18tej uz spime. V noci sa mi zobudi aj 7-8krat na kojenie, teraz ked jej idu zuby, tak aj 10krat
@majka99999
Tak to máte podobný režim ako my. My chodíme tiež spať o cca. 20. hod. a spinká penke až do tej 4-5.hod. Potom mu už musím podávať cumlík, lebo ja mu mlieko nedávam až do úplného zobudenia, alebo ho preložím ešte ku mne do postele, kde pospí do tej 6-7. hod. Spať potom chodí od 9-10. hod., 12-14. hod a 16-17. hod. Ak spí dlhšie ako tieto časy, potom ho už budím, lebo by mal malý odstup medzi ďalšími spánkami a dva spánky by mu boli ešte málo.
@alexia4 Nie nebudím - tak ide večer neskôr spať- ja sa nesnažím dodržiavať nejaký režim - som rada, že vôbec spí. Syn (teraz 5,5 roka) mi spával lepšie ale jeho som budila poobede (niekedy) až keď mal tak 2 roky a spal veľmi dlho. On musel mať prestávku asi tak od 1,5 roka 5hodín - čiže ráno vstal o 7.00 - spať išiel od 12-15.00 potom večer o 20.00
@alexia4 on je uz hladny o tej piatej, skusali sme vodicku aj cumlik, ale zaberie to len na pol hodinu-hodinu... dostane pekne mliecko a tiez bud ide k nam alebo spat do postielky. teraz uz statocne taha 40 minut, az som prekvapena... ale mali sme zlu noc, manzel prisiel z prace skor, aj on spi, lebo bol hotovy. 🙄
@majka99999 😢 Ja sa takých nocí tiež bojím
moja mala ma 8 mesiacov, spava 2 x denne, okolo 9-10 hod. a pobede okolo 13-14 hod. to tej 15-16 hod.... a potom uz davam spat az vecer okolo 19. hod. v noci sa budi 2 x na dojcenie, tak okolo 23-24 hod a potom okolo 3-4 hod. a rano spi do 6,30 -7 hod. mozno by spala aj dlhsie, ale maly ju zvykne zobudit 🙂 Ale niekedy ked pobede spi velmi kratko (naco je ona dost expert), tak ju dam spat este aj okolo 16.00 hod, ale ked vtedy nezaspi, tak uz musime vydrzat az do vecera.
@alexia4 🙂 No nasa sedi uz od 5 mesiaca takze vanicku sme museli vymenit, lebo odkedy sa to naucila tak sa nezastavi, lozi , stoji kde len moze!! keby mala lezat tak ani z domu nevypochodujeme :D ona proste nie je rada niekde priputana kde nema pohyb :(( to odgrgnutie moze byt urcite problem u vas alebo sa uz tiez nudi v tej polohe 🙂
TAk moja ma o týždeň 9 mesiacov.Snažíme sa dodržiavať režim.večer sa okúpať,spapať kašu a okolo 19,30hod.spať.ráno vstáva okolo 06,30-07,00 hod.potom ide búvať medzi 10,00-10,30 hod a poobede medzi 14,00-14,30 hod.medzi dennými spánkami máme cca 3 hodiny bdenia a pred večerným min.3,5 hod.cez deň mi spí asi tak po 0,45-0,60 min. V noci sa cca 2 krát budí na papanie ale to ju chovám v takom polospánku aby sa veľmi neprebrala a búva ďalej.Nekojím od cca 6 týždňov. a keď sa zobudila ráno skôr,tak ja som nepovolila a nedala ju skôr spať,tak isto jej nedovolím spať cez deň dlhšie ako po 1,5 hod. čo je málokedy 🙂)) a preto si zvykla na to,že ak nebude búvať v noci,cez deň to veľmi nedospí.. 🙂)) a máme pokoj.
@123bob123
Ale ona by v noci už nemusela papať. My sme malému stopli nočné kŕmenie v 5 mesiacoch a teraz prespí celú noc, niekedy sa mi ale chce povenovať a je hore aj hodinku. Ale to sme už dávno nemali. Zväčša prespí pekne od 20. hod do tej 6. hod. Ak sa začne mrviť skôr, podám mu len cumel a spí ďalej.
Nám nepomáha podať cumeľ ani nahradiť čajík.Skúšala som to s čajíkom,ale o hodinu už bola potom riadne hore a plakala.Po napapaní spala ďalej.Takto ju nachovám v polospánku a viem že sa nezobudí a nebudeme hodinu hore,lebo len otočí hlavičku keď už nechce papať a spí ďalej.Ale nám idú aj zúbky tak slabšie papaá aj cez deň:Ona nepapá cez 200 ml mliečka ako by mala na jednu dávku,ona vypije len 150 ml,niekedy ani to nie,ani na večeru nespapá väčšinou celú kašu,takže môže byť hladná.. ☹

Ahoj 🙂 my sme v polovici 8 mesiaca a tiez mala potrebuje spinkat 3 krat denne. Obedny spanok ma dlhsi a dva kratsie , pokial ju ulozim len dva krat tak spinka horsie v noci . MOmentalne sa jej ,,derie,, druhy zubok takze noci su hrozne upokoji ju len prsnik :(( skusala som vselico ale nepomaha . No vydrzime 🙂 aj so synom to bolo podobne.... Mala stoji od 6 mesiaca a teraz sa pusta snazi udrzat rovnovahu a skusa robit kroky :D takze je non stop v pohybe preto si myslim ze ten spanok potrebuje ako sol 🙂 len v kociku cestou do a zo skoly zacala hrozne vystrajat ... najradsej by isla brata odprevadit asi po svojich :D