Ročná dcérka je veľký plačko
idem sa k vam vyzalovat, zienky.... mam rocnu dcerku, je to neskutocny placko... ona asi od narodenia stale reve.no, co zoribit, zmierila som sa s tym, snad sa raz dockam a pride jeden jedinky den, ked nezaplace.. alebo aspon nezaplace tym prisernym vreskom, akoby sme ju doma tyrali! cudujem sa, ze susedia este nezalarmovali socialku na nas. mozno si pomyslite, ze zvelicujem, ale to by som asi musela natocit na kameru, aby ste mi uverili. vsetko sa to vystupnovalo v poslednych dnoch. mala prechladla, bola umrnkana, co je pochopitelne, kvoli chorobe. ale aby malo nebolo, pridal sa k tomu prvy truc, nieco zbada, cokolvek, a ak jej to nedame, uz je tu vresk, vala sa po zemi, kope, proste je na nespoznanie. ale dobre, to som tu uz riesila, je to normalne vraj, tym ze rastie, tak aj trucuje. OK. pride vecer, sucha si ocka, ziva, vidno, ze je unavena. beriem ju do jej zby, ako doteraz stale, v tom istom case, ale akonahle vojdeme do izby, je tu zasa rev. podotykam, nieplac, doslova REV! doteraz to bolo so spanim ok, jedna z mala veci, co sme nemali az take problemy. koniec, mala v postielke vrieska, kope, beriem ju na ruky, ze ju snad uspim takto. zatvori oci, ja cela rada, a zrazu zasa spusti rev, kope ma, odstrca. koncia mi nervy, beriem ju zasa do obyvacky, ze este par minut pockame, a skusime zasa. takto sa to opakuje posledne vecery dookola asi 4-5x, na striedacku s manzelom. zacne sa to okolo 9, a konci sa to okolo 11tej, ked uz dcerka je natolko vysilena od placu, ze mi zaspi posediacky na rukach. popri celej tejto rodinnej ,,idylke,, sa este s manzelom pohadame, on unaveny z prace, ja unavena po celom dni s malou, zvalujeme jeden na druheho vsetko mozne, ja v navale zlosti poviem aj veci, co ani nemyslim vazne, vcera som uz bola na takom pokraji zufalstva, ze som s malou zatriasla, aby uz prestala revat konecne! ved je to hotove psycho, pocuvat 2 hodiny s malymi prestavkami plac, a rev, a vresk!! ale to pochopia asi iba mamicky, ktore si tym tiez presli, alebo prechadzaju. necakam lutost, odsudzovanie, len som sa musela uz niekde vyzalovat, vypustit to so seba. njhorsie je, ze ked som takto ,,naladena,, zasa si to odnasa iba dcerka. namiesto toho, aby sme boli obe v pohode, a uzivali si jedna druhu, ja som napata, unavena, niekedy dokonca az znechutena z celej tejto situacie, a ona? no klasika, nepokoj a plac. pamatam si, ked som bola este tehotna, ako som sa uz nemohla dockat, kedy ju budeme mat doma, budem ju moct objat, vystiskat, vybozkavat, ale tato ruzova predstava sa velmi rychlo rozplynula. ano, pocula som uz take nazory, ze to si vacsina buducich mam tak idylicky predstavuje, ale ze realita je ina, ale toto sa mi niekedy zda byt ako zly sen, nie ako realita! ☹
cawes, ja by som to skusila, ale som si na 100 % ista, ze to skonci hysteriou. dcerka sa uz dokaze sama v postielke postavit, to ju budem nachadzat stale stat a driet sa. to uz budeme naozaj adepti na socialny pripad. nechapem, preco ale reve aj cez den. niezeby sa hrala, zaujimala sa o veci okolo seba, ona uprednostnuje revat. uz niekedy rozmyslam, ze ju vezmem do nemocnice, na nejake vseobecne vysetrenia, mozno to ma aj nejaku pricinu, ten rev. ved to nieje normalne, aby vkuse plakala, a nieze cim rastie, sa to zlepsuje, ale naopak. si predstav, ze ludia na ulici si uz zo mna robia srandu, ked s nou idem v kociku, a nereve, tak sa ma pytaju, ci spi, ze ju nepocut.....
danim, je to uz asi 3 mesiace, co sme ju prestahovali? neurobili sme to kvoli nejakym knizkam, ale zo zdravotneho hladiska, lebo v nasej izbe je dost vlhko a robi sa po stene pliesen, tak aby to malicka nedychala. doteraz nemama problem v jej izbe, dokonca spala o nieco lepsie. nemyslim, ze je problem v tom, skusala som ju uspat aj so mnou v nasej posteli, aj tak place.
@dity13 viem, ze ti vobec nepomozem, ale mne otec hovoril, ze do roka som bola cisty diabol, ktory reval nonstop, bez ohladu na to, co so mnou robili, ale po roku, ako keby utal a ostal zo mna anjel az do puberty 😀 tak drzim palce, aby to bol aj vas pripad a coskoro to tazke obdobie prejde, lebo verim, ze je to des, nas maly sice nastastie az taky extrem nebol, ale ked spustil rev, stalo to za to a ked si predstavim, ze by tak isiel furt...uff...len dufam, ze druhy bude aspon taky, ako prvy 🙂 ...aela pevnych nervov zelam 😉
ahoj,ja Ta nelutujem,ale obdivujem.s dvojcatami nic take nepoznam,ale Zojka mala par takych zachvatov,neda sa to porovnavat,lebo trvali sotva 30min.,ale ja som behom tych 30min.zostarla o 20rokov.klobuk dole pred Tebou a manzelom.nezda sa mi vsak,zeby rocne dieta revalo len tak bez priciny,uz to nie je babatko.nevadi jej nieco v tej izbe?alebo to robi,lebo vie,ze prides a skusa hranice?obdobie vzdoru?asi neporadim,ale drzim palce,nech sa to vyriesi ku spokojnosti vsetkych.
@zivika to aj mne nasi hovorili, ze do roku som bola urevane dieta, ale ze po roku to preslo. no ona sice, ako som spominala, je uplakana od narodenia, stale nieco mala. najprv koliku, potom reflux, nato prisli zuby a tak stale nieco. len terwz v poslednych dnoch sa to uz vyhrocuje poriadne, a ja netusim, akym smerom sa to este bude uberat! myslite, zeby sza tym mohlo byt nejake zdravotne problemy?
@dity13 ufff, sklanam sa pred tebou, ja by som to nezvladla...ale asi by som uz skusila doktora na Tvojom mieste, daj sa poslat aj neurologicke s nou. Ale je mozne, ze to "zdedila" po Tebe a prejde to coskoro...Moj sused mi rozpraval (ma dospelych synov), ze tiez jeden z nich bol strasne urevany a potom ked pocul niekde, ako tiez takto dieta reve, tak si spomenul na svojho. Ze keby nezazil, tak si mysli, ze to dieta tyraju...Inak pamatam sa, ze mojmu syncekovi asi v roku zacali rast stolicky a vtedy sa zmenil, chodil zaspavat po polnoci, nechcel spat...A ony mu vyrastli az po nejakych 4 mesiacoch, ale docitala som sa, ze tolko sa chystali, ze ked rastu stolicky, je to dlhodobejsi proces. Takze moze to byt aj zubkami...Myslim si, ze cim bude vacsia, tym to bude lepsie, len to chce fakt velmi pevne nervy Tebe aj muzovi. Drzim palce, aby sa to aj s nim utriaslo, povedz mu, ze nechces mu ublizovat, len si uz velmi unavena z tohto stavu, preto tie nepekne slova...Drzte sa! 😔
@dity13 ja to tiež nepoznám tak ti neviem ažtak poradiť .. Ale možno nejaký zúbok ju bolí. Ja by som na tvojom mieste skúsila zmeniť prostredie. Teda ak máte babky tak trebars k nim na týždeň alebo aspoň víkend. Popripade ak malú nekojíš tak ju dať babke na víkend. Keď pre nič iné tak preto aby ste nazbierali novu silu a nakoniec možno aj malej zmena prospeje 😉
@dity13 ahoj 🙂 no uplne ta chapem nas prvorodeny bol taky ze som myslela ze je to nase prve aj posledne dietatko inak sa scvoknem 😀 no a asi ta nepotesim ale nam to preslo az cca v troch rokoch, dovtedy som to vzdala skratka spal s nami v posteli vkuse satka alebo bol na rukach nic som bez neho nemohla urobit,niekolko hodinove uspavacky vrestiaceho dietata na rukach no sak asi chapes 😉 ale od troch rokov je to hotovy anjel vazne nechapem ci mu pomohol ten neustaly telesny kontakt ale ja myslim ze aj hej 😎 😀
ja ti neviem poradit, ale ak citis, ze uz fakt nevladzes, popros niekoho o pomoc...chod na chvilu vonku..rob hocico, depresie z toho mozu mat tragicke nasledky, . ja som to nezazila, ale v blizkom okoli nam nedavno zomrelo dieta vinou matky, ktora to nezvladla 😔
Ahoj aj som mamicka 9 mesacneho babetka ver mi ze poznam co hovoris ... ale ak ti mozem poradit tak veci problem ako to ze placka je to stim tvojim manzelom ... Lebo ona to od vas citi ... Z vlasnej skusenosti viem ake to je aj mi sme to zazivali cele dni iba reval vesal sa po nas a mi sme boli unaveny a nervozny a stekali sme ... ale ak nechces aby vase manzelstvo skrachovalo tak to daj do poriatku .,.... mi sme to robili tak ze sme sa striedali , najskor jeden bol snim a ten druhy si siel oddichnut , a potom opacne aj cez vykend hlavene . cez tyzden ja som vedela ze je v praci a nema to lachke a snazila som sa mu to aj povedat vzdy ked prisiel tak som mu dovolila si pospal a mi z malym sme sa nachvilku bud stratili alebo isli hrat do izby .... a ked sa zobudil tak si zobral maleho a isla som ja .... a tak pocase sme si na to zvikli a uz je dobre vobec sa nehadame a vychadzame si v ustreti. A moj syn on ani v noci nespi :( osa aj 20 krat zobudi a to spi este pri nas . v noci sa snazim vstavat ja ale ked je uz moc zle ide aj priatel a to stava rano o 6 . Musi hlavne dokazat manzelovi ze ho chapes a neviicitat mu nic. Ked si oddichnes tak je vsetko lepsie . A mala no to naseho to preslo nastastie . ale az ked som pochopila ze aky je on je introvert on je taky vodcovky tip po nas a ked mu nieco zakazem tak ma nepocuvne ale ked mu to dovolim tak som si vsimla ze to neroby ... napriklad nechcela som mu dovolit chodit na chodbu lebo su tam schody ale onn tam aj tak chodil ale ked som mu vysvetlila preco to nechcem a nechala ho tak tak tam par krat isiel a potom ho to preslo a uz tam nechodi ... skus to aj ty na malu taku opacnu taktiku skus zistit aku ma povahu a vist jej v ustreti . Skus ju nejako zabavit moj sym nevidrzi dlho pri nicom vkuse mu musim vymislat nove aktivyti a to ma len 9 mesiacou tak je to taske ... ale ked som pri nom a raz robyme to raz to a do vsetkeho co robym ja ho zapojim tak je pokoj . A vecer jej skus citat a zabavit ju a ukazovat jej daj jej do postele hracky a takympomalym sposobom ju tam dostan alebo jej skus dat cajik alebo grank aleo nieco take ... Drzim palce
@dity13 moja mama vzdy spomina aky bol zly moj brat ako dieta. vraj reval a reval.. a uz ked vedel rozpravat tak sa ho pytali preco place, a on vraj povedal ze nevie. a nastastie z toho vyrastol. drzim palce aby aj Tvoja z toho vyrastla.
nechcem Ta strasit, ale mozno by som aj skocila na nejake vysetrenia. mozno ju nieco trapi, mozno nieco co nevidno. zapal uska, alebo nieco ine.
ked sme boli v nemocnici s nasim malym bol tam s nami jeden chlapec. jeho mama odisla z izby a on zacal z nicoho nic hrozne plakat, a to mal uz asi 7rokov. ja som sa zlakla co sa mu stalo. a ked dobehla jeho mama povedala ze tak sa mu prejavuju zachvaty epilepsie. nechcem Ta strasit ale davam len ako priklad.
@evulilik zijem v zahranici, cize babka pride do uvahy iba jedna, a to manzelova mama.. byvaiba o par ulic daej od nas, cize nejaka obrovska zmena to nebude. a dalsia vec je, ze moja dcera s nou neostane sama.. je dost naviazana na mna. hoci, v lete planujem uz nastupit na 6 hodin do prace, cize sa pravidelne so svokrou vidavame, aby si na nu dcerka zvykla. priznam sa, ze uz len pri tej prredstave leta,ma chytaju depky. manzelova mama je uz starsia, chora, velmi pomaly sa pohybuje a tak mam obavy, ci s nou bude dcerka v bezpeci...
@katia7 ja mam malu tiez dost casto na rukach, a v poslednom case spi aj s nami. ked sami ju podari uspat, nechcem riskovat, ze ju dam do jej postielky a zas sa to sputi odznovu. hoci, aj ked zaspavala vo svojej izbe, v polke noci sa zobudila a brala som ju k nam.. tu vetu, ze si si myslela, ze to bude vase prve, aj posledne dieta, presne to mne beha hlavou teraz! ak si predstavim, zeby som to mala prezivat zasa, asi ee... dufam, ze nasej malej to prejde skor, nechcem,aby bola ulne perfektne dieta, ale aspon tak, akobola predtym.... nie tento extrem 😖
nieje to tym ze je sama v izbe? 😕 dieta potrebuje citit matku,deti sa zvyknu v noci zobudit a ked vedia ze ich mama je blizko-vidia ju spia dalej...a tym ako dieta rastie vyvija sa uvedomuje si viac svoju osobnost ale aj samotu!
@asfodelka ja som uz nad tm tiez premyslala, ze ju dam dokladne vysetrit. boli sme prednedavnom u lekarky, mala bola nachladena, tak ju popozerala, ale uska mala v poriadku. pockam este do pondelka, a ak sa situacia nezlepsi, pojdeme k lekarke, lebo takto to dalej uz nejde... jedno navazuje na druhe a doma je hotovy cirkus... nezvladnem to uz takto dalej. dnes rano, mala dcerka zasa taky hodinovy ,,zachvat,, spustila a uz to slo... ona vrestala, ja som upokojovala, ale nic. potom som uz musela upokojovat aj samu seba.... dokonca prisla zaklopat suseda, ci je vsetko ok, ze tak vrieska. a to sme vstali o 9tej rano, a o 11tej uz spala zasa, ved po tolkom reve, sa unavila... ja uz neviem... inak, dnes mi ale svokra vravela, ze to jej nieje nic, len ma taku povahu, nervy, lebo ze keby jej bolo nieco zo zdrav. hladiska, tak by plakala stale, aj vonku v kociku, a tak.... ja som uz asi debil z toho..
@arturia akoze ju mam silno objat, ked place?? ak toto, tak to roim stale, ale cim dlhsie ju objimam, tym je ona zurivejsia, odstrbaka vam, kope, vrti sa, proste sa jej to asi nepaci. necham ju ist teda na zem, a zasa chce ist ku mne. zodvihnem ju, zasa chce ist dole. ona sama nevie, co chce.
@dity13 mam viac deti, mozno pomozu aj nase skusenosti. prva dcera to iste, pri spani, dovolovala si, vsetko sme jej dovolili, ked revala rychlo sme jej dali co chcela aby bolo ticho. No, dosiahli sme opak, manipulovala s nami, vedela ak spusti krik, bude po jej. 2,3,4, dieta inak. Zaspavaju sami, v tichucku, od zaciatku boli nato zvyknuti, od narodenia, ze sami zaspavaju, a tvrdsia ruka. ked sa ti nepaci, mozes ist, nepoddam sa ich manipulovaniu formopu revu, a dieta raz dva zisti co si moze a co nie dovolit. Len lutujem, ze sme nezacali hned aj s prvou taketo nieco. Rocne dieta ma dost rozumu aby rozspoznalo, ze ked zareve, mama povoli a potom to praktizuje kazdy den. Mozno to bude par dni este horsie, ale verte mi neskor sa To vrati viacnasobne´, naopak, ak s tym nieco nezacnete , sa vam to vypomsti. Vela sil a vydrze, snad to bude lepsie
@ewa111222333 evi, cosi, to je u nas nrmalka, ze sa jej musim non stop venovat, to je zazrak a stavasa malokedy, ze sa hraje sama... no jasne, hraje sa, ale len ked si najde ako zabavku nieco ,,nevhodne,, , napr, ovladace od tv, CD, mobil atd... vtedy je tichucko, akoby naschval, aby som si nevsimala, co ma v rukach 😝 stale jej tiez nachadzam aktivity, davam jej sa hrat s kuchynskymi riadmi, miskami, naberackami, vsetko mozne, co mi prejde cez rozum, a to len preto, aby som mala nejaku pol hodku a stihla nieco navarit, lebo potom by ani ona sama nemala co jest. najma kvoli nej varim, kvoli mne vobec, a manzel jedava nieco v praci, alebo nam nosieva sem tam jedlo aj jeho mama. idem na wc, ide za mnou. proste vzdy a vsade sme spolu. aj mi hovoria, ze si za to mozem sama, ze som si ju urobila maminho maznaka. hej? a co som mala robit??? kazdemu, kto ma okolo seba celu rodinu, co pomahaju s dietatom, sa to lahko povie, ale ja som na nu v podstate sama.. ked cez den spi, nacina mi beh, stihnut porobit aspon nieco v byte, vyvesit pradlo, ustlat postel a kopu dalsich veci, co ani nestiham. jedina zachrana je, ak manzel je doma a vezme malu vonku na prechadzku a mozem si popratat, co treba. ale to fakt makam, cize ked dcerka pride z prechadzky, lapam po dychu... ale co zrobim, inak to nezvladnem, a nik iny to vsetko za mna nespravi, vsak?? to sa nestazujem, nelutujem, viem, ze kopa mam vo svete to zvlada tiez, a mozno aj ovela viac. dcerka je narocne dieta, a ola od babatka.. dokonca uz v inkubatore ako jedine dieta v miestnosti, plakala! a to nesrandujem, mame ju aj na foto 😀 nevadi, nech si place, vsetky deti placu, ale nechcem, aby to zachadzalo az do tychto extremov, aby bolo doma peklo, je to potom taky kolotoc, a ako z neho vonku?
@samantha223 no to je presne to, co som spominala. tie ovladace, pohare a td, vsetko co zbada, a nemozem mat, chce! ja jej to nedam, ona vyvadza... nikdy, nikdy neustupujem, lebo presne viem, ze potom to bude robit stale.. ona po chvilke odide, uputa jej pozornost nieco ine. ten krik vecer, pred spanim, to ale eviem, z coho vychadza, je prebalena, najedena, okupana, a chce sa jej spat, idem ju uspat, ako doteraz stale, a nemali sme problem. zapnem jej medvedikov pri postielke s uspavankami, dam ju do postielky, ona ma drzi za ruku alebo ju hladkam po chrbatiku, a tak zaspavala. posledne dni, vobec. len co vstupime do izby, uz reve. skusam vecer vsetko, na rukach, v nasej posteli, caj, ale nic nepomaha.... teraz, popoludni, sa mi podarilo ju uspat starym sposobom. ulozila som ju, trosku pomrncala, ale o chvilku uz spala. len uz teraz mam obavy, co nas caka vecer 😔
@dity13 to spanie uz je tiez manipulacia, oni vedia ze musia, tak vyvadzaju, pri prvej sme skusali vselico, svietiace hracky, macko atd....no nic nepomohlo. na prevychovu je uz asi neskoro, nasu sme uspavali do 4 rokoch. ostatne deti som od narodenia polozila do uzby, stiahla svetlo a dovidenia, boli zvyknuty od zaciatku a to je pre nich normalne,... pri druhom budete uz ina, budete sa snazit napravit to co ste mozno pri 1. dietati zle robili
@dity13 ahoj, moja mala ma uz 16 mesiacov a u nas je to veru podobne, od narodenia urevanec, do pol roka uspavanie len s placom, cez den hruza, nic len nosit nosit, od 10 m. chodi, no stale je na mne zavisla, a to som dufala, ze ked bude starsia, polepsi sa to. Cim je starsia, je horsia, je to tazke, od jej narodenia som z toho vacsinou napata a nervozna, teraz jej idu nejake zuby, je to dosliva hrozneeee!!!! Ale spava sama v izbe od roka a prespava noc, no teraz nie, tersz spala s nami, nic moc... :-/, ale aj ked jej zubky nejdu, žtak vkuuuse nie o chce a ani nevie co, tv nepozera, nebavi ju, hrat sa tiez sama prilis nevie, smutne, nedokazem dakedy ani navarit! Je vsak celkom sikovna - beha davno, chodi na serblik, rozumie takmer vsetko, hovori len zo 10 slov, no take veci dakedy robi, ze nechapem. Zanada veci do kosa, upratuje hracky, rozopina si zips, vyzlieka sa, atd. Je to s nou zabava, ked zrovna nemrnci 🙂
@dity13 počuj nemáme tú istú dcérku? 😀 😀 😀 ale niee chcem ťa len povzbudiť,veľa z toho čo si písala sa podobá na moju dcérku...ale moja vie mať aj super náladu,smiať sa,tancovať,pusinkovať,objímať...ale akonáhle sa jej niečo znepáči koniec sveta 😀 nuž a nepáči sa jej teda pomerne často 😀 ani neviem ako by som poradila...len teda chcem povedať že nie si sama a chcem povzbudiť že teda neviem ako tvoja dcérka ale moja možno aj preto že je taká hyperaktívna je aj dosť šikovná na svoj vek..krásne rozpráva už dosť veľa slovíčok a napodobniť vie všetky zvieratká aj ich ukázať v knižke,takéto detičky zvyknú byť ako čerti ale zároveň šikovné hm? 😉
@dity13 Ano ja viem ja ti verim .... Ono je to strasne taske ked si na vsetko sama ,,,, aj ja som :( byvam v Bratislave rok ... A nikoho tu nepoznam moja rodina byva 300 hm odtialto . A priatel usi zarabat aby nas uzivil . Ja tu nemam ani kamosky nikoho komu by som sa vyrozpravala aalebo postazovala tak ver ze to poznam . Zo zaciatku som bola stoho dost na nervi bolo mi strasne smutno nezvladala som to. ale nastastie sa to podarilo. a uz som si zvikla . Ale niekedy ked uz si neviem z malym poradit vermi casto si len sadnem rozplacem sa a placeme spolu lebo uz nevem co mam robyt ani nevladzem . Ale zasa niekedy ma aspom dobre dni . Ja uz ani pomaly neupratujem lebo niekdy uz ani nestiham a ani nevladzem . Racej sa idem snim vyspat a ked sa zobudime tak aspom ako tak vladzem dalej . Ale niekdy je ako anielik . a vtedy sa vschopim a potom upraujeme spolu . Ja inak robym to iste ked upratujem kuchynu tak mu dam vsetko mozne z linky a ked izbu tak mu zasa skrinu otvorym :D tak aj on je taky ... ALe mozem povedat ze bol aj horsi tak teraz sa mi zda ze je lepsi ... Lebo prettim to bolo strasne v noci nepal ... cez den nespal ... iba plakal a plakal a chcel sa nosit . A ja uz som nevladala .... Ale akosi som to vydrzala a uz je lepsi :D aspom si myslim :D no je mozne ze som silen na to zvikla .... JA mam 20 rokou a on je moje prve tak je mozne ze ho aj rozmnaznavam :( aj ked sa snazim aby som ho nerozmaznala :D Tak dufam ze aj ona sa akosi upokoji ... UVidis potom bude vsetko uplne ine :D Drzim palce

@dity13 ahoj no uplne viem co za rev mas na mysli. Moj maly takto doslovne reval asi prve 4 mesiace potom to prestalo. A teraz uz len place. Co sa tyka vecerneho spanku, no moja rada aj ked je to krute nechat ju v postielke zavriet dvere a chodit najprv kazdych 5 minut potom 10 atd atd. Po par dnoch by mala spat normalne. Moj maly to robil tiez az som sa nahnevala nechala ho chodila utisovat a teraz uz len polozim do postielky a spi.