Učíte deti zapamätať si telefónne čísla?
Ucite deti aby si pamatali
1. telefonne cisla svojich rodicov
2. telefonne cislo na sanitku, poziarnikov a policiu
3. nejake dalsie, cislo na rodinu....?
Alebo sa spoliehate, ze ved je to vsetko ulozene v mobiloch?
@simona20201309 miesto vysedávania na mobile a chrlenia zloby, radsej nauc svoje 6rocne dieta adresu kde býva. Dve slová a jedno cislo si hádam zapamätá.
@anonym_61f9dc ty musíš byt riadna nalpa ked nedokážeš čítať. Radšej začni čítať knihy namiesto vypisovania somarin. Kde píšem o svojom dieťati??? Moje dieťa malo v 5r vyššie IQ ako ty teraz
@simona20201309 mam nedavnu skusenost z Bratislavy: Muz - turista spadol rovno predomnou na zem v nakupnom centre a dostal epilepticky zachvat. tiekla mu krv z ust, lebo si
prehryzol jazyk. Jeho dve deti, cca 10 a 8 rokov zacali kricat, panikarit, plakat. Chlapec, starsi, krical, ze potrebuje mobil, aby mohol zavolat mamu, ktora s najmladsim babatkom bola niekde v centre.
Ja som chlapcovi teda dala moj mobil a povedala som tu mas, zavolaj ju. Bolo mi jasne, ze ta mama skor ci neskor pride, lebo sa to cele odohralo pri vratnici pri vychode, ale islo o to, aby sa deti upokojili, ak jej zatelefonuju, budu isto menej panikarit. Hned som volala na tu mladu babu vratnicku, aby volala sanitku, a zavolala, a ludia okolo sa
zhromazdovali, vytvarali okolo muza na zemi volny priestor aby do nicoho nenarazil a aby na neho nikto nestupil,
a niektori sme upokojovali to placuce dievcatko ("NECHCEM ABY OTECKO ZOMREL!")
Asi sa to stalo prvykrat lebo deti boli strasne sokovane. No a ako som tak
davala moj mobil
tomu chlapcekovi, on mi na to ze on nevie cislo svojej mamy. Moj mobil mu bol nanic.
Tak som sa priblizila k tomu muzovi na zemi. Mobil mal v zadnom vrecku nohavic. Bol od krvi a metal sa, a ako som mu skusila mobil vziat, maval rukami, udrel ma parkrat.
Nakoniec som mu ale vytiahla ten mobil z vrecka, pricom na mna pani vedla kricala nech sa ho nedotykam, a na ruke mi ostala jeho krv.
Dala som mobil chlapcovi a zavolal svojej mame.
Potom neskor, ked prisla sanitka, som si povedala, ze to je strasne, ze ved deti predsa vzdy poznaju naspamat
cislo svojej mamy, nie?
Ten chlapec bol ale bez mobilu svojho otca uplne strateny.
Ked som ako decko omylom nechala kluce v byte a vymkla som sa,
vedela
som hned od susedov ci z telefonnej budky zavolat spamati babke, rodicom aj kamoskam v inom meste.
@anonym_autor lenže telefónne číslo tvojej babky bolo jedno, väčšinou päť ciferne číslo. Číslo k susede bolo tiez jedno pre celú rodinu. Dnes ma 9 miestne telefónne číslo aj babka aj dedko aj sused Miro, Jožo, Hana, Gaba.... schválne.... koľko t.c. poznáš ty? V dnešnej dobe ked nadidktuje dieťa adresu a mena rodicov tak si uz urcite na nich kontakt vyhlada polícia. Pre každý prípad malo naše dieťa telefon uz v 5r, z ktorého vedela vyhľadať kontakt v zozname a zavolať. Podotýkam bez hier, žiaden smartfon, ale mobilný telefón. Číslo na záchranku vedela v 3rokoch. Zvládla aj vytočiť tiesňovú linku. Toľko k tomu.
Učiť deti 9miestbe t.c. na členov rodiny a prekrucat očami ze to nevedia iné deti je trápne, pretože je to uplne zbytočné.
@anonym_autor lenže telefónne číslo tvojej babky bolo jedno, väčšinou päť ciferne číslo. Číslo k susede bolo tiez jedno pre celú rodinu. Dnes ma 9 miestne telefónne číslo aj babka aj dedko aj sused Miro, Jožo, Hana, Gaba.... schválne.... koľko t.c. poznáš ty? V dnešnej dobe ked nadidktuje dieťa adresu a mena rodicov tak si uz urcite na nich kontakt vyhlada polícia. Pre každý prípad malo naše dieťa telefon uz v 5r, z ktorého vedela vyhľadať kontakt v zozname a zavolať. Podotýkam bez hier, žiaden smartfon, ale mobilný telefón. Číslo na záchranku vedela v 3rokoch. Zvládla aj vytočiť tiesňovú linku. Toľko k tomu.
Učiť deti 9miestbe t.c. na členov rodiny a prekrucat očami ze to nevedia iné deti je trápne, pretože je to uplne zbytočné.
@simona20201309 ten chlapec čo sám šiel z Ukrajiny na Slovensko mal telefónne číslo na brata napísané na ruke
@anonym_61f9dc ty musíš byt riadna nalpa ked nedokážeš čítať. Radšej začni čítať knihy namiesto vypisovania somarin. Kde píšem o svojom dieťati??? Moje dieťa malo v 5r vyššie IQ ako ty teraz
@simona20201309 zrazu nejde o tvoje dieta 😅 a este aj urážas
Aj som ti cchela nieco napisat, ale jednoduchým ľuďom ako ty človek nevysvetli, nepochopili by to.
Učím.deti hlavne podávať prvú pomoc, aby vedeli povedať dospelým ako ju majú robiť a nenechať človeka s epilepsiou metat sa po zemi. Ak si rovnaká autorka, namiesto neustáleho riešenia "čo by mali deti vedieť" sa zamysli co by si mala vedieť ty.
A áno, čísla vedia na záchranné zložky. možno na mňa.tiez, ale určite nie vo vypätej situáci.
@simona20201309 zrazu nejde o tvoje dieta 😅 a este aj urážas
Aj som ti cchela nieco napisat, ale jednoduchým ľuďom ako ty človek nevysvetli, nepochopili by to.
@anonym_61f9dc ty piješ alebo niečo tvrdšie? Vytáča ma ked je niekto nechápavy a este aj domyslavy
Precitaj si este raz môj prvý príspevok ked budeš chcieť este nadalej tvrdiť nezmysly

Ver tomu,ze v tejto situacii by si v tom strese na cislo ani nespomenul. Mne ked skolaboval muz a zacal chrcat,nevedela som na mobile ani 155 vytocit. Trvalo mi to ovela dlhsie ked bezne volam niekam.