Umrnčané dieťa. Nerozumiem, čo sa deje
Ahojte mamičky! som tu nováčik, ale často som si čitala odtialto diskusie a čerpala z nich. (aj ked este poriadne neviem ako to tu chodi, ale časom sa naučim dufam Mám 4mesačného synčeka a chcela by som sa opýtat alebo teda rozvinuť diskusiu o vaše skusenosti s "umrnkaným bábätkom". moj syn je uz taký asi druhý týždeň, nič ho nebaví a ak ho predsa ho niečo zaujme - nejaká hra, hrkalka, hojdanie či bláznenie, tak je to max. 5min.stale mrnčí v priebehu dňa a večer to je najhoršie, začina sa zlostievať čoraz častejšie, robí mostíky, prestal sa smejkať, ozaj teraz je to už len málokedy....nerozumiem čo sa deje, či je možné, že mu už idu zubky, že by preto bol taký nervozny...ja sa mu snažim venovať, som z tých mamičiek, ktore nosia svoje bábätká, takže má dosť telesného kontaktu a vraj častým nosením, je bábätko spokojnejšie, no ten náš je opak... :( no a o sedení v autosedačke ani nevravim, to je uz tiez velký problém....aj v noci sa často budi, nevie zaspať, musim ho zobrať na ruky, čo doteraz sa vždy v polospánku napapal a spali sme kludne dalej..rovnako v kočiku mrnčí, v manduke, nedá sa mi s ním prakticky nikde isť....čo si o tom myslite???
Dcérka už chodí do škôlky a napriek tomu je ešte umrnčaná. Od narodenia je taká. Stačí na ňu trochu zvýšiť hlas a už má slzy nakrajíčku, rozplače sa. Často sa to stáva pre hocijakú hlúposť. Keď niečo chce a aj to neskôr dostane, plače ďalej. Chvíľu trvá, kým sa ukľudní. Inak je bystrá. Starší syn nikdy nebol taký.
ahojte baby, ja mám 4,5 mesačného synčeka a tiež má dni, kedy je taký umrnčaný, verím Vám, že to ide na nervy...lebo ja to tiež niekedy nezvládam....nám pomohla hojdacia sieť......kúpila som si hojdaciu sieť pre dospelých a keď má taký deň, tak sa hojdáme a on sa ukľudní.... tiež mu teraz idú zúbky, tak som zvedavá, čo to bude..... dokonca v sieti aj zaspí, a to na viac ako 20 minút. A ešte nám pomohol nosič....to je tiež dobrá vec....lebo v kočíku ani počuť...tak fakt využívame nosič.... treba poskúšať...
Veľa zdaru dievčatá, však tie detičky sú najkrajšie a najväčšie šťastie, čo nás mohlo postretnúť, a to si treba stále pripomínať. :D Však sú naše :D
Mne nejde o to, že malá je umrnčaná, to by mi nevadilo, skôr sa bojím, či to nie je nejaká porucha.
@barborka49 mozno je to uz po funuse, ale trosku sa to zlepsilo 🙂 no teraz ked uz beha ako sarkan a vsade vylieza a vsetko chce..tak ked nie je po jej, tak tiez dokaze strasne pilit usi🙂
Neviem ci to moze mat daky suvis no citala som tu o ockovani a tak ma napadlo moj 4 mesacny po ockovani asi tyzden dva tyzdne neviem uz z nicoho nic zacal byt mrzuty stale plakal iba na rukach sa chcel nosit a jednehi vecera mi odpadol nevnimal nic ani pod vodou nic...rychlo sme volali zachranku..bola som v nemocnici 3 dni...vsetko bolo v poriadku na nic neprisli...len sa ma pytali kedy bol ockovany....zaver mi napisali reflux a nasledne strata vedomia...myslite ze z ockovania...uz ma syn 9 mesiacov zatial vsetko ok...bojim sa uz ockovat
@lublana1 iem ze uz prelso vela casu, ale prave preto ma to zaujima - ako sa to vyvinulo? ja mam teraz rovnakeho 4-mesacneho a tiez mi vsetci vraveli aby som vydrzala 3 mesiace 🙂) aaale nic a mam pocit ze s ato zhorsuje - strasne ostal jedovaty a ked nie je na rukach tak s aprepina a place od nervov... co mozem teda etse cakat? ;)
@nicollca ahoj... tiez som tu mala temu o jedovatom syncekovi... vysmiali ma, ze ako sa moze taky maly jedovat...ale jedoval a jeduje...ked nieco nedokaze, ked sa mu nieco nepodari...ked len lezi...ked sedi...ked ho nieco omrzi... proste asi je to taka povaha... mame teraz o tyzden 7 mesiacov a nic sa nezmenilo...akurat ze ho uz tolko nenosime na rukach, lebo sa s nim radsej prehrame v sede...uz sedi...nemal by...ale s nim sa inak nedalo... ked nemohlo sedet, domahal sa toho...ked sedi, chce uz stat... aj ked to nedokaze...a to ho jeduje... tiez mi povedali ze tromi mesiacmi to prejde...preslo...presli koliky...presli caste place...ale jedovatost nie... 😀 takze neviem ci ti toto pomoze...mozno len tolko ze nie si sama... a mozno to u vas prejde... to je tazko povedat... nezaoberaj sa tym tolko a proste sa s tym zmier... ja ho niekedy necham nech sa pojeduje...aj ked su to place velike... ale nech si nemysli, ze nam bude po hlave skakat od malicka ....teda dufam ze nie... 😉
@nicollca ja mam pocit, ze u nas sa to zmenilo az tak okolo jedneho roka, ked zacal chodit, dovtedy to bol boj 🙂 a moja mala, ktora mala teraz v decembri 2 roky, tak s nou to bolo este horsie 🙂 ta sa "ukludnila" az v dvoch rokoch... kazde dieta je ine... ale teraz sa uz dokazu spolu zahrat, ale ked maju "svoje chvilky", tak je s nimi veselo... mala je vacsia nervacka a ked sa jej nieco nepaci, tak to su pol hodinove zachvaty placu od nervov... tak co ti poradim? asi len vydrzat 😉
@kukulienka83 Nooo tak to si ma nepotesila :D Ale tak snad to nejako zvladneme 🙂 Najhorsie je, ze vsetky maminky okolo mna maju ukazkove deti a ked pocuvam, ako neplacu, spia a papaju, ide ma porazit 🙂)) No nic - odbojujeme si svoje. Aj ked mi teraz kamoska vravela, ze si ho mam "vycvicit" a proste ho naucit aj cez plac sameho zaspavat a jedoducho samostatnosti...neda mi to. Ona ho nechala plakat a kazdy den ho takto "trenovala". Musim ale povedat, ze ma take babo teraz, ze ho polozi do postielky a same za 5 min zaspi a ani nemrnci :D
@kukulienka83
@lublana1
@nicollca ja mam presne takehoto synčeka,od narodenia nekludny ,urevany ,večne nespokojny.PO roku sa to trošku ukludnilo dovtedy des,nosit ,ukazovat atd. Večne po zobudeni uplakany /to ma dodnes) .Zaspava už sam asi pol roka.Teraz bude mat 2 roky a maniere ma stale ale ja už som prisnejšia a ked poviem nie tak a nezaujma ma čo bude nasledovat ,trošku poplače a je klud už to nepyta. No pri maličkom treba len vydržat a modlit sa že to prejde ale je to velmi naročne obdobie nerada na to spominam ,cela rodina hore nohami ,muž odsunuty kvoli kojeniu ,starši syn tiež. 😔
podobne, najprv sme to povazovali za 3 mesacnu koliku, potom sa zistilo, ze ma intoleranciu laktozy po tatovi. ked som vysadila zo stravi mlieko, bolo to ovela lepsie
@babulka82 🙂 Je tu niekto komu sa dieta ukludnilo po 4-5 mesiacoch?🙂)) Ziadna pozitivna skusenost? No nic - este ze sa vie usmievat, lebo by som ho asi predal ;) (zartujem samozrejme). Estee je malinky, ale ked bude starsi, tak som odhodlana byt prisnejsia 🙂 Uvidime ako to pojde. Moj muz by to praktizoval uz teraz-mi nadava, ze ho ucim na ruky. Ale ved ma 4 mesiace (necele) - to sa este nepocita podla mna ;)
@nicollca neboj všetko to prejde a manželovi odkaž že pestovanie je to najlepšie na svete ,zachvilu začne behat a už sa nebude chciet pestovat a pokial ho to ma teraz ukludnit tak prečo nie.To nieje zlozvyk proste chce byt pri mame.Aj ja som bola zufala ale ani neviem ako to ubehlo aj ked stale ma nejake to obdobie ale robi aj radost samozrejme.No proste existuju aj "naročne" deti ako mame my a potrebuju viac staroslitvosti .Ja ma prveho totalny opak ten bol dobry,minimalne plakal zato jeho braček si to odplakal aj za neho.Ten plače 100x za den už to ani nevnimame.Je tvrdohlavy a nervak .
@nicollca ...presne ako ja...tiez mam v okoli len asi dokonale deti, ktore spia, pekne papaju...prehraju sa same... uz som myslela, ze som jedina... ale vidim, a ved jasne ze aj viem, ze niesom jedina... ale ked si to clovek takto precita, aspon tomu aj uveri...
presne ako pises...zvladneme to...uz to zvladam takmer 7 mesiacov...aj ked niekedy na hrane...teraz mame obdobie velmi zleho spania... som k.o.... ale aj to prejde...dookola si to opakujem... 😀
@nicollca
@kukulienka83 neverte tomu že všetky tie detičky su take dobre ako mamičky popisuju ,niekedy som mala možnost presvedčit sa že opak je pravdou 😉
Prosím vás poraďte mi...Môj synáčik má 9mesiacov a každý deň aj viac krát denne a vždy aj viac krát po sebe začne strašne kričať a pritom sa smeje s občas sa až s toho kriku trase.Ako ho to mám odnaucit.Neda sa s ním ani nikam chodiť ani do spoločnosti.Par krát sme šli do Tesca alebo niekam sa pomotat ale všetci na nás len pozerajú keď malý vykrikuje je to nepríjemné.Dakujem za každú radu.
@kaja73 ahoj prosim ta ake je davkovanie?
@simi1871 ahoj, náhodou som natrafila na túto diskusiu, vidím, že si písala ešte dávno. Zlepšilo sa to u vás? Ja mám aktuálne 15 mesačného synčeka a máme to isté, naučil sa vykrikovať cca v 8 mesiacoch to začalo a baví ho to doteraz s menšími prestávkami. Miestami som na nervy z toho a hlavne v strese, najhoršie to je niekde v obchode či nákupnom centre, vyhýbam sa takým miestam ale občas treba aj niečo kúpiť. Presne, má silný zvučný hlas a keď takto vykrikne, všetci sa otacaju a jeho to o to viac baví. Skúšala som aj pohroziť aj ignorovať, aj pozornosť odpútať, ale nula bodov. Je to fakt nepríjemné.
skumavka ahoj no našťastie ho to už prešlo asi po mesiaci teraz bude mať 14m....v 11m začal chodiť a zhruba dva mesiace sa mu nepáči keď ho dávame do autosedačky alebo do kočíka... strašne kričí.Obcas ho to v kočíku po 2min.prejde ale v autosedacke mi vôbec nevydrží.Mozem ho vtedy zabávať hoci čím celý čas je hlučný.On by mi len behal a behal.
@simi1871 aj nás mal problem s autosedačkou, našťastie už ju vzal na milosť, ale samozrejme špekuluje ako si odopnut popruhy, s tým sa zabáva🙂 Kočík tiež celkom zvláda, no príliš dlho v ňom neobsedí. Najhoršie sú tie výkriky. To priam čaká keď trebárs vstúpime do Tesca a po chvíli začne:(
@michaelas13 nam toto presne zacalo po ockovani, uz bol ockovany?
Baby ja som.mala takeho syna vecne nespokojny..v kociari nechcel byt autosedacka detto..krasne sa to upokojilo okolo roka a pol zacal sa hrat sam teraz ma 4 roky a je uzasny..co vam poviem teraz mam dievcatko a prezivam to zas..uz mala rok a zacina sa to zlepsovat aj ked ten kociar a v aute hroza ale verim ze staci zas vydrzat a bude dobre. Drzim palce.
Som rada, ze som nasla tuto temu. Ja mam 4-mesacnu slecnu a niekedy ma uz ide rozhodit z toho vecneho pizukania. Od narodenia len na rukach, spavala len na mne al. manzelovi. Cez den tak spi doteraz. Neprespi viac ako 50 min. cez den v noci tak 3-3,5 hod, ale niekedy je hore aj 7-8×. V kociku, manduke vonku spi max. 30 minut a aj to sme radi, ze sme ju tam vobec dostali, donedavna tam chytala hysaky. Cez den ju nemozem zlozit z ruk, pri vsetkom vydrzi 5 minut. A toto je uz lepsi stav. Ked mala tak 2 mesiace, tak som myslela, ze ujdem z domu a schovam sa v juhoamerickej dzungli, aby ma nik nenasiel, lebo nespavala vobec kvoli kolikam. Do 3 mes. revala pri obliekani, prebalovani, kupani, kremovani, zaspavani...Odkedy sa narodila som len vystresovane klbko nervov, co furt nadava manzelovi za hovadiny. Ja ked vidim tie vystajlovane mamky s kocikmi, co sa prechadzaju kludne po parku sa rozplacem. Ja v teplakoch, neucesana vyzeram jak socialny pripad. Minule som isla do obchodu s kociarom a cestou ako som furt rozpravala na malu, strngala, sustala, chrastila atd. sa mi zamotala taska do kolesa a ja som si to anilen nevsimla 😀 ja ale nastastie poznam aj maminy s takymito detmi, tak ma aspon niektore chapu. Pred tromi tyzdnami sme boli aj u neurologicky kvôli zlezanej hlavicke a ta povedala, ze motoricky je mala popredu vraj na 5. mesiac, ze mame na nu davat pozor, lebo je velmi ziva, aby odniekial nespadla. Uz v 15. tyzdnoch sa vedela pretacat. Tak dufam, ze bude sikovna a tato askeza sa nam nejako vrati 😀 manzel povedal, ze toto urobi len Nobelova cena za fyziku, ked bude velka 😀
@scorpionflower1 úplne totožne sa cítim 🙂 :D
@jankacecilka dcera ma skoro 13 mesiacov, beha uz ako strela a vsetko sa polepsilo. Spi este tak vseliako, ale uz je s nou uplne iny zivot. Je sikovna, velmi ziva a strasne zlataaaa, take moje slniecko. Ale ked sa zle vyspi, tak beda, vtedy strasne mrnci, to jej ostalo. Je to citlive a neposedne babo, temperament ma po mne 😀 manzel je kludnejsi typ. Kocik znesie, ale jej oblubene miesto to veru nie je, hlavne ked uz chodi sama. Takze ak prezivas nieco podobne ako ja, ked bola dcera mala, naozaj ta chapem, je to velmi tazke, ale polepsi sa to a ver mi, ze nakoniec budes jeden z tych rodicov, co ho uz len tak lahko nic nerozhodi 🙂
@scorpionflower1 ďakujem za podporu a tesim sa z vas vasich zazitkov a progresov 🙂 s malym mame teraz krasne obdobie, vela sa smeje, stale by sa chcel "rozprávať, vela skuma 🙂 co si pripominam ked mame placlivu fazu dna 🙂 Drzte sa nech nam robia deti radost v zivote !
@lia09 bože ako keby som čítala o mojom ... viem že ste to písali dávno ale presne toto mame teraz .. má štyri mesiace je to na palicu nikto ho ani strážiť nechce lebo len reve .... kedy Vám to prestalo?
@michaelacastle nikdy 😉 A to nesrandujem.Stale je problemova

@minqea Ahoj! Môžem sa ťa opýtať či potom ako sa vaša malá začala pohybovať, tak sa zlepšilo to jej mrnčanie? Lebo ten tvoj príspevok to ako keby som o našom malom čítala. 🙂 Všetko na neho platí okrem zubov - tie ešte nemá. A tiež si hovorím, že keď sa začne hýbať, tak hádam to bude lepšie.