Upraví sa 5 mesačnému synčekovi zležaná hlavička?
Ahojte. Mam 5.mesacneho synceka a sice som ho stale polohovala, stale si daval hlavicku na jednu stranu, tak ju ma zletanu!:( uz mesiac mu ju davam na druhu. Da sa mu to do poriadku? Do kedy to bude trvat? A do kedy detickam tvrdne hlavicka? Dakujem🙂
@1105 Dokáže sa upraviť, bábätká majú veľmi tvárne lebkové kosti. 😉 Inak, súhlasím s Deinou, mladší syslík od 3 mesiacov rehabilitoval kvôli torticolis, aj sme polohovali, strriedali strany v postieľke... aj ma pediatrička pri každej kontrole zvozila, ako to vyzerá jeho hlava a že sa máme viac snažiť... fakt, viac už nešlo a bola som z toho nešťastná asi ako ty teraz - no potom sa, zrejme vďaka všetkým spomínaným opatreniam a hlavne cvičeniu - hlávka upravila a teraz je to už úplne super. Ak sa pýtaš na čas, kedy - to už presne neviem, tipujem tak okolo roka, niečo po roku. Držte sa, podebaťte s doktorkou a žiaden strach - keď sa chce, všetko sa dá zvládnuť!
zudan Ahojte, prosím Vás vie mi niekto poradiť? Syn má zležanú hlavičku na zátylku a lekárka nám dala stránku na www.plagiocefalie.cz, ale nakoľko je to vo Fridku Místku, je to trochu ďaleko, neviete o niečom bližšie a povedala nám , že to hradí aj naša poistovňa, len málo sa tam dopláca, má to byť nejaká prilbička na formovanie hlavičky syn má už skoro 6 mesiacov, tak je najvyšší čas niečo robiť, bohužial až dneska som sa to dozvedela, ďakujem za akú koľvek radu, vankúšik už máme. Zuzana
urcite sa mu casom upravi, ak ju nema zlezanu velmi, treba babatko polohovat a podkladat pod neho cely vankus, nie len hlavicku mu otacat na druhu stranu.
Určite upraví. Polohuj ho pravidelne na iné strany a dá sa to do poriadku. Aj u nás to tak bolo. Už z pôrodu mala dcérka mierne deformovanú hlavu a trvalo viac ako pol roka, čo si pamätám, než sa to úplne upravilo. A teraz má super tvar, až jej ho závidím 🙂

a cvicite aj vojtovu metodu?A otaca sa len na 1 stranu, resp.viac pouziva len jednu stranu?ak sa obzera za hrackami?Ak ano, je potrebne navstivit neurologa, mali sme s tym problem a do 1 roka sme cvicili, ale vsetko je ok 🙂