icon

Vigantol a kanavit ako ich podávať?

ascha
24. jún 2011

Ahojte maminy. chcem sa spytat mamiciek, ktore mate malinke babatka, ako vam pediatricka kazala uzivat kanavit a vigantol. mam pocit ze kazdy pediater hovori inak. ako to vlastne je?dakujem

miskachrumka
13. mar 2013

ahojte nečítala som vás ......možno ste to tu už písali ale chcem sa opýtat s čim dávate tie vitamíny na lyžičku ? Ja plne dojčím a vigantol je rozpustný len v tukoch ale musim si niečo vytlačiť na lyžičku dotoho 2 kvapky a počkať a dať do pusky alebo stači dat len čisto dve kvapky a hned nakojiť ? mám vtom miešung staršiemu som to dávala do lyžičky s um kedže po 2mes už nebol dojčený .....a kanavit ? tak sa chcem opýtat do čoho ich kvapkáte ?! dakujem 🙂

miskachrumka
13. mar 2013

Do flašky by som určite nedával nedostane sa to množstvo do dietatka a ak nevypije cele množstvo tak to ž ani nehovorím nám bolo kázané dávať na lyžičku aj pri prvom som tak dávala 🙂 je to istota že to babo spapalo

alex1983
13. mar 2013

@miskachrumka ahoj, no ja si na lyzicku odstriekam troska mliecka a do toho dam 3 kvapky vigantolu. Kanavit som prestala davat ked mala mala ukoncene 3.mesiaciky

miskachrumka
13. mar 2013

@alex1983 tak v podstate to robím aj ja 🙂 tak tak budem aj pokračovať ...a dávaš poctivo každý den vigantol ?

lucinka58883
13. mar 2013

ja davam vigantol kazdy vecer na lyzicku kde odstriekam trosku mliecka pred papanim , ale kanavit sme vobec nedostali a ani nedavali

kacena4
13. mar 2013

@miskachrumka ja som vzdy davala kvapky priamo do ust dietatka a potom som nakrmila dieta najjednoduchsie nie 😉

stanislava2
13. mar 2013

@ascha Vigantol dávam od narodenia dve kvapky denne priamo do pusy a potom som nakojila alebo už sme na UM.kanavit uživa synček stále nakolko mal od porodu zakrvacanie do nadladvinky a kanavit podporuje hojenie takýchto krvacavých pourazových stavov.Synček má 15mes.a ked vidi že ideme dat kvapky otvori pusinku ako vtačik zobačik urobime kvap kvap dám mu do pusy flašu a je vybavené.

stanislava2
13. mar 2013

@kacena4 🙂 dávam tak isto super malému sa to tak pači.

miskachrumka
13. mar 2013

@kacena4 no tom som chcela vedieť :! či to aj tak možem robiť ...super dakujem 😉

zuzka57
13. mar 2013

Kanavit sa uziva do 6.mesiaca dietata 1xmesacne 1 kvapka a Vigantol 2 kvapky do mlieka nam bolo povedane,ze davat 6 dni do týzdna a jeden den prestavka a zase...Vigantol sa uziva myslim do 3.roku dietata

stanislava2
13. mar 2013

@zuzka57 asi bude dávkovanie kanavitu individualne.my sme mali 3kv.týždenne do 6mes.potom 3kv.mesačne.Máme 15mes.a kanavit mame davat stále.Synček mal poporodne zakrvácanie nadladvinky.Ako som sa dočitala v pribalovom letáku napomaha liečit takéto stavy.Takže je to asi u každého dietatka individualne kolko dávkovat .

kvieta
13. mar 2013

Čo sa týka Vigantolu, najlepšie je ho podávať nakvapkaný v lyžici mlieka, kvôli rozpustnosti vit.D v tukoch, takže tak isto to bude aj s kanavitom, vit. K je tiež rozpustný v tukoch. V lyžici preto, lebo máte istotu, že ho dieťa prijme bezo zvyšku, keby ste ho dali do fľaše, nemusí vypiť celý obsah.

alex1983
14. mar 2013

@miskachrumka jaska ze niekedy zabudnem 😀 a zevraj ked su slnecne dni ze leto a tak ze sa vtedy nemusi davat, ale ja aj vtedy davam

11nika11
14. mar 2013

Kanavit 1kvapku raz mesacne,tusim do pol roka sme ho davali.Vigantol davame dodnes,2kvapky denne.Ten uz teraz davam do flase s mliekom,kym som kojila tak som kvapla priamo do ust 🙂

simca06022011
14. mar 2013

vigantol sa ma podavat na lyzicke mlieka a nie vo flasi... moze sa kludne stat ze ostane nie v mlieku... ale na flasi, teda to dieta to vobec nevypije...v kvapchat tuk je pokial viem, ale vitamin D sa doplna prave s kalciou z mlieka a teda pomahaju si pri vstrebavani.... tak preto s mliekom ;)

vvia
14. mar 2013

ja davam niekedy na dudel 🙂

miskachrumka
14. mar 2013

@alex1983 no lebo slnko je vitamín D teda slnečné lúče 😉

miskachrumka
14. mar 2013

@simca06022011 trošku ta poopravím vitamín D je rozpustné len v tukoch preto len s mliekom .....a chcela som vedieť či to možem robiť tak že mu dam 2kvapky rovno do úst a hned ho nakojím

alex1983
14. mar 2013

@miskachrumka ved ja viem, ale davam ho nepretrzite

simca06022011
14. mar 2013

@miskachrumka ja som pisala ze v tych kvapkach uz tuk je a nie ze sa rozpusta v kalcii... ak vies na co sa berie vitamin D tak ti je to asi jasne preco s mliekom... prave kvoli vapniku a tvrdosti kosti, aby deti nedostavali krivice... staci ked si pozries v obchode v akej kombinacii sa kalcium predava. A ano mozes ho kvapkat do pusy a potom nadojcit... napr. Jamieson Dvitamin odporucaju podavat babatkam prave tak ze sa natrie ta kvapka na vnutornu stranu líčka

miskachrumka
14. mar 2013
tinka_21
14. mar 2013

Ahojte, môžem sa spýtať, je tu nejaká mamička, ktorej detská lekárka kázala dávať bábätku viac ako 2 kvapky vigantolu denne??? Boli sme s dcérkou na vyšetrení na gastre, a lekárka povedala, že nadmerné potenie bábätiek môže byť (okrem vrodených vecí) spôsobené nedostatkom vitamínu D (plakala, bola spotená... ale všeobecne máva spotené, a studené, ruky aj nohy, až máva vlhké ponožky). Preto sa ma doslova 5krát spýtala či jej ho podávam na lyžičke s mliekom - lebo vitamín D je rozpustný v tukoch. Robím to tak celú dobu poctivo a preto ma zarazilo, že by ho mohla mať nedostatok. Je možné podávať ho aj vo väčšom množstve? Samozrejme sa opýtam našej detskej lekárky... len ma zaujíma či nemá niektorá z vás podobnú skúsenosť. Ďakujem

renatka100
14. mar 2013

@tinka_21 neviem ci vies ale vigantol je jedno chemicke svinstvo 😠 . Kup original cisty viamin d v olivovom oleji a mozes podavat. Mozes kupit na slovensku (jamieson) alebo objednat cez net swanson.com alebo healthmonthly.co.uk 🙂 🙂 🙂

leonka17
14. mar 2013

ani ja to nedavam. kupujem len ćisty vitamin d.

tinka_21
14. mar 2013

@renatka100 ahoj, dakujem... veruže som nevedela ☹ mozeš mi poslat prosím odkaz na konkrétne produkty? To, čo som ja našla, sú len tabletky 😒

titttike23
14. mar 2013

Vigantol 2kvapky denne a ked iba kojis, tak kanavit mesacne raz vzdy v ten isty den v mesiaci. ked zacnes davat um, tak kanavit uz nemas davat.

renatka100
14. mar 2013

@tinka_21 napr na jamieson
http://www.jamieson.sk/produkty/vitaminy-a-vyzi...

Tych 400 iu pre babatko je jedna kvapka ked je chore aj dvojnasobna davka

simca06022011
15. mar 2013

@tinka_21 my davame 4 kavpky, davala som tiez podctivo a mame ho malo

tinka_21
15. mar 2013

@simca06022011 Ahoj, ďakujem za reakciu... robili vám aj nejaké krvné testy alebo tak? Na gastre sa ma na to pýtala, no detská doktorka nerobila nič, tak prípadne ak by zas nič, tak či si to mám vyžiadať...

tinka_21
15. mar 2013

@renatka100 Super, ďakujem. Dávkovanie teda pre 3 mesačné bábätko - jedna kvapka?