Vpadnuté členky a nožičky do “x”
Ahojte. Môj dvoj ročný syn (chodec od 13 mesiacov) má nožičky od kolien do x a aj členky mu idu do vnútra. Pediatrička nám kázala kúpiť pevne topanky aj papučky čo som aj urobila. Kúpila som oboje v protetika. Zdajú sa mi však veľmi tvrdé a tazke a v tých kožených co má na vonka sa mu veľmi potí nozicka keďže sú clenkove a celé uzavrete. (oboje. Aj papuče aj topanky) keď som sa pýtala k ortopédovi povedala mi že to nie je nutne že takéto topánočky mu pomôžu aby sa tie členky zafixovali ako majú.
Máte s takýmto “problémom” niektorá skúsenosti? Ako ste to riešili? Aké topánočky-značka predajňa ste nakoniec zvolili? Ide zima a naša dilema je aké topánočky zvoliť aby mala nozicka pohodlie a taktiež sa správne vyvíjala. Na cene nezáleží ale zas nechcem kupovat topanky za 100€
Dakujem veľmi pekne za postrehy a rada. Prajem pekny deň
@nicolletaantusova nekorculovat, nestavat na lyze, vela chodit po spickach. Po zemi rozsypat gulicky, ceruzky a zbierat do nadoby prstami noh. Pevna obuv pomaha udrziavat klenbu nohy, aby dieta neboleli nohy pri chodzi, ale problem neriesi. Treba vela cvicit. Vhodny sport je gymnastika.
@babatkoo dobrý deň, čítam tu staršiu diskusiu a dostala som sa k vašej správe o FB skupine vip Richter. Ak je to možné, mohli by ste ma, prosím vás, pridať? Ďakujem. FB meno Gabika Benadova
@gabulienka623 jasne. idem vas pohladat na FB a poziadat o priatelstvo.
@babatkoo prepáčte, ja som tu vašu žiadosť o priateľstvo vymazalaaaa 🙂) môžte prosím ešte raz, ďakujem krásne
odporucam aj take tie ortopedicke podlahy , mozno ste ich uz videli aj u fyzioterapeutov. su to take ako existuju tie penove puzzle na zem ale tieto su ortopedicke s roznymi povrchami. Je to dobre na cvicenie noziciek a deti to aj bavi, vlastne aj dospelych :D. skuste overenedetmi.sk maju o nieco nizsie ceny, inac su celkom aj tak drahsie.
@jatva dobrý deň, prosím vás keďže už ubehol daky ten čas odkedy sa tu otvorila táto téma.... pomohla Vám bf obuv a cviky a ako dlho trvalo zlepšenie stavu, ďakujem. 🙂
@babatkoo mohla by som aj ja poprosiť? Meno na fb Silvialilien
@silvialilien ahoj. Ano pridam si ta za priatela a pozvem do skupiny. Len cez kovid tam moc nechodi ta kocka
@babatkoo diky
@silvialilien aké meno mam čakať na fb
@silvialilien nevedela som ta najst
@babatkoo Prosim vas existuje este ta skupina? Rada by som sa pridala len neviem ju na Fb nájsť
@babatkoo este funguje prosim ta fb skupina?
@lubkajarko funguje. Ale nenakupuje ta kocka. Hadam viac ako pol roka nic nedavala. Obchod bol zavrety
@lenka100218 ahoj funguje. Ale nenakupuje ta kocka. Hadam viac ako pol roka nic nedavala. Obchod bol zavrety pre pandemiu
@nicolletaantusova ja kupujem malému DD Step, radu barefoot, kupujem len cez internet, zatiaľ mu sadli každé. Aj cenovo sú prijateľné, 30-40€, v akcii som dokonca za 25 kúpila.
@babatkoo a aky je presny nazov tej skupinky? Chcela by som sa do nej pridat vdaka 🙂

@nicolletaantusova pisem spravu