icon

Vpadnuté členky a nožičky do “x”

Ahojte. Môj dvoj ročný syn (chodec od 13 mesiacov) má nožičky od kolien do x a aj členky mu idu do vnútra. Pediatrička nám kázala kúpiť pevne topanky aj papučky čo som aj urobila. Kúpila som oboje v protetika. Zdajú sa mi však veľmi tvrdé a tazke a v tých kožených co má na vonka sa mu veľmi potí nozicka keďže sú clenkove a celé uzavrete. (oboje. Aj papuče aj topanky) keď som sa pýtala k ortopédovi povedala mi že to nie je nutne že takéto topánočky mu pomôžu aby sa tie členky zafixovali ako majú.
Máte s takýmto “problémom” niektorá skúsenosti? Ako ste to riešili? Aké topánočky-značka predajňa ste nakoniec zvolili? Ide zima a naša dilema je aké topánočky zvoliť aby mala nozicka pohodlie a taktiež sa správne vyvíjala. Na cene nezáleží ale zas nechcem kupovat topanky za 100€
Dakujem veľmi pekne za postrehy a rada. Prajem pekny deň

babatkoo
1. sep 2018

@nicolletaantusova pisem spravu

renab
2. sep 2018

@nicolletaantusova nekorculovat, nestavat na lyze, vela chodit po spickach. Po zemi rozsypat gulicky, ceruzky a zbierat do nadoby prstami noh. Pevna obuv pomaha udrziavat klenbu nohy, aby dieta neboleli nohy pri chodzi, ale problem neriesi. Treba vela cvicit. Vhodny sport je gymnastika.

gabulienka623
6. feb 2019

@babatkoo dobrý deň, čítam tu staršiu diskusiu a dostala som sa k vašej správe o FB skupine vip Richter. Ak je to možné, mohli by ste ma, prosím vás, pridať? Ďakujem. FB meno Gabika Benadova

babatkoo
6. feb 2019

@gabulienka623 jasne. idem vas pohladat na FB a poziadat o priatelstvo.

stejja9
6. feb 2019

@renab korculovanie nie je vhodne? a my sme sa dali prave tuto zimu na korcule, ze aspon nejaky sport a pohyb v zime.. :(

renab
6. feb 2019

@stejja9 na ploche nohy a nohy do x nie je korculovanie vhodny sport. Dieta ma tendenciu vyyacat nohy este viac dovnutra.

stejja9
6. feb 2019

@renab no na konci korculovania tie nozky sa mi zdaju unavene a viac utekaju dovnutra, to je pravda. takze nic ine, len tie cviky na ploche nohy, teraz v zime iba interier? to dceru uz nudi a vymysla...

stejja9
6. feb 2019

@babatkoo ahoj, mozem aj ja poprosit o pridanie " Eva Janičová", dakujem.

renab
6. feb 2019

@stejja9 prave pre toto to nie je vhodne, je to nespravny pohyb. A nozky utekaju dovnutra aj pri samotnom korculovani.

gabulienka623
6. feb 2019

@babatkoo prepáčte, ja som tu vašu žiadosť o priateľstvo vymazalaaaa 🙂) môžte prosím ešte raz, ďakujem krásne

babatkoo
7. feb 2019

@stejja9 je vas tam viac na FB s tymto menom 🙂 mate yorksira psika nafoto?

stejja9
7. feb 2019

@babatkoo to dom ani nevedela. ;) používané tričko, na pleci prehodena ružová taška..

stejja9
7. feb 2019

@babatkoo pruzkovane čierno biele ;)

haloo21
10. sep 2020

odporucam aj take tie ortopedicke podlahy , mozno ste ich uz videli aj u fyzioterapeutov. su to take ako existuju tie penove puzzle na zem ale tieto su ortopedicke s roznymi povrchami. Je to dobre na cvicenie noziciek a deti to aj bavi, vlastne aj dospelych :D. skuste overenedetmi.sk maju o nieco nizsie ceny, inac su celkom aj tak drahsie.

pattrinelle
1. okt 2020

@jatva dobrý deň, prosím vás keďže už ubehol daky ten čas odkedy sa tu otvorila táto téma.... pomohla Vám bf obuv a cviky a ako dlho trvalo zlepšenie stavu, ďakujem. 🙂

silvialilien
5. feb 2021

@babatkoo mohla by som aj ja poprosiť? Meno na fb Silvialilien

babatkoo
5. feb 2021

@silvialilien ahoj. Ano pridam si ta za priatela a pozvem do skupiny. Len cez kovid tam moc nechodi ta kocka

silvialilien
6. feb 2021

@babatkoo diky

silvialilien
6. feb 2021

@silvialilien aké meno mam čakať na fb

babatkoo
6. feb 2021

@silvialilien nevedela som ta najst

lenka100218
1. apr 2021

@babatkoo Prosim vas existuje este ta skupina? Rada by som sa pridala len neviem ju na Fb nájsť

lubkajarko
16. apr 2021

@babatkoo este funguje prosim ta fb skupina?

babatkoo
18. apr 2021

@lubkajarko funguje. Ale nenakupuje ta kocka. Hadam viac ako pol roka nic nedavala. Obchod bol zavrety

babatkoo
18. apr 2021

@lenka100218 ahoj funguje. Ale nenakupuje ta kocka. Hadam viac ako pol roka nic nedavala. Obchod bol zavrety pre pandemiu

angel993
18. apr 2021

@nicolletaantusova ja kupujem malému DD Step, radu barefoot, kupujem len cez internet, zatiaľ mu sadli každé. Aj cenovo sú prijateľné, 30-40€, v akcii som dokonca za 25 kúpila.

lubkajarko
Autor odpoveď zmazal
lubkajarko
19. apr 2021

@babatkoo a aky je presny nazov tej skupinky? Chcela by som sa do nej pridat vdaka 🙂

vejarka
6. mar 2022

@babatkoo dobry den ta stranka s obuvou richter este existuje prosim vas?

babatkoo
8. mar 2022

@vejarka zdravim. Ano existuje.

janjatu
27. apr 2022

@babatkoo Mohla by som ta poprosit pridat do skupiny, neviem ju ani najst, meno na fb Janka Tarageľová. Dakujem