Zmena dieťatka po šestonedelí
Ahojte mamičky.Mate skusenosti s tým že sa dieta zmení po šestonedelí?Ja mam 5 týždnovu dcerku a je stale plačliva.Niekedy papa každu hodinu,malo spí a dnes je strašne mrzuta.Nič nepomaha,už ani nosenie na rukach.A to je už zvyknuta len na ruky.Už nevladzem,som zufala.Už sa len utešujem že to po 6týždnoch prejde,ale moc tomu neverím. ☹
no ahojte baby, tak som rada že nie som sama, lebo už som si myslela že som najhoršia matka na svete 🙂 tento týžden má moja malá 6 týž. je vkuse na prsníku, jedine tam sa ukľudní, lebo ináč len plače a plače,mrnčí, nechce spať, už jej doslova aj tlačím cumel, lebo moje bradavky už vyzerajú hrozne, ale už fakt neviem čo mám s tým robiť, a tiež dúfam celý čas, že to prejde po šestonedelí.
Ahojte baby, ako to tak čítam,tak máte presne tie isté problémy ako som mala ja. Moja malá bude mať 4 mesiace a veru prešla som si s ňou počas šestonedelia tým, čím aj vy. Skoro vôbec mi nespávala, denne tak hodinku-dve, potom bola z toho nervózna a stále plakala. Ono sa to naozaj začne postupne upravovať, vaše telo sa stále čistí, vy sa zoznamujete s drobčekom, musíte si na seba poriadne zvyknuť. a keď už sa dostaneme do tých koľají, v akých to má byť,tak sa budete len tešiť 🙂 . Neverila som tomu, keď mi baby vraveli, že každým týždňom to bude lepšie, ale naozaj to tak je. My sme síce cez deň aj v noci každé 2-3 hodinky na ciciku, ale tak čo malej nedoprajem? 😀 . Len nečakajte, že mám skončí šestonedelie a tým pádom aj problémy, všetko pôjde deň za dňom lepšie...nebojte, ešte sa budete na tom smiať ako aj my 😉 . Drží palce a hlavne veľa pevných nervov a síl
Babulky chcem vliat troska nadeje do vasho zufalstva 🙂 ja to mam este v cerstvej pamati..moj drobec vela vela vela plakal.. papal kazdu hodinu, mal koliky, kvoli ktorym nespal vo dne v noci...a musim este raz zopakovat, stale plakal 😀 - ci uz koliky, ci unava, bol to zacarovany kruh..spal len na rukach, ked som ho polozila opat bol hore s placom...malinka zmena dosla po sestonedeli, aj tym asi ze som sa ja uz citila lepsie... po dvoch mesiacoch dosla dalsia zmena, vyraznejsia..ale stale vela plakal...ale v tom case sme si uvedomili, ze sem-tam mame zrazu doma na chvilku ticho...a ked mal tri mesiace, zo dna na den velka zmena - zrazu celodenne place sa zredukovali an nevyhnutne place, nase aj nocne jednohodinove intervaly predlzili na dvojhodinove...pred dvoma dnami mal pat mesiacov...a je to uzasne...uzivam si s nim kazdy den...ked mi ostatne mamicky vraveli ze to prejde ze mam vydrzat, tak som im neverila...ale amli pravdu..babulky vydrzte, bude lepsie... caka vas krasny cas s vasimi babatkami. 🙂
@cutka1109 Ahojte maminky, tiez som mala take placlive babatko, mali sme kolily a tichy reflux, takze maly spinkal velmi malinko, ked konecne zaspal za chvilku bol hore kvoli refluxu, potom bol nervozny z toho, ze je unaveny alebo ho zobudil hlad, no z unavy sa nevedel ani poriadne napapat a tak dookola, zacarovany kruh, nosila som ho cele dni, dokonca uspavala na sebe (vo zvislej polohe), po sediacky alebo na rukach... potom som objavila satku, ta mi velmi pomohla, v nej vydrzal spinkat "neskutocne dlho" niekedy aj 3, 4 hodiny, co by inak bolo nerealne a ja som si popritom aspon pozehlila... to iste bolo aj na prechadzkach, v kociku bud spikal alebo reval a to bol naozaj rev... neviem, ci po sestonedeli, ale ako pisu maminky nadomnou, pomaly sa to kazdy den zlepsovalo a po tretom mesiaci sa to vyrazne zmenilo, dnes ma maly pol roka a uz takmer ani neplace, len take mrnkosenie, ked sa mu nieco nepaci, ale uz sa s nim da, najhorsie su zaciatky, ked babatko este uplne nevnima svet okolo, ako bude rast bude to stale lepsie a lepsie... treba len vydrzat, nechat ho dudkat vzdy ked bude chciet, nech aj kazdu hodinku, najst si pohodlnu polohu (ja som s nim vela krat pri kojeni lezala vo velkej posteli a zaroven si oddychla) a mozno vyskusat aj tu satku, ja ju pouzivam dodnes 😉 drzte sa a vydrzte, aj ked sa to teraz nezda, to obdobie prejde rychlo 🙂
no ja som este nepocula, ze by sa dieta po šestonedeli zmenilo. Moja dcerka trpela kolikami do 3 mesiacov a syncek do pol roka - tam to bola doslova hroza. Mal aj sandiferov syndrom - co je skryty reflux, k tomu priserne koliky, cez den spaval tak 1,5 hodinky. V pol roku konecne pominuly dojcenske koliky a zrazu sme mali doma anjelika namiesto certika. Velmi mi pocas tej tazkej doby pomohol ergonomicky nosic - satku si neviem predstavit to uvazovanie. Ale ten nosic bol skvely. Nebolel ma chrbat a drobcek si viac pospal. V kociku reval non stop. Od roka ho nepouzivame absolutne, chodi vsade peso. A aj dovtedy som ho mala castejsie v nosici a kocik som pouzivala na prevoz veci 😀
Dakujem dievcata, som rada ze aj niekto iny ma - mal podobne problemy ako my. V mojom okoli ma kazdy spokojne babo, ktore len spi, papa, kaka a znova spi, uz som mala pocit, ze len moja mala je placliva. Ale je prevda ze kazdym dnom je ina, uz pomaly spoznava okolie a aj podla mna menej place, hlavne ked sa jej prihovaram, takze treba len vydrzat a snad to bude lepsie 🙂

Ahoj ja som na tom tiez podobne, moja dcera ma 6tyzdnov a tiez sme placlivy a nepokojny. Aj ja dufam ze sa to zmeni ale úpdla mna je to ndividualne a nie je iste ze po 6stonedeli sa ti zmeni. ja si myslim ze az okolo 3ho mesiaca. Ale uz teraz som strasne unavena. Cele dni len nosim. prebalujem kojim, utesujem, prihovaram sa a dufam, ze aspon na chvilu zaspi,