Zmena v chovaní 7 mesačného bábätka
Ahojte je normálne aby sa dieťa tak rapídne zmenilo behom týždňa?Už je to asi týždeň čo vôbec nechce jesť a ani spať, ledva do nej dostanem mlieko, vydrží byť celý deň hladná iba o čaji a vôbec nespí až do deviatej večer a to už asi padne vyčerpaním.Predtým sme mali krásny režim aj všetko papala spinkala dvakrát za deň a večer som ju okúpala a o siedmej už hajkala.Zostala aj nejaka zlostná a ked sa jej nevyhovie tak nepríčetne reve, ja ju nespoznávam, som z toho nešťastná, neviem či sú navine zúbky ale dva už máme od 4 mesiaca a tie vyšli v pohode.Čo sa jej porobilo?
@bobrik_tt nie očkovanie sme zatial vždy prežili v pohode klop klop a naposledy ju očkovali tuším v 5 mesiaci do nožičiek a toto trvá tak posledný týždeň akoby sa jej menila povaha alebo čo vôbec si nespoznávam vlastné dieťa a zdá sa mi že niekedy s nami pekné hongá aj ten plač je taký fingovaný lebo ked jej niečo je tak plače tak že má aj slzy ale ked sa len zlostí tak plače ale slzy nejdú a ked sa jej vyhovie tak sa začne rehotať
@gledis ahoj, ja mam podobnu skusenost so zmenou spravania babatka. dcerka bola prvych 8 mesiacov total kludne dieta, kde sme ju dali, tam bola spokojna, uplny flegmatik, ani sme nevedeli, ze ju mame... a potom zrazu nastal obrat, uplne ozila a odvtedy sa nezastavi... je strasne ziva, vsade musi byt a uz dlhsiu dobu si vsetko vydobija placom, sem tam sa hodi o zem, ked jej nieco nedovolim... ale uz ma 14 mesiacov, cize to uz asi suvisi s vekom... ale ta zmena celkovo zacala v 8. mesiaci a musim povedat, ze je to uplne ine dieta ako na zaciatku.
u tvojej dcerky to ma mozno suvis so zubkami, kedze ti odmieta aj jest. alebo mozno jej telicko bojuje s nejakou zacinajucou virozou...
nasa mala spavala celu noc od narodenia, ale len do toho 8. mesiaca, potom sa pokazilo aj to, sice sa budi len raz za noc, ale spi uplne nekludne...
neviem, co u nasej spustilo taku zmenu, ale asi to tak ma byt...sice je to narocnejsie, nakolko je strasne ziva a vnimava, ale aspon vieme, ze ju mame 🙂
@evka4 mňa ani tak netrápi to že nechce cez deň spať šak spí celú noc od deviatej do deviatej rána, skôr ma trápi to papanie predtým zjedla všetko čo nezjedlo ju 🙂 , bojím sa aby sme neskončili na infúziach ved jej nemôže stačiť dva deci mlieka a jogurt na celý deň nie?Taký sme mali pekný režim nastavený a teraz toto 😒
@gledis podla mna je za tym jej nejedenim nejaky zdravotny problem (najskor zuby), cize o par dni sa to urcite vsetko vrati do starych kolaji. deti mavaju take obdobia, ze jedia viac, menej, len je velka skoda, ze niekedy nezistime presnu pricinu, nakolko nam nepovedia, co ich trapi 🙂 ak ti bude takto malo papat zopar dni, tak sa jej nic nestane a neskonci na infuziach, ak prijima aspon nejake tekutiny, ak to bude trvat dlhsie, tak by som asi sla za pediatrom, nech on zhodnoti zdravotny stav.
aj keď je to stará téma, tak my sme na tom podobne 😕 síce papáme ale keď sa jedná o mlieko, tak je to boj 🤐
u nás to začalo po príkrmoch, mne to príde ako keby zistil, že sú aj iné chute a neche mi už mliečko papať 😔
Ale zeleninku ľúbi, aj sa napapá ale tá technika - by ste sa divili...každé sústo si musí zadudkovať cumlíkom, keď mu ho nedám, tak neotvorí pusu 😎 zatiaľ máme zuby v nedohľadne 😀 😀 Uspávanie je stále rovnaké - v kočári a až keď je dosť unavený 😅
@mirka1308 ahoj maja sa tiez zmenila viac sa rozculuje,zlosti a krici ked jej nieco vypadne alebo nepodam hracku a pri tom si ju zobrat len je proste taka pohodlna,mliecko tak pri tom strajkuje no pred tyzdnom este vypila 210ml aj 4krat,ustocka vzdy otvara na lyzicku lebo vzdy caka ze bude papat len huste 😅 ,ked dam mliecko vypluva,ona tiez spekuluje a chceli by papkat fajnotky od maminky 😀 ,ma 7mesiacov a naozaj vidno ako sa deticky menia 😉

Neboli ste s nou nahodou na ockovanie? To moze sposobit takuto zmenu spravania.