icon

Ako do zajtra získať náhradnú kartičku poistenca?

nivuska
16. jún 2026

Ahojte, potrebujem súrne pomôcť. Stratila som kartičku poistenca a zistila som to až teraz večer. Zajtra idem do viedne a potrebujem ju mať pretože to budú kontrolovať. Vie mi dôvera takto večer vystaviť nejakú náhradnú kartičku poistenca?

natalka13
16. jún 2026

@nivuska kto to bude kontrolovat? Ved mas op s cipom a karticku ZP v apke.

zuzanaete
16. jún 2026

Nemas aplikaciu? Sice mam inu poistovnu a mam ju v aplikacii.

petamich
16. jún 2026

Tak sa zamyslime prakticky, kde teraz vecer by ti tak tu fyzicku kartu poistenca vystavili? 🤷‍♀️ ani len pocas pracovneho dna, v ich pobocke ti to nevedia dat na pockanie a vedia len prebrat ziadost. Takze jedina moznost, ak to potrebujes zajtra, je podla mna virtualna karta v ich mobilnej aplikacii.

natalka13
16. jún 2026

Ja som plastovu kartu nepouzila niekolko rokov.

nivuska
autor
16. jún 2026
@petamich

Tak sa zamyslime prakticky, kde teraz vecer by ti tak tu fyzicku kartu poistenca vystavili? 🤷‍♀️ ani len pocas pracovneho dna, v ich pobocke ti to nevedia dat na pockanie a vedia len prebrat ziadost. Takze jedina moznost, ak to potrebujes zajtra, je podla mna virtualna karta v ich mobilnej aplikacii.

@petamich ale aby som si tu kartičku do aplikácie vložila, potrebujem ju aby som z nej odpísala ičp

anonym_ef514e
16. jún 2026

Vybavovala som dcere,dostala som dobropis,ze je poistencom.Karticku poslali o par dni.Ten dobropis,skuzi ako karticka

petamich
16. jún 2026
@nivuska

@petamich ale aby som si tu kartičku do aplikácie vložila, potrebujem ju aby som z nej odpísala ičp

@nivuska asi nerozumiem, vies sa prihlasit do epobocky cez web alebo do aplikacie Dovera? Ak ano, tak tam si vies pozriet ICP, v aplikacii mas karticku poistenca k dispozicii. Pripadne volaj rano na infolinku, ci ti vedia ICP nadiktovat (ak to je ten udaj co potrebujes). Infolinka funguje od 7:30.

anonym_61e4e5
16. jún 2026
@nivuska

@nivuska takto by to malo byť vo VšZP. Alebo máš inú?

anonym_e62233
16. jún 2026
@anonym_61e4e5

@nivuska takto by to malo byť vo VšZP. Alebo máš inú?

@anonym_61e4e5 veď to jasne v príspevku píše - má Dôveru

anonym_bc31a0
16. jún 2026

Stiahni si aplikáciu a tam tú kartičku budeš mať, stačí že vieš tvoje rodné čislo..

euka210
16. jún 2026

@nivuska nemas appku svojej ZP? Tam mas aj karticku a nic nemusis fotit. Moj manzel ma v svojej appke karticky deti, fyzicky ich mam ja.

dory11
16. jún 2026

Stačí mať aplikáciu a prihlásiť sa a máš tam zdravotnú kartičku .
Dôvera poisťovňa .
Fungovala som tak niekoľko mesiacov keď som stratila dcerkinu kartičku a stále dúfala že sme ju len niekde u lekára zabudla a tým za plastovú som používala minimum netušila som vôbec kedy som ju stratila a keď som si ukladala veci v peňaženke keďže som viac používala už predtím tu z aplikácie .nikde nebol problém .
A fakt neviem koľko predtím som ju stratila ale viem že ešte 3/4mesiace som už vedľa že ju nemám ale použivala som z aplikácie.potom.som.požiadla o novú keďže mom musela osobne na pobočku lebo domov by mi neprišla

anonym_b317bf
17. jún 2026

@nivuska podla zakona, uz asi 7 rokov, zdravotne poistovne nevystavuju preukaz poistenca. Vystavuju ho iba v pripade ziadosti o europsky preukaz. Cize ak nemas preukaz ZP, na slovensku sa preukazujes OP. Nemas povinnost mat fyzicky preukaz.
Aky je dovod toho, ze mas stres zo straty?

natalka13
17. jún 2026
@anonym_e62233

@anonym_61e4e5 veď to jasne v príspevku píše - má Dôveru

@anonym_e62233 to je predsa uplne jedno aku ma poistovnu.
Vo viedni cip nepouzijes.

anonym_e62233
17. jún 2026
@natalka13

@anonym_e62233 to je predsa uplne jedno aku ma poistovnu.
Vo viedni cip nepouzijes.

@natalka13 čo má viedeň s tým, že jej postla spôsob zobrazenie karty vo všzp a spýtala sa jej či má inú poisťovňu???