Ako postupovať, keď poisťovňa neprepláca škody?
Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o pomoc. Ide o skodovu udalost, kde nie som ja vinník. Auto bolo odparkované na parkovisku, kde mi do neho vinník nabúral. A teraz priamo k veci, jeho poisťovňa nechce preplatiť celu opravu vozidla a trištvrte opravy mám platiť zo svojho aj keď na tom nemám absolútny žiaden podiel. Ako postupovať ďalej? Sťažnosť napísaná bola, nepomohlo. Ďakujem za pomoc.
vymáhať doplatok od vinníka
@anonym_autor treba kontaktovať SKP je to dohladný orgán nad poisťovňami
urcite to bude kooperativa ze
urcite to bude kooperativa ze
@anonym_f9732c nie, Union.
@anonym_f9732c nie, Union.
@anonym_autor a vinník priznal chybu? Či hra mŕtveho chrobáka
a prečo to nechce poisťovňa preplatiť.
@anonym_e311b9 prišiel mi email, že mi vyplatia sumu na rozpočet, pritom vyslovene som žiadala na faktúru. Rozpočet vyčíslili na 500€, samotná oprava vyšla na 1500€ v servise. Trištvrte opravy si mám zaplatiť sama pritom nie som ani spoluvinnik, auto bolo odparkovane na parkovisku. Z akého dôvodu to nechcu preplatiť, netuším, ale zaplatiť 1000€ za niečo, čo nie je ani z časti moja vina, nemienim.
@anonym_autor a vinník priznal chybu? Či hra mŕtveho chrobáka
@anonym_0207fb vinník sa nakoniec priznal, takže cele to ma ísť z jeho poistky. Len problémy robi poisťovňa, už druhýkrát mi odmietli preplatiť celu opravu.
@anonym_0207fb vinník sa nakoniec priznal, takže cele to ma ísť z jeho poistky. Len problémy robi poisťovňa, už druhýkrát mi odmietli preplatiť celu opravu.
@anonym_autor aj si poslala faktúru z opravy? Keď si sa odvolala?
@anonym_autor aj si poslala faktúru z opravy? Keď si sa odvolala?
@anonym_0207fb samozrejme, no nepochodila som,
@anonym_autor daj blizsie info. kooperativa?
@anonym_autor daj blizsie info. kooperativa?
@anonym_218075 vyššie píše union. Tiež by som to tipla na koopku alebo Allianz, ale union tiež odrbkava
vymáhať doplatok od vinníka
@anonym_7a08c8 takže mám ho písomne vyzvať, aby mi doplatil 1000€ za skodovu udalost, ktorú spôsobil ?
@anonym_7a08c8 takže mám ho písomne vyzvať, aby mi doplatil 1000€ za skodovu udalost, ktorú spôsobil ?
@anonym_autor áno, podľa Občianskeho zákonníka je zodpovedný za spôsobenú škodu
@anonym_autor áno, podľa Občianskeho zákonníka je zodpovedný za spôsobenú škodu
@anonym_7a08c8 a ak neuhradí dáva sa následne žiadosť na súd ?
vyplatili Ti tie peniaze pred fakturou, alebo az po?
ako znela odpoved na staznost.
@anonym_7a08c8 a ak neuhradí dáva sa následne žiadosť na súd ?
@anonym_autor áno, ak je čo len trošku rozumný, radšej zaplatí, než sa ťahať po súdoch, kde aj tak prehrá
@anonym_autor áno, ak je čo len trošku rozumný, radšej zaplatí, než sa ťahať po súdoch, kde aj tak prehrá
@anonym_7a08c8 niekde som čítala, že ak poisťovňa vyčísli škodu na 500€, tak je to skutočná škoda. Ak servis si vystaví vyššiu faktúru, tak vinník nie je povinný doplácať nič, nakoľko poisťovňa škodu vyplatila.
Málo info. Hlavne, ako to bolo s opravou, v akom štádiu, či servis určila poisťovňa, prečo schválila nižšie plnenie. Ak teda nešlo o totálku. Ak by ste aj žalovali vinníka, ten bude kontaktovať Union a tá vstúpi do konania. Za vinníka podľa zákona platí poisťovňa.
Málo info. Hlavne, ako to bolo s opravou, v akom štádiu, či servis určila poisťovňa, prečo schválila nižšie plnenie. Ak teda nešlo o totálku. Ak by ste aj žalovali vinníka, ten bude kontaktovať Union a tá vstúpi do konania. Za vinníka podľa zákona platí poisťovňa.
@draik servis som si vybrala na sama na základe dobrých skúsenosti s nimi. Vymenili predné ľavé svetlo nakoľko sa to povodne nedalo opraviť, tak isto aj hmlovka a lakovanie nárazníka. Nevidím jediný dôvod prečo by som ja mala doplácať tisíc EUR keď na tom nemám žiaden podiel nakoľko auto bolo odparkovane na parkovisku.
@anonym_autor tiez nechapem obstrukcie poistovni. Synovi zaciatkom jula dodavka zhodila odparkovanu motorku na parkovisku.
3x tam posielal vyplnene tlacivo uplatnenie naroku na nahradu skody. Fakturu od servisu tam maju tiez 2 mesiace. Nic neplnia, nic neriesia. Syn to tam urgoval osobne na pobocke, zas mu poslali na vyplnenie cestne vyhlasenie a dotaznik, kde ma znova vypisovat co sa ako stalo. Po 3 mesiacoch!
Vobec sa neberie do uvahy stranka, ze poskodeny na tom celom nemal ziadnu vinu. Nikoho nezaujima, ze celu motorkarsku sezonu bol bez motorky a este to natahuju.
A to mam v kooperative 2 poistky, toto plnenie ma syn z kooperativy. Zvazujem zrusit obe poistky na auta a prejst inam, len kam? Tato poistovna stratila moju doveru.
@anonym_autor tiez nechapem obstrukcie poistovni. Synovi zaciatkom jula dodavka zhodila odparkovanu motorku na parkovisku.
3x tam posielal vyplnene tlacivo uplatnenie naroku na nahradu skody. Fakturu od servisu tam maju tiez 2 mesiace. Nic neplnia, nic neriesia. Syn to tam urgoval osobne na pobocke, zas mu poslali na vyplnenie cestne vyhlasenie a dotaznik, kde ma znova vypisovat co sa ako stalo. Po 3 mesiacoch!
Vobec sa neberie do uvahy stranka, ze poskodeny na tom celom nemal ziadnu vinu. Nikoho nezaujima, ze celu motorkarsku sezonu bol bez motorky a este to natahuju.
A to mam v kooperative 2 poistky, toto plnenie ma syn z kooperativy. Zvazujem zrusit obe poistky na auta a prejst inam, len kam? Tato poistovna stratila moju doveru.
@anonym_781ef7 ja napíšem ešte raz sťažnosť, ak bude zamietnutá, vinník dostane písomnú výzvu na doplatenie výšky škody na základe faktúry zo servisu, čo nie je mala suma, ak nezaplatí, ideme na súd, ktorý s prehľadom vyhram, lebo vinník je povinný nahradiť spôsobenú škodu.
@anonym_781ef7 ja napíšem ešte raz sťažnosť, ak bude zamietnutá, vinník dostane písomnú výzvu na doplatenie výšky škody na základe faktúry zo servisu, čo nie je mala suma, ak nezaplatí, ideme na súd, ktorý s prehľadom vyhram, lebo vinník je povinný nahradiť spôsobenú škodu.
@anonym_autor nechápem prečo si to dala rozpočtom ak si to riešila cez servis. Toto bola chyba, poisťovňa ti to prečíslila na nejakú sumu podľa tabuliek a už ani faktúra nepomôže.
@anonym_autor nechápem prečo si to dala rozpočtom ak si to riešila cez servis. Toto bola chyba, poisťovňa ti to prečíslila na nejakú sumu podľa tabuliek a už ani faktúra nepomôže.
@anonym_c5a39b ja som to rozpočtom nedávala. Šlo to cez servis, tak bola nahlásená faktúra.
@anonym_c5a39b ja som to rozpočtom nedávala. Šlo to cez servis, tak bola nahlásená faktúra.
@anonym_autor aha zle som prečítala. Moja chyba. Servis povedal čo? Nech sa spoja s likvidatorom a preberú to s nim. Alebo mu zavolaj ty, na škodovej udalosti máš presne napísaného likvidátora. A zistí prečo ti to takto vyčíslili.
Buď milá tiež to je len človek, pýtaj sa čoby si mala ešte urobiť a podobne.
@anonym_autor je možné že tam ide o cenu práce alebo iné veci, neobvinovala by som priamo poisťovňu, možno servis urobil chybu pri fakturacii. Takže likvidátor ti dá odpoveď čo ti nezapočítal a tak.
Ja som to posunula na právnika. My sme mali ale zložitejšiu situáciu, pretože my tvrdíme, že na vine bol on a on tvrdí že na vine sme boli my. Oškrel celý ľavý bok s veľkým autom, skoro ako smetiarske . Poisťovňa najprv priznala a potom zamietla. Ináč sa s nimi asi nebude dať len cez právnika.

a prečo to nechce poisťovňa preplatiť.