Ako postupovať pri strate veľkého technického preukazu?
Ahojte, s manželom sme zmenili trvalý pobyt a popri vybavovaní nových dokladov sme zistili, že nevieme kde sme pri sťahovaní založili veľký technický preukaz. Malý TP máme. Viete niekto prosím aký je postup? Stačí na dopravnom inšpektoráte doložiť čestné vyhlásenie o strate, OP, malý TP a žiadosť o nový TP spolu so zmenou údajov? Niektoré stránky spomínajú kontrolu originality auta, či ohlásenie straty priamo na polícii… Radi by sme sa pripravili, aby sme si ušetrili čas vybavovaním 😊. Ďakujem vopred za všetky odpovede.
@lumilu104 Strata veľkého technického preukazu - postup:
- nahlásiť stratu, odcudzenie, poškodenie či zničenie technického preukazu na najbližšom útvare Policajného zboru
- tam dostanete doklad o ohlásení straty alebo odcudzení technického preukazu
- nasleduje návšteva pracoviska evidencie vozidiel alebo môžete použiť elektronické podanie žiadosti
- tu potrebujete: malý technický preukaz, občiansky preukaz, žiadosť o vydanie veľkého technického preukazu, doklad o uzatvorení PZP, doklad o ohlásení straty alebo odcuzení technického preukazu
- za vydanie strateného veľkého technického preukazu zaplatíte poplatok 18 €. Podmienkou vydania nového veľkého technického preukazu je nutná výmena aj malého. Za každý z nich sa platí 9 €, spolu teda 18 €.
Logické, postupy nájdete aj na internete alebo sa spýtať umelej inteligencie, a inák aj bez toho, ja by som šiel na dopravný inšpektorát logicky. Ale už keď je téma založená, tak sa môžeme porozprávať o techničákoch. Malý sa dá skôr stratiť lebo ten človek nosí stále so sebou. Ten druhý papierový je obvykle doma odložený, to vyberiem raz za 2 roky keď sa chodí na STK.
Ale mňa zaujala taká vec že postupy sa stále menia, a kedysi dávno keď sa kúpilo auto, tak papierový dali pri prepise a tú kartu plastovú buď doričili poštou alebo sa dalo pre to ísť osobne. Teraz vraj to iba doručujú kuriérom či čo? Alebo dá sa ešte pre to ísť na dopravný inšpektorát osobne prevziať?
A ešte taká vec existuje že aplikácia do telefónu že eDoklady kde sa dá dať občiansky aj vodičák. Mohli by tam umožniť pridať aj techničák ten malý plastový.
@lumilu104 stačí použiť google a nie MK
@anonym_22376f ďakujem za odpoveď, ale stačí si prečítať celý môj príspevok, kde spomínam, že rôzne stránky uvádzajú rôzne potrebné domuementy - niektoré spomínajú aj ohlásenie na polícii, iné len čestné vyhlásenie na dopravnom inšpektoráte. Logicky sa pýtam na skúsenosť ľudí, ktorí to už vybavovali…..
ak neohlasis a ides rovno vybavovat, nahlasis to rovno tam.. minuly tyzden som bola vybavovat dokaldy a presne takto tam bol chlap.. na co to mam ist nahlasit niekde na policiu, ked teraz som na to prisla a rovno si to idem vybavit tam ? to by malo zmyslel, keby som niekde mimo to stratila, zbehnem, nahlasim a o tyzden idem vybavovat novy
Logické, postupy nájdete aj na internete alebo sa spýtať umelej inteligencie, a inák aj bez toho, ja by som šiel na dopravný inšpektorát logicky. Ale už keď je téma založená, tak sa môžeme porozprávať o techničákoch. Malý sa dá skôr stratiť lebo ten človek nosí stále so sebou. Ten druhý papierový je obvykle doma odložený, to vyberiem raz za 2 roky keď sa chodí na STK.
Ale mňa zaujala taká vec že postupy sa stále menia, a kedysi dávno keď sa kúpilo auto, tak papierový dali pri prepise a tú kartu plastovú buď doričili poštou alebo sa dalo pre to ísť osobne. Teraz vraj to iba doručujú kuriérom či čo? Alebo dá sa ešte pre to ísť na dopravný inšpektorát osobne prevziať?
@unbeholfen Osobne neprevezmeš. Posielajú len kuriérom.
@anonym_22376f ďakujem za odpoveď, ale stačí si prečítať celý môj príspevok, kde spomínam, že rôzne stránky uvádzajú rôzne potrebné domuementy - niektoré spomínajú aj ohlásenie na polícii, iné len čestné vyhlásenie na dopravnom inšpektoráte. Logicky sa pýtam na skúsenosť ľudí, ktorí to už vybavovali…..
@lumilu104 Ani v rámci polície nie sú postupy jednotné, vždy záleží, na koho natrafíš. Jeden môže od teba pýtať doklad o nahlásení straty, inde to môžu ignorovať a hneď ti vydajú.
Mám skúsenosť, že auto bolo na maloletú dcéru. V BA na klientskom centre pýtali pri odhlásení rozhodnutie súdu, lebo je to majetok maloletej osoby. V inom okrese to odhlásili bez problémov aj bez rozhodnutia súdu.
@unbeholfen Osobne neprevezmeš. Posielajú len kuriérom.
@chrobak7 díky za info lebo kedysi dávno sa dalo že poslali SMS že je tam a dalo sa ísť pre to osobne.

Ner9bite si kopiu TP? Ja som isla s kopiou a vystavili mi druhy TP