icon

Je potrebná zmluva s poisťovňou na dovolenke?

2. júl 2026

Poradíte? ideme na dovolenku, vytlačíme si vždy so sebou zmluvu a voucher. Poistenie sme brali spolu so zájazdom - ERV- Evropská pojišťovna . Vytláčate si aj nejaké papiere od poisťovne? Neviem nájsť v maily od nich nič a neviem, či je to potrebné v zahraničí keby niečo a samozrejme si nepamätám z min. rokov, či sme niečo také brali. ďakujem

lukbe
2. júl 2026

Asi treba asistenčnú kartu, číslo zmluvy a telefónne čísla, kde mas volať. Skús im zavolať, napisat a oni pošlú opäť znenie zmluvy, aby si vedela, co mas vlastne poistené.

autor
2. júl 2026
@lukbe

Asi treba asistenčnú kartu, číslo zmluvy a telefónne čísla, kde mas volať. Skús im zavolať, napisat a oni pošlú opäť znenie zmluvy, aby si vedela, co mas vlastne poistené.

@lukbe Akurát som volala do cestovky a vraj stačí iba zmluva o zájazde, kde je sú na konci zmluvy tel. čísala na poisťovňu, ak by sa niečo udialo. Už som spokojnejšia.

simsalabim
2. júl 2026

Ja som si nedavno uplatnovala narok z poistovne (axa-Union) a jedine, co odomna pri kontakte poitsovna chcela, bolo moje rodne cislo a dokonca aj cislo europskej karticky poistenca. Tu chcel aj lekar, hoci som platila vysetrenie aj lieky. Potom doma, ked som predkladala online uplatnenie liecebnych nakladov, tak chceli toho podstatne viac - lekarsku spravu, predpis, ucet za lieky, europsku karticku, cislo poistenia a dokaz odchodu do danej krajiny.

lukbe
2. júl 2026
@anonym_autor

@lukbe Akurát som volala do cestovky a vraj stačí iba zmluva o zájazde, kde je sú na konci zmluvy tel. čísala na poisťovňu, ak by sa niečo udialo. Už som spokojnejšia.

@anonym_autor tak to mas asi poistenie v rámci zájazdu cestovky. Ja nam individuálnu ročnú.

anonym_9766f2
2. júl 2026

Ja len asistencnu kartu netusim k comu by mi bola vytlacena zmluva. Ked treba vies ju nastudovat cez mobil.

namornicka
Včera o 12:52
@simsalabim

Ja som si nedavno uplatnovala narok z poistovne (axa-Union) a jedine, co odomna pri kontakte poitsovna chcela, bolo moje rodne cislo a dokonca aj cislo europskej karticky poistenca. Tu chcel aj lekar, hoci som platila vysetrenie aj lieky. Potom doma, ked som predkladala online uplatnenie liecebnych nakladov, tak chceli toho podstatne viac - lekarsku spravu, predpis, ucet za lieky, europsku karticku, cislo poistenia a dokaz odchodu do danej krajiny.

@simsalabim mas celorocne poistenie ked chceli dokaz odchodu do zahranicia?

simsalabim
Včera o 13:14
@namornicka

@simsalabim mas celorocne poistenie ked chceli dokaz odchodu do zahranicia?

@namornicka ano, celorocne. Stacil im boarding pass.

sulavikova
Včera o 13:26

@anonym_autor asistenčnú kartičku mám v mobile sj papierovú v peňaženke rovnako zmluvu/ potvrdenie v Anj. V papierovej aj el forme.