icon

Kde uzavrieť povinné zmluvné poistenie a havarijné poistenie?

ancell971
16. apr 2026

Zdravím,
aktuálne riešim kompletné poistenie vozidla, keďže som predčasne ukončil lízing.
Auto je staré len 6 mesiacov, brané v škode, kde mi uzavreli poistenie spoločnosťou UNIQUA.
Po vyplatení prišla dilema, či ostať v Uniqua alebo ísť niekam inam.
S poistením uzavretým lízingovkou nie je možné poisťovňu zmeniť, no čítal som recenzie, že UNIQUA je otrasná.
Tak neviem, čo ďalej…

anonym_5271cb
16. apr 2026

@ancell971 A máš nejaký dôvod na to, aby si menil poisťovňu? Teda okrem toho, že si čítal, že Uniqua je otrasná... A kde si to čítal?

Na každú poisťovňu nájdeš nejakú zlú recenziu.

anonym_902ed1
17. apr 2026

Najlepšia na trhu je Allianz, vyhni sa Kooperative.

anonym_c1e429
17. apr 2026
@anonym_902ed1

Najlepšia na trhu je Allianz, vyhni sa Kooperative.

@anonym_902ed1 ja sa vyhýbam aj Allianzi, podľa mňa najlepšia je Generali

simsalabim
17. apr 2026

Allianz. Kooperative trvalo ROK, kym mi vyplatili skodu (z poistky vinnika).

zana124
17. apr 2026

Mame uniqu. Skoda sposobena na uzemi Eu a bez problemov vyplatena.

mimaapeto
17. apr 2026
@simsalabim

Allianz. Kooperative trvalo ROK, kym mi vyplatili skodu (z poistky vinnika).

@simsalabim pravdepodobne nemal vinník uzatvorené PZP a išlo to cez kanceláriu poisťovateľov a vtedy to veru trvá rok ... žiaľ...

simsalabim
17. apr 2026
@mimaapeto

@simsalabim pravdepodobne nemal vinník uzatvorené PZP a išlo to cez kanceláriu poisťovateľov a vtedy to veru trvá rok ... žiaľ...

@mimaapeto nie, mal obe poistky v Kooperative.

ancell971
autor
17. apr 2026
@anonym_5271cb

@ancell971 A máš nejaký dôvod na to, aby si menil poisťovňu? Teda okrem toho, že si čítal, že Uniqua je otrasná... A kde si to čítal?

Na každú poisťovňu nájdeš nejakú zlú recenziu.

@anonym_5271cb chápem, že každá osoba je individuálna a nie každý má zle skúsenosti s touto poisťovňou. No tých recenzií na internete je veľa a 80% z nich bolo negatívnych, taktiež aj známi mali naťahovačky…

chrobak7
17. apr 2026
@ancell971

@anonym_5271cb chápem, že každá osoba je individuálna a nie každý má zle skúsenosti s touto poisťovňou. No tých recenzií na internete je veľa a 80% z nich bolo negatívnych, taktiež aj známi mali naťahovačky…

@ancell971 Tak si daj AllianzSP, ale rátaj s tým, že to bude po Unione asi najdrahšia poistka.

anonym_d12458
17. apr 2026
@simsalabim

@mimaapeto nie, mal obe poistky v Kooperative.

@simsalabim odkedy odišiel Lelkeš ide to s Kooperatívou dole vodou. Za tie platy čo teraz dáva Bakeš sa tam nikto nepretrhne.