icon

Možno získať náhradu za škodu z dvoch poistiek?

Včera o 18:57

Dobrý deň,

počas dovolenky v zahraničí sa nám poškriabalo prenajaté auto a požičovňa nám následne strhla úhradu za vzniknutú škodu. Mali sme zakúpené plné poistenie poškodenia auta cez portál, kde sme si auto poistili (poistka bola približne 90 €), a táto škoda nám bola dnes prostredníctvom tohto poistenia preplatená. Výška škody bola približne 700 €.
Zároveň sme mali uzatvorené aj poistenie auta pre prípad škody prostredníctvom slovenskej poisťovne, ktoré bolo súčasťou cestovného/zdravotného poistenia. (pripoistenie požičania auta) Za toto pripoistenie sme zaplatili približne 10 €.
Chcela by som sa preto informovať, či by bolo možné skúsiť uplatniť túto škodu aj z druhého poistenia. Samozrejme, neočakávam, že nám bude škoda preplatená dvakrát, ani neviem, či to podmienky poistenia umožňujú.

Len teda je otázka, či to má vôbec zmysel 2x poisťovať, chodíme roky takto a prvý raz sa nám to stalo a stále si platíme 2 takéto poistky, preventívne.

Ďakujem za info

martinmmartin
Včera o 19:12

Cize ak uzavries 30 poistiek tak mas perpetum mobile na prachy? Urcite to je brane ako podvod. Jedna skoda jedno plnenie (mas to v podmienkach)

chrobak7
Včera o 19:54
@martinmmartin

Cize ak uzavries 30 poistiek tak mas perpetum mobile na prachy? Urcite to je brane ako podvod. Jedna skoda jedno plnenie (mas to v podmienkach)

@martinmmartin Nemusí to byť rovno podvod, ale nie je to legálne.

chrobak7
Včera o 19:58

@anonym_autor Nie, nie je to možné. AK by si si uplatnila náhradu škody v 2 poisťovniach a dostala by si 2x náhradu škody, išlo by o bezdôvodné obohatenie a jedno plnenie by si musela vrátiť.

Poisťovne by na to prišlo, lebo každá poistná udalosť sa eviduje v centrálnej evidencii poistných udalostí (CEPU) a poisťovne si pri nahlásení poistnej udalosti tieto údaje preverujú.

draik
Včera o 20:05

Pri majetkovom poistení to možné nie je, len pri životnom.

anonym_9297b2
Včera o 20:39
@draik

Pri majetkovom poistení to možné nie je, len pri životnom.

@draik čiže ak mám 2 životné poistky napr dostanem rakovinu tak mi bude plnenie vyplatene 2x??? Toto je vôbec legalne??

anonym_ed8594
Včera o 21:34
@anonym_9297b2

@draik čiže ak mám 2 životné poistky napr dostanem rakovinu tak mi bude plnenie vyplatene 2x??? Toto je vôbec legalne??

@anonym_9297b2 ano. je.