Podvod pri vybavovaní poistky na pobočke Allianzu - ako postupovať?
Najhoršie správanie komerčnej firmy aké som kedy zažil. Rozhodne nechápem ako táto poisťovňa môže byť na prvom mieste, lebo správanie tejto poistovne je NAJHORŠIE aké som kedy zažil. To akým Allianz rieši celý môj prípad je nehorázne. Situácia, do ktorej som sa dostal, je pre mňa ako klienta absolútne neprijateľná a považujem ju za veľmi vážne zlyhanie na strane poisťovne.
Chcel som si vybaviť PZP + havarijnú poistku na nové auto (balík MAX) a tak som sa rozhodol, že pôjdem sa o danej ponuke porozprávať do pobočky Allianzu.
Pri návšteve pobočky Allianz v Michalovciach som riešil svoju poistnú zmluvu štandardným spôsobom (fotil som auto, podpisoval papiere...) a nemal som dôvod predpokladať, že by mohlo dôjsť k akémukoľvek problému. Až neskôr som zistil, že zamestnankyňa Allianzu mi namiesto oficiálneho IBAN-u poisťovne poskytla iný účet, konkrétne súkromný účet, na ktorý som na základe jej pokynov odoslal peniaze. Týmto konaním som prišiel o sumu 3 775,91 €. Áno čítate správne. Niečo čomu sa nedá veľmi vyhnúť, zamestnankyňa Allianzu namiesto originál IBAN-u mi poskytla svoj osobný (všetko ostatné variabilný symbol a podobne tam bolo a preto to nebolo veľmi možné rozlíšiť, že ide o podvod. V každom prípade neočakávate, že ZAMESTNANEC ALLIANZU vás oklame).
Niekoho kto nie je až tak zdatný s technológiami, by daná zamestnankyňa úspešne okradla ale ja si pravidelne kontrolujem systémy a išiel som sa pozrieť do môj Allianz. Keď som si následne kontroloval stav svojej zmluvy v systéme Allianz, zistil som, že poistné stále nie je evidované ako uhradené. Zavolal som danej zamestnankyni Allianzu (ktorá bola moja agentka a v tom čase som nevedel stále, že ide o podvod) kde na moje otázky mi bolo povedané, že ide len o časový sklz a že všetko je v poriadku. Neskôr mi však prišlo upozornenie na zmenu kontaktných údajov. Keď som to okamžite začal s ňou riešiť, bolo mi vysvetlené, že došlo k údajnému „hackerskému útoku“ a že sa vec vyrieši. To sa však nestalo. Volal som každý tyždeň. Daná agentka má manipulovala a klamala mi, že všetko je v poriadku, že to sa stalo všetkým klientom, že mám počkať (bolo to divné ale veril som zamestnankyni Allianzu).
Potom som na to chvíľu zabudol mal som povinnosti a potom som to začal riešiť. Už mi to prišlo však mega podozrivé a zavolal som na infolinku Allianz, kde som sa dozvedel, že moja poistka nie je platná (nebola nikdy uhradená) a zároveň voči mne Allianz eviduje dlh v hodnote 982,77€ (pretože som nezaplatil), hoci som poistné riadne uhradil podľa pokynov, ktoré som dostal na pobočke. Až v tomto momente bolo zrejmé, že som sa stal obeťou podvodu, ku ktorému došlo priamo v súvislosti s vybavovaním mojej zmluvy na pobočke Allianz.
Situácia je ešte vážnejšia aj preto, že v inej pobočke Allianz mi boli potvrdené ďalšie závažné nezrovnalosti. Zo systémového výpisu je zrejmé, že dňa 11.08.2025 došlo bez môjho vedomia a bez môjho súhlasu k manipulácii s mojimi osobnými údajmi. Daná zamestnankyňa Allianzu nie len, že ma okradla o 3 775€ ale dokonca sfalšovala úradné doklady. Do systému zadala požiadavku, že ako keby som prišiel za ňou na pobočku a zmenila mi pomocou falošného občianskeho preukazu všetky moje údaje (email, tel. číslo atď) aby mi nikdy neboli doručené upozornenia, že moja poistka nebola nikdy zaplatená. Preto mi nikdy neboli doručené správy o nezaplatení, pretože zamestnankyňa Allianzu bez môjho vedomia s falošným občianským preukazom zmenila moje všetky kontaktné údaje (najväčší gól je, že vytvorila si dokonca gmail s mojím priezviskom). Výsledkom bolo, že som nedostával žiadne relevantné upozornenia a nemal som možnosť včas zistiť, čo sa deje. Takýto zásah do osobných údajov považujem za mimoriadne závažný.
Celý prípad som bezodkladne oznámil polícii a podal som trestné oznámenie. K dispozícii mám aj dôkazy, ktoré moje tvrdenia jednoznačne podporujú, vrátane:
• bankového výpisu potvrdzujúceho odoslanie peňazí,
• dokumentácie so zadaným nesprávnym IBAN-om,
• výpisu zo systému Allianz preukazujúceho neoprávnenú manipuláciu s mojimi údajmi,
• SMSky
• zápisnice z polície.
Napriek tomu, že som v tejto situácii zjavne poškodenou stranou, Allianz doteraz neprijal kroky, ktoré by zodpovedali závažnosti prípadu. Výsledkom je, že som momentálne bez platného PZP a havarijného poistenia, čo ma výrazne obmedzuje v bežnom fungovaní aj v práci. Keďže často cestujem, ide pre mňa o veľmi vážny problém. Navyše sa tým vystavujem riziku ďalších komplikácií, ktoré som nijakým spôsobom nespôsobil.
Za mimoriadne nevyhovujúci považujem aj prístup Allianz ku komunikácii. Napriek viacerým emailom, telefonátom a urgenciám som nedostal žiadne primerane rýchle a konkrétne riešenie. Všetci ma odbíjali, na infolinke mi bolo povedané, že to mám napísať na email. Po x emailoch a ignorancií zo strany Allianzu konečne po pár dňoch som dostal trápnu informáciu, že sa prípadom zaoberajú a kontaktujú ma do 30 dní. Informácia, že mám ako poškodený klient čakať 30 dní na vybavenie, je z môjho pohľadu neakceptovateľná. Nie je možné považovať za štandardný postup, aby klient, ktorý sa stal obeťou konania zamestnanca poisťovne, zostal celé týždne bez poistenia, bez jasného stanoviska a bez účinnej pomoci.
A teraz to najlepšie. Po dlhom čakaní sa konečne ozval vyšetrovateľ Allianzu, ktorý išiel za danou zamestnankyňou, ktorá sa mu ku všetkému priznala, že ma okradla. Ak si myslíte, že to je šťastný koniec tak to ani zďaleka. Napriek priznaniu a ukončeniu vyšetrovania zo strany vyšetrovateľa a uznania mojej pravdy stále čakám a už čakanie dosiahlo 1 mesiac. Áno počujete správne. 1 MESIAC čakania bez poistky a havarijnej poistky (Ak sa pýtate prečo si neurobím inde, prečo ja ako klient mám teraz riešiť niečo iné? Potom ako to bude riešiť Allianz, ako to v prípade problémov zruším keďže poistku po 14 dňoch nie je len tak vypovedať, plus navyše ďalšie peniaze).
Táto situácia mi spôsobila značný stres, časové straty aj praktické komplikácie v osobnom a pracovnom živote. O to viac ma mrzí, že Allianz doteraz nepristúpil k riešeniu spôsobom, ktorý by zodpovedal vážnosti celej veci. Od spoločnosti takéhoto formátu by som očakával podstatne vyššiu mieru zodpovednosti, profesionálneho prístupu a najmä rýchlu nápravu.
Verím, že môj prípad bude bezodkladne riešený na príslušnej úrovni a že Allianz prijme konkrétne kroky na odstránenie následkov, ktoré mi boli spôsobené.
Samozrejme ak by Allianz chcel túto situáciu zahmlievať a vyhovárať sa z nej som ochotný každému poslať dôkazy a to mám ich veľa. Výpisy, SMS, komunikácia s Allianzom.
K celej situácií môžem len dodať, že je to obrovská hanba a bordel zo strany Allianzu. Ak sa Allianz nevie postaviť na stranu zákazníka v situácií kde je to výhradne ich chyba (ICH ZAMESTNANEC a ICH POBOČKA s ICH LOGOM) ako im môžem veriť, že sa postavia keď to budem potrebovať. Je to obrovská hanba a rozmýšľam nad žalobou.
@sweet20 ja ale napr. s allianzom nemám zlé skúsenosti doposiaľ ... na každú poisťovňu sa dajú nájsť aj dobré recenzie aj zlé ...
@biba_18 ano, chapem tvoj komentar, kazdy to ma inac. Ale napr poistenie zodpovednosti skody voci zamestnavatelovi maju fajn. Kazda je poistovna dobra na nieco ine. 😕
@biba_18 ano, chapem tvoj komentar, kazdy to ma inac. Ale napr poistenie zodpovednosti skody voci zamestnavatelovi maju fajn. Kazda je poistovna dobra na nieco ine. 😕
@sweet20 viete to je presne o tom že poistenie vám urobi človek ktorý sprostredkúva poistenie danej poisťovne takze už by sme sa konečne mohli naucit že nie poistovna ako taka je zla ale dany sprostredkovateľ keď nastaví niečo zle, co sa týka vyplácanie nejakych poistných udalosti, tiež sú na to nejake postupy a pravidla a keď nejaký klient povie mne to nebolo povedané 🤦🏽♀️ sak všetko príde do emailu každý poistná podmienka kľudne si treba naštudovať všetko
Ďalšia vec podvody robia aj klienti s autami, fejkove škody a podobne veci a aj poistovna musí byt krytá viete
Tu sa všetko hadze n inštitúcie a pod. Ale sak koniec koncom sú zodpovední ľudia za to čo sa deje a obe strany môžu byt vínne ale určite môžu byt a škodne
My tiež sme nemali problém s allianz doteraz mame aj zivotky tam aj cestovné si robím cez allianz ale taktiež sme nemali problém ani v generáli pri jednom aute.
@sweet20 viete to je presne o tom že poistenie vám urobi človek ktorý sprostredkúva poistenie danej poisťovne takze už by sme sa konečne mohli naucit že nie poistovna ako taka je zla ale dany sprostredkovateľ keď nastaví niečo zle, co sa týka vyplácanie nejakych poistných udalosti, tiež sú na to nejake postupy a pravidla a keď nejaký klient povie mne to nebolo povedané 🤦🏽♀️ sak všetko príde do emailu každý poistná podmienka kľudne si treba naštudovať všetko
Ďalšia vec podvody robia aj klienti s autami, fejkove škody a podobne veci a aj poistovna musí byt krytá viete
Tu sa všetko hadze n inštitúcie a pod. Ale sak koniec koncom sú zodpovední ľudia za to čo sa deje a obe strany môžu byt vínne ale určite môžu byt a škodne
My tiež sme nemali problém s allianz doteraz mame aj zivotky tam aj cestovné si robím cez allianz ale taktiež sme nemali problém ani v generáli pri jednom aute.
@julineckaaaaaa ale ved to je super, ze ste nemali problem. Nerozumiem co vam mam na to povedat.
@julineckaaaaaa ale ved to je super, ze ste nemali problem. Nerozumiem co vam mam na to povedat.
@sweet20 tu len šlo o to ako ste spomínali ze keď sú niekde zle recenzie prečo tam pôjdem a prečo si to vyberiem / preto sme šli do allianz a Generali lebo je tam prevaha pozitívnych recenzi nad ostatnými poisťovňami 🙂
@sweet20 tu len šlo o to ako ste spomínali ze keď sú niekde zle recenzie prečo tam pôjdem a prečo si to vyberiem / preto sme šli do allianz a Generali lebo je tam prevaha pozitívnych recenzi nad ostatnými poisťovňami 🙂
@julineckaaaaaa lenze recenzie nie su len na internete ale aj realne skusenosti
@julineckaaaaaa lenze recenzie nie su len na internete ale aj realne skusenosti
@sweet20 nemyslela som to tak ako recenzia na internete ale všeobecne aj od ľudí, poslal mi známi tuto recenziu od pana s tym podvodom lebo som chcrla dať poistit nehnuteľnosť citala som recenzie tu pod príspevkom aj ked som sa rozhodovala aj na základe sumy samozrejme ale proste má to nepresvedčilo dať niekde inde ako do allianz 🤷🏽♀️
@sweet20 nemyslela som to tak ako recenzia na internete ale všeobecne aj od ľudí, poslal mi známi tuto recenziu od pana s tym podvodom lebo som chcrla dať poistit nehnuteľnosť citala som recenzie tu pod príspevkom aj ked som sa rozhodovala aj na základe sumy samozrejme ale proste má to nepresvedčilo dať niekde inde ako do allianz 🤷🏽♀️
@julineckaaaaaa rozumiem
No mne to pride uplne jak scifi, ako sa toto moze stat? 🫣.
Velmi nepravdepodobne, ze by si toto dovolil zamestnanec Allianzu...
Stanovisko Allianz - Slovenskej poisťovne:
Radi by sme uviedli, že vzniknutá situácia nás veľmi mrzí.
Prípad sme detailne preverili a potvrdilo sa, že došlo k závažnému individuálnemu zlyhaniu zo strany samostatnej finančnej agentky. Prípad ďalej riešia aj orgány činné v trestnom konaní.
Poistná zmluva klienta bola medzičasom zvalidovaná a je plne platná. Zároveň sme prijali interné opatrenia, aby sa podobná situácia v budúcnosti nezopakovala.
Mrzí nás, že proces preverovania si vyžiadal viac času, ako je pre klienta komfortné, a že situácia spôsobila nepríjemnosti a obmedzenia.
Za celú skúsenosť sa úprimne ospravedlňujeme. V prípade akýchkoľvek otázok sme Vám k dispozícii.
Tím Allianz
No mne to pride uplne jak scifi, ako sa toto moze stat? 🫣.
Velmi nepravdepodobne, ze by si toto dovolil zamestnanec Allianzu...
@anonym_64ddf0 no stať sa môže určite a je to o človeku nie o firme resp o danej splolocnosti, v dnešnej dobe ked sú ľudia vo finančnej tiesni si asi viete predstaviť čoho všetkého sú schopní, skôr má zaráža to že pan si to nepreveril keď všetko príde do emailu hneď pri uzatvorení a uvádza že až neskôr sa zmenili údaje kontaktné
@sweet20 v tomto príbehu je viac nezrovnalostí ... čiže ktohovie aká je to chyba a koho ...
@biba_18 Je to chyba toho sprostredkovateľa. Robil som v poisťovni, ale tí sprostredkovatelia sú len ľudia. Poisťovňa sa nemôže zaručiť za každého takého, kto s ňou spolupracuje. Existuje veľa kontrolných mechanizmov, ale vždy sa môže stať, že zlyhá ten konkrétny sprostredkovateľ.
A nie každý takýto prípad je možné preveriť na počkanie, kým je klient na prepážke alebo do 3 dní. Preveroval som viaceré podvody, či už na strane sprostredkovateľov, ale aj zamestnancov. A treba povedať, že podvodov sa dopúšťajú aj klienti.
Ako to vyzerá z vyjadrenia zástupcu Allianz, tak prípad vyzerá, že má dobrý smer pre miro382.
Nedalo mi to a kontaktovala som vysokopostaveneho cloveka v Allianz, kedze tento pribeh mi neprisiel realny. A cuduj sa svete - tento clovek pise klamstva a vraj to nie je 1x, vec sa riesi na sude, no nie preto, zeby nejaka pracovnicka dala svoje cislo uctu a pouzila falosny obciansky preukaz a co ja viem co este, ale kvoli tymto klamstvam a vymyslom.
Takze je to PODVOD, ale zo strany “mira
Nedalo mi to a kontaktovala som vysokopostaveneho cloveka v Allianz, kedze tento pribeh mi neprisiel realny. A cuduj sa svete - tento clovek pise klamstva a vraj to nie je 1x, vec sa riesi na sude, no nie preto, zeby nejaka pracovnicka dala svoje cislo uctu a pouzila falosny obciansky preukaz a co ja viem co este, ale kvoli tymto klamstvam a vymyslom.
@anonym_1e2018 wow.. tak ten pan ma teda guraz 😀
@anonym_1e2018 tak a to vyjadrenie z Allianzu písal kto?
@anos18 tiez ma to mätie, že čo je teraz pravda 😀😀
@sweet20 Práve preto by admini a vlastníci stránky nemali dovoľovať rôzne anonymné príspevky a bezhlavé registrácie. Chceš prispievať? Tak si vytvor reálny profil naviazaný trebárs na telefónne číslo a k nemu dovoliť len jeden profil.
Dnes človek nemôže nikomu a ničomu veriť. Každý si môže napísať čo chce, umelá inteligencia je už na takej úrovni, že vizuálne človek často nepozná rozdiel medi pravým a vygenerovaným obrázkom či videom (hej, keď AI vygeneruje prstov na ruke, tak je to jasné).
A kto je napr. anonym_1e2018? Ako vieme, že mu môžeme veriť? Sú tu teraz 3 tvrdenia, ani jedno nie je overené, dvaja z nich sa evidentne registrovali pred pár dňami.
Este nech niekto napise 4. verziu pribehu 😀
@sisa_s píše to bývalý zamestnanec ktorého vyhodili, tak sa pomstí?
@anonym_1e2018 tak a to vyjadrenie z Allianzu písal kto?
@anos18 Allianz nema profil na modrom konikovi, aby odpovedal na staznosti. Kazdy si takyto profil moze vytvorit a napisat akoze vyjadrenie.
Neviem o co tomuto panovi/pani ide, ale ako tu niekto pisal, registracia by mala byt viazana napr na obciansky preukaz a len jeden profil. Takto sa neda verit uz nikomu a nicomu. Ani mne nikto nemusi. Ale naozaj som si dala tu namahu a overila skutocnosti. Ale predstavte si seba ci by vas niekto takto oklamal ako to pan pise. Ved to je az prilis. A po dalsie, ak sa nemylim, ak je zmluva nezaplatena, a nepripise sa ani prva platba, tak zmluva zanika. A proste cely ten postup co tento profil pise mi v dnesnej dobe pride divny. Poistovne maju velmi vela kontrolnych mechanizmov, kde sa riesi aj zle napisana ciarka, nie este falosne obcianky a bludy.
@anos18 Allianz nema profil na modrom konikovi, aby odpovedal na staznosti. Kazdy si takyto profil moze vytvorit a napisat akoze vyjadrenie.
Neviem o co tomuto panovi/pani ide, ale ako tu niekto pisal, registracia by mala byt viazana napr na obciansky preukaz a len jeden profil. Takto sa neda verit uz nikomu a nicomu. Ani mne nikto nemusi. Ale naozaj som si dala tu namahu a overila skutocnosti. Ale predstavte si seba ci by vas niekto takto oklamal ako to pan pise. Ved to je az prilis. A po dalsie, ak sa nemylim, ak je zmluva nezaplatena, a nepripise sa ani prva platba, tak zmluva zanika. A proste cely ten postup co tento profil pise mi v dnesnej dobe pride divny. Poistovne maju velmi vela kontrolnych mechanizmov, kde sa riesi aj zle napisana ciarka, nie este falosne obcianky a bludy.
@anonym_1e2018 ano , po 3 mesiacoch zmluva zanika od nezaplatenia. Ani ten pan sa uz neozyva co zalozil tuto diskusiu
Stanovisko Allianz - Slovenskej poisťovne:
Radi by sme uviedli, že vzniknutá situácia nás veľmi mrzí.
Prípad sme detailne preverili a potvrdilo sa, že došlo k závažnému individuálnemu zlyhaniu zo strany samostatnej finančnej agentky. Prípad ďalej riešia aj orgány činné v trestnom konaní.
Poistná zmluva klienta bola medzičasom zvalidovaná a je plne platná. Zároveň sme prijali interné opatrenia, aby sa podobná situácia v budúcnosti nezopakovala.
Mrzí nás, že proces preverovania si vyžiadal viac času, ako je pre klienta komfortné, a že situácia spôsobila nepríjemnosti a obmedzenia.
Za celú skúsenosť sa úprimne ospravedlňujeme. V prípade akýchkoľvek otázok sme Vám k dispozícii.
Tím Allianz
@timallianz Vysvetli nám prosím ťa, kto si a či máš skutočne oprávnenie písať v mene SP-Allianz. Lebo logo si môže pricapiť ktokoľvek. V opačnom prípade ťa nahlasujem adminovi stránky, že zneužívaš logo poisťovne.
@timallianz Vysvetli nám prosím ťa, kto si a či máš skutočne oprávnenie písať v mene SP-Allianz. Lebo logo si môže pricapiť ktokoľvek. V opačnom prípade ťa nahlasujem adminovi stránky, že zneužívaš logo poisťovne.
@chrobak7 je aj zaujimave, ze presne nedavno je tento profil zalozeny na MK 😀😀
Autor príspevku riadne zavádza ! Zmluvu nepodpisuje, on auto rozhodne nefotí, udaje na platbu poistného dostáva do emailu. Načo by platil na cudzí účet ??

@miro382 súhlasím s pánom/ pani anonym_09c920 nie sú to zamestnanci sú to sprostredkovatelia a su viazaní na Národnú banku Slovenska, aj keď sa priznala čo je vlastne super pre vás a aj pre poisťovňu nakoľko bude určite ukončená už len na základe toho že to je nezákonne obohatenie atd ale je to dlhy proces bohužiaľ tu ani nejde o to že si myslite že je za to zodpovedná allianz a že nic sa voči vám ako klientovi nerobi avsak je to všetko na našu legislatívu, tým že tam už bolo podané trestne oznámenie, no si ymslim že viete aké sú postupy v tomto state a pod.
Bohužiaľ ste sa stali obeťou jednotlivca ktorý sprostredkovával poistenie práve cez allianz
Taktiež bohužiaľ ako spomínali vyššie tu nejde o to že allianz je najhoršia každá poistovna má niečo svoje len vzhľadom k tomu že stále tam je ludsky faktor a každá jedna poistovna fakt nemôže za to čo sa z človeka vykľuje a verte mi take velke poisťovne a najlepšie na Slovensku ako sú allianz a generáli robia všetko čo môžu a prihladaju na klientov hneď ale proste je to proces, chcete od poisťovni všetko hneď aby sa vyriešilo To tak nefunguje nikde že obratom na všetko sú nejake postupy
Tak ako vám povedali vyššie hneď urobiť poistenie ( v tomto musíte byt zodpovedný vy)
Ďalšia vec ako ja neviem ale sak keď uzatvorim PZ
Mame jedno auto v allianz jedno v generáli hneď mi príde do emailu všetko priamo zo systému a tam mám hneď platobne údaje
Neviem ako sa už toto v dnešnej dobe podvodov a podobne môže stať no
Ako nehodnotim nič
Len proste mi to nejde do hlavy s tým že vám da iný účet a vy máte informácie a PZ v emaily
@anonym_28db83 lenze v nadvaznosti na moj komentar.. chapem, ze hovorite, ze netreva to zvalovat na poistovnu atd.. lenze ak viem, ze ta poistovna nie je az tak dobra, tak preco by tam clovek dobrovolne siel? Neviem ci to spravne vysvetlim, ale ak su zle recenzie roky, tak preco tam dobrovolne ist? Ano , v tomto pripade ide o chybu zamestnanca ale ide aj o princip