icon

Aká forma vlády je najlepšia pre Slovensko?

michaela12_34
18. nov 2025

Ktorú formu vlády by ste chceli u nás a prečo? Môžete pokojne povedať, ktorá krajina vládne spôsobom, ktorý sa vám páči, alebo ktorý systém (sociálna demokracia, komunizmus, liberálna demokracia...)

Ktorý typ "jedu" je pre nás podľa vás ten najmenej škodný?

Strana
z2
unbeholfen
21. nov 2025

Mohla by existovať taká strana že sociálno pravicová demokracia (SPD) alebo sociálno liberálna demokracie (SLD) ktorá by prepájala to pozitívne aj z pravice aj lavice. Bola by to sociálna demokracia ale pravicová. Boli by za dobre aj s EU, aj s USA, aj Čínou, aj Ruskom, aj Ukrajinou. Mali by štedrý sociálny systém ale zároveň by to boli inovátori, progresívci, liberáli.

unbeholfen
21. nov 2025

A preberali by všetko od Estóncov a Poliakov. Chodili by delegácie do Poľska aj Estónska a učili by sa od nich. Boli by spoločné projekty a tak. Zamerané hlavne na spoluprácu so Slovinskom, Poľskom, Estónskom. Maďarom na južnom slovensku by dovolili autonómiu a aby tam Orbán mohol zasahovať, aby sa maďari necítili utláčaní. Aby sa mohli cítiť viac doma a mať dvojité občianstvo.

unbeholfen
21. nov 2025
@alkoholik

Mat vlastny pristup ako do on line bankovnictva a dolezite zakony,volby vsetko odhlasovat vacsinou. Nasledne podrobne grafy kde kto ako hlasoval napr podla dedin,obvodov pripadne ulic. Chcete zrusit generalnu prokuraturu? Hlasovanie napr o 2-3 mesiace to bude cas kedy poslanci maju cas davat navrhy, informacie preco ano preco nie. Tento sposob ze 150 hajzlov ( staci mat 51% vacsinu) moze znicit cele Slovensko len aby sebe nakradli a nesli do basy. Vid Madarsko Orban je ochotny uz davat 14 dochodky len aby ostal pri valove.

@alkoholik Omyl, Orbána majú radi. Maďarsko má viac km dialnic ako podobne velké Česko, a skoro tolko isto ako 5x väčšie Poľsko. Dáva 14 dôchodok lebo chce dobre luďom, podporuje mladých, a ukážte mi v EU ešte jedného politika ktorého prijmu v USA, v Rusku, aj Číne. Keď tam išla Ursula, nikto ju tam nečakal.

anonym_8e7bdf
13. dec 2025

@michaela12_34 také niečo ako v Číne, čiže proforma komunizmu alebo teda štát kontrolujú komunisti avšak s trhovou ekonomikou a kapitalizmom. Presne tak ako v Číne. Strategické podniky a ďalšie veci ovláda jedna strana avšak ponechávajú voľnú ruku trhu. Navyše korupcia politikov sa trestá smrťou. Taktiež ak chce niekto investovať resp.priniesť kapitál do Číny, dávajú mu rôzne úľavy. Preto je Čína tam kde je a komunisti to pochopili.

viestta
13. dec 2025
@anonym_8e7bdf

@michaela12_34 také niečo ako v Číne, čiže proforma komunizmu alebo teda štát kontrolujú komunisti avšak s trhovou ekonomikou a kapitalizmom. Presne tak ako v Číne. Strategické podniky a ďalšie veci ovláda jedna strana avšak ponechávajú voľnú ruku trhu. Navyše korupcia politikov sa trestá smrťou. Taktiež ak chce niekto investovať resp.priniesť kapitál do Číny, dávajú mu rôzne úľavy. Preto je Čína tam kde je a komunisti to pochopili.

@anonym_8e7bdf Robert, to si ty?

anonym_8e7bdf
13. dec 2025
@viestta

@anonym_8e7bdf Robert, to si ty?

@viestta moja mila, Robertovi by toto nevyhovovalo, lebo by bol zastrelený

dora281
14. dec 2025
@anonym_8e7bdf

@anonym_8e7bdf Platí staré známe, že : Moc korumpuje. V preklade : Kto vládne, ten kradne. U nás vládnúcu politickú garnitúru v parlamente kontroluje, teda aspoň by mala, opozícia. Kto kontroluje vládu komunistov v Číne, ich verchušku? Sami seba? To je taká kontrola ako v Rusku. Kebyže platil u nás trest smrti za korupciu a zlodejiny, boli by sme bez politikov. Politici sa nemajú milovať, ale kontrolovať. U nás voliči smerohlasusns ich radšej milujú, ako kontrolujú. Ovce. Aj keď na bitúnok, hlavne, že pod vedením nášho mesiáša.

anonym_8e7bdf
14. dec 2025
@dora281

@anonym_8e7bdf Platí staré známe, že : Moc korumpuje. V preklade : Kto vládne, ten kradne. U nás vládnúcu politickú garnitúru v parlamente kontroluje, teda aspoň by mala, opozícia. Kto kontroluje vládu komunistov v Číne, ich verchušku? Sami seba? To je taká kontrola ako v Rusku. Kebyže platil u nás trest smrti za korupciu a zlodejiny, boli by sme bez politikov. Politici sa nemajú milovať, ale kontrolovať. U nás voliči smerohlasusns ich radšej milujú, ako kontrolujú. Ovce. Aj keď na bitúnok, hlavne, že pod vedením nášho mesiáša.

@dora281 vývoj Číny sledujem dlhšie. Zaujíma ma ten enormný rozvoj. A neznamená, že kto má politickú moc, kradne. Kradnú aj tí čo ju nemajú. Viď niektorí slovenskí podnikatelia, ako okrádajú svojich zamestnancov. Takže skôr je to o uvedomelosti, ako naložím s politickou mocou. Prave v Číne sú očividne uvedomelejší.

dora281
14. dec 2025
@anonym_8e7bdf

@dora281 vývoj Číny sledujem dlhšie. Zaujíma ma ten enormný rozvoj. A neznamená, že kto má politickú moc, kradne. Kradnú aj tí čo ju nemajú. Viď niektorí slovenskí podnikatelia, ako okrádajú svojich zamestnancov. Takže skôr je to o uvedomelosti, ako naložím s politickou mocou. Prave v Číne sú očividne uvedomelejší.

@anonym_8e7bdf tak to uzavrime konštatovaním, že nekradnú iba politici, ale na Slovensku a v Európe všetci, v rámci možností. Inak v Bratislave je v utorok prostest protivládný. Možno ťa organizárori pustia k mikrofónu a prednes účastníkom svoju teóriu o Číne. Mňa Čína netrápi, mňa trápi táto u nás vládnuca mafia. Proti korupcií bojuje tak, že zapchá ústa jej oznamovateľom. Dúfam, že už iba dva roky.

anonym_8e7bdf
14. dec 2025
@dora281

@anonym_8e7bdf tak to uzavrime konštatovaním, že nekradnú iba politici, ale na Slovensku a v Európe všetci, v rámci možností. Inak v Bratislave je v utorok prostest protivládný. Možno ťa organizárori pustia k mikrofónu a prednes účastníkom svoju teóriu o Číne. Mňa Čína netrápi, mňa trápi táto u nás vládnuca mafia. Proti korupcií bojuje tak, že zapchá ústa jej oznamovateľom. Dúfam, že už iba dva roky.

@dora281 konštatovať môžeme čokolvek. Ja zas konštatujem to, že ak si myslíš, že o dva či desať rokov tu bude lepšie, si na omyle. Z BA niesom a nemám potrebu tam chodiť. Protesty sú pre mňa strata času, ktorý radšej využijem inak. Môj čas je totitžto drahý.

dora281
Autor odpoveď zmazal
natalka13
14. dec 2025
@anonym_1b1f26

Naposledy sme boli ako svojpravny stat v CSSR, odvtedy sme len statistami vo vleku udalosti. Napr. zaujima sa niekto, preco to v Banskej Bystrici vyzera miestami ako v Burkyni Faso?

@anonym_1b1f26 CSSR a svojpravny stat?😅

anonym_d7035e
14. dec 2025

Monarchia 1000 rolov pod Svätoštefanslou korunou bol náš zlatý vek

dora281
14. dec 2025
@anonym_8e7bdf

@dora281 konštatovať môžeme čokolvek. Ja zas konštatujem to, že ak si myslíš, že o dva či desať rokov tu bude lepšie, si na omyle. Z BA niesom a nemám potrebu tam chodiť. Protesty sú pre mňa strata času, ktorý radšej využijem inak. Môj čas je totitžto drahý.

@anonym_8e7bdf @anonym_8e7bdf Tak až taký drahý tvoj čas nebude, keď máš čas tu vypisovať svoje fantazmagórie. A zrejme sa ti v tomto režime darí, budeš z košiara smer-hlas-sns. Tí nechodia na protesty.

eva8
14. dec 2025
@anonym_8e7bdf

@dora281
@anonym_8e7bdf
Nieco na tom je, ze ked nieco pokracuje plynulo a v jednote, da sa. V sucasnosti sa, dufam, dokoncia dialnice. Ale Cinu povazujem za az privelmi disciplinovany stat. Fico sa neubera cinskou cestou. On to nevie. On si chce zabezpecit neobmedzeny moc, aby bol chraneny. Nema disciplinu Cinanov. Ma svoj standart

dora281
14. dec 2025
@eva8

@dora281
@anonym_8e7bdf
Nieco na tom je, ze ked nieco pokracuje plynulo a v jednote, da sa. V sucasnosti sa, dufam, dokoncia dialnice. Ale Cinu povazujem za az privelmi disciplinovany stat. Fico sa neubera cinskou cestou. On to nevie. On si chce zabezpecit neobmedzeny moc, aby bol chraneny. Nema disciplinu Cinanov. Ma svoj standart

@eva8 Dúfam, že za 2 roky, až táto garnitúra padne, budú mať viacerí svoj štandart v Ilave alebo Leopoldove za primerane hrubými mrežami. Z Matoviča treba urobiť ministra vnútra, financie nech robí niekto iný. Matovič im to spočíta aj s úrokmi. Voličov bude mať dosť, si myslím.

natalka13
14. dec 2025
@eva8

@dora281
@anonym_8e7bdf

@eva8 dokoncia? Ved sa ani nezacali niektore stavat.

anonym_72d89c
14. dec 2025

@michaela12_34 absolutistická monarchia, na čele s múdrym, vzdelaným a osvieteným vládcom. Len kde takého nájsť?😃 Veľmi veľa Slovákov potrebuje pevnú ruku, krátky dvor a dlhý bič, lebo tu si každý robí, čo chce.

weleda123
14. dec 2025

Priama demokracia alá Švajčiarsko. Ale u nás by to nefungovalo.

anonym_72d89c
14. dec 2025
@dora281

@eva8 Dúfam, že za 2 roky, až táto garnitúra padne, budú mať viacerí svoj štandart v Ilave alebo Leopoldove za primerane hrubými mrežami. Z Matoviča treba urobiť ministra vnútra, financie nech robí niekto iný. Matovič im to spočíta aj s úrokmi. Voličov bude mať dosť, si myslím.

@dora281 🤣🤣🤣

beronsche
14. dec 2025
@anouschka5

Priama demokracia ako vo Švajčiarsku, kde ľudia referendom rozhodujú o dôležitých veciach

@anouschka5 ľudia, ktorý opakovane volia zlodejov a mafiu? No, z dažďa pod odkvap...

beronsche
Autor odpoveď zmazal
anonym_8e7bdf
14. dec 2025
@dora281

@anonym_8e7bdf @anonym_8e7bdf Tak až taký drahý tvoj čas nebude, keď máš čas tu vypisovať svoje fantazmagórie. A zrejme sa ti v tomto režime darí, budeš z košiara smer-hlas-sns. Tí nechodia na protesty.

@dora281 o môj čas sa ty nestaraj. Ja si ho organizujem ako chcem. Fantazmagórie tu šíriš očividne ty. Svoje domnienky si nechaj pre niekoho iného. Ak by si troška rozmýšľala, potom by si nepísala, že mám nejakú politickú príslušnosť alebo sympatizujem s niektorou so strán. Ono asi má význam, keď napíšem, že v prvom rade je pre mňa rodina.
Za to, že ty si na nejakej úrovni niekde dole ja nemôžem. Je to tvoj problém. Neviň z toho politikov alebo druhých ľudí (a je jedno, či sa jedná o Fica či Šimečku). Tvoj život si riadiš ty a iných do toho neťahaj. Za všetko si môžeš sama. Ostatní nerozhodujú za teba. OP máš aj ty.

anonym_8e7bdf
14. dec 2025
@eva8

@dora281
@anonym_8e7bdf

@eva8 našťastie tú neobmedzenú moc nikdy nedosiahne. Ešte stále tu mame parlamentnú demokraciu. Ale som zvedavý minimálne, čo bude v ďalších voľbách. Dal by som šancu tomu Šimečkovi (aj keď podľa mňa to výhra nebude), ale nech ukáže ,či bude lepší, môže zrušiť alebo zmeniť zákony.

dora281
14. dec 2025
@anonym_8e7bdf

@dora281 o môj čas sa ty nestaraj. Ja si ho organizujem ako chcem. Fantazmagórie tu šíriš očividne ty. Svoje domnienky si nechaj pre niekoho iného. Ak by si troška rozmýšľala, potom by si nepísala, že mám nejakú politickú príslušnosť alebo sympatizujem s niektorou so strán. Ono asi má význam, keď napíšem, že v prvom rade je pre mňa rodina.
Za to, že ty si na nejakej úrovni niekde dole ja nemôžem. Je to tvoj problém. Neviň z toho politikov alebo druhých ľudí (a je jedno, či sa jedná o Fica či Šimečku). Tvoj život si riadiš ty a iných do toho neťahaj. Za všetko si môžeš sama. Ostatní nerozhodujú za teba. OP máš aj ty.

@anonym_8e7bdf No zato, že nás Fico dostal na chvost únie si sám nemôžem. To má na rováši sám veľký, neomylný, premúdry a prezieravý vodca, preceda naj naj naj strany v histórií Slovenska. Takže ty volíš asi Sme rodina. Rodina je u teba na prvom mieste. Kto nekradne - okráda svoju rodinu. Alebo voliť nechodíš. Lebo rodina, tvoja, predovšetkým. Mne stačí, keď tu niekto začne ospevovať diktátorskú Čínu, kde budú za chvíľu chodiť na povel aj na toaletu. Ty si asi živnostník, a miesto volieb, či protestov, ideš radšej na fušku. I tak še dá .....

anonym_8e7bdf
15. dec 2025
@dora281

@anonym_8e7bdf No zato, že nás Fico dostal na chvost únie si sám nemôžem. To má na rováši sám veľký, neomylný, premúdry a prezieravý vodca, preceda naj naj naj strany v histórií Slovenska. Takže ty volíš asi Sme rodina. Rodina je u teba na prvom mieste. Kto nekradne - okráda svoju rodinu. Alebo voliť nechodíš. Lebo rodina, tvoja, predovšetkým. Mne stačí, keď tu niekto začne ospevovať diktátorskú Čínu, kde budú za chvíľu chodiť na povel aj na toaletu. Ty si asi živnostník, a miesto volieb, či protestov, ideš radšej na fušku. I tak še dá .....

@dora281 úplne že všetko nesprávne. Trojkombinácia, živnostník, sro, zamestnanec ti asi nič nehovorí ale áno existuje a áno dá sa to. No asi si mimo, Čína je skutočne jediná kapitalistická krajina na svete ( toto nemám zo svojej hlavy a od jedného profesora z VŠ). Vysvetlil aj prečo, lenže si to už nepamätám. Dôkazom toho je jej vyspelosť a závislosť zvyšku sveta od nej a taktiez masy čínskych turistov. Mýliš sa vo všetkom. Prepáč, ale myslín to v dobrom, treba sa dovzdelať a viac cestovať možno a vidieť aj niečo iné ako Bratislavu.

Strana
z2