Ako dopadnú voľby? Vaše tipy a predpovede
Dobrý večer, ako si myslíte, že dopadnú voľby? Idme skúsiť tipovať? Ja si myslím, že Korčok bude mať náskok 7%. 🍀✌️👓
@lavender94
K tým príspevkom - to chce asi zmenu myslenia celej spoločnosti. Vidieť to aj tu. Množstvo diskusií o tom, ako vybabrať so systémom a získať predĺžený rodičák, opatrovateľský príspevok a podobne. Veď to je choré.
Bežná napríklad nemecká žena strávi nejaký čas na materskej, potom zdvihne zadok a ide robiť. Aby sa mala lepšie ona, jej rodina a aby deťom ukázala, že keď sa človek vzdeláva a pracuje, má sa dobre.
U nás len vybabrať so systémom, najlepšie 4 reťazové materské a potom vyplakávať v diskusiách, že mám málo a tí hnusní Ukrajinci dostávajú rôzne príspevky z NAŠICH daní.
@ibatanecnica
V mojom okolí odchádza dosť ľudí.
Ja sama som uvažovala, že sa zo zahraničia vrátim na Slovensko. Chcela som si otvoriť ambulanciu kúsok od Trenčína. Všetky byrokratické záležitosti boli vybavené, chcela som to spustiť od nového roka. Po parlamentných voľbách sme zmenili názor a zostali sme v zahraničí. Je mi veľmi ľúto, že nie som blízko pri rodine, naozaj som úprimne chcela pomáhať slovenským pacientom. Ale nemôžem dopustiť, aby moje deti vyrastali v takejto krajine, tak sme museli zmeniť plány.
Po parlamentných voľbách odišli aj 2 moje bývalé spolužiačky - neurologička a pediatrička - obe do Nemecka, tiež kvôli výsledkom volieb.
@ibatanecnica Ďalšia, ktorej to treba opakovať? Kdesi na začiatku diskusie som písala počty - polovica top maturantov odchádza hneď po strednej škole. V zahraničí pracujú tisíce slovenských lekárov. Niekto len stranu dozadu písal, že väčšina jej spolužiakov-lekárov odišla. Len v ČR žijú stovky tisíc Slovakov. Ale ty a ďalší neustále opakujte vašu vysmešnú mantru, že nikto sa nikam nesťahuje.
@annm81 a Korcok by to všetko obrátil na ruby. Odrazu by všetci sikovni maturanti ostali na SK. Na východ by začali prúdiť investície. Na východe by sa odrazu začali stavať developerske firmy, ako sú v BA s platby okolo 5000 €. Konecne sikovni vychodniari by prestali zavadzat blavakom. Tak by to bolo po výhre Korcoca, že?
@ibatanecnica Mimochodom, vieš čo je najnovší trend ? Kto na to má financie a vidí, kam smeruje Slovensko, posiela deti na zahraničné školy už po skončení ZŠ!
Aspon viac chytrych Slovakov prijde do CR. Myslim, ze to CR privita.
@sss777 všetci lekári, ktorí vystupdujú na SK zadarmo a po skole balia šestky, mali by SK zaplatiť všetky študijné náklady. V zahraničí by lekársku fakultu zadarmo nemali...
@xckaretxxx taky navrh sa chysta pre niektore povolania, pokial viem. Ze povinne budu musiet par rokov odrobit tu.
Ibaze o com to hovori? Ked ich musime k tomu donutit?
Navyse, kde mas istotu, ze tu si tych par rokov iba nasilu nepretrpia a neodflakaju, a hned ako im odbije posledna smena, tak neutecu?
Co to vyriesi?
@xckaretxxx a potom by v BA prišli nato, že až toľko múdrej pracovnej sily nemaju😉🤭 a východniari je vlastne super
@moonlight1210 našťastie som zdravá, nemusím riešiť žiadnych lekárov. Ale, keď mám ísť iba na povinnú prehliadku, začínam zuby. Všeobecná dorazí do ambulancie o 8,30, o 10,00 už má pauzu na kávu, o 12,00 odchádza na obed a o 13,30 už nie je ambulancii. Vie, ze absolbuje aspon 4 dovolenky pocas roka. S čím môže byť nespokojná.
@sss777 a potom ešte vyplakávať, že po odpracovaných dvoch rokoch a následne 10 rokoch na materskej sa o nich na pracovnom trhu nejdú pobiť.
@xckaretxxx Nechápeš súvislosti. Pri moci máme vládu s diktátorskými chúťkami. Prezident je zásadný orgán, ktorý mal možnosť kontrolovať vládu a jej parlamentnú väčšinu v tom, aby konali v rámci Ústavy.
Tieto voľby potvrdili trend radikalizacie Slovenska a jeho odklonenie sa od prosperujúceho západu smerom k mentálne aj ekonomicky chudobnemu Rusku. To napr. povedie k tomu, že Slovensko bude z pohľadu zahranicných investorov vnímané ešte rizikovejšie.
Nie, prezident by to.okamzite nevyriešil, ale mohol by tento trend spomaliť a dať šancu v ďalších parlamentných voľbách ho otočiť.
@xckaretxxx “ a Korcok by to všetko obrátil na ruby. Odrazu by všetci sikovni maturanti ostali na SK.”
Vies co? Nie. Kazda zmena ide postupne. Aj k tomu, co tu mame dnes, sme dospievali viac ako 15 rokov minimalne. Aj viac.
Takze aj zmena k tomu, ze ludia tu chcu ostat a robit pre tento stat, potrva. Ibaze musi zacat. Inak nikdy nenastane.
Zas odloz tento populisticky ton a pouzivaj rozum, logiku. Nikto rozumny necaka zazrak z noci na rano. Ale aspon restart k zmene musi nastat.
@xckaretxxx Si si istá, že v zahraničí by neštudovali zadarmo? Môžeš sa na podmienky štúdia opýtať napr. na niektorom z náborov, ktoré si robia na SK české univerzity.
@xckaretxxx
Pozri, ja som počas celého štúdia pracovala na plný úväzok, takže platila dane. Na Slovensku máme všetky investície, nehnuteľnosti, takže znovu platíme dane.
Ja som chcela zostať na Slovensku a aj moji spolužiaci. Fakt som netušila ako to tu bude 15 rokov po štúdiu vyzerať.
A teraz som už matka.
Najprv matka a až potom lekárka.
Ako matka chcem, aby moje dieťa vedelo, že štúdiom a tvrdou prácou môže dosiahnuť čokoľvek, môže byť kozmonaut/jadrový fyzik/prezident. A nechcem, aby sa môj syn pozeral na to, ako tu sa prezidentke nadáva do amerických k**iev. Ja toto správanie neakceptujem, ale väčšina si zvolila. Ich voľbu zmeniť neviem, takže jediná možnosť je odísť.
@xckaretxxx tak aj my mame garantovanych 20 az 25 dni dovolenky (niektore povolania viac). 7 dni na lekara, co sa odratava po hodinach.
Statne sviatky - ked si spravne rozhodis medzi ne dovolenku, ziskas volno navyse a mozes aj cestovat.
Atd, atp, dalsie vyhody by sa nasli, ktore v pracach mame.
A aj tak sme nespokojni, lebo - napriklad plat.
Tak co sa cudujes lekarom, ze chcu ist robit niekde, kde su lepsie podmienky, aj vo vybavenosti nemocnic, aj platove, aj casove, a podobne.
Tebou predlozene “vyhody” (ze si robi lekarka velke pauzy) toto vazne nedorovnaju, aby si sa pytala, co este chcu.
A hlavne - nam tu ostanu hlavne takyto ludia. S uvazovanim “za malo prace vela penazi”. Vypocitavi, pohodlni.
Zas len stracame my.
Uvedom si to.
@lavender94 citim to s tym navratom na slovensko rovnako.
Uz je mi jasne, aka velka chyba to bola a ake nasledky to bude mat na zivot mojich deti.. ☹️
Svetove media a politici uz reaguju a su "nadsene/i", ze sme si za prezidenta zvolili skorumpovaneho proruskeho panaka.
Inak tie, co ste volili Pelleho: pamatate sa, ako velmi dho (kym viedol prieskumy pocas minulej vlady) a dorazne tvrdil, ze on uz s Ficom nikdy nic nechce mat spolocne? Kratka pamat. A teraz robi Ficovi opat prostitutku
@lucia851
A čo navrhnuješ ty, keď nechceš ukrajincom pomáhať? Veď oni si normálne žili svoje bežné životy, chodili do roboty, do školy, grilovali so susedmi, plánovali deťom narodeninové oslavy.
Zo dňa na deň im nejaký psychopat ten život zničil. Nie sú detské izby, rodinné grilovačky, nikto nevie, čo bude zajtra. Máme sa podľa teba na to pozerať? Alebo ako by si to riešila ty? Keď ich nebudeme podporovať, nebudú sa vedieť brániť. Raz sa aj našim deťom môže stať, že budú musieť zobrať plyšového medveďa pod pazuchu a všetko opustiť. Asi by sme boli vďační za každú pomoc...

@sheila121 a kam by sa stahovali? To mnohi vykrikovali po parlamentnych volbach a stale su tu.