Ako vnímate politickú situáciu medzi Ruskom a Európou?
Ahojte, ako vnímate momentálne politickú situáciu vo svete? Alebo konkrétne Rusko verzus Európa ? Správy z posledných dní nenaznačujú ukludnenie situácie práve naopak. To že Putin je blázon to vieme, ale myslíte že by reálne mohol zaútočiť na krajiny v Európe ? Mám z toho úzkosť...
Ešte bude veselo.
Už Rusko zhromaždilo armádu 360 000 ľudí v Bielorusku pri hraniciach okolo Litvy, Lotyška. Už aj Putin vyhlásil že to je len hystéria a nenapadne Európu, presne rovnako ako to vyhlasoval pred vpádom na Ukrajinu, že robia len z toho hystériu a nič také nehrozí.
@anonym_10c8ec nakoľko EU sa chystá poskytnúť zmrazené ruské aktíva Ukrajine, Rusko to bude považovať za vyhlásenie vojny Rusku a napadne EU. Rusko sa k tomu takto vyjadrilo.
Je mi to jedno.Na toto som bola citliva prve tyzdne a mesiace vojny.Zijem tu a teraz a zlepsujem situaciu v ktorej zijem tak aby som mala co najkrajsie zajtrajsky,bodka.Nejaky egomaniak bez moralneho kompasu nema vplyv na to,aby som citila strach.
Z ruska neprišlo nikdy nič dobre. Europa by sa mala vyzbrojit po zuby a rusa zahnat za ural. To su najstarsi imperialisti rusaci.
ZSSR zabralo politickým tlakom r.1945 aj východné územie Československa. Toto územie v súčasnosti patrí Ukrajine.
ZSSR zabralo politickým tlakom r.1945 aj východné územie Československa. Toto územie v súčasnosti patrí Ukrajine.
@done čo teda navrhuješ? Ísť proti rozhodnutiu Moskvy a vyslať tam slovenských vojakov aby späť zabrali svoje bývalé územie?
Má aj Maďarsko naspäť zabrať južné slovensko ktoré istý čas patrilo k Maďarsku?
nič nenavrhujem, len píšem, že ani v minulosti to nebolo iné. Územie Podkarpatska v marci 1939 obsadilo najskôr Maďarsko a po vojne ho Československo "dobrovoľne" odstúpilo ZSSR. Proste boj o územia tu bol počas celej histórie ľudstva a je tu doteraz. Ďaľšie ohnisko vzniká pre Taiwan kam momentálne smeruje masívna podpora USA. EU v obrane proti rozpínavosti Ruska je už odkázaná sama na seba a financie na podporu Ukrajiny dochádzajú...Nikto nevie, ako to všetko skončí.
nič nenavrhujem, len píšem, že ani v minulosti to nebolo iné. Územie Podkarpatska v marci 1939 obsadilo najskôr Maďarsko a po vojne ho Československo "dobrovoľne" odstúpilo ZSSR. Proste boj o územia tu bol počas celej histórie ľudstva a je tu doteraz. Ďaľšie ohnisko vzniká pre Taiwan kam momentálne smeruje masívna podpora USA. EU v obrane proti rozpínavosti Ruska je už odkázaná sama na seba a financie na podporu Ukrajiny dochádzajú...Nikto nevie, ako to všetko skončí.
@done Vcera som opat zapla radio. Putin hovori o diplomatickom jednani. Vraj reci o napadnuti Europy, su len prazdnymi recami. A vzapati jeho "mierumilovny prihovor" zakonci tym, ze ked mu Ukrajina neodstupi uzemie, vezme si ho vojenskou silou. Cize po odstupeni uzemia Ukrajinou, Putin moze obsadzovat dalsie krajiny byvaleho ZSSR. Stale davam za priklad Cecensko. Bolo napadnute a vojna skoncila, ked suhlasila s tym, ze cast uzemia bude spravovat Rusko. A tak to bude pokracovat dalej a dalej. A aj dnes som zapla pri peceni televizor a Korcok akurat hovoril o tom, ze po odsytupeni uzemia Ukrajiny Rusku, bude narocne vstupit do EU. Od zaciatku hovorim, ze Rusko napadlo Ukrajinu kvoli tomu, ze si neprijalo, aby Ukrajina vstupila do EU.
Ostatne su len blaboly.
Ti, co podporuju Rusko, nevidia, ze vojna by skoncila, keby Rusko prestalo bombardovat? Hotovo. Bodka, koniec. Ziadne utocenie. A odchod. V pokoji, v mieri, s postraumatickym syndronom...
Rusi sa maju kam vratit. Mnohi Ukrajinci nie.
@done Vcera som opat zapla radio. Putin hovori o diplomatickom jednani. Vraj reci o napadnuti Europy, su len prazdnymi recami. A vzapati jeho "mierumilovny prihovor" zakonci tym, ze ked mu Ukrajina neodstupi uzemie, vezme si ho vojenskou silou. Cize po odstupeni uzemia Ukrajinou, Putin moze obsadzovat dalsie krajiny byvaleho ZSSR. Stale davam za priklad Cecensko. Bolo napadnute a vojna skoncila, ked suhlasila s tym, ze cast uzemia bude spravovat Rusko. A tak to bude pokracovat dalej a dalej. A aj dnes som zapla pri peceni televizor a Korcok akurat hovoril o tom, ze po odsytupeni uzemia Ukrajiny Rusku, bude narocne vstupit do EU. Od zaciatku hovorim, ze Rusko napadlo Ukrajinu kvoli tomu, ze si neprijalo, aby Ukrajina vstupila do EU.
Ostatne su len blaboly.
@eva8 Ano, aj to je pravda, rozširovanie NATO smerom na východ je ohrozenie Ruska priamo na jeho hraniciach. Ale dohodu medzi Ukrajinou a Ruskom nevidím, stačí si uvedomiť ako obidve strany porušujú Minské dohody. Vojna na Donbase je už skoro12 rokov a len sa to zhoršuje. A trpia nevinní ako v každej vojne.

@negymama tu si vypočuj toho ruského agenta https://x.com/wideawake_media/status/1891035011...
@done ten konspirator Kenedy junior. no too ti je pre mna velmy doveryhodny zdroj
😀