icon

Ako zvládnuť funkciu predsedu volebnej komisie 2026?

babo_n
Dnes o 19:43

Ahojte , idem prvýkrát po snáď 20 rokoch do komisie a hneď som si vyžrebovala predsedu 🙈 prosím vás viete mi niekto napísať čo mám čakať ? Dostala som metodicky pokyn a čaká ma školenie ale už po prečítaní 5 stran sa mi chce plakať 🤣 teším sa ,je to niečo nove ,ale zároveň cítim obrovskú zodpovednosť . Boli ste už predsedom komisie na voľbách do VÚC a starostov obci /miest ?

anonym_4377af
•
Dnes o 19:53

@babo_n nie, zato som bola zapisovateľka v každých voľbách a každom referende.za posledný 15 rokov. Nato je to školenie aby vysvetlili povinnosti, na čo si treba dávať pozor, ktorý je platný a ktorý neplatný hlas. Čo treba skontrolovať. Ako postupovať keď je nejaký problém, pri sčítaní hlasov atď

anonym_352954
•
Dnes o 19:54

Nič, budú ti tam chodiť zaspaté babky a ty budeš kukať ako to hádžu smerákom a ešte sa u toho prežehnávajú. Z toho by ma asi drblo 😀

anonym_7620dd
•
Dnes o 19:56

Prečo si nepožiadala o nove losovanie?

domkakvet
•
Dnes o 20:04

@babo_n vsetko ti vysvetlia, nemusis sa bat.

anonym_539b67
•
Dnes o 20:40
@anonym_7620dd

Prečo si nepožiadala o nove losovanie?

@anonym_7620dd u nás ak odmietneš predsedu alebo podpredsedu tak vyhodia z komisie.. nedá sa 2.x žrebovať

anonym_64fef7
•
Dnes o 20:46

a načo si sa tam pchala, keď máš z toho strach?

anonym_7620dd
•
Dnes o 20:50
@anonym_539b67

@anonym_7620dd u nás ak odmietneš predsedu alebo podpredsedu tak vyhodia z komisie.. nedá sa 2.x žrebovať

@anonym_539b67 my sme si pri stole povedali kto chce byt predseda, podpredseda a vybavené
Myslím si, že ak ide niekto 1x do komisie a hneď byt predseda nie je až tak super