icon

Aktuálna politická situácia na Slovensku

11. feb 2026

Spravy za poslednych par hodin a dni:
Rada pre rozpočtovú zodpovednosť zhoršila prognózu rastu HDP. Konsolidačný balíček neozdravil verejné financie, iba zbedačil ľudí. Naša priemyselná produkcia sa prepadla najviac za štyri roky. A Očistec Gašpara a Bodora pôjde pred súd. Nielenže Ústavný súd rozhodol o pozastavení prílepku, ktorým chcela koalícia zachrániť Gašparovi zadok, ale súd zamietol aj účelovú žalobu na čurillovcov.
Co na to hovorite? Nejako im nejde karta?

Strana
z5
anonym_be3589
23. feb 2026
@eva8

@anonym_autor Uhrik (Republika) je v jednej sekcii s AfD, to je hlavne

Videli ste najnovsi prieskum preferencii polit.stran? To snad ani pravda nemoze byt. Ked to takto pojde dalej tak Smer Hlas Republika KDH daju pohodlnu koaliciu.

f333
23. feb 2026
@eva8

@f333 cize bude vladnut samotna protikorupcna pravicova Republika, pretoze bude mat dostatok hlasov. Pretoze ak zacne "obchodovat" so Smerom, uz nebude uplne cista 🙂
My sa nikdy nezhodneme. Pretoze ja nie som za nekompromisne presadzovanie programu jednej strany, ale za spolupracu - vyberanie najvhodnejsieho riesenia pre stat, pre ludi

@eva8 To kde si vycitala,ze som napisla,ze Republika bude vladnut sama? Ano,nezhodneme sa,pretoze mame kazda iny pohlad na svet. Ale to je v poriadku. Sloboda slova a prejavu by mali byt zakaldom kazdej demokratickej sololocnosti.
A este jedna vec. Ziaadna vlada nikdy nepresadi/okrem zriedkaveho pripadu, ked ladne sama / svoj program bezo zvysku. Ale ak nedokaze presadit to,co tvori os je exixtencie ako strany, tak vo vlade zostavat ci ju tvorit s niekym,co jej to neumozni nema zmysel. APS uz nedokaze/nastastie pre dobro ludi na sk/ presadit svozakladny zeleno progrsivny program . Tak ma len jednu moznost, tvarit sa ,zesmeruje od stredu do lava. Nie ako predtym, ze je na krajnici laveho spektra neoliberlizmu.

eva8
23. feb 2026
@f333

@eva8 To kde si vycitala,ze som napisla,ze Republika bude vladnut sama? Ano,nezhodneme sa,pretoze mame kazda iny pohlad na svet. Ale to je v poriadku. Sloboda slova a prejavu by mali byt zakaldom kazdej demokratickej sololocnosti.
A este jedna vec. Ziaadna vlada nikdy nepresadi/okrem zriedkaveho pripadu, ked ladne sama / svoj program bezo zvysku. Ale ak nedokaze presadit to,co tvori os je exixtencie ako strany, tak vo vlade zostavat ci ju tvorit s niekym,co jej to neumozni nema zmysel. APS uz nedokaze/nastastie pre dobro ludi na sk/ presadit svozakladny zeleno progrsivny program . Tak ma len jednu moznost, tvarit sa ,zesmeruje od stredu do lava. Nie ako predtym, ze je na krajnici laveho spektra neoliberlizmu.

@f333 cize sme dosli k mojmu povodnemu konstatovaniu, ze podporou Republiky vlastne podporujes korupcny Smer 👍 Pretoze ocakavas, co ponukne Smer Republike, aby vytvorili koaliciu. Alebo - este tu je Matovicova strana. Co by si ponukli navzajom? 😉

eva8
23. feb 2026
@anonym_be3589

Videli ste najnovsi prieskum preferencii polit.stran? To snad ani pravda nemoze byt. Ked to takto pojde dalej tak Smer Hlas Republika KDH daju pohodlnu koaliciu.

@anonym_be3589 Smeraci sa v kazdej diskusii snazia zlomit Majerskeho

eva8
23. feb 2026
@anonym_be3589

@anonym_be3589 oni zostavia vladu aj bez KDH.
Ked tak citam, niekto zijuci v zahranici vie dost ovplyvnit zmyslanie Slovakov ucastou na roznych diskusiach, nielen MK, ale aj pod roznymi clankami roznych dennikov....

anonym_be3589
23. feb 2026
@eva8

@anonym_be3589 Smeraci sa v kazdej diskusii snazia zlomit Majerskeho

@eva8 aj je nalomeny, kludne by mu poschvalovali tradicne konzervativne hodnoty Tento vikend v nejakej diskusiu na priamu otazku ostro vylucil otvaranie benesovych dekretov, rusenie vatikanskej zmluvy ci manzelstvo pre vsetkych... to s cim chaoticky teraz striela naslepo PSko. Tak som zvedava. Ved za ustavu zahlasoval aj ked potom na Smer 2 tyzdne akoze utocil. Ale 2 pohlavia su 2 pohlavia, to sa mu pacilo.

anonym_83f32a
23. feb 2026
@f333

@anonym_83f32a Mna nezaujimaju pocity ,ale fakty. A faktom je,ze cast clenov sa v minulosti odclenila od Kotlebu a vznikla nova strana.-narodna.a konzervativna.A podla vswtkych znakov doterajsich aj pravicova. Apodla preferencii rastie-Afaktom je, ze Republika nema ziadne kauzy ako PS, ci Smer .Samozrejme,ze che hasy aj od inych stran. To kazda stana che prdsa pre seba. Tomu sa hovori pol.boj. Mozno ty si ani nevies predstavit/tiez sa pousmievam na tovjom zmyslani/ ze nexixtuje niekto ,kto nejde do poliitky ,aby sa obohatil ,/ano,aj clenovia Smeru , ci zili z Eurofondov aj sa znich nepravom obohacovali/ a zakladalaaj preto neziskovky na ten ucel ako PS.
Na tvoje tvrdenie nemas ziadene dokaz. Takze ked ho budes aktualne mat, ,potom o tom mozeme konkretne debatovat.Kot ,kedy ako z Republiky koho korumpoval ,ci rozkradal verejne financie. Ci zil z reuofondov ,ktore si nepravom privastnil.
Takze napis dokazy amozeme debatovat .
A ked Ludom nevyhovovall Smer, preco ho v takom pocte volili ? No preto,ze chceli lavicovu vladu.Tak ako je tomu aj u PS volicov.Oni che lavicovu vladu. len nie narodnu a konzervativnu. Ale stale lavicovu.
A ako tam pozeram,zatial za tie roky nebol lo vela odsudenych poltikov s radov Smeru za korupciu. jedno je predstava /mozno aj indicie, ze niekto nich sa korupcie dopustal ci dopusta, ine je mat na to dokaz a presvedcit zo strany prokuratury o tej korupcii sud
Pravna realita je taka,ze pokial nedojde k pravoplatnemu odsudeniu,na obvineneho trba hladiet ako na nevinneho.
Vel vela naivnych aprvne negrmotnych ludi malo a ma predstavu,ze to ide tak lahko.Ma m podzrenie, a tak je vinny.Mnoho podvodov ci korupcii sa neda odhalit ci odsudit ci zalovat prave pre dokazovu nudzu. A nestaci len to,ze jedne clovek vypovie,ze sa to stalo.
Taka je realita.

@f333 tak si dostuduj fakty, ked ta zaujimaju. Najdi si kludne verejne zmluvy, kde sa davali tlacit mestske tlacoviny firme, ktorej majitel kandidoval za LSNS. Najdi si zmluvy na opravu aut, tiez firme, kde bol majitel z kandidatky LSNS. Najdi si odpredaj techniky, bagrov a pod za 1 euro. Pozri si Kotlebov dom v Jakube ako vyzera a porozmyslaj z akych penazi to je. Ja to hladat nemusim, ja tam zijem a pamat mam dobru.

Pises tu, ze Uhrik a Mazurk sa odlecinili. Jasne, odisli z potapajucej sa lode, ked klesali preferencie a Kotleba bol pred sudom. Netvarme sa vsak, ze oni boli nejaky obycajni clenovia strany. Uhrik bol riaditel uradu BBSK, takze dolezity uradnicky post. Jeho urad mal verejne obstaravanie na starost.

eva8
25. feb 2026

Aktualna situacia na Slovensku sa nezlepsi ani po volbach. Fico si buduje samoďeržavie :( Ten jeho vysmesny pohlad - ste bezmocni, nic nezmozete... ked po 20 rokoch idu zrusit moznost volenia postou zo zahranicia. Predidu tym odhaleniu anonymity a manipulacii s hlasovacimi listkami.
Nevedela som predychat jeho spravanie sa k studentom, dnes som po dlhej dobe ho pozerala a musim skonstatovat, ze je to zly, doslova zly clovek.

Strana
z5