icon

Aktuálna politická situácia na Slovensku

11. feb 2026

Spravy za poslednych par hodin a dni:
Rada pre rozpočtovú zodpovednosť zhoršila prognózu rastu HDP. Konsolidačný balíček neozdravil verejné financie, iba zbedačil ľudí. Naša priemyselná produkcia sa prepadla najviac za štyri roky. A Očistec Gašpara a Bodora pôjde pred súd. Nielenže Ústavný súd rozhodol o pozastavení prílepku, ktorým chcela koalícia zachrániť Gašparovi zadok, ale súd zamietol aj účelovú žalobu na čurillovcov.
Co na to hovorite? Nejako im nejde karta?

Strana
z5
anonym_e16497
11. feb 2026

Ak vladnu a dalej safaria s miliardami, tak im karta ide stale. Len ich volicom je jedno, akych haj.lov a zlodejov tam navolili. A ked nebudu mat za co platit v obchode, budu hromzit, ze Soros s Karlom IV vykradli stat a batka Fico si zasluzi luxusne dovolenky, kastiele,... Hlavne, ze tu nebudu vladnut lgbti, len si nevsimli, ze prezident z Hlasu sam je lgbti a par poslancov a asistentov za Smer tiez. Chybicka se vloudila.

aalt
11. feb 2026

Tak ale mame dve pohlavia v ustave, maximalnu rychlost chodze 6 km/h, bez viz mozes ist do Vietnamu, fujaru v hymne a konecne zakaz triciek v parlamente. Fakt neviem co furt mate nevdacnici ...

tundra
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
11. feb 2026

Ja osobne optimisticka nie som ani nahodou. Bohuzial ludia nevidia, nepocuju. Snazim sa byt nad vecou a udrzat si pohodu, lenze ak chce byt clovek informovany a nie totalny ignorant, dolieha to vsetko na psychiku ☹

anonym_3876c7
11. feb 2026

@anonym_autor Super sa mame. Ja som musela ist do prace od malých deti, lebo financie. Každej vyúčtovacej faktúry sa až priam bojím, čo tam bude. Na potraviny dávame take peniaze ako nikdy doteraz, lenze skúste maličkým deťom povedať na čerstvé ovocie a zeleninu, nie. Každý mesiac sledujem čo ma prísť, vyúčtovanie, poplatky za odpady, dane, poistka a bojím sa aby neprišiel nejaky veľký neočakávaný náklad, keďže som 3roky na MD/RD, moje financne rezervy uz nie sú. Keďže všetko za posledné tri roky zdraželo rýchlejšie a horšie, ako sa predpokladalo.

tundra
Autor odpoveď zmazal
anonym_3b10af
11. feb 2026

Rozmyslam kam odísť..
Lenže sama s dvoma detmi bez pomoci sa bojím začať niekde od nuly

anonym_34b54e
11. feb 2026

Čaká nás veľká hospodárska kríza, možno budú aj prídelové potravinové lístky ako boli po vojne.

anonym_1a07b6
11. feb 2026
@anonym_34b54e

Čaká nás veľká hospodárska kríza, možno budú aj prídelové potravinové lístky ako boli po vojne.

@anonym_34b54e a co bude s ludmi,co maju domy,byty na hypo.Dlh sa musi platit stale,alebo to preberie stat,vsetko bude statne a my budeme ako podnajomnici.

anonym_1a07b6
11. feb 2026
@anonym_34b54e

@anonym_34b54e a to som sa minule smiala,ze keby bola vojna,tak poistku,co si clovek plati ta uz pocas vojny neplati,ale hypo musis platit aj keby ti dom,byt zrovnala bomba zo zemou.Taka logika,ze az.

sara07
11. feb 2026
@anonym_1a07b6

@anonym_34b54e a co bude s ludmi,co maju domy,byty na hypo.Dlh sa musi platit stale,alebo to preberie stat,vsetko bude statne a my budeme ako podnajomnici.

@anonym_1a07b6 blbost
jedine prachy čo máš štat je z dani a dph ludi, však si požičiavaju vo velkom aby mohli vyplacat dôchodky
čo on bude ešte byty kupovat za čo ? ked vyber dani dph aj všetko prudko klesol
proste dopadneme ako v grecku
a ak myslíš že budu ako dakedy štátne byty, komančom tie prachy nespadli z neba znarodnili podniky, menova reforma kde ožobračili komplet všetkých , potom sa šafarilo a stavalo
lenže teraz ked je tu kapital zo zahrančia v podnikoch nemôže znarodnovat ako komanči
vtedy to bolo iné
nespoliehala by som sa na to
a stále je predsa možnost zniženia vyšky splatky , štát nebude za vas tahat hypoteky nemá z čoho

anonym_3021e1
12. feb 2026

Thatcherova mala pravdu, problem u socialnych demokratov je, ze im raz dojdu cudzie peniaze 🤷🏻.

Co sa tyka vysetrovania korupcie tak v EU uz zacinaju padat navrhy na pozastavenie eurofondov. Osobne cakam kedy financovanie naozaj stopnu aby ludia konecne vytriezveli.

Volicov vladnej koalicie mi vobec nie je luto, ti si to ocividne uzivaju. Tych to udrie tak tvrdo, ze si budu mysliet, ze do nich prave narazil vlak.

Ak vezmem uroven financnej gramotnosti a nakladanie s peniazmi tak ma vobec neprekvapuje, ze uplne bezne tretina populacie pocituje stres z platenia uctov ci straty prace.

Dokonca aj ti s vyssimi prijmami maju rozpocty tak nasponovane, ze aj najmensie vybocenie z kolaji moze mat neziaduce nasledky.

Situacia je naozaj vazna a donio.sk veru nezachrani vsetkych. Co chvila bude lgbti, vysetrovanie pandemie, plocha zem ci octovanie na balkonoch proti chemtrails ten najmensi problem ked nastupia existencne problemy.

Volicom vladnej koalicie prajem prijemnu zabavu 🤷🏻.

anonym_be3589
12. feb 2026

A viete co je na tom najhorsie? Ze aj keby sa vlada zmenila tak sa to nezlepsi. Akurat budeme x rokov pocuvat "lebofico" a padat dalej na hubu.

anonym_0c20a5
12. feb 2026
@anonym_be3589

A viete co je na tom najhorsie? Ze aj keby sa vlada zmenila tak sa to nezlepsi. Akurat budeme x rokov pocuvat "lebofico" a padat dalej na hubu.

@anonym_be3589 Aj keby prišiel niekto charakternejší a s úprimnou snahou nás z tých sračiek dostať. -Bolo by to možné za mesiac, či za dva? Či príde kúzelník? Nečakám zázraky, ale čakám, že snáď po nich príde niekto, kto nebude hrať okato iba pre seba a svojich ľudí a nebudú vytvárať podvody ako mafiáni . Politikov treba kontrolovať, nie obdivovať a slepo dôverovať. Nečakám pri absolútne nikom, že sa to zmení za rok, či dva. Ale ak sa nič nezmení , dokedy ešte ľudia toto vydržia ? Bude len zle a ešte horšie.

anonym_be3589
12. feb 2026
@anonym_0c20a5

@anonym_be3589 Aj keby prišiel niekto charakternejší a s úprimnou snahou nás z tých sračiek dostať. -Bolo by to možné za mesiac, či za dva? Či príde kúzelník? Nečakám zázraky, ale čakám, že snáď po nich príde niekto, kto nebude hrať okato iba pre seba a svojich ľudí a nebudú vytvárať podvody ako mafiáni . Politikov treba kontrolovať, nie obdivovať a slepo dôverovať. Nečakám pri absolútne nikom, že sa to zmení za rok, či dva. Ale ak sa nič nezmení , dokedy ešte ľudia toto vydržia ? Bude len zle a ešte horšie.

@anonym_0c20a5 taka vlada ktora nekradne a neprihrava svojim tu este nebola. Po kazdej jednej tu ostali bohati nasi ludia. A vyssie ceny a nizsia zivotna uroven, a horsie zdravotnictvo, skolstvo, policia. Stracam nadej ze raz tento chliev niekto vycisti.

zeldia
12. feb 2026
@anonym_3b10af

Rozmyslam kam odísť..
Lenže sama s dvoma detmi bez pomoci sa bojím začať niekde od nuly

@anonym_3b10af možno na Mars? 🙂
Bud tu upraceme alebo necháme senilnych dementných starcov celosvetovo riadiť a zabíjať mladých ľudí …

zeldia
12. feb 2026
@anonym_0c20a5

@anonym_0c20a5 nepotrebujeme kúzelníkov, ale inteligenciu vo vedení, ktorá nastavi pravidla, aby sa plebs mal dobre a ten to potom potiahne. Ale keď hajzli robia zákony aby okradli iných hajzlov nikdy sa plebs nebude mať dobre.

anonym_6d0aaa
12. feb 2026
@anonym_3876c7

@anonym_autor Super sa mame. Ja som musela ist do prace od malých deti, lebo financie. Každej vyúčtovacej faktúry sa až priam bojím, čo tam bude. Na potraviny dávame take peniaze ako nikdy doteraz, lenze skúste maličkým deťom povedať na čerstvé ovocie a zeleninu, nie. Každý mesiac sledujem čo ma prísť, vyúčtovanie, poplatky za odpady, dane, poistka a bojím sa aby neprišiel nejaky veľký neočakávaný náklad, keďže som 3roky na MD/RD, moje financne rezervy uz nie sú. Keďže všetko za posledné tri roky zdraželo rýchlejšie a horšie, ako sa predpokladalo.

@anonym_3876c7 ty máš aspoň deti..kopec mladých sú ani tie nevie dovoliť v dnešnej dobe .

lizatko1009
12. feb 2026

uz sme pomaličky na greckej ceste, len smutne, ze my sme king na fb namiesto toho, aby sme realne aj nieco urobili. Každý deň tolko dna, ze ja si uz ani neviem vsetky kauzy a hluposti zapamatat. Mame prezamestnanosť v štátnej sprave, tí si drzia svoje teple miestecka, pdr robia a este cakaju odmeny. tí ho budu tiez volit nadalej. Žiaľ, podnikatelia to nedokážu uz tahat, prestala fungovat symbioza. Ja som malý podnikateľ a zvýšili sa mi mesačne vydavky len tak o 270e este netuším aka pride elektrika v priestoroch kde mozem pracovat. Ked stretnem ficovolica, tak oni to nechapu, stale povedia :to ta EU a Zeleny! ked im poviem, ze nadavate na EU, ale peniaze z EU neamrdia ani takej drblej Benovej, ci Blahovi. Vdaka EU mas aj to ihrisko na ktore chodis s detmi. Zapnem FB a vyskakuju na mna nejake primitivne bytosti od mladeho az po stareho a vypisuju same hluposti a este maju na profiloch nazbieranu kvantitu ludi, ktorí im davaju amen. Nepochopiteľné, zvlastne... mam pocit, ze sme pomaličky ako v Rusku a nasi vrchní? pedofil, uchylak, blazon...

lizatko1009
12. feb 2026

a dalsi velky problem, ako je ten strasiak lgbt su kradeze, nenormalne sa zacalo kradnut a xy ludi plus k tomu ešte aj na drogach. Uz aj po malych dedinach, kde poulicne osvetlenie svieti do 22:00 chodia vykradat potraviny a viete coho sa bojim? az to vypukbe do stavu, kedy sa clovek bude bat ist po tme z prace!

anonym_6d0aaa
12. feb 2026

Úplne by stačilo keby peniaze išli kde majú a nie kktom do vačku, máme dane ako Dánsko a prd z toho pre nás nás občanov ...mala by našim politikom eu napariť pokuty a prikázať aby peniaze išli kde majú aj to prísne kontrolovať

anonym_3b10af
12. feb 2026
@zeldia

@anonym_3b10af možno na Mars? 🙂
Bud tu upraceme alebo necháme senilnych dementných starcov celosvetovo riadiť a zabíjať mladých ľudí …

@zeldia nádych výdych.. Kto koho zabíja? Či myslíš ešte dôsledky covidu? Koľko zomrelo neockovanych a koľko očkovaných ešte len zomrie lebo ma celoživotné problémy nikdy nepotvrdené ze z očkovania ale čo si budeme záhada koľko diagnoz sa spustilo práve po vakcinácii. Som toho žiaľ veľmi dobrým príkladom, ľutujem ale čas už nevrátim

anonym_6d0aaa
12. feb 2026
@anonym_3b10af

@zeldia nádych výdych.. Kto koho zabíja? Či myslíš ešte dôsledky covidu? Koľko zomrelo neockovanych a koľko očkovaných ešte len zomrie lebo ma celoživotné problémy nikdy nepotvrdené ze z očkovania ale čo si budeme záhada koľko diagnoz sa spustilo práve po vakcinácii. Som toho žiaľ veľmi dobrým príkladom, ľutujem ale čas už nevrátim

@anonym_3b10af celá pandemia bola vytvorená umelo..

anonym_3b10af
12. feb 2026
@lizatko1009

a dalsi velky problem, ako je ten strasiak lgbt su kradeze, nenormalne sa zacalo kradnut a xy ludi plus k tomu ešte aj na drogach. Uz aj po malych dedinach, kde poulicne osvetlenie svieti do 22:00 chodia vykradat potraviny a viete coho sa bojim? az to vypukbe do stavu, kedy sa clovek bude bat ist po tme z prace!

@lizatko1009 on ten strach je už teraz ci. 😅 Minimálne deti púšťať po tme rozhodne nie je dobrý nápad. Už ani len pod blok

anonym_3b10af
12. feb 2026
@anonym_6d0aaa

@anonym_3b10af celá pandemia bola vytvorená umelo..

@anonym_6d0aaa kdesi v kútiku duše to viem. Mala som 2x covid a teda je to hnusne ochorenie ale dôsledky po vakcíne sú ďaleko horšie a neliečitelne často

anonym_6d0aaa
12. feb 2026
@anonym_3b10af

@anonym_6d0aaa kdesi v kútiku duše to viem. Mala som 2x covid a teda je to hnusne ochorenie ale dôsledky po vakcíne sú ďaleko horšie a neliečitelne často

@anonym_3b10af hovorí o tom aj čínsky lekár...aj v epstein spisoch sa to spomína .....

jednoduchomaria89
12. feb 2026

Ich voličom to je jedno ..... Dôchodcovia dostali 13.dochodok , áno aj bohatí s vysokými dôchodkami (nezávidím , ale je to na hlavu .., pomáhať sa má snáď ľuďom s vážnymi problémami zdravotnými alebo existenčnými ) ,ti sú spokojní , ďalšia skupina naši ľudia , kadejaké úradníci ,starostovia, ti si žijú , pridávajú si odmeny v desaťtisícoch ,výsledky žiadne , tiež vymyslené ministerstva ,kde zamestnali sesternice a ujov , platy nadštandardné a kadejaki podnikatelia , majitelia fafokanov nacucani na stat, namiesto prístrojov do nemocníc alebo toaletaku sme sa poskladali na ich vily , ale tak soros a simecka to majú na rováši

tykat
12. feb 2026
@zeldia

@anonym_0c20a5 nepotrebujeme kúzelníkov, ale inteligenciu vo vedení, ktorá nastavi pravidla, aby sa plebs mal dobre a ten to potom potiahne. Ale keď hajzli robia zákony aby okradli iných hajzlov nikdy sa plebs nebude mať dobre.

@zeldia tu nic nenastavis kym neodstrihnes nacucnutych oligarchov, a ti su nacucnuti tak na koalicii ako opozicii. A oligarchov neodstrihnes lebo peniaze hybu svetom. Dnes viac a viac a ani sa to nesnazia zakryt. Ked maju nieco dodat statu tak za astronomicke peniaze a ak sa nieco dostane do sukromnych ruk (napr. poistovne) tak zo statu cucaju miliony a k ludom sa dostanu omrvinky. A preco? No preto ze im to vladni predstavitelia dovolia. A preco im to dovolia? No lebo za to dostanu svoju odmenu. Preto som uz aktualne skepticka voci akejkolvek vlade.
Ja ked som vcera pocuvala vychvalovanie ako sme vycerpali eurofondy na polnohospodarstvo tak ma az mrazi kto vsetko si z toho ukrojil za projekty na papieri, "garazove" firmy, ktore sa tvaria ako makaju v polnohospodarstve. A o 10 rokov budu zistovat na ake fejkove farmy sa tie miliony pouzili a este nam niekto bude ukazovat prezky ze vsetko bolo v sulade s vypisanymi podmienkami. A nie ze nejaky Fafokan za par 100 tisic. Miliony sa rozkradli, miliony.

pako24
12. feb 2026

neboli sme spokojní za socíku, nie sme ani za demokracie, čo tak kráľovstvo? 🙂 Koho by ste chceli za kráľa?

anonym_ae88d4
12. feb 2026
@aalt

Tak ale mame dve pohlavia v ustave, maximalnu rychlost chodze 6 km/h, bez viz mozes ist do Vietnamu, fujaru v hymne a konecne zakaz triciek v parlamente. Fakt neviem co furt mate nevdacnici ...

@aalt bože už je to trápne s tou chôdzou 🤦‍♀️ každý normálne zmýšľajúci človek to pochopil.

Strana
z5