Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?
Aký máte na neho názor? Za mňa strašne neprofesionálny a nevie byť nestranný a hlavne nenávisť na dôchodcov z neho srší nie je pomaly relácia kedy by sám od seba nespomenul 13te dôchodky že koľko berú peňazí, pričom tých sociálnych opatrení ktoré zbytočne stoja štátnu kasu peniaze je oveľa viac. Ale na tie 13te dôchodky-dôchodcov je doslova vysadený. Ja už prelaďujem rádio ak ho počujem.
@gribka1 a riešiť to začne kto? Kamenický? Tomáš? Alebo kto?
@mizoko Od týchto zázrak nečakám a bohužiaľ ani od tých v opozícii, no a potom snáď príde konečne nová generácia, ktorá to možno rozlúskne. A možno raz budú pracovať roboty, AI a my budeme mať základný príjem. Kto vie, len tvrdím, že tak ako doteraz to už nebude. Už to nefunguje.
@mizoko Od týchto zázrak nečakám a bohužiaľ ani od tých v opozícii, no a potom snáď príde konečne nová generácia, ktorá to možno rozlúskne. A možno raz budú pracovať roboty, AI a my budeme mať základný príjem. Kto vie, len tvrdím, že tak ako doteraz to už nebude. Už to nefunguje.
@gribka1 Prepáč, ale ty veríš , resp. sa spoliehaš nato, že "niekto to rozlúskne" ?
A pobavila si ma, že možno"budeme mať základný príjem" bez práce, lebo budú pracovať roboty a AI.
Také jednoduché to určite nebude a pre v súčasnú generáciu určite nie.
To ani Marx a Engels nepredpokladal a tí teda boli extrém.
@gribka1 Prepáč, ale ty veríš , resp. sa spoliehaš nato, že "niekto to rozlúskne" ?
A pobavila si ma, že možno"budeme mať základný príjem" bez práce, lebo budú pracovať roboty a AI.
Také jednoduché to určite nebude a pre v súčasnú generáciu určite nie.
To ani Marx a Engels nepredpokladal a tí teda boli extrém.
@anonym_974fe9 Keď mám pravdu povedať, už má prešlo sa strachovať, čo bude. Tento národ si zvolil to, čo má, a samozrejme sa to odzrkadlí aj na budúcnosti. Ale kto chce kam ... Ako to nakoniec bude, to ja fakt neviem, no o základnom príjme už bola reč.
@anonym_974fe9 Keď mám pravdu povedať, už má prešlo sa strachovať, čo bude. Tento národ si zvolil to, čo má, a samozrejme sa to odzrkadlí aj na budúcnosti. Ale kto chce kam ... Ako to nakoniec bude, to ja fakt neviem, no o základnom príjme už bola reč.
@gribka1 Bola by bola paráda, že každý človek by mal základný príjem. A to každý by mal rovnaký príjem?
Kto o tom a kedy hovoril?
To je nejaká idea komunistickej spoločnosti, že všetci budeme šťastní a budeme mať všetko čo potrebujeme ?
Lebo ja si nič také neviem predstaviť a ani som nič také nikdy nepočula.
@gribka1 Bola by bola paráda, že každý človek by mal základný príjem. A to každý by mal rovnaký príjem?
To je nejaká idea komunistickej spoločnosti, že všetci budeme šťastní a budeme mať všetko čo potrebujeme ?
@anonym_974fe9 Vážne, takéto nápady vo svete už sú, u nás to spomínal Sulík.
@anonym_974fe9 Pokiaľ mám vedomosti tak základný príjem je niečo ako teraz dôchodok v cca jeho výške. Teda nemusíš nič robiť a prežiješ. Ak chceš viac ako len prežiť tak si nájdeš niečo čo ťa bude baviť robiť a budeš si môcť dovoliť viac.
@anonym_974fe9 Pokiaľ mám vedomosti tak základný príjem je niečo ako teraz dôchodok v cca jeho výške. Teda nemusíš nič robiť a prežiješ. Ak chceš viac ako len prežiť tak si nájdeš niečo čo ťa bude baviť robiť a budeš si môcť dovoliť viac.
@hiro A kto bude zarábať peniaze na ten základný príjem pre každého ?
@hiro A kto bude zarábať peniaze na ten základný príjem pre každého ?
@anonym_974fe9 No ten základný príjem Sulík myslel tak, že každý dostane dávku, a nebude existovať dôchodok, PN, sociálne dávky, rodinné prídavky atď. A tak ako teraz, od tých pracujúcich, firiem, daní, bohatých atď. Ešte je iný model, ľavicovejší.
@anonym_974fe9 Kto? Už teraz je viac ako polovica občanov čo žije na Slovensku platených/financovaných štátom. Niektorí viac, iní ako deti menej.
@hiro No však sám to píšeš, že už teraz je polovica občanov Slovenska financovaná štátom.
Štát sa stále viac zadlžuje a smerujeme cestou, keď nám už nikto nebude chcieť požičať podobne ako to bolo v prípade Grécka.
Keď to teraz nezvládame financovať ekonomickým rastom, ale iba stále väčším zadlžovaním, tak potom budeme môcť financovať každého občana Slovenska ?
Celé to nejako nesedí.
@gribka1 to nie je pesimizmus ale realita 🙂 a hlavne ja už na SK nežijem takže je mi popravde už jedno ako si to tam zariadite. Ale ešte keď som tam žila bolo mi jasné,že na dôchodky ďalšej generácie jednoducho nebude. Pozri,ak ty sa cítiš lepšie keď si nahováras,že nejako predsa bude je to ok. Ja ti to prajem 🙂 a my ostatní sa zariadime podľa toho,ako to vidíme my 😁 to je celé. Posielam srdiečko ❤️
@mizoko tak dúfam ,do volieb sa miešať nebudeš🙂
@anonym_333dc9 čo teba netrápi 😂😂😂 pokiaľ viem občianske práva mi zatiaľ nikto nevzal 😏🫶😌 chápem že ty by si rad/a ale zatiaľ to tak nie je
@mizoko Presne tak. Ja žasnem nad takýmito ľuďmi.
@anonym_333dc9 "Socky ,ktoré celý život nepracovali nieže 13 dôchodok ,ale žiadny." ten kto nepracoval nemá nárok na dôchodok. Áno je možné že žena desiatky rokov rodí deti a dostane - ale za málo zarátaných rokov a za dôchodkový bod na úrovni 0,5 dostanú tak 240€
@hiro ale dostane,prečo by mala,keď nikdy nepracovala,a myslíš si ,že osadníci nedostávajú dôchodok?ja aj moje deti majú pracovať na túto zberbu?
@hiro ale dostane,prečo by mala,keď nikdy nepracovala,a myslíš si ,že osadníci nedostávajú dôchodok?ja aj moje deti majú pracovať na túto zberbu?
@anonym_333dc9 "Myslíte si, že nárok na dôchodok majú aj tí, čo nepracovali? Alebo že Vám stačí odpracovať 15 rokov a získate aspoň minimálny dôchodok? Mýlite sa."
https://www.socpoist.sk/news/jedenast-najcastej...

@gribka1 to nie je pesimizmus ale realita 🙂 a hlavne ja už na SK nežijem takže je mi popravde už jedno ako si to tam zariadite. Ale ešte keď som tam žila bolo mi jasné,že na dôchodky ďalšej generácie jednoducho nebude. Pozri,ak ty sa cítiš lepšie keď si nahováras,že nejako predsa bude je to ok. Ja ti to prajem 🙂 a my ostatní sa zariadime podľa toho,ako to vidíme my 😁 to je celé. Posielam srdiečko ❤️
@mizoko No veď ja sa zariadim, nechcem čakať s natiahnutou rukou a žobrať. Ale predpokladám, že nejako sa to vyrieši, hladom snáď ľudia nepomrú. Na Slovensku žijú výrobcovia detí, už ich len naučiť pracovať.😂