Bude 17. november mať ešte vplyv na spoločnosť?
Máme takmer týždeň po "kriedovej", veríte tomu, že preplnené ulice prinesú ešte efekt? Mám pocit, že sa na všetko zabudlo.
@unbeholfen Ale no , môj 70 + rodič cestuje cez 200 km vlakom do Bratislavy na každý jeden protest, lebo je totálne frustrovaný z tejto vlády a kam táto krajina smeruje.
@anonym_a521c7 len protest nič nevyrieši, to sa treba činiť pri urnách. 😉
Robím v Bratislave, tak som po šichte mohol ísť pozrieť tú akciu, ale ja som sa radšej šiel nažrať do nákupného centra do bufetu pekne v teplučku. Doma som si pozrel v televízii aj tie protesty na námestiach aj Smerácky program v Agrokomplexe.
Robím v Bratislave, tak som po šichte mohol ísť pozrieť tú akciu, ale ja som sa radšej šiel nažrať do nákupného centra do bufetu pekne v teplučku. Doma som si pozrel v televízii aj tie protesty na námestiach aj Smerácky program v Agrokomplexe.
@unbeholfen jáj, už mi doplo že ty si kovošrot.
Tak sa zas nabudúce " nažer" v teplúčku. A nerob nič. Veď na čo, nemá to význam, že ?
@unbeholfen jáj, už mi doplo že ty si kovošrot.
Tak sa zas nabudúce " nažer" v teplúčku. A nerob nič. Veď na čo, nemá to význam, že ?
@maca1984 jak nič? Však robím. Ja nebývam v Bratislave ale tam brigádujem a práve keď bola táto akcia tak som tam práve vtedy bol. Pre túto vec robím tolko že nevolím žiadnu zo strán ktoré sú aktuálne pri moci v koalícii. Niekto mokne na námestí a protestuje, niekto sedí v krčme a čaká že to druhí vyriešia, a niekto sa prechádza v nákupnom centre akoby sa nič nestalo…
Keď už ten 17.11. nieje štátny sviatok, a tak aj nákupné centrum bolo otvorené, inák by som musel žrať na pumpe… A ešte bohvie ako by mi šli vlaky, lebo cez štátny sviatok aj spoje chodia horšie. Ja som rád že tie sviatky rušia.
@maca1984 jak nič? Však robím. Ja nebývam v Bratislave ale tam brigádujem a práve keď bola táto akcia tak som tam práve vtedy bol. Pre túto vec robím tolko že nevolím žiadnu zo strán ktoré sú aktuálne pri moci v koalícii. Niekto mokne na námestí a protestuje, niekto sedí v krčme a čaká že to druhí vyriešia, a niekto sa prechádza v nákupnom centre akoby sa nič nestalo…
@unbeholfen aj čítaš čo píšeš , alebo to len náhodne generuješ ? Bol si v Ba, ako píšeš- radšej si sa šiel nažrať .
Ok, nikto ťa nenúti ísť na protesty.
Ale aspoň nezhadzuj ľudí čo tam boli.
Tí tam aspoň boli a dali najavo , že sa im nepáči to, čo žijeme.
Dobrú noc
Keď už ten 17.11. nieje štátny sviatok, a tak aj nákupné centrum bolo otvorené, inák by som musel žrať na pumpe… A ešte bohvie ako by mi šli vlaky, lebo cez štátny sviatok aj spoje chodia horšie. Ja som rád že tie sviatky rušia.
@unbeholfen prepáč, ale totálna sedlač toto.
A to som si ťa naposledy zastala že mi nevadia tvoje príspevky.
Asi sa už nečudujem že ťa zmazali.
@unbeholfen aj čítaš čo píšeš , alebo to len náhodne generuješ ? Bol si v Ba, ako píšeš- radšej si sa šiel nažrať .
Ok, nikto ťa nenúti ísť na protesty.
Ale aspoň nezhadzuj ľudí čo tam boli.
Tí tam aspoň boli a dali najavo , že sa im nepáči to, čo žijeme.
Dobrú noc
@maca1984 však vravím že ja bojujem pri urne. Tam má zmysel dať najavo čo si myslíme o vláde. Kričaním a písaním po chodníkoch sa nič nevyrieši.
@unbeholfen prepáč, ale totálna sedlač toto.
A to som si ťa naposledy zastala že mi nevadia tvoje príspevky.
Asi sa už nečudujem že ťa zmazali.
@maca1984 čo sa stalo? Za to že niekto považuje za nekomfortné že mu idú zle spoje do práce, a obchody sú zatvorené už musí byť sedlač? Nie každému vyhovuje taký deň.
@unbeholfen my co pracujeme cely rok a cele roky sme za tie statne sviatky a dni volna vdacni. Ty mas volno kedy chces. Dokonca aj vtedy ked nechces. No co uz, aj takych autobus odvezie (teda v tvojom pripade vlak)
@maca1984 čo sa stalo? Za to že niekto považuje za nekomfortné že mu idú zle spoje do práce, a obchody sú zatvorené už musí byť sedlač? Nie každému vyhovuje taký deň.
@unbeholfen prepáč, ale ďalej s tebou debatu viesť nemienim .
Už by som asi nedokázala byť slušná, a to by bolo mimo mňa.
Pekný zvyšok večera, dobrú noc.
A veľa kovošrotu. Budeš ho potrebovať.
Ja som smer, hlas, sns, nikdy nevolil… Len aby ste vedeli.
Len mi je lúto že skončil režim kde neboli bezdomovci. Aj o chudobu bolo ako tak postarané. Bola menšia kriminalita. Ludia si viac pomáhali. Držali spolu.
Zlatí komunisti, tí po nás nic nechtěli… 😌
@unbeholfen ano, za komunistov by ti bolo dobre. Zamestnali by ta nejakou uplne zbytocnou robotou lebo zamestnany musel byt kazdy, aj ID by ti vyplacali, o vsetko by sa ti postarali a tebe by ani nevadilo, ze by ti povedali co si mas mysliet, co mas hovorit a ze za DNV su dvojite ploty z ostnatych drotov... (alebo by ta zavreli do ustavu uz ako dieta, aby tvoja mama mohla robit a budovat socializmus a tam by si prezival az kym by si neskoncil v drevenom spacaku)
@unbeholfen ano, za komunistov by ti bolo dobre. Zamestnali by ta nejakou uplne zbytocnou robotou lebo zamestnany musel byt kazdy, aj ID by ti vyplacali, o vsetko by sa ti postarali a tebe by ani nevadilo, ze by ti povedali co si mas mysliet, co mas hovorit a ze za DNV su dvojite ploty z ostnatych drotov... (alebo by ta zavreli do ustavu uz ako dieta, aby tvoja mama mohla robit a budovat socializmus a tam by si prezival az kym by si neskoncil v drevenom spacaku)
@viestta ano ako psychiatrický pacient by som skončil v ústave najpravdepodobnejšie ale čo je lepšie ústav alebo ulica? Ale zoberme že ak bol človek zdravý, len trochu pomalší, neobratný mamľas tak mal robotu lebo niečo by mu našli, bývanie aj keď sa na byty čakalo ale bola slobodáreň a pod.
@anonym_a521c7 len protest nič nevyrieši, to sa treba činiť pri urnách. 😉
@unbeholfen tak keď 72 ročný človek meria 200 km cestu do hlavného mesta, aby aj napriek zlému počasiu protestoval proti súčasnej vláde , tak hodený lístok vo svojej obci je snad samozrejmosť- to ani nemusím písať. To je snáď logické, nie ?
Tak tak presne. Sú to frajeri. Len čo už keď ten smer vždy vyhrá. A aj keby skončil na druhom mieste. Tak ten prvý nemá s kým zostaviť vládu. Neexistuje žiadna alternatíva voči aktuálnej koalícii.
Ja som celoživotný volic pravice, ale ked som videla zabery z tohto protestu, bolo mi trapne za vsetkych vystupujúcich čítajúcich z papiera a aj za tých zmagorenych ludi lacným marketingom, ktori práve majú byt ti slusni, mierumilovní…. Podľa najnovších prieskumov bez Matovica koalíciu pravica nespravi a aj ked je Matovic fantasticky opozičný politik, bohuzial, nie je stabilným koaličným partnerom. Po skusenosti s PS a Vallom v Bratislave som došla k záveru, že ak nepride nejaký nový leader pravice, tak nech tam Fico rovno zostane, lebo Slovensko na celé s PS caka skaza. Keď bude vládnuť PS, KDH a Matovic, tak toto zoskupenie fungovat nebude a skôr či neskôr padne vlada. Je možné, že ani volit vôbec nepojdem, nakoľko nie je koho…
Ja som celoživotný volic pravice, ale ked som videla zabery z tohto protestu, bolo mi trapne za vsetkych vystupujúcich čítajúcich z papiera a aj za tých zmagorenych ludi lacným marketingom, ktori práve majú byt ti slusni, mierumilovní…. Podľa najnovších prieskumov bez Matovica koalíciu pravica nespravi a aj ked je Matovic fantasticky opozičný politik, bohuzial, nie je stabilným koaličným partnerom. Po skusenosti s PS a Vallom v Bratislave som došla k záveru, že ak nepride nejaký nový leader pravice, tak nech tam Fico rovno zostane, lebo Slovensko na celé s PS caka skaza. Keď bude vládnuť PS, KDH a Matovic, tak toto zoskupenie fungovat nebude a skôr či neskôr padne vlada. Je možné, že ani volit vôbec nepojdem, nakoľko nie je koho…
@anonym_e01769 ja s tebou súhlasím. Som pravicová volička, ale pánboh nás ochraňuj od tej verbeži čo stála na pódiu aj s tým Murom sfetovaným čo tam bliakal , falošne spieval . Ak toto sa má dostať k moci spolu s psychicky narušeným Matovičom , tak radšej naozaj Fico .
@anonym_4022c1 som matka a moj 3rocny sa naucil svoju prvu nadavku od premiera tejto krajiny, lebo som mala pri vareni pustenu nejaku tlacovku. Tak sa ma 3rocne decko pytalo ci nam drbe v tejto krajine. A to som uz prezieravo dalsie tlacovky tejto vlady pocuvala uz na sluchatkach aby to nahodou nezapocul tie dalsie podobne vyroky.
To mame ako rodicia podporovat?
Proti tomu je hocijaka forma nenasilneho protestu v poriadku, ano podporujem ako matka studentov ktori vynadruju svoj nazor.
@anonym_f0df0f možno by bolo lepšie trojročnému pustiť nejakú rozprávku. Lebo vyjadrovanie politikov v dnešnej dobe naozaj nie je príkladom pre nikoho. Toto sa presne pretavilo do našej spoločnosti a my ich kopírujene.. bohužiaľ.
@viestta Neber to tak, ze utocim cielene na teba, reagujem nezavisle od vsetkych predoslych nasich konfrontacii...
Najprv pises: "..my co pracujeme cely rok a cele roky sme za tie statne sviatky a dni volna vdacni..."
Ved ty nepracujes, ty si kazdy den pocas pracovnej doby tu a v case volna tiez. Keby si mala 17.11.volno, bola by si tiez cely den tu.
Ty, ked chces volny den, ty sa hlavne musis oslobodit od mk, nepotrebujes od statu darovany volny den.
A sokoval ma aj tento tvoj prispevok, ze: "..za komunistov by ti bolo dobre. Zamestnali by ta nejakou uplne zbytocnou robotou lebo zamestnany musel byt kazdy..". Ved kto uz ma zbytocnejsiu pracu ako ty? Ved teba 8 hodin denne nikto nepotrebuje v praci, preto mozrs pisat tu.
Neber to ako hejt, ja som proste sokovana z toho, ako vnimas realitu. Si predavacka, ktora sa tak velmi v praci nudi, ze celu pracovnu dobu pise na mk. Zrejme budes aj nahradena samoobsluznou pokladnou.
Prave teba by som tipovala, ze byvala doba, kedy islo o vedomosti, by sa ti mala pacit viac ako doba, kedy ide o peniaze.
Jedine... stale mi to vychadza, ze predavacka nie si a zarabas propagandou na mk. Vtedy by som porozumela reciam o zbytocnej praci. Lebo teba v praci nieco naplna. Mas pocit, ze praca, ktoru vykonavas, je pre spolocnost dolezita... cize urcite nehovorime o praci predavacky, ktora cely den presedi s mobilom v ruke.
Spoločnosť je názorovo rozdelená a nie je to len na Slovensku, ukázalo sa to aj vo voľbách v Česku a okolitých krajinách.
A obyčajne to býva tak, že pravda je niekde uprostred a také extrémne vyhraňovanie, že jedna strana robí iba zle a jedna iba dobre - sa neukáže správna.
Niektoré veci ako zdražovanie energii, potravín, zvyšovanie cien nehnuteľnosti je celoeuropské a aj na našu ekonomiku má vplyv, ako sa vyvíja ekonomika v Europe,
hlavne v Nemecku, čo v súčasnosti ide skôr do mínusu, na všetko má vplyv aj vojna na UA, tam idú nepredstaviteľné peniaze, s tým by mala každá vláda rovnaké problémy.
Slovensko je krajina skôr konzervatívna, z väčšej časti kresťanská a tiež mala už pri vstupe do EU dosť nízku štartovaciu pozíciu, preto tu nemôže byť taká životná úroveň, ako v už dávno vyspelých demokratických krajinách , nie je to len vec korupcie korupcia je v každom štáte. Preto tu aj víťazila socialno-demokratická strana, lebo určité skupiny ľudí potrebujú sociálnu podporu, pri krajnej pravici neviem ako by prežili.
Ja si myslím, že ako do strán budú pribúdať noví mladí členovia, tak sa budú tie strany aj meniť, je celkom možné, že do budúcna bude najlepšie pre Slovensko omladená sociálna demokracia, progresívna strana ťažko bude mať podporu väčšiny (okrem BA), hlavne keď okrem kritiky neprináša žiadne konkrétne riešenia.
Sviatok 17.11. zostal a tento rok sa iba ukázalo, že takto ho oslavovať, každá strana po svojom, je síce demokratické, ale nič neprinesie. Aj účasť to potvrdila, väčšina ľudí sa toho nezúčastnila.

@viestta Presne tak. Kolega okolo 20r volil Fica. Môj otec (dôchodca) síce volieva stranu maďarskej menšiny ale je velkým fanúšikom SaS-ky. Ešte tej starej Sulíkovej SaS-ky. Dzurinda sa pokúšal o Comeback ale nejako mu to nevyšlo. On je dobrý človek, jemu som fandil. Schustera som uznával. Ten aj po maďarsky vedel.
@unbeholfen áno, iste, "dôchodci".... bože...