Bude 17. november mať ešte vplyv na spoločnosť?
Máme takmer týždeň po "kriedovej", veríte tomu, že preplnené ulice prinesú ešte efekt? Mám pocit, že sa na všetko zabudlo.
Ake su tu huste volicky Zderu...vsetky ako anonym👌😂😂😂
ale staci spomenut Valla a par typickych vetnych konstrukcii a clovek ma jasno😎
@lucyliu už sa Vás bojíme. 🤣🤣🤣
@dora281 Všetko je v poriadku pán Dora. Já len rekú nevolím ani jednych ani druhých čo oslavovali 17.11. My sme mali komunistu Kádára.
Toto bol inák postupný proces. V Rusku Gorbačov spravil perestrojku v 80-ych rokoch, východní nemci mali piknik s trabantmi na maďarsko-rakúskej hranici, a okolo roku 1989 sa rúcal komunizmus aj v okolitých krajinách. V Československu tomu predchádzala sviečková manifestácia. Postupne rôzne akcie. Už aj samotní komunisti vedeli že končia. Veď prečo nezopakovali udalosti z roku 1968? Mohli zase poslat armádu a potlačit to. Ale už aj v samotnom Rusku a krajinách varšavskej zmluvy postupne rúcal komunizmus. V tej podobe ako bol, by už nemohol existovať. Jedine v takej forme ako v Číne.
Tuzex, veksláci, bony, céčka, žiguláky, mopedy, bicykle ukrajna, tatramat práčky, televízory rubín, olcit, 1203-ka dodávka. To bolo za socializmu.
Lebo tak to je. Keby to presunuli na leto, už by to nemalo ten efekt že v tento deň skončil socík. Pokial chcú len nadávať na vládu, to môžu hocikedy. Ukončenie socíku s tým nič nemá.
@unbeholfen dobre, ja chapem co hovoris. 17.11 bol naozaj v novembri. Ja som skor narazala celkovo na protivladne protesty. Mame sa naozaj az prilis dobre, ked obcania a opozicia si mozu dovolit prazdniny.
Demokracia umožňuje aj právo protestov, tak ich robte celý rok. Aj na jar aj v lete atď. Uvidíme či to s vládou pohne. Niekto vraví že tie veľké protesty po vražde novinára zabrali. Ale v skutočnosti len Fico na chvílu dal za premiéra Pellegriniho a vybavené. Nič sa nezmenilo. Naďalej vládli a aj vládnu.
@dora281 myšlienky tých prvých komunistov boli dobré. Mať takú rovnosť kde by neboli bohatí ani chudobní. Ludia by si nezávideli, neviedli by sa vojny. Každý by mal zabezpečený nejaký základný život a nebolo by prečo sa hašzeriť. Bola by malá kriminalita, väčšia bezpečnosť. Ja by som to prial, nevadilo by mi že sa nemôže cestovať do cudziny alebo študovat v cudzine, keby som mal nejaký základný životný štandard, vhodné zanestnanie, bývanie. Radšej to ako chudoba a bezdomovectvo.
@dora281 najväčší problém je nízka volebná účasť. Keby vznikla nová strana, a volili by ju všetci čo nevolia, tak by vyhrala na precentá. Problém bude zostaviť vládu lebo z toho čo sa na základe predošlých skúseností dostane do parlamentu je predpoklad na PS, Smer, Hlas, KDH, Republika/SNS, Demokrati, SAS. Z toho by ste čo vedeli vyskladať?
@anonym_autor ja nerozumiem ľuďom, čo schvaľujú tie vulgarizmy popísané v mestách po celom Slovensku. A čo velebia toho chlapca, ktorý vykríkoval, že sa majú (teda neviem koho konkrétne myslel), báť a začal tú veľmi prizemnú "kriedovú revolúciu". Teda už sa boja.... To vážne chcete aby sme sa uberali týmto smerom?
Bez rešpektu a slušnosti? Rodičia a hlavne matky toto podporujete???
@anonym_4022c1 a vadia ti len vulgarizmy na chodnikoch? vulgarizmy na facebooku a meetingoch smeru su ok?
@anonym_4022c1 akurat sa hanbite aj same pred sebou🙂 ale tak vzdy sa to da zamaskovat vyrehotanymi smajlikmi, ze ano.
@anonym_4022c1 vies co znemana slovo "progres"?
@anonym_4022c1 vies co znemana slovo "progres"?
@jana35798 *progresivisti , myslela som stranu PS.
Asi mysleli na niečo také ako bol Dzurinda, Schuster, Radičová… PS a Slovensko sú tiež riadne strelení. Za aktuálnu vládu nieje žiadna alternatíva. Len jedni fanatici a druhí fanatici.
Za socíku bola vláda jednej strany, voliť ste mohli len komunistov a bol pokoj. Ludia sa s tým zmierili a bol kľud.
@unbeholfen manzel študuje Vs, robime analyzu financnej krízy z roku 2009 na seminarke. Akurát sme to včera rozoberali, že konsolidovalo sa aj vtedy, nikto nebol proti, všetci to chápali, lebo konsolidovala pravica a bolo to podrobne a Ano, vtedy Sulik položil vládu. Takze, historicky, pravicová vlada sa nemá sancu udržať. Manzel, tiež neznáša PS za to, čo robi v Ba a hovorí, že tak pôjde volit KDH, tak mu vravím, že snáď si nemysli, že najväčší obchodníci KDH nepojdu so Smerom do vlády a stane sa mu presne to, čo sa stalo, ked volil MOST HID, aby preliezli a zostavili pravicovú koalíciu a on ju zostavil so SMEROM. Proste v súčasnosti nie je možné zostaviť stabilnu pravicovú vládu, jedine, že by sa hlasy PS prerozdelili medzi iné strany, lebo PS je absolútne vymleta strana, nemôže byt leadrom pravice. Ak nevstúpi do volieb nova strana, kde by bol normálny leader, tak Slovensko je žiaľ stratené a budem sa opakovat, radšej SMER, ako by si PSko malo podosadzovať svojich neschopákov.
@anonym_e01769 PS-ko ma vyhodu v tom, ze sa vie dohodnut. Vie robit ustupky. Pises, ze ma neschopakov.Potom v koalicii budu mat aj schopakov, ktorym sancu daju. Vyhodou je, ze Sulik (nie kvoli vedomostiam, ale kvoli povahe, co je skoda) tam nie je. KDH je konzervativna, akoze pravicova, SaS tiez, PS nie je lavica. Vsetci smeruju do stredu, maju spolocny ciel, teda sa budu vediet dohodnut, spolupracovat medzi sebou.
Stale netusim, preco tu nazyvate PS ako neschppakov. Vsak este nemali sancu. Nie je div, ze tak drzia s EU - vsak Simecka tam posobil na vysokom poste. Plus, svet sa zmensuje a je prirodzene, ze niekam patrime. KDH by koaliciu drzalo "na uzde" v tomto. Naozaj nerozumiem. Ja som PS volila este ked boli uplne amaterski, v dobe, ked vyhral Matovic. Preco? Lebo som nenaletela kampani, teraz tiez podliehame kampani siriacich sa reciciek internetom, ze neschopaci. Ano, za priklad mi davaju starostu Vala(?). Mna skor trapi, ze sme nerozumeli slusnej a strucnej konverzacii a tak PS sklza do retoriky "ludu", t.j. omacky, vystupovanie, aby Slovaci porozumeli
P.S. nahodne som citala tvoj komentar, tak som zareagovala akurat na tento
@anonym_e01769 PS-ko ma vyhodu v tom, ze sa vie dohodnut. Vie robit ustupky. Pises, ze ma neschopakov.Potom v koalicii budu mat aj schopakov, ktorym sancu daju. Vyhodou je, ze Sulik (nie kvoli vedomostiam, ale kvoli povahe, co je skoda) tam nie je. KDH je konzervativna, akoze pravicova, SaS tiez, PS nie je lavica. Vsetci smeruju do stredu, maju spolocny ciel, teda sa budu vediet dohodnut, spolupracovat medzi sebou.
Stale netusim, preco tu nazyvate PS ako neschppakov. Vsak este nemali sancu. Nie je div, ze tak drzia s EU - vsak Simecka tam posobil na vysokom poste. Plus, svet sa zmensuje a je prirodzene, ze niekam patrime. KDH by koaliciu drzalo "na uzde" v tomto. Naozaj nerozumiem. Ja som PS volila este ked boli uplne amaterski, v dobe, ked vyhral Matovic. Preco? Lebo som nenaletela kampani, teraz tiez podliehame kampani siriacich sa reciciek internetom, ze neschopaci. Ano, za priklad mi davaju starostu Vala(?). Mna skor trapi, ze sme nerozumeli slusnej a strucnej konverzacii a tak PS sklza do retoriky "ludu", t.j. omacky, vystupovanie, aby Slovaci porozumeli
P.S. nahodne som citala tvoj komentar, tak som zareagovala akurat na tento
@eva8 Vallo je primator Bratislavy, nie starosta, hospodári s rozpoctom 750 000 000 eur ročne. Aby si mala predstavu, zvýšil počet zamestnancov o 400 + vytvoril rôzne zbytočne organizácie ako MIB, ktoré majú 120 zamestnancov. Nevie hospodarit, teraz si bral zase 30 000 000 eur uver, lebo Ba nemala na bežne vydavky - dokonca sa vraví, že nebolo ani na vyplaty… pritom nám dane rastli neskutočne, rovnako sa nám zvýšili náklady o stovky eur ročne kvôli parkovacej politike. Ba komunal riadi starý Simecka, je to presne dokaz toho, ako sa riadit nemá. A aký odbornici? Väčšina je papierových ako Michal Szabo niekdajší stylista v nákupných maniackach a počas komunalnych volieb bol predstavovaný ako najväčší odbornik na zivotne prostredie, lebo ako influencer robil 2 roky prispevky o odpadoch, to z neho odborníka nerobi a dalo by sa pokracovat. Treba si uvedomiť, že oni majú media a ten obraz o sebe ako odborníkoch len umelo vytvárajú. Ja som Matovica volila posledné volby, nie preto, že by bol dobrý politik, že by som sa nechala opantať marketingom, ale preto, že nebolo koho a on robi dobrú opozičnú politiku a nešiel do parlamentu kvôli peniazom… Samozrejme, robi/l aj chyby, najväčšou je, že nedal Ficovi smrteľný úder, ked bol ako alkoholik opustený na kolenach a ten vstal zas ako Fenix z popola a dostal sa zas na vrchol… Simecka mladší nevie ani opozičnú politiku robit, je úplne strateny, keď on by mal byt premiérom, tak Pan Boh opatruj tuto republiku.
Asi mysleli na niečo také ako bol Dzurinda, Schuster, Radičová… PS a Slovensko sú tiež riadne strelení. Za aktuálnu vládu nieje žiadna alternatíva. Len jedni fanatici a druhí fanatici.
@unbeholfen po tvojich nazoroch na politiku a politicke preferencie si trufam konstatovat, ze tvoja zivotna mizeria nie je nahodna. Si nielen lenivy a neschopny, si aj neskutocne hlupy. Tebe sa nikdy nebude dobre darit, pretoze tvoja mentalna kapacita ti to nedovoli. Niekto, kto podporuje tuto vladu nemoze byt v poriadku a pri tebe sa mi to potvrdilo. Vsetci ludia, ktori sa nevedia vyhrabat zo svojej mizerie a vedu ubohy zivot su v drvivej vacsine ficovolici. Opat si nesklamal.
@eva8 Vallo je primator Bratislavy, nie starosta, hospodári s rozpoctom 750 000 000 eur ročne. Aby si mala predstavu, zvýšil počet zamestnancov o 400 + vytvoril rôzne zbytočne organizácie ako MIB, ktoré majú 120 zamestnancov. Nevie hospodarit, teraz si bral zase 30 000 000 eur uver, lebo Ba nemala na bežne vydavky - dokonca sa vraví, že nebolo ani na vyplaty… pritom nám dane rastli neskutočne, rovnako sa nám zvýšili náklady o stovky eur ročne kvôli parkovacej politike. Ba komunal riadi starý Simecka, je to presne dokaz toho, ako sa riadit nemá. A aký odbornici? Väčšina je papierových ako Michal Szabo niekdajší stylista v nákupných maniackach a počas komunalnych volieb bol predstavovaný ako najväčší odbornik na zivotne prostredie, lebo ako influencer robil 2 roky prispevky o odpadoch, to z neho odborníka nerobi a dalo by sa pokracovat. Treba si uvedomiť, že oni majú media a ten obraz o sebe ako odborníkoch len umelo vytvárajú. Ja som Matovica volila posledné volby, nie preto, že by bol dobrý politik, že by som sa nechala opantať marketingom, ale preto, že nebolo koho a on robi dobrú opozičnú politiku a nešiel do parlamentu kvôli peniazom… Samozrejme, robi/l aj chyby, najväčšou je, že nedal Ficovi smrteľný úder, ked bol ako alkoholik opustený na kolenach a ten vstal zas ako Fenix z popola a dostal sa zas na vrchol… Simecka mladší nevie ani opozičnú politiku robit, je úplne strateny, keď on by mal byt premiérom, tak Pan Boh opatruj tuto republiku.
@anonym_e01769 jasne...Simecka, Vallo, Soros, Caputova...😀
Co by ste vy jednoduchsi roboli bez tychto figurok. Vallo zvysil pocet administrativy?? Ano, nie je to v poriadku. Fico vytvoril niekolko zbytocnych ministerstiev s nekolko tisic uradnikmi. To je v poradecku??
Fico vie hospodarit? 😅 On kooko miliard zobral uvery?? Ci tam uz tvoj mozog nesiaha? Siaha len po 300 tisic od Valla??
A ze PS , Vallo a spol... vytvara okolo seba marketing, ze su odbornici?? Ale ved to iste robi tento fasisticko-zlodejsko-bolsevicky zlepenec.
@dora281 na tuto svorku je aj Nagy slusny. Tento zlepenec nemoze mat slusneho a charakterneho supera. Tato zvlcila vlada bez skrupul prevalcuje akukolvek slusnost.

Lebo tak to je. Keby to presunuli na leto, už by to nemalo ten efekt že v tento deň skončil socík. Pokial chcú len nadávať na vládu, to môžu hocikedy. Ukončenie socíku s tým nič nemá.