Čo hovoríte na emisné povolenky?
Čo hovoríte na emisné povolenky?
@weleda123 hm, to fakt? som prekvapena, autorka teda naozaj klame a zavadza ako som uz pisala.
Inak spominala si, ze kurite peletami? Mate nejake kachle / pec interierove a ake? Lebo akurat riesim nieco podobne ale len ako doplnok k tepelku. Dakujem
@hopatko v čom klamem? Že budú emisné povolenky, štítky a od toho sa odvíj.veci? Daj si pozor na vyjadrenia.
@weleda123 hm, to fakt? som prekvapena, autorka teda naozaj klame a zavadza ako som uz pisala.
Inak spominala si, ze kurite peletami? Mate nejake kachle / pec interierove a ake? Lebo akurat riesim nieco podobne ale len ako doplnok k tepelku. Dakujem
@hopatko áno, máme kachle. Kupovali sme v Mountfielde cca 4 roky dozadu a máme porobené prieduchy. Máme ich v kuchyni, nezavadzajú, spotreba elektriny je takmer nulová, aj keď ju potrebujú a ozaj stačí raz za týždeň povysávať popol a raz za deň nasypať pelety a fičí to bez problémov. Ja som spokojná. Akože cena rapídne počas Covidu stúpla, ale na plyn sa nám to stále nechytá.
@anonym_autor a ešte dodám, že časť peňazí z povoleniek sa bude ľuďom preplácať späť prostredníctvom sociálneho klimatického fondu.
@weleda123 ano ja tiez dufam, ze to zmenia, v naj by bolo keby to uplne zrusia... na co to je dobre? Platit za povolenky, nasledne preplacat.. ? Trosku treba rozmyslat ake zbytocne byrokraticke zataze su tieto vymysly, naklady, sledovanie... ceny?? to nik nevie presne a ani ai, kedze ceny budu zavisiet vzdy od toho za kolko sa dodavatelom podari kupit. Plus aj naklady okolo toho premietnu do cien pre odberatelocv. Ci to bude 100 alebo 1000eur nik negarantuje zatial. Hlavne vyberu 1000 a z toho vysoke percento sj tsk zozerie iba byrokraticky aparat, s zvysok co.. rozda sa na hluposti😂 proste zase len cierna diera na peniaze
@weleda123 ano ja tiez dufam, ze to zmenia, v naj by bolo keby to uplne zrusia... na co to je dobre? Platit za povolenky, nasledne preplacat.. ? Trosku treba rozmyslat ake zbytocne byrokraticke zataze su tieto vymysly, naklady, sledovanie... ceny?? to nik nevie presne a ani ai, kedze ceny budu zavisiet vzdy od toho za kolko sa dodavatelom podari kupit. Plus aj naklady okolo toho premietnu do cien pre odberatelocv. Ci to bude 100 alebo 1000eur nik negarantuje zatial. Hlavne vyberu 1000 a z toho vysoke percento sj tsk zozerie iba byrokraticky aparat, s zvysok co.. rozda sa na hluposti😂 proste zase len cierna diera na peniaze
@simca06022011 ja stále verím, že z toho nakoniec nič nebude 🙌 až tak švihnutí všetci v tom Bruseli snáď nie sú.
@simca06022011 ja stále verím, že z toho nakoniec nič nebude 🙌 až tak švihnutí všetci v tom Bruseli snáď nie sú.
@weleda123 ja o tom viem už dlho. Nie je to otázka roka, dvoch..... Dôjde k tomu. A som zhrozená, ludia budú čumieť. Len sa to nepretriasa v správach hlavných.
@weleda123 ja o tom viem už dlho. Nie je to otázka roka, dvoch..... Dôjde k tomu. A som zhrozená, ludia budú čumieť. Len sa to nepretriasa v správach hlavných.
@anonym_autor ale zas to netreba preháňať, áno? Sorry, autorka, ale trochu mi pripomínaš Kotlára, v zmysle šírenia neoverených, alebo vyvrátených, poplašných správ.
@anonym_autor ale zas to netreba preháňať, áno? Sorry, autorka, ale trochu mi pripomínaš Kotlára, v zmysle šírenia neoverených, alebo vyvrátených, poplašných správ.
@weleda123 ja by som sa veľmi rada mýlila. Ver mi.
@anonym_autor ty kde myslis ze si? Ze daj si pozor na vyjadrenia? S kym sa tak rozpravas? Asi si si ma s niekym pomylila
@hopatko to su všetko dostupné informácie. Len sa akosi neprezentuju denno denne
@weleda123 presne si to vystihla, a za svet som to nevedela pomenovat. Presne tie katastroficke scenare velmi abstraktne a hmlisto ilustrovane bez jedineho odborneho a vecneho argumentu alebo prikladu. A hlavne vsetci o tom vedia len sa o tom nepise. Sdielajte kim nesmazu
@weleda123 presne si to vystihla, a za svet som to nevedela pomenovat. Presne tie katastroficke scenare velmi abstraktne a hmlisto ilustrovane bez jedineho odborneho a vecneho argumentu alebo prikladu. A hlavne vsetci o tom vedia len sa o tom nepise. Sdielajte kim nesmazu
@hopatko nová definícia verejného tajomstva 😅 ale ja sa na tom len smejem. Keď som sa dala očkovať, tvrdili mi, že nikdy nevynosim zdravé dieťa (do roka som porodila zdravú dcéru, tehotenstvo bez komplikácii) a vlastne som už teraz mŕtva, lebo veď do roku 2025 všetci očkovaní vykapeme, takže mňa sa rok 2028 ani netýka 😁
@anonym_autor a na akych kanaloch su teda tie spravy? Odkial ich cerpas? Daj zdroj a link, postudujem
@hopatko veď si daj do Googlu Ets2, má to aj SPP. Normálne reálne informácie. Všade to je prístupné.
@weleda123 ale ja ocenujem tvoju snahu a energiu, vysvetlila si, dala si priklady a porovnania, parada.
@hopatko tak papier znesie. A ľudia si neoverujú informácie. Tak ako zaslepene veria nášmu súdruhovi premiérovi bez štipky kritického myslenia (nie všetci, samozrejme), tak rovnako absorbujú aj tieto informácie a nejdú hľadať fakty. Veď strach je najsilnejší pán, ako sme videli pri predchádzajúcich voľbách. Autorka je presne príklad takej tej stratenej ovečky, ktorá nevie kudy kam.
@hopatko veď si daj do Googlu Ets2, má to aj SPP. Normálne reálne informácie. Všade to je prístupné.
@anonym_autor pocuj, uz treti krat ti pisem ze to mam nastudovane. Ked sa pytam na zdroj, tak Google by neuviedol ani Kapitan vo svojej diplomovke. Ved normalne daj konkretne podklady, link, clanok, studiu, cokolvek k tomu co si popisala.
@anonym_autor čo má SPP? Reálne ceny nevie zatiaľ nikto, keďže nikto nevie predpovedať, ako bude vyzerať trh a burza, AK prídu do platnosti. Jediné, čo vieme, je predpokladaná cena za tonu CO², ktorú odhaduje sama EÚ a to ani zďaleka nie je tých 500 eur mesačne na domácnosť.
@anonym_autor pocuj, uz treti krat ti pisem ze to mam nastudovane. Ked sa pytam na zdroj, tak Google by neuviedol ani Kapitan vo svojej diplomovke. Ved normalne daj konkretne podklady, link, clanok, studiu, cokolvek k tomu co si popisala.
@hopatko má to SPP
@anonym_autor ešte raz - čo má SPP? Jeden článok, v ktorom sami odhadujú cenu na 40-50 eur za tonu CO² a zároveň uvádzajú, že EÚ zavedie ochranný mechanizmus, ak by cena na burze prudko stúpla, aby ju hneď zrazili dolu.
@hopatko ty už ani nevieš čítať. Mne nikto nič nevykázalo a ani som sa takej úžasnej osoby nič nepýtala. Och joj, neuvizaj lieky na spanie, zrejme ti ovplyvňujú kongitivne funkcie.
@anonym_e26dfd dorka ty si?
@hopatko máš problém si vyhľadať Ets2? Má to oficiálne aj SPP. Ak áno, tak ťa ani nekomentujem. Pre neschopnosť. Nebudem ti dávať zdroje oficiálnych info.
@anonym_autor ešte raz - čo má SPP? Jeden článok, v ktorom sami odhadujú cenu na 40-50 eur za tonu CO² a zároveň uvádzajú, že EÚ zavedie ochranný mechanizmus, ak by cena na burze prudko stúpla, aby ju hneď zrazili dolu.
@weleda123 to nie je jeden článok. Je ich xy,
@anonym_autor ja som tým jedným článkom myslela konkrétne SPP, keď sa práve nimi oháňaš.
@weleda123 Kriste, veď ich je veľa. Už aspoň dva roky. No. V poriadku. Rada by som sa mýlila. Nechajme sa prekvapiť rokom 2028. To, že ľudia nevedia neznamená že sa nedeje. Koso vravel že 1%ľudí o tom vie cca
@maja249 tak
@anonym_autor veru zaplačete obidve krvavými slzami, zvolili ste sú tuto smerohlas mafiu, ktorá nás 15rokov okráda. Vaše platy mohli byť už dávno vyššie, minimálne o tých 500 eur za ktorými plačeš, ekonomika mohla napredovať, štát mohol pomáhať slabým...ale vďaka ľuďom ako vy budeme všetci len platiť.
Ako pardon, ja sa tu nechcem hádať. Len ma proste mrzí, že ľudia majú málo informací. Potom sa niečo udeje a len sa nadáva a dohaduje
@anonym_autor veru zaplačete obidve krvavými slzami, zvolili ste sú tuto smerohlas mafiu, ktorá nás 15rokov okráda. Vaše platy mohli byť už dávno vyššie, minimálne o tých 500 eur za ktorými plačeš, ekonomika mohla napredovať, štát mohol pomáhať slabým...ale vďaka ľuďom ako vy budeme všetci len platiť.
@makaronka01 ty si radšej uvedom, že žiadna voľba nie je dobrá. Z toho, čo tam je. Z blata do kaluže.
@weleda123 Kriste, veď ich je veľa. Už aspoň dva roky. No. V poriadku. Rada by som sa mýlila. Nechajme sa prekvapiť rokom 2028. To, že ľudia nevedia neznamená že sa nedeje. Koso vravel že 1%ľudí o tom vie cca
@anonym_autor a ty si to jedno percento uvedomelých spolu s nejakým Kosom, hej? 😅

@anonym_autor a ešte dodám, že časť peňazí z povoleniek sa bude ľuďom preplácať späť prostredníctvom sociálneho klimatického fondu.
@weleda123 hej, odtial vie SR ziskat az 2 mld Eur