Čo hovoríte na konsolidačný balíček?
Akurat pozeram tlacovku, neviem, ci sa smiat, ci plakat Ach jaj.
Uznavam, nieco ok. Ale vacsina...Mozeme byt kludni, 13 dochodok ostava, samozrejme 🙂
Drzme si palce vsetci!
Ani nevrav,čo vymysleli 😡,radšej pobehujem s kosačkou 🤭.
Že sa nezmení nič. Štátu to moc nepomôže, ľudia aj tak budú nakupovať plné košíky, byty pôjdu aj tak hore. Trošku si zanadávame, a pôjde sa ďalej.
Nesklamali, pridali záťaž pre zamestnávateľov a živnostníkov
Očakávam zvyšovanie cien tovaru aj služieb, zvýšenie nezamestnanosti
Hlavne, že ostávajú 13. dôchodky
Co z toho je podla teba ok?
@klarissa25 zvysenie dane z hazardu 🙂 aj ked kratkozrake, ale s tym som este ok
Ani nevrav,čo vymysleli 😡,radšej pobehujem s kosačkou 🤭.
*
... 13. dôchodok sa neruší, ale 13. dôchodok sa dva roky nebude zvyšovať, zamrazí sa. V rokoch 2026 až 2028 bude vyplatený v rovnakých sumách, ako v roku 2025.
... zamestnávateľ bude pri PN zamestnanca vyplácať náhradu mzdy počas prvých 14 dní PN (doteraz to bolo 10 dní). Sociálna poisťovňa tak bude zamestnancovi vyplácať nemocenské až od 15. dňa PN.
... dávka v nezamestnanosti bude za 4. mesiac len vo výške 40 %, za 5. mesiac len 30 % a za 6. mesiac len 20 % vymeriavacieho základu. Doteraz to bolo počas 6 mesiacov 50 % vymeriavacieho základu. Ruší sa možnosť vyplatenia 50 % nevyčerpanej sumy dávky po 3 mesiacoch jej poberania.
... zavádzajú sa dve nové sadzby dane z prííjmu FO. Na ročný základ dane nad 60 tis. eur bude sadzba 30 % a nad základ dane nad 75 tis. eur to bude sadzba 35 %.
... zvyšujú sa daňové licencie (daň zo straty) pre firmy s obratom nad 5 mil. eur.
... potraviny so zvýšeným obsahom cukru alebo soli sa zaraďujú do 23 % sadzby DPH (doteraz boli v 19 % sadzbe).
... zavádza sa nová daň z ťažby piesku, kameňa a štrku...
... ruší sa vylúčenie povinnosti platiť poistné zamestnanca (§ 140 ZSP) počas PN, OČR, materskej...
... zníženie odpočtu DPH pri firemných autách na polovicu, ak sa využívajú aj na súkromné účely (o tom sa hovorilo už na jar, je to tu).
... skrátenie odvodových prázdnin nových SZČO pri platení odvodov do SP, odvody do SP sa budú platiť od 6. mesiaca po začatí podnikania vo výške 131,34 eura mesačne.
... sprísňuje sa definícia závislej práce.
... bude sa pracovať 6.1. - 8.5. - 17.11. a ruší sa zákaz predaja počas sviatkov.
... zvyšuje sa minimálny VZ SZČO na 60 % priemernej mzdy - znamená to zvýšenie odvodov do SP oproti roku 2025 o 66 eur mesačne.
... zvyšujú sa zdravotné odvody zamestnancov zo 4 % na 5 %, teda zvyšujú sa o 1 %.
Pre ľudí, ktorí celý život robili a pred dôchodkom využili jediných 6mesiacov podporu v nezamestnanosti to skončilo. Už len 3 mesiace myslím plná podpora, ak som dobre pochopila. Jaaaj a na sviatky nebude zákaz predaja. Takže obchody otvorené. A zvýšenie zdravotných odvodov.
@klarissa25 zníženie odpočtu DPH pri firemných autách, predaj počas sviatkov, sprísnenie definície závislej práce, nové sadzby dane z príjmu FO
@klarissa25 zníženie odpočtu DPH pri firemných autách, predaj počas sviatkov, sprísnenie definície závislej práce, nové sadzby dane z príjmu FO
@patka06 ja nechapem to sprisnenie definicie zavislej prace...
@patka06 nové sadzby dane pre FO sú ok?
@patka06 predaj pocas sviatkov je ok? No super teda
Za mňa nič strašné, reálne napríklad živnostníci ak si dali odklad daňového priznania neplatili do sociálnej poisťovne nič rok a pol čo je dosť a koniec koncov aj tak na to doplatili na dôchodku, že mali menej odrobené. Rovnako predaj počas sviatkov podporujem, však teraz aj tak Slováci nakupovali v zahraničí cez sviatky a len ekonomika prichádzala o tržby. A podpora mi príde ok tiež, práce dosť, teraz reálne veľa ľudí ostávalo doma každých pár rokov a poberali podporu kedže v čistom je tá suma skoro ako plat, roboty dosť a kto bude chcieť robiť, nájde si za 3 mesiace prácu. Ja viem že je in na túto vládu kydať, nemusím ich, ale myslím že celkom znesiteľné opatrenia, len je otázne či budú stačiť.
A už vieme, či sa dlh Slovenska znížil, odkedy nám vládnu títo tu? Ani náhodou.
@katkaseiner švarc systém
Za mňa nič strašné, reálne napríklad živnostníci ak si dali odklad daňového priznania neplatili do sociálnej poisťovne nič rok a pol čo je dosť a koniec koncov aj tak na to doplatili na dôchodku, že mali menej odrobené. Rovnako predaj počas sviatkov podporujem, však teraz aj tak Slováci nakupovali v zahraničí cez sviatky a len ekonomika prichádzala o tržby. A podpora mi príde ok tiež, práce dosť, teraz reálne veľa ľudí ostávalo doma každých pár rokov a poberali podporu kedže v čistom je tá suma skoro ako plat, roboty dosť a kto bude chcieť robiť, nájde si za 3 mesiace prácu. Ja viem že je in na túto vládu kydať, nemusím ich, ale myslím že celkom znesiteľné opatrenia, len je otázne či budú stačiť.
@marsmykkok Tak pre teba k tejto vláde, znížili už dlh tohto štátu?
@patka06 suhlasim s tebou, toto su asi jedine zmysluplne opatrenia. A tesi ma predaj pocas sviatkov.
@katkaseiner švarc systém
@patka06 to ale este neupresnili, vsak? K tomu bude zrejme nova legislativa, nechajme sa prekvapit.
chyba tam zrusenie tehotenskych prispevkov, ucelovej max. podpory po skonceni RD, zrusenie podpory hypotek a zrusenie 13. dochodku
@klarissa25 zvysenie dane z hazardu 🙂 aj ked kratkozrake, ale s tym som este ok
@veltraud hazard, cigarety, alkohol, energetické nápoje aj elektronické cigarety, nech si dajú aj za 100e...
chyba tam zrusenie tehotenskych prispevkov, ucelovej max. podpory po skonceni RD, zrusenie podpory hypotek a zrusenie 13. dochodku
@anonym_78e258 to su populisticke kroky, to nebudu rusit🤭
presne tak, ako zaklad
@katkaseiner proste že zamestnávatelia tlačia na ľudí aby robili na živnosť závislú prácu, lebo proste napríklad pri hrubej mzde 1500 eur dostaneš na účet 1143 eur a zamestnávateľa stojíš 2043 eur, takto dal zamestnávateľ napríklad ti ako živnostníkovi na faktúru 1407 eur, živnostník rok a pol platil len zdravotné poistenie 107 eur a mal v čistom 1300 eur a zamestnávateľ ušetril oproti zamestnancovi cca 600 eur. Proste zneužitie systému,
Asi ma tu niektoré ženy ukameňujú, ale minimálne tehotenské malo byť zrušené, absolútny nezmysel.
@katkaseiner proste že zamestnávatelia tlačia na ľudí aby robili na živnosť závislú prácu, lebo proste napríklad pri hrubej mzde 1500 eur dostaneš na účet 1143 eur a zamestnávateľa stojíš 2043 eur, takto dal zamestnávateľ napríklad ti ako živnostníkovi na faktúru 1407 eur, živnostník rok a pol platil len zdravotné poistenie 107 eur a mal v čistom 1300 eur a zamestnávateľ ušetril oproti zamestnancovi cca 600 eur. Proste zneužitie systému,
@marsmykkok Tak ich nezamestnajú a vybavené.
Samozrejme finančný expert Kamenický sa nepozabudol vyhovoriť na bývalú vládu.
Tak potom Matovič nemal zvyšovať žiadne prídavky, keď dezoláti škriekali jak paviány ako sa im ťažko žije.
*
... 13. dôchodok sa neruší, ale 13. dôchodok sa dva roky nebude zvyšovať, zamrazí sa. V rokoch 2026 až 2028 bude vyplatený v rovnakých sumách, ako v roku 2025.
... zamestnávateľ bude pri PN zamestnanca vyplácať náhradu mzdy počas prvých 14 dní PN (doteraz to bolo 10 dní). Sociálna poisťovňa tak bude zamestnancovi vyplácať nemocenské až od 15. dňa PN.
... dávka v nezamestnanosti bude za 4. mesiac len vo výške 40 %, za 5. mesiac len 30 % a za 6. mesiac len 20 % vymeriavacieho základu. Doteraz to bolo počas 6 mesiacov 50 % vymeriavacieho základu. Ruší sa možnosť vyplatenia 50 % nevyčerpanej sumy dávky po 3 mesiacoch jej poberania.
... zavádzajú sa dve nové sadzby dane z prííjmu FO. Na ročný základ dane nad 60 tis. eur bude sadzba 30 % a nad základ dane nad 75 tis. eur to bude sadzba 35 %.
... zvyšujú sa daňové licencie (daň zo straty) pre firmy s obratom nad 5 mil. eur.
... potraviny so zvýšeným obsahom cukru alebo soli sa zaraďujú do 23 % sadzby DPH (doteraz boli v 19 % sadzbe).
... zavádza sa nová daň z ťažby piesku, kameňa a štrku...
... ruší sa vylúčenie povinnosti platiť poistné zamestnanca (§ 140 ZSP) počas PN, OČR, materskej...
... zníženie odpočtu DPH pri firemných autách na polovicu, ak sa využívajú aj na súkromné účely (o tom sa hovorilo už na jar, je to tu).
... skrátenie odvodových prázdnin nových SZČO pri platení odvodov do SP, odvody do SP sa budú platiť od 6. mesiaca po začatí podnikania vo výške 131,34 eura mesačne.
... sprísňuje sa definícia závislej práce.
... bude sa pracovať 6.1. - 8.5. - 17.11. a ruší sa zákaz predaja počas sviatkov.
... zvyšuje sa minimálny VZ SZČO na 60 % priemernej mzdy - znamená to zvýšenie odvodov do SP oproti roku 2025 o 66 eur mesačne.
... zvyšujú sa zdravotné odvody zamestnancov zo 4 % na 5 %, teda zvyšujú sa o 1 %.
@pribinak "nádhera",ironick 🤬. Cukor a soľ vadí, koňak a tabak niee...len to som si z toho zobrala 🤭
Zabudli spomenut +5000 uradnikov...
"O ČOM TREPE PREDSEDA PARLAMENTU? Ako a kto a kde a kedy znížil počet zamestnancov o 5%❓pán Richard Raši🙏
Veď to je mínus 20,000 ľudi ❗️A to sa nestalo, je to klamstvo a lož. Odkiaľ beriete tieto nezmysly?
📊 DÁTA DŇA: Počet zamestnancov a mzdy vo verejnej správe: rast, nadpriemery, veľa a vysoko.
Naša vláda vôbec nepochopila problém a v žiadnom z budúcich rokov neplánuje okresať počty “samých seba” a ani na sebe šetriť. To sú dáta v schválenom štátnom rozpočte na rok 2025-2026-2027.#
❗️Rast priemernej mzdy na €1868 v roku 2025. To je + 20% oproti roku 2022.
❗️Oproti očakávanej skutočnosti počtu zamestnancov ku koncu 2024 chce štát v roku 2025 prijať naviac 5000 ľudí. Zoberie ich súkromnému sektoru, dá im priemerne €1850, týždeň dovolenky naviac, kratší pracovný čas: 37,5 hodín a výhľad rastu mzdy do 2 rokov na €2000 za mesiac.
❗️Štát chce len na platy minúť vďaka rastu počtu zamestnancov a rastu miezd v roku 2025 takmer o 1 miliardu € viac.
Nie: nebudú investície, ani opravy, ani efektívnosť vďaka digitalizácii a elektronizácii. Bude viac štátnych tajomníkov, byrokratov, asistentiek, šoférov, referentov, ministerstiev, úradov, inštitúcií, agentúr, správnych rád.
🆘 Nič sa nejde rušiť, zlučovať, spájať, zmenšovať. Štát puchne a bobtná. Vyberie o €700 miliónov viac DPH a na platy minie o €900 miliónov viac."
https://www.facebook.com/databezpatosu

Čo dokážu také tupela vymyslieť? Všetko toto doprajem ich voličom, nám neostáva nič iné, ako konsolidovať vlastné financie.