icon

Energopomoc 2026

3. dec 2025

Čo hovoríte na to, čo schválili? Toto sa dotkne aj nižšej strednej triedy,ak sa naplní zvýšenie o 22 az 3O%. Tá hranica
max príjmu je veĺmi nízka.Asi aby sme si boli všetci rovnejší a moc sa nerozkokošili.V spojení s okresaným daňovým bonusom bude pre mnohých znížená životná úroveň citeĺná.

Strana
z5
veklipo
3. dec 2025

Tiež si myslím, ze ca 1900eur na domácnosť je veľmi malo. Ešte počkám na detaily. Lebo je rozdiel, ci ma niekto 0 a niekto 5 deti.
Ale určite nedostane energopomoc 90% domácnosti, ako sľubovali.

biba_18
3. dec 2025

počítam s tým každý rok, mám na to rezervu ...
energopomoc v takejto forme je pre mňa kontraproduktívna - ľudia sa takto nikdy nenaučia šetriť ...
ja keď tu čítam ako ľudia kúria v bytoch aby mali plavkovú teplotu - a dostanú energopomoc, lebo majú malý príjem - a niekto kto ten príjem presiahne o pár korún a neprekuruje lebo šetrí ... divné ...

anonym_454ea7
3. dec 2025

pozor na fakt, že žiadateľ musí mať aj trvalý pobyt v nehnuteľnosti
Čo nebýva pravidlo
Napr. Pri nájomných bytoch to už nebude možné, pokiaľ prenajímateľ nemá trv. Pobyt na nehnuteľnosti
Uplatniť sa dá, pokiaľ má podnajomnik trv. Pobyt , s tým teda, že sa bude riešiť jeho príjem.
Nám tak energopomoc konci práve preto, lebo prenajímame a nemáme tam trv. Pobyt

veklipo
3. dec 2025

Bude to nespravodlivé: konkrétny príklad kamošky : sú v rozvodom konaní, a bude to nadlho. Manžel ma stále trvalý pobyt v spoločnom dome, rátajú sa im teda oba príjmy, ona ťahá celý dom a energopomoc nedostane.

anonym_305a41
3. dec 2025
@veklipo

Bude to nespravodlivé: konkrétny príklad kamošky : sú v rozvodom konaní, a bude to nadlho. Manžel ma stále trvalý pobyt v spoločnom dome, rátajú sa im teda oba príjmy, ona ťahá celý dom a energopomoc nedostane.

@veklipo a ako to maju urobiť? Po všetkých stránkach sú stále rodina s dvoma príjmami

saxana000
3. dec 2025

Ja tym koeficientom nerozumiem vedel by mi to niekto vysvetlit na priklade muz zarobi 1000e zena 1000e 2x danovy bonus a 2x rodinne pridavky deti vek pod 14r.

anonym_dad4ef
3. dec 2025

Ono ak to je tak ako myslím tak to je zárobok/koeficient (v prípade dvoch ospelych 1,7 v prípade dvoch dospelých a jedného dieťaťa 2.2) a výsledná suma musí byť pod 1930. Akurát dúfam, že príjem rátajú čistý.

veklipo
3. dec 2025
@anonym_305a41

@veklipo a ako to maju urobiť? Po všetkých stránkach sú stále rodina s dvoma príjmami

@anonym_305a41 ja nebudem hľadať riešenie za nich, berú 8000€/m za to, aby zlepšovali ľudom zivot všetkým, nielen dôchodcom.
Ja hľadám riešenie pre ňu.

anonym_305a41
3. dec 2025
@veklipo

@anonym_305a41 ja nebudem hľadať riešenie za nich, berú 8000€/m za to, aby zlepšovali ľudom zivot všetkým, nielen dôchodcom.
Ja hľadám riešenie pre ňu.

@veklipo tak hľadaj riešenie cez jej manžela, nech neťahá celý dom ona.

anonym_24e099
3. dec 2025

@anonym_dad4ef aj tak tomu nerozumiem. ja mám 1000 v čistom. muž má 1000 v čistom. máme jedno dieťa. teda sa bude rátať že máme aký príjem?

anonym_dad4ef
3. dec 2025
@anonym_24e099

@anonym_dad4ef aj tak tomu nerozumiem. ja mám 1000 v čistom. muž má 1000 v čistom. máme jedno dieťa. teda sa bude rátať že máme aký príjem?

@anonym_24e099 ak rátajú v čistom (čo neviem) tak to bude 2000/2.2=909

saxana000
3. dec 2025

Je tam vela nejasnosti budu sa zapocitavat aj danove bonusy rodicovske prispevky pridavky podpora?
Klasicka rodina s dvoma malymi detmi ma koeficient 2.7 teda moze mat prijem cca do 5000 mesacne a mala by mat narok na tuto pomoc.

anonym_24e099
3. dec 2025

@anonym_dad4ef čo 909?

anonym_dad4ef
3. dec 2025
@anonym_24e099

@anonym_dad4ef čo 909?

@anonym_24e099 vychádzajúci koeficient, takže nárok na pomoc mate

saxana000
3. dec 2025
@anonym_24e099

@anonym_dad4ef čo 909?

@anonym_24e099 bonita bude 909 a kedze je to menej ako maximalna hranica tak budu mat narok

anonym_305a41
Autor odpoveď zmazal
biba_18
3. dec 2025

no ale hádam nebudú počítať hrubé príjmy 😨

bu_bu_bubak
3. dec 2025

Ja mam dojem, ze to bude spackane....tak ako vsetko ostatne co im prislo doteraz pod ruky.

Osobne tomu neverim, ze 90% domacnosti dostane energopomoc a nemas to ani ako zistit. Snad sa nepojdes pytat 100 ludi na ulicu ci 90 z nich prisiel sek.

Narok budes mat ak prijem domacnosti neprekroci 1930 eur. To chcu akoze naozaj tvrdit, ze len 10% domacnosti ma vyssi prijem ako 2000 eur pretoze takto tomu ja rozumiem. Ved len prijem muza + materska ta v pohode dostane cez hranicu 1900 eur.

Akoze ja som teda zvedavy ako to dopadne, ale ak vezmem koeficienty do uvahy, moj gastro plat a dva dochodky v domacnosti tak tiez prekrocime hranicu.

Energopomoc bude asi len pre osadnikov. Vecna skoda, ze nie su plynofikovane.

Ja som na tuto situaciu pripraveny pretoze velku nadej som do nich nevkladal. Ja som vedel kolka bije ked im unia jasne povedala, ze peniaze urcene na rozvoj im nedaju na to aby to ich volici stopili v pieckach.

biba_18
3. dec 2025

ako, mňa sa to netýka, to navýšenie 30% zinkasujem od muža, nám to nevyjde kvôli nemu 😂

biba_18
3. dec 2025

@bu_bu_bubak tu ti to teraz vysvetlili, že ako sa to prepočítava - tých 1930 platí na jednočlenné domácnosti ...

anonym_305a41
3. dec 2025
@bu_bu_bubak

Ja mam dojem, ze to bude spackane....tak ako vsetko ostatne co im prislo doteraz pod ruky.

Osobne tomu neverim, ze 90% domacnosti dostane energopomoc a nemas to ani ako zistit. Snad sa nepojdes pytat 100 ludi na ulicu ci 90 z nich prisiel sek.

Narok budes mat ak prijem domacnosti neprekroci 1930 eur. To chcu akoze naozaj tvrdit, ze len 10% domacnosti ma vyssi prijem ako 2000 eur pretoze takto tomu ja rozumiem. Ved len prijem muza + materska ta v pohode dostane cez hranicu 1900 eur.

Akoze ja som teda zvedavy ako to dopadne, ale ak vezmem koeficienty do uvahy, moj gastro plat a dva dochodky v domacnosti tak tiez prekrocime hranicu.

Energopomoc bude asi len pre osadnikov. Vecna skoda, ze nie su plynofikovane.

Ja som na tuto situaciu pripraveny pretoze velku nadej som do nich nevkladal. Ja som vedel kolka bije ked im unia jasne povedala, ze peniaze urcene na rozvoj im nedaju na to aby to ich volici stopili v pieckach.

@bu_bu_bubak príjem vyrátaný s koeficientom nepresiahne 1930€.

tinka3435
3. dec 2025

Vie sa už aj ako to bude vlastne vyplácané?

bu_bu_bubak
3. dec 2025
@biba_18

@bu_bu_bubak tu ti to teraz vysvetlili, že ako sa to prepočítava - tých 1930 platí na jednočlenné domácnosti ...

@biba_18

Vravim, musim si to detailnejsie precitat pretoze je to podane dost neprehladne. Viacero ludi ma problem s prepoctami.

anonym_dad4ef
3. dec 2025
@tinka3435

Vie sa už aj ako to bude vlastne vyplácané?

@tinka3435 elektrina a plyn automaticky ponizen faktúry a zvyšok majú byť enrgoseky - zatial

biba_18
3. dec 2025

@bu_bu_bubak ak ste iba dvaja so ženou, spočítaj všetky vaše príjmy a porovnaj ich so sumou 1930x1,7 ... ak sa zmestíte pod 3280€, tak nárok mať budete ...

janagem
Autor odpoveď zmazal
janagem
3. dec 2025
@biba_18

@bu_bu_bubak ak ste iba dvaja so ženou, spočítaj všetky vaše príjmy a porovnaj ich so sumou 1930x1,7 ... ak sa zmestíte pod 3280€, tak nárok mať budete ...

@biba_18 delenie, nie? /1.7

tinka3435
3. dec 2025
@anonym_dad4ef

@tinka3435 elektrina a plyn automaticky ponizen faktúry a zvyšok majú byť enrgoseky - zatial

@anonym_dad4ef aha tak to som zvedavá teda

anonym_2f494f
3. dec 2025

No este,ze o tych 30percent naviac platim uz teraz.Nic sa mi nemeni ani po zvyseni.

biba_18
3. dec 2025

@janagem podľa toho čo chceš prepočítať a porovnať ... je to jedno a to isté, len jedno počítaš zhora a druhé zdola ...

Strana
z5