Funguje na Slovensku efektívne čerpanie eurofondov?
Toto nie je téma,aby tu nenastal spor a hádky!
Toto je téma, keďže sme v EÚ,či vnímate pozitívne, alebo negatívne členstvo v EÚ a účinné prideľovanie eurofondov? (To bola diplomatická stránka veci).
Teraz osobnejšie,ale poprosím naozaj bez urážok, osočovania a s racionálnym uvažovaním. Môj názor je,že nič lepšie ako sa dostať do EÚ a NATO sa nám nemohlo stať. Pýtam sa tých,čo majú opačný názor,aby vysvetlili stav, dôvod prečo sa cítia nespokojní,neslobodní? Chcem to len pochopiť. Ďakujem veľmi pekne.
Aby sa ľudia nehádali,ale aby si vysvetlili konštruktívne veci.
Neodpoviem na tvoje otazky. Ale dnes si teda riadne uzivam tie tlacovky a totalnu paniku, ked Matus Nakup Vsetko sa nas snazi presvedcit, ze ak sa delegacia z EU parlamentu snazi presetrit "haciendy", tak ide o "trestnu vypravu". Minister vnutra kritizuje presetrenie podvodov. Iny bizar. Ine zufalstvo.
Mňa by tiež veľmi zaujímalo prečo sa toľki ľudia cítia pod EU neslobodni a nevidia vyhodu v NATO..
Jediné vysvetlenie je, že netušia, že tá lavička v parku je vďaka európskym peniazom, že ten pumptrack na vedľajšej ulici bol hradený z eurofondov.. že netušia ze ak sa vojna presunie k nám, naši muži a synovia by museli ísť bojovať..
Za posledných zhruba 19 rokov sú smeráci zhruba 14 rokov pri moci. Slovensko je jednou z najchudobnejších štátov EÚ, v podstate sme sa nikam nepohli. Tu je aj odpoveď, ako efektívne sa čerpajú eurofondy. A ten trkvas Kukaj TikTok ešte bude čosi blúzniť o zodpovednosti opozície za tento stav.
V návale emócií po tlačových "besedách"(skôr vystúpeniach 3 otázky a dosť) som poprosila admina nech tento príspevok zruší. Cítim sa podobne ako rybár, ktorý je na mori v lodi,do ktorej zateká,ja musím chytať ryby,aby som prežila,ale zároveň vylievať vodu z lode,aby som sa neponorila, ešteže plávať viem,ale v mori mi je to asi prd platné 😁. Obrazne povedané 😏.
Jasné , že nefunguje ,stačí si pozrieť Poľsko , to je už iná galaxia , ale aspoň rastie smerákovo v Chorvátsku
V návale emócií po tlačových "besedách"(skôr vystúpeniach 3 otázky a dosť) som poprosila admina nech tento príspevok zruší. Cítim sa podobne ako rybár, ktorý je na mori v lodi,do ktorej zateká,ja musím chytať ryby,aby som prežila,ale zároveň vylievať vodu z lode,aby som sa neponorila, ešteže plávať viem,ale v mori mi je to asi prd platné 😁. Obrazne povedané 😏.
@zuzanita1609 Ale tak je známe, že aby mohli použiť eurofondy, musia byť najprv splnené podmienky pridelenia a to je vo väčšine prípadov nesplniteľné, to zistil aj Odor, hovoril, že treba vytvoriť odbornú komisiu, ale ju nevytvoril.
Takto každá vláda, ktorá tu je čerpá len časť pridelených eurofondov.
A tak isto aj EU môže kontrolovať akcie z eurofondov, hlavne ak má nejaké podnety.
Jasné , že nefunguje ,stačí si pozrieť Poľsko , to je už iná galaxia , ale aspoň rastie smerákovo v Chorvátsku
@jednoduchomaria89 Som rada že si spomenula Poľsko,to je už od nás úplne vzdialená krajina,aj keď sme susedia 😊. Poliaci vedia,koho sú susedom od severovýchodu a poučili sa z minulosti,pochopili. Ja,ako Slovenka,keby niečo, prvá moja možnosť a mojej rodiny,je teraz utekať do Poľska.
Aby sa ľudia nehádali,ale aby si vysvetlili konštruktívne veci.
@zuzanita1609 cerpanie ano, ci je efektivne? Jednak nevieme vycerpat co mozme, jednak mame prebujnelu administrativu nad ramec poziadavok EU a napriek (alebo vdaka?) tejto prebujnelej administrative sa peniaze z fondv EU stracaju v ciernych dierach vo vreckach "nasich ludi". Korupcia a klientelizmus su sucastou celeho procesu. Kazdy novopristupeny clen EU je na tom lepsie ako Slovensko, dokonca aj Orban dokaze z EU vytrieskat kazde euro, aj ked v kuse na EU kyda.
Celé EÚ fondy na Slovensku sú o uplatkoch. Nedáš, nemáš.
Ja som to tu už niekde písala. Kym nám zriadili labak, pán riaditeľ mám postavený barak.

@zuzanita1609 nie. mnohe sme necerpali.