icon

Herci a politika: Prečo ovplyvňujú televíziu a divadlo?

Včera o 12:51

Za mňa je to už neakceptovateľné. A plne súhlasím s každým jedným slovom pána Chmelára.
Človek si chce oddýchnuť a všade len rozdeľovanie a negatívita vo verejnom priestore. Prečo zneužívajú relácie a divadlo na vyjadrenie svojho názoru.
Nech tak robia na námestí, alebo pod svojim osobným profilom.

https://www.facebook.com/share/v/17E4WeaGyq/

Strana
z3
mila23
Včera o 12:53

tak ako si Ty toto napisala pod svojim osobnym profilom,ze? 🙂

muzula
Včera o 13:00

ze vraj PANA Chmelara...no koniec

autor
Včera o 13:02
@mila23

tak ako si Ty toto napisala pod svojim osobnym profilom,ze? 🙂

@mila23 nie som verejne známa osoba. Ani nezneužiivam relácie , odovzdávanie cien alebo divadlo, ktoré je pre všetkých zúčastneným a to nehovorím o tom, keď si kupuješ vstupenky a dostaneš sa na politickú propagandu.

anonym_ce6fc5
Včera o 13:03

@anonym_autor veď ty pozeraj relácie, kde je ten Pán Chmelár, veď aj pri tom si môžeš oddýchnuť. Ja nesúhlasím ani s jednym slovom Pána Chmelára a chcem počúvať názory hercov vo verejnom priestore. Pán Chmelár nech ide na námestie, len to by ho asi vypískali, že? Mňa nejaký pán Chmelár nezaujíma, ja ho počúvať nechcem!!!

viestta
Včera o 13:03

Politika patri do verejneho priestoru. Kde inde by mala patrit ked nie do verejneho priestoru? Predsa politika sa tyka kazdeho z nas, bez ohladu na pohlavie, vek, vzdelanie, narodnnost, bydlisko. socialny status, politicke preferencie a sexualnu orientaciu.

mila23
Včera o 13:04
@anonym_autor

@mila23 nie som verejne známa osoba. Ani nezneužiivam relácie , odovzdávanie cien alebo divadlo, ktoré je pre všetkých zúčastneným a to nehovorím o tom, keď si kupuješ vstupenky a dostaneš sa na politickú propagandu.

@anonym_autor mozem otazku? ako casto chodis do divadla alebo na kulturu? a ako casto z toho je tam politicky komentar? alebo len doma pred telkou velebis 'pana Fica' a pana Chmelara'?

felycity
Včera o 13:05

Divadlo, literatura nikdy neboli len o oddychu, obzri sa do minulosti, spimen si na historicke diela, ktore sa hraju v divadlach a su plne "politiky" , ci nazorov na spolocensku situaciu..., ak chces oddychovat v pokoji a bez obmedzenia, tak radsej ostan doma.

anonym_963425
Včera o 13:21

Preco to robia? No lebo maju za to nejaku formu financnej kompenzacie. Alebo si takto robia ocko u divakov a snazia sa ziskat tymi recami ich priazen

sova7
Včera o 13:25

Bohužiaľ politika zasahuje do všetkého. Negativitu nešíria herci a umelci ani nedelia spoločnosť spoločnosť rozdeľujú politici umelci len o tom hovoria. Myslím si že ľudia ktory majú tú možnosť hy mali vyjadriť svoj názor a robia to aj v našom mene. Umelci nie su iba šaškovia a zabávači. Skutočny umelec je hlasom ľudí ktory má práveže na rozne nedostatky problemy nespravodlivosť upozorňovať. Kultúra je vizitka národa. Je v tom všetko. Umenie mentalita vyjadrenie postoja spôsob akým sa pozeráme na život. Takže je veľmi dobre že umelci sa vyjadrujú, tak by to malo byť. A ak je problem politika to kam nás politici ťahajú čo robia ako nefungujú tak je dobre že na to umelci upozorňujú a snažia sa ľudom otvoriť oči. O tom vždy umenie bolo.

michellemary
Včera o 13:48

Keby sa umelci nemiešali do politiky,nebola by ani Nežná,to si treba uvedomiť. Majú rovnaké právo vyjadrovať sa k politickým veciam, ako my, neherci.

katarinaba
Včera o 13:48

Kym politici budu zasahovat do kultury, je na mieste aby umelci poukazovali na to, co sa v kulture deje. Ak sa niekto snazi cenzurovat, urcovat co sa moze hrat, hovorit, spievat a co nie, tak potom by o tom mal vediet aj divak a cely narod. A nie len v kulture, ale v kazdej oblasti zivota. Pokial budu ticho, kolko veci sa bezny clovek nedozvie? Tak ak chcem kritizovat alebo obdivovat niektoru stranu ci politika, mala by som o nom a jeho skutkoch vediet co najviac. Aby som sa v konecnom dosledku JA vedela rozhodnut, komu svoj hlas do tej debnicky pri volbach hodim.

kp7333
Včera o 13:58

@anonym_autor ked si chces oddychnut, zapni si v telke Ruzu pre nevestu alebo Mama ozen ma. Divadlo je pre tych, ktori chcu aj premyslat a odjakziva nastavovalo zrkadlo spolocnosti. Herci su ludia ako my vsetci a maju pravo vyjadrit svoj nazor verejne. Tak ako to robi aj "pan" Chmelar.

mondolina
Včera o 14:03

Som rada, že nie sú ticho.

anonym_603574
Včera o 14:07

Umenie a politika su vzajomne velmi prepojene. A tam, kde politika likviduje umenie, nastupuje suteren. Popravde, divim sa vsetkym umelcom (nielen hercom - ti su najviac na ociach, tak su najviac pranierovani, ale umenie nie je len herecke - btw, aj pri tom hereckom umeni je dost ludi, ktori su za oponou, nie je to len o hercoch), ze nekricia este hlasnejsie. Ale trochu to aj chapem, maju rodiny, hypoteky... nepripomina vam to nieco? Nejake obdobie z nedavnej historie, ked sa clovek nemohol ozvat?

anonym_89bda1
Včera o 14:12

@anonym_autor to máš rovnako ako v Hollywoode, ak nepropaguješ ich zvrátenú sexuálnu ideológiu, politiku... tak si ako herec, spevák... skončil v šoubiznise.

kikulienkadd
Včera o 14:19

Ahoj! Aké zneužívanie priestoru? Veď súčasné vedenie ministerstva kultúry robí všetko pre to, aby rezort zanikol, inak si ich kroky neviem vysvetliť.

viestta
Včera o 14:21
@anonym_603574

Umenie a politika su vzajomne velmi prepojene. A tam, kde politika likviduje umenie, nastupuje suteren. Popravde, divim sa vsetkym umelcom (nielen hercom - ti su najviac na ociach, tak su najviac pranierovani, ale umenie nie je len herecke - btw, aj pri tom hereckom umeni je dost ludi, ktori su za oponou, nie je to len o hercoch), ze nekricia este hlasnejsie. Ale trochu to aj chapem, maju rodiny, hypoteky... nepripomina vam to nieco? Nejake obdobie z nedavnej historie, ked sa clovek nemohol ozvat?

@anonym_603574 presne toto mi nedavno napadlo. Ako nejaky spevak rozpraval o tom, ze kazdy rok museli chodit na "prehravky" kde im kulturna komisia zlozena z ideologicky vyhovujucich jedincov schvalovala (rozumej cenzurovala) reprtoar. Lasica a Satinsky (a nielen oni) mali v televizii dlho "utrum". A neboli jedini, ktorych rezim umlcal. Uz dnes sa deti na literature ucia o samizdatoch, to je realita vtedajsej doby. Presne to sa teraz deje vo verejnopravnom telerozhlase (a zial aj v nestatnych mediach), kde vsetko co sa bude vysielat podlieha "schvalovaniu" a este aj zaznam z odovzdavania cien pre tych najlepsich je vyradeny z vysielania, pre "politicky nekorektne vyjadrenia" ocenenych. Rusia sa relacie, ktore su "politicky nekorektne".
Sudruh Chmelar by sa vobec nehneval, ak by tieto komisie zas boli zavedene. Ale zatial to robia len iniciativni a snazivi blbci dosadeni do funkcii (kto vie ci len z vdacnosti mocnym alebo z presvedcenia)

oliolijanka
Včera o 14:23
@anonym_ce6fc5

@anonym_autor veď ty pozeraj relácie, kde je ten Pán Chmelár, veď aj pri tom si môžeš oddýchnuť. Ja nesúhlasím ani s jednym slovom Pána Chmelára a chcem počúvať názory hercov vo verejnom priestore. Pán Chmelár nech ide na námestie, len to by ho asi vypískali, že? Mňa nejaký pán Chmelár nezaujíma, ja ho počúvať nechcem!!!

@anonym_ce6fc5 😀 aha, tak vakcinovat si sa dala, lebo nie si ako dezovat, ktory nerespektuje politicku a vedecku autoritu. Ale Doc. Mgr. Chmelar, PhD ta nezaujima a pocuvat ho nechces, radsej hercov...🤠

viestta
Včera o 14:34
@oliolijanka

@anonym_ce6fc5 😀 aha, tak vakcinovat si sa dala, lebo nie si ako dezovat, ktory nerespektuje politicku a vedecku autoritu. Ale Doc. Mgr. Chmelar, PhD ta nezaujima a pocuvat ho nechces, radsej hercov...🤠

@oliolijanka takze LEN herci?
Prof. Ingrid Timková
doc. Štefan Bučko, ArtD.
doc. Juraj Letenay
doc. Michal Režný, ArtD.
doc. Michal Vajdička
doc. Marek Majeský, ArtD.
Odbornych asistentov Katedry herecstva VSMU tu vsetkych menovat nebudem ale kazdy z nich ma akedamicky titul, napriklad
Mgr. art. Ľuboš Kostelný
Mgr. art. Tomáš Maštalír
Mgr. art. Tatiana Pauhofová
Mgr. art. Stanislava Vlk Vlčeková, ArtD.

cacianka
Včera o 14:41
@viestta

@anonym_603574 presne toto mi nedavno napadlo. Ako nejaky spevak rozpraval o tom, ze kazdy rok museli chodit na "prehravky" kde im kulturna komisia zlozena z ideologicky vyhovujucich jedincov schvalovala (rozumej cenzurovala) reprtoar. Lasica a Satinsky (a nielen oni) mali v televizii dlho "utrum". A neboli jedini, ktorych rezim umlcal. Uz dnes sa deti na literature ucia o samizdatoch, to je realita vtedajsej doby. Presne to sa teraz deje vo verejnopravnom telerozhlase (a zial aj v nestatnych mediach), kde vsetko co sa bude vysielat podlieha "schvalovaniu" a este aj zaznam z odovzdavania cien pre tych najlepsich je vyradeny z vysielania, pre "politicky nekorektne vyjadrenia" ocenenych. Rusia sa relacie, ktore su "politicky nekorektne".
Sudruh Chmelar by sa vobec nehneval, ak by tieto komisie zas boli zavedene. Ale zatial to robia len iniciativni a snazivi blbci dosadeni do funkcii (kto vie ci len z vdacnosti mocnym alebo z presvedcenia)

@viestta ja som tu dobu zažila, zakázaní herci, zakázané divadelné predstavenia, zakázané filmy, zakázané knihy - sťahovali ich z predajní, zakázaná hudba, zakázaní speváci či hudobníci, z knižníc, trhali a pálili, alebo čerstvo vytlačené rovno zhabali a dali do pece. Komouši sa správali ako nacisti - odporcov a ich diela, nežiaduce osoby a ich diela LIKVIDOVAŤ. sami zvládli akurát tak žvásty a blaboly na zjazdoch strany , tak inteligencia bola nežiaduca.
Hmmm, čo mi to len teraz pripomína ?! 😇🤔
Že by našu vládnu garnitúru , v šľapajach putnika?
O chvíľu vypadnú z okna, zrazí auto, a iné náhodné nehody nešťastia sa stanú aj našim opozicnikom ? Toto chcú ľudia ako autorka ?

oliolijanka
Včera o 14:44
@viestta

@oliolijanka takze LEN herci?
Prof. Ingrid Timková
doc. Štefan Bučko, ArtD.
doc. Juraj Letenay
doc. Michal Režný, ArtD.
doc. Michal Vajdička
doc. Marek Majeský, ArtD.
Odbornych asistentov Katedry herecstva VSMU tu vsetkych menovat nebudem ale kazdy z nich ma akedamicky titul, napriklad
Mgr. art. Ľuboš Kostelný
Mgr. art. Tomáš Maštalír
Mgr. art. Tatiana Pauhofová
Mgr. art. Stanislava Vlk Vlčeková, ArtD.

@viestta Prepac Viesta, ja viem, ze trpis komplexom z chybajuceho vzdelania a rada by si bola za akykolvek titul aspon pred menom, ale porovnavat pauhofovej Mgr. art. alebo profesorku na VSMU s Chmelarovymi titulmi, praxou, danostami a skusenostami v teme "preco sa herci miesaju do politiky" to chce naozaj velku odhodlanost zaujat😀

anonym_ce6fc5
Včera o 15:16
@oliolijanka

@oliolijanka obdivovatelka Chmelara? No ved ho obdivuj, titul negarantuje zdravy usudok

viestta
Včera o 15:17
@oliolijanka

@viestta Prepac Viesta, ja viem, ze trpis komplexom z chybajuceho vzdelania a rada by si bola za akykolvek titul aspon pred menom, ale porovnavat pauhofovej Mgr. art. alebo profesorku na VSMU s Chmelarovymi titulmi, praxou, danostami a skusenostami v teme "preco sa herci miesaju do politiky" to chce naozaj velku odhodlanost zaujat😀

@oliolijanka aha, takze dosli argumenta, budes riesit mna, Uz som si u teba zvykla. Takze nemusis dalej o mne drat klavesnicu, neviem co nove by si este mohla na moju adresu vyplodit. Venuj sa podstate temy.
Ozaj, pofesura je profesura. Profesorov menuje prezident. V rebricku akademickych titulov je profesor najvyssi, vyssi ako docent a ked je niekto profesorom, neuvadzaju sa pred ani za jeho menom ziadne dalsie akademicke tituly, ktore dosiahol.
Al v poriadku, pre teba moze byt Chmelar kapacita, je to v poriadku. Kludne ho mozes aj dalej orodovat. Ja som rada, ze aj ti radovi herci su tribunmi naroda a povedia to nahlas za nas. Politika tejto vlady je prehnita, plna korupcie, skandalov, preslapov, neodbornosti, neschopnosti riadit stat ako taky.

mondolina
Včera o 15:23
@oliolijanka

@oliolijanka
gratulujem k tomuto doslova sprostému príspevku.

iwesska
Včera o 15:33

Vitaj Edo👋😄 Teda PAN Chmelar😂

autor
Včera o 15:37

Mne vôbec nevadí, že sa ozývajú, ale kde. A ešte za to aj zoberie honorár...
Do divadla chodím rada, ale už si vyberám obsadenie.
A ďakujem za radu, ale neostanem doma a ruža pre nevestu nie je moja šálka kávy. 😁

blondiee83
Včera o 15:40
@mondolina

@oliolijanka
gratulujem k tomuto doslova sprostému príspevku.

@mondolina preco sprosty? Ma pravdu, ozaj nemozes porovnavat jeden obycajny magistersky titul (akych su na SR tisice) so vzdelanim E.Chmelara. Aj ked sa to Vam nepaci, nezavisle od vasho prosteho nazoru, je to jeden vzdelany, rozhladeny a inteligentny clovek, docent, s doslovne encyklopedockymi vedomostami a ma taky prehlad o historii, ako snad nikto na Slovensku. Ze nezapada do vasho politickeho rebricka, este neznamena, ze mu to jeho vzdelanie ci docenturu neguje.
Ja si jeho nazory vysoko vazim, aj ked nie s kazdym suhlasim.

viestta
Včera o 15:44
@blondiee83

@mondolina preco sprosty? Ma pravdu, ozaj nemozes porovnavat jeden obycajny magistersky titul (akych su na SR tisice) so vzdelanim E.Chmelara. Aj ked sa to Vam nepaci, nezavisle od vasho prosteho nazoru, je to jeden vzdelany, rozhladeny a inteligentny clovek, docent, s doslovne encyklopedockymi vedomostami a ma taky prehlad o historii, ako snad nikto na Slovensku. Ze nezapada do vasho politickeho rebricka, este neznamena, ze mu to jeho vzdelanie ci docenturu neguje.
Ja si jeho nazory vysoko vazim, aj ked nie s kazdym suhlasim.

@blondiee83 pozri sa, vymenovala som aj docentov, aj profesorku. Ti su svojimi titulmi viac, alebo prinajmansom rovni panu docentovi. A co je viac zurnalistika alebo herecstvo? Ani jedno nie je medicina alebo jadrova fyzika.

blondiee83
Včera o 15:48
@viestta

@blondiee83 pozri sa, vymenovala som aj docentov, aj profesorku. Ti su svojimi titulmi viac, alebo prinajmansom rovni panu docentovi. A co je viac zurnalistika alebo herecstvo? Ani jedno nie je medicina alebo jadrova fyzika.

@viestta samozrejme, s tym suhlasim.

princkrason
Včera o 15:48

to je to iste ked smerohlas keca, ze politika do sportu nepatri a pritom sa pchaju vsade ,ked maju nejaky uspech sportovci...

Strana
z3