icon

Hromadné prepúšťanie na Slovensku

veklipo
17. okt 2025

Za posledny 1/2r ohlasili hromadne prepustanie:
Hella Bánovce nad Bebravou
Eterna Banovce nad Bebravou
Kia Žilina
Telekom Košice
Železnice SR
Ecco Slovakia Martin
ZKW Krušovce okr Topolčany
Embraco Spiššská Nová Ves
Honeywell Partizánske

Dôvod:
1. Nedostatok zákaziek
2. Vysoké daňovo-odvodové zaťaženie

Budúce vlády budú mať čo naprávať.

Strana
z5
binarypete
Autor odpoveď zmazal
viestta
17. okt 2025

zabudla si este dva body
- nepredvidatelnost legislativnych zmien
- nevymozitelnost prava
A to je iba a len "kapusta" tejto vlady

anonym_476d32
17. okt 2025

Prosím, vysvetli mi, ako by to budúca vláda mohla napraviť?

mayami
17. okt 2025
@binarypete
Odpoveď bola zmazaná

@veklipo no neviem, kde je pravda 😄, pred hodinou mi vyhodilo tento článok https://spravy.stvr.sk/2025/09/nedostatok-rusno...
Ale áno, prepúšťa sa všade, zákazky ubúdajú, len ten Fico furt vykrikuje akú máme nízku nezamestnanosť.
Pán Erik Tomáš síce chce dať vsetkým nezamestaným po prstoch, ale kde tí ľudia majú ísť robiť nejak nedomysleli

veklipo
autor
17. okt 2025
@viestta

zabudla si este dva body
- nepredvidatelnost legislativnych zmien
- nevymozitelnost prava
A to je iba a len "kapusta" tejto vlady

Plus pribudnu este statni zamestnanci. Ti su aktuelne este ''chraneni'',

anonym_b97349
17. okt 2025

Dochodcom je to sum a fuk. Aj tak budu vllit bud smer alwbo republiku. Sme v totalnej........

veklipo
autor
17. okt 2025
@mayami

@veklipo no neviem, kde je pravda 😄, pred hodinou mi vyhodilo tento článok https://spravy.stvr.sk/2025/09/nedostatok-rusno...
Ale áno, prepúšťa sa všade, zákazky ubúdajú, len ten Fico furt vykrikuje akú máme nízku nezamestnanosť.
Pán Erik Tomáš síce chce dať vsetkým nezamestaným po prstoch, ale kde tí ľudia majú ísť robiť nejak nedomysleli

@mayami Nedostatok rusnovodicov, neznamena, ze ZSR nebude hromadne prepustat. Rusnovodici idu do dochodku a mladi to nechcu robit,J azdi menej vlakov, bude menej vypravcov, menej sprievodcov atd. Su to ludia, ktori prezili cely svoj zivot na zeleznici a teraz pridu o pracu.

oblecenie99
17. okt 2025
@mayami

@mayami Rušňovodičov prepúšťať nebudú, tých je akútny nedostatok.

oblecenie99
17. okt 2025
@veklipo

@mayami Nedostatok rusnovodicov, neznamena, ze ZSR nebude hromadne prepustat. Rusnovodici idu do dochodku a mladi to nechcu robit,J azdi menej vlakov, bude menej vypravcov, menej sprievodcov atd. Su to ludia, ktori prezili cely svoj zivot na zeleznici a teraz pridu o pracu.

@veklipo Poznám takých osobne, čo sa teraz boja, a ano, prežili život na železnici, sú to dokonca železničiari telom aj dušou a btw zároveň aj voliči tejto koalície a za prepúšťanie vinia každého od EU po Šimečku, čiže stratený prípad.

chichua
17. okt 2025
@veklipo

@veklipo štátny zamestnanci nie sú chránení. Aspoň nie tí bežní..Povinne sa znižujú stavy aj tu. Aktuálne je 1. kolo prepúšťania..

anonym_39a244
17. okt 2025

@veklipo aaale, co by Fico napraval v dalsej vlade... este podoji viac strednu vyrstvu... 🙂 🙂 ... ak budu vobec volby (vid napady s presunom komunalnych volieb)...

roja01
17. okt 2025

Zazili ste hromadne prepustanie medzi rokmi 1990 a 2010? Toto prepustanie je nic.

alex49
17. okt 2025

na úradoch sa už prepúšťa,, zachvílu tam nebude mať kto robiť, ale na ministerstvách budú sedieť a kupovať si nové autá

anonym_bcb70f
17. okt 2025

Ja si myslím, že Slovensko spasí len Šimečka a spol.

veklipo
autor
17. okt 2025
@roja01

Zazili ste hromadne prepustanie medzi rokmi 1990 a 2010? Toto prepustanie je nic.

@roja01 zažila.
Pocitovo je to rovnake.

anonym_0b3aa5
17. okt 2025
@anonym_476d32

Prosím, vysvetli mi, ako by to budúca vláda mohla napraviť?

@anonym_476d32 vytvorenim lepsieho podnikatelskeho prostredia (vymozitelnost prava, zmysluplne danove zatazenie, predvidatelnost legislativnych zmien atd),. Ked sa bude darit podnikatelom, budu sem prichadzat zahranicne firmy, bude sa lepsie zit aj zamestnanocm. Bude praca, zaujem o zamestnancov, zamestnavatelia sa budu musiet snazit ziskat zamestnancov - je nam vsetkym lepsie... Zdanie firiem neprinesie nikdy viac penazi, iba ubytok pracovnych prilezitosti a menej prace pre ludi

anonym_7ec8dc
17. okt 2025

co sa tyka nezamestnanosti tak ja som zazial prepustanie 2002-2003 to boli absolutne ine cisla teraz je nezamestnanost ok neda sa to porovnat
v tedy bola 18,6% teda trojnasobna ako teraz

anonym_b97349
17. okt 2025
@oblecenie99

@veklipo Poznám takých osobne, čo sa teraz boja, a ano, prežili život na železnici, sú to dokonca železničiari telom aj dušou a btw zároveň aj voliči tejto koalície a za prepúšťanie vinia každého od EU po Šimečku, čiže stratený prípad.

@oblecenie99 presne. 😀 a 2 pohlavia su tiez dolezite ukotvit.

katkaseiner
17. okt 2025

k tej nezamestnanosti... ja chapem ze prace je kopec, ale nie je jedno za kolko pracujete. Clovek vezme aj horsie platenu pracu na chvilu a potom medzitym hlada lepsie platenu. Ale proste su pozicie ze su na jednej urovni. Nic lepsie nenajdu a vzdelavat sa uz nebudu. Kopec ludi radsej odislo do zahranicia, robia jednoduche prace, tych par slov na prezitie sa naucili, zarovia raz tolko ako tu...

roja01
17. okt 2025
@veklipo

@roja01 zažila.
Pocitovo je to rovnake.

@veklipo ano, suhlasim. Len vtedy malo ten pocit vysse 500tisic nezamestnanych a teraz 145tisic. A vacsinou boli nezamestnani obaja rodicia naraz. A to vacsinou po dlhych rok prace v jednej firme.

no_predsa_ja
17. okt 2025

Najvyššia nezamestnanosť v histórii samostatnej SR bola v období vládnutia Mikuláša Dzurindu, čiže strán SDK, KDH, SOP, SDĽ a SMK:
koniec roka 2001 - 19,2 %
začiatok roka 2002 - 19,7 %

viestta
17. okt 2025
@mayami

@mayami rusnovodica nemoze robit kazdy, musi byt predovsetkym zdravotne sposobily, potom musi absolvovat prislusny vycvik a skusky, musi mat najazdene hodiny na nakladnej doprave, az potom moze ist robit rusnovodica na osbakoch a nasledne aj na rychlikoch.
Prepustaju sa pokladnicky lebo sa zaviedol poplatok za kupu listka pri pokladni a nakup cez internet setri predovsetkym mzdove a odvodove zatazenie prepravcu, prepustaju sa vlakveduci (sprievodcovia), pretoze sa rozsiruje pocet vlakov so samoobsluznym systemom vybavovania cestujucich.

anonym_39a244
17. okt 2025
@anonym_bcb70f

Ja si myslím, že Slovensko spasí len Šimečka a spol.

@anonym_bcb70f no, asi budu omnoho menej kradnut a nezabijat novinarov, ale hned zdvihnu dan z nehnutelnosti (ako maju v programe)... takze po financnej stranke si myslim, ze to bude rovnako

anonym_39a244
17. okt 2025
@no_predsa_ja

Najvyššia nezamestnanosť v histórii samostatnej SR bola v období vládnutia Mikuláša Dzurindu, čiže strán SDK, KDH, SOP, SDĽ a SMK:

@no_predsa_ja po drsnej vladne Meciara treba podotknut

anonym_8f6b80
17. okt 2025
@veklipo

@veklipo A hlavne rušňovodiči nie sú zamestnanci ŽSR 😉 Ale ZSSK alebo Cargo

anonym_cbff2a
17. okt 2025
@viestta

@mayami rusnovodica nemoze robit kazdy, musi byt predovsetkym zdravotne sposobily, potom musi absolvovat prislusny vycvik a skusky, musi mat najazdene hodiny na nakladnej doprave, az potom moze ist robit rusnovodica na osbakoch a nasledne aj na rychlikoch.
Prepustaju sa pokladnicky lebo sa zaviedol poplatok za kupu listka pri pokladni a nakup cez internet setri predovsetkym mzdove a odvodove zatazenie prepravcu, prepustaju sa vlakveduci (sprievodcovia), pretoze sa rozsiruje pocet vlakov so samoobsluznym systemom vybavovania cestujucich.

@viestta by si sa čudovala,bola som na veľtrhu práce,kde mali ZSSK stánok a hovorili citujem "berieme všetkých,zaučime" doteraz dúfam, že len srandoval

anonym_2b64ee
17. okt 2025
@veklipo

@veklipo nie sú. Robím čo verejnom sektore do konca roka prepustia 1/3 zamestnancov

viestta
17. okt 2025
@no_predsa_ja

@no_predsa_ja ano, ked zdedili krachujuce fabriky, ktore boli za Meciarovej vlady sprivatizovane jeho ludmi. Pozabudol si aj na take "ficury" na statisticke upravy poctu nezamestnanych za Meciara ako zavedenie trojrocnej rodicovskej dovolenky, pretoze desattisice zien sa nemali kde vratit po materskej a ak sa aj mali kde vrati, tak nemali kde dat deti, pretoze boli zrusene jasle, skoly ako zbytocne. Zavedenie institutu predcasneho dochodku, pretoze tisice prepustenych zamestnancov v preddochodkovom veku sa nemali kde zamestnat.

mizoko
17. okt 2025

@veklipo a ešte v kultúre bude veľké prepustanie

kofa77
17. okt 2025

Statna a verejna prepusta, zupy prepustaju..

Strana
z5