Hromadné prepúšťanie na Slovensku
Za posledny 1/2r ohlasili hromadne prepustanie:
Hella Bánovce nad Bebravou
Eterna Banovce nad Bebravou
Kia Žilina
Telekom Košice
Železnice SR
Ecco Slovakia Martin
ZKW Krušovce okr Topolčany
Embraco Spiššská Nová Ves
Honeywell Partizánske
Dôvod:
1. Nedostatok zákaziek
2. Vysoké daňovo-odvodové zaťaženie
Budúce vlády budú mať čo naprávať.
Mnohi miesto si uzivania krasnych vianoc,dostanu ako darcek vypoved v praci.Vela firiem ani dopredu neda vediet,ze koncis od 1.1.Uz teraz si hladaj novu pracu tak prekvapenie bude v decembri velike.A ked takto dostanu vypoved obaja rodicia,tak oci pre plac.Uz z tych ubohych 800eur,aku podporu dostanu 400eur a co dalej.No bude zle nedobre po novom roku.Ako si utiahnu opasky z takej almuzny,ak maju este aj hypoteku a 2 deti.Mnohi ani uspori nemaju prave na taketo situacie.A bude z roka na rok horsie a horsie.
@viestta by si sa čudovala,bola som na veľtrhu práce,kde mali ZSSK stánok a hovorili citujem "berieme všetkých,zaučime" doteraz dúfam, že len srandoval
@veklipo a vieš prečo?Lebo mladí poznajú svoju cenu a kto bude robiť kuchárku v MS za 850 eur či sestričku, učiteľku, keď im z toho platu nevyjde ani slušné bývanie v podnájme.Kamaratkina mama pracuje v Sevte v sklade všetci mladší čo prídu po par dňoch utečú.Vsade zostava staršia generácia, lebo nemajú na výber, bola sa veku atď ...občas si pozri na nože aki ľudia pracujú v kuchyni .
Pracovať za tie nízke platy si môžu dovoliť starší ľudia nie ten čo ma rodinu a hypo.Preto sa dnes každý hrabe na VŠ hlavne, že ma titul a o stredoškolákoch si zamestnávatelia myslia, že sú hlupáci generácia 40-45+.
@anonym_cbff2a vytlačili Regiojet a teraz sú v uzkych
Prosím, vysvetli mi, ako by to budúca vláda mohla napraviť?
@anonym_476d32 tiez by ma to zaujimalo. Nevolila som Fica ale kazda dalsia vlada pojde smerom zdrazovania. Klesa kupna sila, nedostatok zakaziek tskze firmy budu prepustat aj nadalej. A ked si to tak zoberieme trh je presyteny vsetkym.moznym.
@anonym_48a9ad ale prosím ta, to je VSETKO KLAMSTVO. Nič lepšie ako PS predsa nie je. (Irony) Vidíme to v BA, co Vallo stvara. Namiesto toho, aby opravoval cesty a chodníky, buduje parky a oázy a predražené multifunkčné ihriska (lebo vsak na tom sa najlepšie kradne), a pizdi mesto nezmyselnymi cyklochodnikmi, ktoré tam absolútne nepatria a chpdi po nom 5 a pol cyklistu za deň. Ale hlavne ze auta a MHD stoja v kolenách a vedľa prázdne pruhy. Nehovoriac o tom, ze cyklisti si ďalej drzo chodia po chodníkoch. O kolobezkaroch ani nehovorím. Dopravný podnik si bral 30 mega úver, lebo mesto už nemohlo, lebo by slo do nútenej správy, tak to urobili takto. Teraz dane zvyšovať nebude, lebo budúci rok sú voľby, ale potom keď výhra, tak sa môžeme tešiť. Ale jasne, hlavne ze tu nebude Fico!
@anonym_412863 asi berie navody od nitr.primatora. tiez figu robi pre mesto. Hlavne ze mame cyklotrasy
..
Na okresnych uradoch uz zacali prepustat aj na UPsVaR, nasleduje Socialna poistovna. Zacali tam kde najmenej zarabaju a maju najviac roboty..
@anonym_28279e upsvar sprostredkovatelky sú úplne zbytočne.Termin raz za tri mesiace aktivita nulová.Zobrat papiere a založiť spis a dať dátum to je všetko čo robia.Zbytocni úradníci.Detto treba zlúčiť malé dediny, osady načo má každá starostu, matrikarku a zije tam 700 obyvateľov služobné auto, a na úrade sedí 5 ľudí vyzerá to ako v Hornej dolnej taká pracovná aktivita
@anonym_eccc17 No veď je nás stále menej, nemá už kto robiť. Nemal by byť problém.😁
@gribka1 ma kto robit ale ludom sa nechce. Zober si kolko mame nezamedstnanych. Kolko ludi - z mensiny je doma a kolko pracuje? A vsetci dostavaju davky. A dalsia vec ak niekto dostane davky ktore su vyssie ako plat tak robit nepojde alebo normalny clovek pojde von za iny plat
@anonym_7ec8dc môžeš byť nezamestnaná a mať 800 tisíc na účte súčasne 😁
@mayami aj ja chcem mat tolko na ucte 🙂
@anonym_28279e upsvar sprostredkovatelky sú úplne zbytočne.Termin raz za tri mesiace aktivita nulová.Zobrat papiere a založiť spis a dať dátum to je všetko čo robia.Zbytocni úradníci.Detto treba zlúčiť malé dediny, osady načo má každá starostu, matrikarku a zije tam 700 obyvateľov služobné auto, a na úrade sedí 5 ľudí vyzerá to ako v Hornej dolnej taká pracovná aktivita
@anonym_0f4007 strašne, ale strašne si hlúpa. Choď na mesiac robiť tú sprostredkovateľku. Aby si vedela, čo je iba založiť spis. Mňa by zaujímalo , čo je tvoje zamestnanie. Akú robotu robíš? Keď si tak fundovana hodnotiť robotu druhých.
@anonym_0f4007 strašne, ale strašne si hlúpa. Choď na mesiac robiť tú sprostredkovateľku. Aby si vedela, čo je iba založiť spis. Mňa by zaujímalo , čo je tvoje zamestnanie. Akú robotu robíš? Keď si tak fundovana hodnotiť robotu druhých.
@anonym_2733b1 no tak nam napíš, čo je na tom také zložité? Založiť nejaký spis a každý mesiac tam pro forma založiť vytlačený papier z profesie, ze si akoze hľadám prácu? To dokáže aj cvicena opica. Plus pol roka byt na UP si bežný slovak môže dovoliť byt asi ťažko. Zvyčajne sú to iba povalaci a vyuzivaci systému inak robiaci na čierno, plus matky s účelovými max.podporami, ktoré si naivne myslia, ze po sedení doma 3+ rokov maju právo si vybrať, ako to s obľubou vypisujú svoju podporu. Tie by ako prve mali hnat do prace. A nie ešte sa s nimi za "vsimne" dohodnúť, že ich nikde posielať na pohovor nebudú, lebo majú doma detičky. Az ked toto budú robiť, potom budú aj užitočné.
Zazili ste hromadne prepustanie medzi rokmi 1990 a 2010? Toto prepustanie je nic.
@roja01 hromadné prepúšťanie bolo za rozkradaciek Meciara a jeho mafianov v 90tych rokoch, po vstupe do EU bolo uz minimalne, prave naopak, nezamestnanost prudko klesala. A hlavne si fakt tak úbohá, ze ti stačí, ze sa pred 30 rokmi hromadné prepustalo a preto je to teraz v pohode? Vsimla som si tento alibisticky trend u obhajcov sucasnej mafianskej vlady, ziadne logické argumenty, ani normalne vysvetlenie totiž na tu katastrofu v krajine nemaju, tak vytiahnu, co bolo tesne po revolúcii za Mečiara... úbohé...
@anonym_2733b1 no tak nam napíš, čo je na tom také zložité? Založiť nejaký spis a každý mesiac tam pro forma založiť vytlačený papier z profesie, ze si akoze hľadám prácu? To dokáže aj cvicena opica. Plus pol roka byt na UP si bežný slovak môže dovoliť byt asi ťažko. Zvyčajne sú to iba povalaci a vyuzivaci systému inak robiaci na čierno, plus matky s účelovými max.podporami, ktoré si naivne myslia, ze po sedení doma 3+ rokov maju právo si vybrať, ako to s obľubou vypisujú svoju podporu. Tie by ako prve mali hnat do prace. A nie ešte sa s nimi za "vsimne" dohodnúť, že ich nikde posielať na pohovor nebudú, lebo majú doma detičky. Az ked toto budú robiť, potom budú aj užitočné.
@anonym_412863 a ako vieš, že takto funguje zakladanie a vedenie spisov? Nehnevaj sa, ale múdra si, ale ani z 1/8 netušíš, aká je náplň práce a vedenie agendy. V ďalších odpovediach si buď naštuduj prácu predmetného úradu alebo buď radšej ticho.
@anonym_412863 a ako vieš, že takto funguje zakladanie a vedenie spisov? Nehnevaj sa, ale múdra si, ale ani z 1/8 netušíš, aká je náplň práce a vedenie agendy. V ďalších odpovediach si buď naštuduj prácu predmetného úradu alebo buď radšej ticho.
@malasandrika cize aká je jej náplň práce? Zakladanie spisov? A zaslanie rozhodnutia o podpore? Ja ze sprostredkovanie práce 🤔
@malasandrika cize aká je jej náplň práce? Zakladanie spisov? A zaslanie rozhodnutia o podpore? Ja ze sprostredkovanie práce 🤔
@anonym_412863 prosím ťa , buď už ticho. A dozvieme sa aké je tvoje zamestnanie? Tak to ovládaš, že ani nevieš kto zasiela rozhodnutie o podpore. Upsvar to nie je.
@anonym_412863 prosím ťa , buď už ticho. A dozvieme sa aké je tvoje zamestnanie? Tak to ovládaš, že ani nevieš kto zasiela rozhodnutie o podpore. Upsvar to nie je.
@anonym_2733b1 ano, rozhodnutia zasiela sociálna poisťovňa. Ktorá má info o tvojom prijme. Cize ako tu už bolo napísané, uplne zbytočný úrad v tomto prípade. A aj pracovné miesta. Tam, kde ma robiť a vyplácať davky, hádže ľuďom polená pod nohy (posudkove a pod.) a na druhej strane inde vyplaca peniaze hala bála.
@anonym_0f4007 neboj sa, buduci rok bude tolko nezamestnanych, ze pracovnicky UPSVaR sa nezastavia. Zijem v krajskom meste a z kazdej strany pocuvam ze sa ide prepustat, ci su to firmy alebo institucie. Snad ty nikdy nebudes nezamestnana.
@anonym_0f4007 neboj sa, buduci rok bude tolko nezamestnanych, ze pracovnicky UPSVaR sa nezastavia. Zijem v krajskom meste a z kazdej strany pocuvam ze sa ide prepustat, ci su to firmy alebo institucie. Snad ty nikdy nebudes nezamestnana.
@anonym_28279e aj tetusky na uradoch sa budu prepustat,takze ludia sa ani k peniazom nedostanu,urady nebudu stihat ako pri Matovicovi.
@anonym_28279e nauč sa aspoň čítať s porozumením. A ano, dúfam, že nikdy nebudem nezamestnaná, lebo taka inštitúcia ako UPSVAR mi ani nikdy s prácou nepomoze. A každý mesiac založiť papier o tom, ako si "aktivne" hľadáš prácu fakt zvládne aj cvicena opica. Resp.ako tu niektoré píšu, chodia tam aj 1x za 3 mesiace, lebo vsak prácu pre nich nemajú, co nevedia zohnať. Takže asi toľko k ich potrebe.
Uplne stačí vytvoriť portál, ako majú napr.poistovne, ze doklady nahras online a nemusíš chodiť na pobočku s nimi. Presne takto nahras to ich "slavne" potvrdenie a mas vystarane.
@anonym_2733b1 pracovala som tam, ale vtedy sme ešte ľudí aspoň posielali na voľné pracovné pozície.Aj sme sa davali info o kurzoch moznostiach.Tu mi to podpíšte, termín o 3 m dovidenia.Ohladne kurzu sa pýtajte u kolegyne, dotácia na podnikanie detto.Moja sprostredkovateľka nemá hanbu a rovno so mnou pri odchode z kancelárie berie cigarety a volá kolegyňu na cigaretu.Fraska celý úrad práce len plieskanie dverí a premavanie sa z kancelárie do kancelárie.Aku má robotu nahrať údaje okrem toho?my sme robili raz mesačne štatistiku koľko ľudí po kurze sa zamestnalo, koľko vyradilo, práca s dlhodonezamestnanymi, ztp, mladiství.Toto je agenda len na podpis a vykázanie nejakej činnosti.
To nie je sprostredkovanie práce, ale zakladanie potvrdení do spisu.Mam na úrade odpracovaných 5 r zakrnel mi tam mozog nic nové som sa nenaucila, ak by som nemala malé dieťa odídem skor

@binarypete hlavna kontrolorka mesta je kamarátka viceprimatorky, pozri si zastupitelstvo, kde akože volili objektívneho kontrolóra a ako objektivne prebehla tato volba, ktorá miesto toho, aby poukazovala na chyby, im všetko kryje. Potrebovali svojho človeka, ktorý ich neohrozí, ďalšie je vytvorenie MIB, kde zamestnali 120 pracovníkov, kde robi starostova manzelka z Noveho mesta, členka znepokojených matiek, aby im zalatali huby atd atd. Googli si, napr mŕtve duse na magistrate máš aj tu https://www.facebook.com/share/v/1BbPXsDqd4/
@anonym_48a9ad ale prosím ta, to je VSETKO KLAMSTVO. Nič lepšie ako PS predsa nie je. (Irony) Vidíme to v BA, co Vallo stvara. Namiesto toho, aby opravoval cesty a chodníky, buduje parky a oázy a predražené multifunkčné ihriska (lebo vsak na tom sa najlepšie kradne), a pizdi mesto nezmyselnymi cyklochodnikmi, ktoré tam absolútne nepatria a chpdi po nom 5 a pol cyklistu za deň. Ale hlavne ze auta a MHD stoja v kolenách a vedľa prázdne pruhy. Nehovoriac o tom, ze cyklisti si ďalej drzo chodia po chodníkoch. O kolobezkaroch ani nehovorím. Dopravný podnik si bral 30 mega úver, lebo mesto už nemohlo, lebo by slo do nútenej správy, tak to urobili takto. Teraz dane zvyšovať nebude, lebo budúci rok sú voľby, ale potom keď výhra, tak sa môžeme tešiť. Ale jasne, hlavne ze tu nebude Fico!