icon

Hrozí rozšírenie vojnových konfliktov?

eva8
18. aug 2026

Trump sa vyhraza Omanu bombardovanim, ak neposluchne, co sa tyka Hormuskeho prielivu (Oman rokuje s Iranom)
Trumpova mmierova dohoda s Iranom je v nedohladne, Trump krici na novinarov (koho nam to pripomina? 😉 )

Padane ruske bomby na Moldavsko uz nie su nahodne, povedala p. prezidentka.
Zeby preto, ze Moldavsko rokuje o clenstvo v EU a je o krok blizsie?

Strana
z3
eva8
autor
1. sep 2026
@ipsa646

Ešte som zabudol dodať, že pri každej vojne sú ľudia, či skupiny, ktoré na nej zarobia! Ak by len každý prerobil, vojny by asi neboli. Maximálne by si nejakí politici dali verejne po hube, ak by ich k sebe pustili!

@ipsa646 vojna je o moci a peniazoch. Slniecko svojimi teplymi lucmi dosiahlo, aby si putnik zlozil kabat, nie nasilny vietor, ktory len dosiahol, ze si putnik kabat pritiahol k sebe este silnejsie...
Stale viac sa mi vybavuje biblicke - parafrazujem: co speavite jednemu, akoby ste mne urobili...

ipsa646
1. sep 2026
@eva8

@ipsa646 ja dakujem, ze si "zabludil" do nasej starej, vzacne slusnej politickej skupinky, z ktorej sme sa prestahovali sem do tohto fora, pretoze je viditelnejsie. Taktiez, uz tak permanentne needujem, co sa vo svete deje

@eva8 Ani ja nie. Ale základné politické a vojenské princípy sú skoro nemenné od dôb Rímskej ríše. Rozdeľuj a panuj!

anonym_8c996c
1. sep 2026
@anonym_2fd0bc

Vojny budú pribúdať a Rusko v zúrivosti z posledných síl napadne ešte iné krajiny.

@anonym_f5a1e1
@anonym_2fd0bc Asi ešte nie. Najprv sa spojí s Čínou, KĽDR, Bieloruskom, Iránom a dobrá by bola aj Kuba.

ipsa646
1. sep 2026
@anonym_d51408

@anonym_2180f3 Veriaci sa ale báť nemusia, tí budu vytrhnutí. Súženie sa bude týkať neveriacich.

@anonym_d51408 Len aby teraz nebola Archa tá Muskova raketa?

eva8
autor
1. sep 2026
@ipsa646

@anonym_d51408 Len aby teraz nebola Archa tá Muskova raketa?

eva8
autor
1. sep 2026
@anonym_8c996c

@anonym_f5a1e1
@anonym_2fd0bc Asi ešte nie. Najprv sa spojí s Čínou, KĽDR, Bieloruskom, Iránom a dobrá by bola aj Kuba.

@anonym_8c996c Kubu si prisvoju usa. Najprv ju znici a potom sa nad nou blahosklonne pousmeje. S Gronskom a Kanadou mu to nevychadza

ipsa646
1. sep 2026
@eva8

@anonym_8c996c Kubu si prisvoju usa. Najprv ju znici a potom sa nad nou blahosklonne pousmeje. S Gronskom a Kanadou mu to nevychadza

@eva8 Tá Kanada je ešte dôležitejšia ako Grónsko z hľadiska vojenského aj geopolitického, len tam neuspeje. So spojencami, aj budúcimi, nesmieš viesť obchodnú vojnu! Diskutujeme tu ako globálni vojenskí stratégovia a vojnu dnes pomaly plánuje špeciálna AI!

Strana
z3