icon

Je nový konsolidačný balíček pre Slovensko riešením?

dora281
9. sep 2025

Zachráni nás chaos? Systémy a veci podľa teórie chaosu smerujú k chaosu. Polepená vládna koalícia predložila verejnosti ďalší konsolidačný balíček. Možnože práve predložený konsolidačný balíček je to povestné mávnutie motýlich krídiel, ktoré na konci volebného obdobia spustí hurikán, ktorý zmetie túto vládnu garnitúru a nahradí ju neboľševickou, neproruskou, nezlodejskou, ale proeurópskou vládou s víziou rozvoja pre Slovensko, ktoré sa momentálne nachádza na ceste na chvost Európy. Smer-Hlas-SNS vidia v konsolidačných balíčkoch a v ich účinkoch na slovenskú ekonomiku a verejné financie nádej, že budú vládnuť aj ďalšie volebné obdobie. Podľa teórie chaosu, sa ale môže stať, že konsolidačný balíček skončí chaosom na konci volebného obdobia tak, ako predpovedali Milan Lasica a Július Satinský v texte v piesni Starý rodný dom :

1. Tam kde čakajú ma milej pery ...
Ale veď Margita je besná...
2. A mať ktorá mi verí ...
A mať Ti už dávno tráva kryje...
3. Tam kde stojí starý rodný dóóóóóm...
A dom vyhorel do základov...😝

Strana
z2
nelca0510
10. sep 2025

@dora281 joj,nie. Buď tu bude totalita s diktátorom Ficom alebo jednoducho bude "demokracia" ako doteraz s Ficom. Dôchodcovia sa nechaju oklamať aj za 6 eur k dôchodku. A aby som nezabudla. Hlavne nech tu je je 72 pohlaví

balerina2025
10. sep 2025

a odkedy to ma byt akoze v platnosti

anonym_7628fd
10. sep 2025

@dora281 kradnú kradnú pracujúcim ľudom a bude ešte horšie kým sa ich voliči nezobudila v tejto krajine to bude len a len horšie. Postupne ľudia začnú zomierať na choroby ktoré kedysi boli liecitelne, lebo nebude prevencia nebudú lekari, nebudú mat peniaze na lieky. Potraviny si nebudú moc dovoliť budú jesť menej kvalitne, všetko sa ukáže na ľuďoch a poslanci si budú žiť hojne a ľudia hovno. Kradnú ľudom a dávajú sebe, kedy otvoríte FicoPele voliči oči? Už by bolo na čase. V Poľsku skusaju štvordňový pracovný týždeň, nám berú sviatky rad radom….

zuzacka16
10. sep 2025

konsolidačný balíček je riešením akurát tak pre nich, lebo môžu si zas a raz nahrabať viac pre seba a ľudia sú takí sprostí, že im ešte za to poďakujú..inde sa snažia o 4 dňový pracovný týždeň, tu nám rušia všetko čo môžu, zdaňujú rad radom čo sa dá a my robíme len na ich zadky, ale to si asi ficovoliči neuvedomujú..tu nepomôže nič len generálny štrajk, lebo keď sa nespamätáme tak o chvíľu bude povinná aj pracovná sobota..o tom ako funguje školstvo, zdravotníctvo tu nejdem ani písať, snáď tí čo sú pri rozume, vedia ako to tu funguje..

qrstxyz
10. sep 2025

Jasné, že nie. Dlh bude aj tak narastať, lebo pribudnú ďalšie ministerstvá, naši mocipáni sa budú naďalej voziť vládnym špeciálom, usporiadajú si zbytočné oslavy, odsúhlasia si renty a kto vie, čo všetko ešte. Otázka je, čo s tým chceme spraviť my. Zas sklopíme uši a budeme šúchať nohami?

katkaseiner
10. sep 2025

Nepomoze tu uz nic... a ktovie ci nova vlada pomoze...
Ja som nikdy nebola Smerohlas volic, ale co tu robia je neskutocne. Kradnu od nevidim do nevidim, uz sa tym ani netaja. To ze nam zase raz nieco vezmu tu vobec nepomoze, pretoze oni potrebuju kradnut este viac.
Ja sa len bojim ze ktokolvek po nich pride, tak ani za 2 vlady to nedaju do poriadku. Proste nie preto ze budeme v takom hlbokom minuse, ale zato ze roky budeme platit len uroky z tych hlbokych minusov.... je mi smutno a som nasrata ze sme sa na slovensko vratili. Netvrdim ze v UK padaju pecene holuby ale...

sevrin
10. sep 2025
@katkaseiner

Nepomoze tu uz nic... a ktovie ci nova vlada pomoze...
Ja som nikdy nebola Smerohlas volic, ale co tu robia je neskutocne. Kradnu od nevidim do nevidim, uz sa tym ani netaja. To ze nam zase raz nieco vezmu tu vobec nepomoze, pretoze oni potrebuju kradnut este viac.
Ja sa len bojim ze ktokolvek po nich pride, tak ani za 2 vlady to nedaju do poriadku. Proste nie preto ze budeme v takom hlbokom minuse, ale zato ze roky budeme platit len uroky z tych hlbokych minusov.... je mi smutno a som nasrata ze sme sa na slovensko vratili. Netvrdim ze v UK padaju pecene holuby ale...

@katkaseiner nová vláda nepomôže, ten bordel čo tu smeráci zanechajú sa neuprace ani za dve generácie. Navyše strelený si nenechá ujsť príležitosť, aby novej vláde robil všetko napriek tak ako to robil pri Covide.

subartic
10. sep 2025

ja sa k tomu tak striktne nestaviam , že všetko je na p..... Nie je . Ja osobne som zrušenie niektorých sviatkov pracovného pokoja privítala , rovnako tak som privítala skresanie podpory a aj preradenie sladkostí a pochutín do vyššej sadzby DPH .
Aj odopočet DPH z automobilov ktoré sa používajú na podnikanie a súkromné účely na 50 %, lebo hoci som podnikateľku , tu naozaj utekajú peniaze.
Čo nevítam ako zamestnávateľ je 14 dňová platená PN a pozastavenia vylúčenia odvodov počas PN , OČR . Taktiež totálna hlúposť je transakčná daň a progresívne zdanenie nad 60 tis.
Je potrebné sa na to dívať čisto prakticky bez politickej angažovanosti . Ja osobne by som ešte okresala množstvo sociálnych dávok a zalepila legislatívne diery v zákone, ktoré umožňujú všetko max.

alenamihal
10. sep 2025

Mne je na grc z tej vlady...tu sa neda podnikat ,neda zit..len kradnut a kradnut a klamat a klamat a podplacat a podplacat ..nech ich do certa brrrrrrr

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
subartic
10. sep 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 prosím ta, toto ja tak nemám rada. Bavíme sa o konsolidačnom balíčku alebo kto komu tamto a hento ?Áno s niektorými bodmi súhlasím a čo ? Dívam sa na to čisto prakticky bez politickej zaslepenosti a červeného súkna lebo FICO . A nie nevolila som FICA a ani HLas. Ale nemám hlavu v riti vopchanú aby som donekonečna hovorila mantru no lebo FICO, ale dívam sa na jednotlivé body balíčka čo to prinesie pre mňa a celkovo pre spoločnosť.
Skús to tiež a možno sa prestaneš rozčuľovať do infarktového stavu len preto " lebo sa to patrí ".

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
makaronka01
10. sep 2025
@subartic

@dora281 prosím ta, toto ja tak nemám rada. Bavíme sa o konsolidačnom balíčku alebo kto komu tamto a hento ?Áno s niektorými bodmi súhlasím a čo ? Dívam sa na to čisto prakticky bez politickej zaslepenosti a červeného súkna lebo FICO . A nie nevolila som FICA a ani HLas. Ale nemám hlavu v riti vopchanú aby som donekonečna hovorila mantru no lebo FICO, ale dívam sa na jednotlivé body balíčka čo to prinesie pre mňa a celkovo pre spoločnosť.
Skús to tiež a možno sa prestaneš rozčuľovať do infarktového stavu len preto " lebo sa to patrí ".

@subartic veď práve, že sa bavíme o konsolidacnom balíku, už treťom. A o koľko sa znížil dlh za 2 roky ich vlád a konsolidácie? Bez kríz, po zrušení sociálnych benefitov, zdvihnutí poplatkov...? Dlh stále rastie...a stále je naplánované, že bude rásť...je podľa mňa choré, že ludom stále berú a oni kradnu ako po nebohom. Však nie je jediná štátna zákazka ktorá by bola čistá...Človek by sa aj uskromnil, rok dva by vydržal, ale takto nie....

subartic
10. sep 2025
@makaronka01

@subartic veď práve, že sa bavíme o konsolidacnom balíku, už treťom. A o koľko sa znížil dlh za 2 roky ich vlád a konsolidácie? Bez kríz, po zrušení sociálnych benefitov, zdvihnutí poplatkov...? Dlh stále rastie...a stále je naplánované, že bude rásť...je podľa mňa choré, že ludom stále berú a oni kradnu ako po nebohom. Však nie je jediná štátna zákazka ktorá by bola čistá...Človek by sa aj uskromnil, rok dva by vydržal, ale takto nie....

@dora281 tak a čo s tým urobíš , napišeš na MK a budeš sa rozčuľovať a tam si aj skončila. Nič viac. Ja na rozdiel od teba budem pripomienkovať legislatívny proces čo sa týka odvodov a daní a snažiť sa to s záujmovou komorou pozmeniť alebo upraviť.
Áno , samozrejme že sa dívam na svoj biznis na svoje deti a na spoločnosť. Ale s niektorými krokmi tejto vlády jednoducho súhlasím a pridala by som ešte aj odobratie viacerých sociálnych dávok natvrdo . Zaťažujú tento štát a rovnako tak by som upchala všetky legislatívne diery ktoré dovoľujú kradnutie cez sociálne dávky.
@makaronka01 rast dlhu sa spomalil , to by trebalo povedať na férovku. Matovič bol čistý psychopat , som rada že je preč , rozdával aj to čo nemal .

subartic
10. sep 2025
@makaronka01

@makaronka01 a Fico má veľkú podporu a bude mať veľkú podporu dlhodobo , ale zas tu nebude večne. A to z jednoduchého dôvodu , odmietal kvoty povinné prideĺovanie migrantov a ako vidno veľmi dobre robil , rokuje napriamo s Putinom o plyne,čo robia aj ostatní len to robia cez iné krajiny a balia do oblátky .
Kritizuje mnohé kroky EU a nie je na to sám z politikov, drží na uzde progresívcov čo ja považujem za veľmi dobré .
Ale vedela by som tiež vymenovať aj zlé veci ktoré sa mi nepáčia.

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
sevrin
10. sep 2025

Teraz výnimočne nebudem sarkastický ani ironický:

Predpokladám bankrot Slovenska ešte v tomto desaťročí.

A prečo?

Neschopnosť smerákov riadiť krajinu.
Veľmi zlé politické rozhodnutia, ktoré vedú krajinu do medzinárodnej izolácie.
Neprofesionálne až škodlivé zásahy do ekonomiky.
Absolútna neschopnosť znižovať verejný dlh.
Oligarchistické maniere smeráckej vlády.
Nízke až nulové investície do vývoja nových technológií.
Upadajúci záujem kľúčových investorov.
Katastrofálny stav školstva, ktoré neprodukuje mozgy a ak áno, tak utekajú za hranice.

Držte si klobúky, toto bude jazda z kopca bez bŕzd a na konci je betónový múr.

anonym_f104e6
10. sep 2025

odkedy to ma platit

mati31
10. sep 2025

@dora281 ja ľutujem vládu, ktorá nastupi po tejto zgerbe. Neviem ci sa sa jej dožijem, kedze súdruha Fica budú voliť asi dokým bude pánko dýchať, ale ked pride po nich niekto novy... chudáci to budú mat narocne. Lebo toto co stvaraju je nehorázne. A tento tupý národ im este za to poďakuje a zvolí toto iste aj v ďalších voľbách (snad sa mýlim). A ked počujem ako niekto z ich volebnej základné povie "ved však sa uskromnine", ide ma vykotit. Nech sa súkromia iba tí, ktorí si ich zvolili! Ja nerobím non stop pre to, aby som sa uskromnovala a prispievala vrchnosti na doživotne renty, vily a pdoobne

anonym_f104e6
10. sep 2025
@mati31

@dora281 ja ľutujem vládu, ktorá nastupi po tejto zgerbe. Neviem ci sa sa jej dožijem, kedze súdruha Fica budú voliť asi dokým bude pánko dýchať, ale ked pride po nich niekto novy... chudáci to budú mat narocne. Lebo toto co stvaraju je nehorázne. A tento tupý národ im este za to poďakuje a zvolí toto iste aj v ďalších voľbách (snad sa mýlim). A ked počujem ako niekto z ich volebnej základné povie "ved však sa uskromnine", ide ma vykotit. Nech sa súkromia iba tí, ktorí si ich zvolili! Ja nerobím non stop pre to, aby som sa uskromnovala a prispievala vrchnosti na doživotne renty, vily a pdoobne

@mati31 toto vazne niekto povie ze sak sa uskromnime? to sme naozaj niektori tak tupi?

jednoduchomaria89
10. sep 2025

Najväčšia sranda je ,že to nebude mať žiaden efekt alebo minimálny,ako pri prvých dvoch,tuším dlh sa tak či tak navýšil.vysledok bude ten istý, bohatý vysmiaty úradník , minister atď a bežný človek, čo to vlastne platí a robí na to , bude mať nižši disponibilný príjem (ak bude mať prácu), o tú prácu možno aj príde a potom ma tri mesiace na nájdenie novej , aj napriek tomu, že platí odvody a DPH , polovicu superhrubeh mzdy ,čo sú šialené peniaze

makaronka01
10. sep 2025
@subartic

@dora281 tak a čo s tým urobíš , napišeš na MK a budeš sa rozčuľovať a tam si aj skončila. Nič viac. Ja na rozdiel od teba budem pripomienkovať legislatívny proces čo sa týka odvodov a daní a snažiť sa to s záujmovou komorou pozmeniť alebo upraviť.
Áno , samozrejme že sa dívam na svoj biznis na svoje deti a na spoločnosť. Ale s niektorými krokmi tejto vlády jednoducho súhlasím a pridala by som ešte aj odobratie viacerých sociálnych dávok natvrdo . Zaťažujú tento štát a rovnako tak by som upchala všetky legislatívne diery ktoré dovoľujú kradnutie cez sociálne dávky.
@makaronka01 rast dlhu sa spomalil , to by trebalo povedať na férovku. Matovič bol čistý psychopat , som rada že je preč , rozdával aj to čo nemal .

@subartic najjednoduchšie zvaliť na Matovica, a to že za jeho vlády sme hospodárili lepšie ako primer krajín EU? Teraz minaju raz tak viac ako on a ozobracuju pritom ludi...Ale na tejto konsolidácii som našla aj pozitívum, verím že sa mnohým oči otvoria...verím že to ľudí nabudí a pojdu do ulic

mati31
10. sep 2025
@anonym_f104e6

@mati31 toto vazne niekto povie ze sak sa uskromnime? to sme naozaj niektori tak tupi?

@anonym_f104e6 ver, ze su 🙈 mne sa mozog zastavil ked som to počula 🫣

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
subartic
10. sep 2025
@makaronka01

@subartic najjednoduchšie zvaliť na Matovica, a to že za jeho vlády sme hospodárili lepšie ako primer krajín EU? Teraz minaju raz tak viac ako on a ozobracuju pritom ludi...Ale na tejto konsolidácii som našla aj pozitívum, verím že sa mnohým oči otvoria...verím že to ľudí nabudí a pojdu do ulic

@makaronka01 pozri ber to ako chceš, Matovič bol a je psychopat, absolútne mimo ekonomickej reality , rozdávajúci ako keby kopal zemiaky na poli . čistý populistický ľavičiar. A to ti hovorím ako matka 5 detí ktorá brala daňové bonusy a prídavky vo vysokej čiastke. Lenže tým že som ekonomicky vzdelaná a aj pracujem vo svojom odbore vidím kam takéto hospodárenie by viedlo .

subartic
10. sep 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 tak mňa osobne čipsy a sladkosti vôbec netrápia , to je fakt len taká pidikozmetická úprava.

makaronka01
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2