icon

Ježiš od AI ako Trump, a jeho útok na pápeža?

Dnes o 19:09

Myslel som si, že som doktor, a je to spojené s Červeným krížom, hovorí Donald Trump o AI obrázku, na ktorom je vyobrazený ako Ježiš. „Mám to byť ja ako lekár, ktorý uzdravuje ľudí,“ obhajoval svoj príspevok, ktorý neskôr po kritike zmazal.
😝

Trump v príspevku, ktorý v noci zverejnil na svojej sieti Truth Social,

pápežovi vyčítal okrem iného to, že je údajne priveľmi liberálny a „nerobí si dobre svoju prácu“. Novinárom neskôr povedal, že je „slabý v otázkach kriminality“ a „katastrofálny“ v zahraničnej politike. Odkazoval tým na pápežove výzvy na rokovania v súvislosti s vojnovým konfliktom USA a Izraela s Iránom.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v pondelok označila za neprijateľné vyjadrenia, ktoré americký prezident Donald Trump adresoval pápežovi Levovi XIV.

Nemám sa za čo slabému pápežovi ospravedlniť, mýli sa, vyhlásil americký prezident
Donald Trump.

Ježiš od AI ako Trump, a jeho útok na pápeža?
anonym_e68349
Dnes o 19:17

Môže to skončiť tak, že Trump zruší pápeža.

osky
Dnes o 19:24

Toto je Bohoruhanie!

sara07
Dnes o 19:27

no ja len dufam že krestanska čast čo ho volila sa spamätá , môj názor na tuto oblast je známy, ale toto beriem aj ja ako cez čiaru , a voči papežovi to prestrelil ... v podstate aj ludsky ....

ivicatolic
Dnes o 19:30

@anonym_autor v Amerike budú asi všetci zhúlení....a Donaldíno najviac... preto tento svet končí, nič už nie je v úcte

la_dolce_vita
Dnes o 19:39

Uz ma nic neprekvapi u tohto blazna.

jogy1984
Dnes o 19:43

Trump je svätý človek . Ako tvrdí ukončil už 18 vojen a zachránil 50 miliónov životov . A pápež by sa mal mať na pozore . Aj Vatikán môže zažiť mierovú vojenskú akciu na svojom území .

terezka1947
Dnes o 19:56

Čo deň, to nový skvost🙂 človek by už povedal, že neprekvapí...a predsa.

bloger
Dnes o 20:01

Ten sa načisto zbláznil.

janinah
Dnes o 20:07

Cirkvi celeho sveta by sa mali postaviť za pápeža a proti vojnám. Aj proti mamonárstvu a ludstvu škodiacej politike. Naši biskupi tiež.

done
Dnes o 20:15

Na rokovaní mal vystúpiť aj námestník ministra obrany pre politiku Elbridge Colby. Podľa informácií médií adresoval vatikánskemu veľvyslancovi Christophemu Pierrovi mimoriadne tvrdý odkaz.
„Spojené štáty majú vojenskú silu robiť kdekoľvek na svete, čo chcú. Katolícka cirkev by urobila dobre, keby sa postavila na ich stranu,“ cituje vyjadrenia amerického predstaviteľa Focus.
Historická narážka ako varovanie
Napätie ešte zvýšila aj historická paralela, ktorá počas rokovania zaznela. Jeden z amerických činiteľov pripomenul obdobie tzv. avignonského zajatia pápežov, keď bola cirkev pod silným vplyvom svetskej moci.
Vo Vatikáne tento odkaz vyvolal obavy. Podľa informácií ho viacerí predstavitelia interpretovali ako nepriamu hrozbu použitia sily voči Svätej stolici.
Napätie malo aj konkrétny dôsledok. Podľa informácií bol Vatikán po stretnutí v Pentagóne natoľko znepokojený, že pápež zrušil plánovanú cestu do Spojených štátov.

diablikovci
Dnes o 20:30

Cirkev ma tiež dosť narováši!!
A “miluje” ako hovorili vo vojnách za Boha a za národ.

anonym_85cb4b
Dnes o 20:31

Čo si amíci zvolili, to majú. Tak ako my. Ľudia sú nepoučiteľní. Problém však býva, že niet koho voliť - a tento "mor" sa celosvetovo rozmáha.